Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,עשיתי חיפוש בפורום וראיתי שבאמת הרבה שאלו על דברים דומים אבל יש לי קריטריונים מסויימים

שעדיין לא מצאתי,אז זה הרכב שאני מחפש:

אני גר בירושלים ורוב הנסיעות שלנו הן בתוך העיר לעבודה ולקניות + פעם בשבוע,שבועיים נסיעה למרכז.מי שינהג עליו זה אשתי ואני.

עד היום נסעתי באוטובוסים אז אני מחפש רכב שבסה"כ יביא אותי מ A ל B בקלות ובלי התעסקויות עם הרכב,

לא מעניין אותי ביצועים (רק שלא יגרר בעליות לירושלים) ולא מעניין אותי המראה של הרכב,ושיעלה לי כמה שפחות כסף להחזיק אותו שזה כולל גם תצרוכת דלק טובה וגם תיקונים וחלפים זולים.וחייב להיות אוטומטי.

אבל כן מעניין אותי שהרכב יהיה בטיחותי לנוסעים בו. והפלוס שיהיה נחמד לי לקבל,זה שיהיה נעים לי לנהוג עליו ושאני ארגיש בטוח עליו.

בקיצור הדרישות שלי הן :

א. בטיחותי

ב. אמין,ומחזיק הרבה שנים בהנחה שאני אטפל בו כמו שצריך,וחלפים זולים

ג.תצרוכת דלק טובה

ד.שיהיה מקום לעגלה בתא מטען

ה.גיר אוטומטי

ו.שיהיה נעים ונוח לנהוג עליו

בינתיים מה שעלה בידי בשיטוטים ביד2 לפי התקציב זה:

מיצובישי לנסר 2006

פורד פוקוס 2007-8

טויוטה קורולה 2005

אני אשמח אם תוכלו להגיד לי מה מבינהם עדיף וכמובן אני אשמח לשמוע על אופציות נוספות שיתנו לי יותר אפשרויות.

תודה רבה!

פורסם

בטיחותית הפוקוס לוקחת בגדול (שים לב שב2007 נמכרו פוקוס טרנד גם 2 כריות אויר וגם עם 6, יש למצוא אחת עם 6).

היא גם הכי נוחה והכי מרווחת (למרות שבשביל זוג+1 כולן יספיקו).

בנושא אמינות, כולן נחשבות אמינות. מחירי טיפולים ותיקונים אינני יודע, אך כולן מכוניות נפוצות.

בביצועים הטויוטה מרגישה זריזה יותר, היא גם חסכונית יותר אבל כנראה שההבדל עומד על כ10 אחוז.

הלאנסר והפוקוס יחסית איטיות, אך עדיין יעלו ויגיעו לאן שצריך.

אני חושב שהפוקוס נותנת את החבילה המוצלחת ביותר.

פורסם

תודה רבה!

אני אשמח לקבל דעות נוספות...

ועוד דבר: האם לחפש גם רכבים קטנים כדוגמאת גטס וסיריון או שיש משהו שאני אפסיד בדרישות שהצבתי? (אם לדוגמא יש סיכוי שעגלת תינוק לא נכנסת לתא מטען או שהם פחות בטיחותיות או פחות נוחות...)

פורסם

זוג+1 בהחלט יכולים להסתדר עם סופר מיני, אולי לפעמים זה ידרוש קצת יותר יצירתיות בהעמסת המכונית, זה גם תלוי בגודל העגלה.

יש גם סופר מיני שיתנו רמת בטיחות טובה מאוד, הסיריון והגטס ספציפית, יהיו בסדר, אך לא יהיו בטוחות כמו הפוקוס.

אם תוכל למצוא יונדאי I20 במצב סביר שנכנסת בתקציב אז ו בהחלט אופציה טובה, תספיק מבחינת מרווח, מאובזרת מבחינה בטיחותית וזכתה לציונים יפים במבחני הריסוק.

נכון שהיא לא שיא החסכנות בדלק, אבל ללא ספק עדיפה על המשפחתיות.

עוד אופציה הן היונדאי אקסנט וקיה ריו, אמנם לא זכו לציונים טובים במבחני הריסוק כמו I20, אבל כן מאובזרות טוב בטיחותית, מציעות תא מטען סביר, נחשבות אמינות, וגם הן, כנראה יהיו מעט יותר חסכוניות מהפוקוס (לא בטוח לגבי הקורולה).

מבחינת נוחות, איכות ניהוג וכו' הן בינוניות, אבל סבירות ובגדול נותנות תמורה טובה למי שמחפש מכונית משפחתית קטנה ואמינה בזול.

פורסם

סיאט קורדובה יכולה להיות אופציה טובה, היא סופר מיני עם תא מטען ענק. אני אישית מאוד אוהב את הרכב הזה, הוא זול ומאובזר מאוד.

לאחי הגדול הייתה כזו שנת 2004 בתור זוג צעיר והוא היה מאוד מרוצה ממנה, גם לאבא שלי הייתה כזו שהלכה טוטאל לוסט (2 רכבים נכנסו בו בצד, למזלנו אף אחד לא נפגע פגיעה חמורה וזו הסיבה היחידה שהוא רכש רכב אחר, אם לא, הוא היה נישאר איתה עוד הרבה שנים).

צריך כמובן לבדוק שטיפלו כמו שצריך ברכב.

פורסם

אם פוקוס, אז עדיף 2008 אחרי מתיחת פנים, כי שם יש כבר בקרת יציבות. מבחינת בטיחות באותם שנים לדעתי רק גולף הייתה ברמה של הפוקוס.

פורסם

האם פורד פוקוס נחשבת אמינה? מישהו יודע איך עלות התיקונים/חלפים שלה (לדוגמה ביחס ליפניות שנחשבות אמינות וזולות)? ולגבי צריכת דלק ראיתי המון תגובות באיזה מקום שהצריכה שלה לא ממש טובה מישהו יכול להגיד לי אחרת או שזה באמת נכון?

פורסם

חלפים של יפאניות נחשבים לזולים? אתה בטוח? אני בעלים של הונדה סיויק 2006 דור 8, והחלפים בכלל לא זולים (למרות שבלי קשר, אני מאוד מרוצה מהרכב).

אמינות תלוייה גם בתחזוקה של הרכב (תחזוקת שבר דווקא תבטיח חוסר אמינות), סגנון הנהיגה ועוד.

פורסם (נערך)

1) כי אני בעלים של הונדה סיויק, שהוא רכב יפאני.

2) הייתה לי בעבר סיויק 2004.

3) יש לי ניסיון קצת באחזקת רכבים, בעיקר רכבי VAG ככה שיש לי למה להשוות.

4) כפי שכתבתי, תלוי איך תחזקו את הרכב. אם צריך להחליף לרכב 4 צמיגים, בולמים, ועוד כל מיני דברים, לא משנה אם זה יהיה רכב יפאני, קוריאני או אירופאי, התיקון יהיה יקר.

רכב מתיישן זה רכב מתיישן, אין מה לעשות, צריך להכין כמה אלפים בצד להפתעות פה ושם (צמיג שניקרע, מצבר שעלול לשבוק חיים, נזק שבוצע בזדון לרכב, ועוד). לדעתי- חפש את הרכב שתוחזק בצורה הטובה ביותר עם היסטוריית טיפולים מלאה ושכל המכלולים בו עובדים.

כעיקרון אם אתה רוצה רק יפאנית - יש את המאזדה 3 שנת 2008 שיכולה להיכנס לך בתקציב אבל קח בחשבון שיש לה רק 4 כוכבי בטיחות.

אפשרות אחרת היא להתאמץ טיפה ולרכוש יונדאי I30 / קיה סיד שנת 2008 אפילו מליסינג/השכרה אם תמצא אחת במצב טוב - לדעתי עדיפות על המאזדה (מה שכן צריך לבדוק שהעגלה שלכם תיכנס בתא המטען).

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

מה לגבי רנו מגאן?

בטיחותי, אמין, חסכוני בדלק, מרווח ונח.

תוכל לרכוש מודל 2009 רק לבדוק היסטוריית טיפולים.

ניסיתי, גיליתי, קניתי ונהנה - רנו מגאן !

כשחושבים מחוץ לקופסא, לעיתים מופתעים - שברולט קרוז 2011!

פורסם

אוקי אז הבנתי שהיסטוריית טיפולים זה דבר חשוב,אפשר לקבל רק מידע בקצרה על מה אני אמור לשים את הדגש כשאני רואה היסטוריה של רכב מסויים? כלומר כל איזה פרק זמן או כמות קילומטראז' אני אמור לראות שהרכב עבר טיפול כך שיהיה ניתן להגדיר אותו כ"רכב מטופל היטב" ? ואיזה חלקים אני אמור לחפש לראות אם הוחלפו כפי שהיה ניתן לצפות מרכב באזור שנת 2008? תודה!

ועדין אם מישהו יוכל לספר לי על הצריכת דלק של הפוקוס אני אשמח!

פורסם (נערך)

מרווח טיפולים משתנה בהתאם להנחיות יצרן, בדרך כלל מרווח הטיפולים הוא כל שנה או 15000 ק"מ (הקודם מבניהם), יש כאלו שמרווח הטיפולים הוא כל 20000 ק"מ, ניתן לבדוק זאת מול היבואן של אותו רכב ספציפי שאתה מעוניין בו.

צריכת דלק תוכל לבדוק כאן:

http://www.kml.co.il

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

אוקי, אז אחרי בירורי מחירים הגעתי למסקנה שיש את הפוקוס 2008 באזור ה 35,00 +/-

ויש את הקורולה 2007 באזור ה 41,000 +/-

האם יש הצדקה להתאמץ ולהוסיף כזה סכום ולקבל טויוטה (משנה אחת פחות) לאור העובדה שהיא מותג של אמינות וגם שיש לה צריכת דלק יותר טובה שיכולה לכסות לי את ההפרש עם השנים? או שזה צעד מיותר? ( גם הבחנתי שאין לקורולה 2007 מערכת ESP תקנו אותי אם אני טועה...)

• תוכן חדש...