Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

קרובי משפחה הגיעו לבקר. יש להם מכשיר GPS של חברת גרמין [GARMIN nuvi]. ביקשו ממני לבדוק האם יש אפשרות לעלות אליו מפה של כבישי ישראל. מישהו יודע איך עושים את זה?

הדבר היחיד שהצלחתי למצוא באינטרנט זה קובץ שנקרא OSM generic routable israel והוא מכיל קבצים מפורמטים שאיני מכיר. הקבצים מצורפים בתמונה.

מישהו יודע איך אפשר להעלות מפת של כבישי ישראל לג'י פי אס הנ"ל? זה אפשרי בכלל?

1.jpg

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

~

למיטב ידיעתי אף אחד מהשחקנים הגדולים (גרמין, טום-טום) לא הוציא מפות מפורטות לישראל. המקסימום שקיים זה מפת כבישים ראשיים שתביא אותך מחיפה לת"א וירושלים, אבל לא תעזור לנווט בתוך הערים. ספציפית, גם לי יש Nuvi 250 וכבר יצא לי לקנות מפות בשבילו, אך טרם נתקלתי באחת של ישראל.

נכון להיום, סמארטפון/טבלט עם אפליקציה הוא הפתרון הפרקטי ביותר למי שמטייל בארץ. אם בכ"ז חפצה נפשם במכשיר יעודי, אפשר לקנות כזה בזול מיד שניה.

פורסם

תודה רבה על העזרה. זה מה שאני חשבתי שקורה, אך הדבר לא נראה לי הגיוני. יש כמה יבואנים ישראלים שמציעים מפות, אבל המחיר שערורייתי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
יש כמה יבואנים ישראלים שמציעים מפות, אבל המחיר שערורייתי.

לאחר בדיקה קצת יותר יסודית נראה שהטעיתי אותך ודווקא יש מפת ערים רשמית של גרמין לישראל:

http://www.amazon.com/Garmin-010-11576-00-City-Navigator-Israel/dp/B003KM29N6

לא עוזר לך כרגע ולא משתלם במחירי הארץ, אבל לקראת הביקור הבא ניתן לרכוש אותה באיביי במחירים שבין 20-40 דולר.

(שזו באופן כללי השיטה האופטימלית לקנות כל כרטיס מפות של גרמין בלי לשלם פרמיום ליצרן או ליבואן)

פורסם

כן הם הגזימו עם המחיר. שאלתי אותם למה לא הביאו אייפד או סמארטפון, אז הם אמרו שלעולם לא תיארו לעצמם שבשום מקום בישראל אין אפשרות לקנות מפות או GPS קטן בתחנות דלק. בכל אירופה היו רוכשים מפות מקומיות לGPS ב-15 יורו.

פורסם

^

זה מה שבלבל אותי בהתחלה. יש לי מכשיר ישן ונפוץ יחסית, אבל המפה הזאת לא מתאימה לו. מה גם שאם מחפשים "אסיה" או "מזרח תיכון" באתר של גרמין אז לא מוצאים שם את ישראל.

לגבי האורחים - "בלונדון יש יותר סרטים, בלונדון יש מוזיקה טובה..." מה לעשות, נתניה זה עדיין לא לונדון. זמינות מפות ל-GPS זה בהחלט דבר אחד שאפשר היה לבדוק מראש ולא להניח שפשוט יהיה, חלק משיעורי בית שעושים לפני כל ביקור במקום חדש (במיוחד שיש להם פה משפחה). זה לא שאין פתרונות אחרים, אפשר לשכור GPS, אפשר לקנות מפות, פשוט כל זה לא משתלם. כאמור, הפתרון הקל לחסרי סמארטפון/טבלט הוא לפנות ליד2, שם אפשר למצוא מכשירים יעודיים משומשים ב-40 יורו.

פורסם

טום, תודה, אך המכשיר שלהם לא תומך במפה הזו. לא יודע למה.

דריש, הם היו בארץ הרבה פעמים, פשוט הפעם החליטו לטייל בכולה כך שהם זקוקים ל-GPS. בסוף הם נוסעים בלי ובינתיים מסתדרים [שרדו עד ים המלח]. חוץ מזה, אני את מחויבות האירוח סיימתי, כך מה שיעשו מעתה זה לא ענייני :)

• תוכן חדש...