Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכותב, היסטוריון אורבני (תחום מרתק בפני עצמו), מספר לנו מה שכולנו בעצם כבר יודעים: צריך רכבת תחתית בתל אביב, בדיוק כמו שיש בניו יורק, ברלין ועשרות ערים אחרות. מסתבר שתכנונים ראשוניים לזה היו כבר בשנות ה60, ומר חולדאי הבטיח רכבת עד 2013. והאם אי פעם המדינה תשקיע בזה, ולא בפרויקטים של נתיבי אגרה או מצלמות מהירות? כנראה שלא.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

רכבת תחתית יכולה לשנות את כל התפיסה שלנו לגבי מרחקים, ולשפר את איכות החיים של חצי מדינה בצורה דרמטית.

אבל... זה נקרא חשיבה לטווח ארוך. לא הרבה נבחרי ציבור מספיק נחמדים כדי להשקיע במשהו שלא יניב פירות מייד, אלא אולי אף יחמיר את המצב בהתחלה. הם דמגוגים שיעדיפו להתעסק בהצהרות פופוליסטיות ולהתייחס לעם כאל עדר תינוקות עיוורים עם פיגור, והעם גם קונה את הבולשיט שלהם ומצדיק את היחס כלפיו.

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם

חולדאי התראיין לא מזמן. תחבורה? אשמת המדינה. מסתננים? אשמת המדינה. דיור? אשמת המדינה. מרתון מוצלח (לטעמו)? זה בזכותו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

בניית הרכבת הוא דבר שיקח יותר מקדנציה אחד, משמע זה לא מעניין אף אחד שם למעלה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

כתבה מאוד שטחית, נטולת נימוקים והתייחסות לעלות-תועלת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הייתי בלונדון, הרכבת התחתית עוברת כל כמה דקות מקסימום 8 דקות.

עד 12 בלילה ואחרי זה האוטובוסים עובדים כול הלילה.

הגעתי לארץ ירדתי לרכבת בשדה תעופה ואני רואה שהרכבת הבאה מגיעה עוד שעה.

ממכוניות שנמכרות המדינה מרוויחה כסף ממיסים ומהדלק.

העיריה מרוויחה מחניות ודוחות.

תחבורה ציבורית 24 שעות לא ריווחית.

אייל

פורסם

כתבה נחמדה,אבל לא הבנתי את הפואנטה מלבד הפואנטה המובנה מאליו,שצריך רכבת תחתית בתל אביב ושבריוקרטיה והעדר תקציבים זאת הבעיה.

בישביל זה לא צריך להיות "היסטוריון אורבני".

בחזרה לנושא,אני חושב שקו תחבורה שאינו תלוי בכבישים אשר מחבר את פתח תקווה הרצליה רמת השרון גבעתיים רמת גן חולון ובת ים למרכז תל אביב (מרכז מרכז לא ארלוזרוב או עזריאלי אלא רחוב קינג ג'ורג' פינת דיזנגוף) תפתור הרבה אבל הרבה בעיות תחבורה ותתן מרווח נשימה לאלו הרוצים לגור מחוץ לעיר.

כלומר או שאתה גר בלב תל אביב (מהצפון הישן ועד פלורנטין) ואז אתה חופשי לרדת למטה לתפוס איזה שירות 5 או 4 או ללכת ברגל אולי אפילו אופניים ,לטייל לקנות לשתות אלכהול מבלי לדאוג לחנייה פקקים או שתייה תחת ההשפעה,אה וכמובן לעבוד.

או שהתרחקת בסך הכל נאות אפקה או רמת החייל (עדיין תל אביב כן?) או לחילופין גבעתיים ,שזה עדיין קו האוירי מרוטשילד של לא יותר מ3 קילומטר,ולך תתחיל להתנייד באוטובוסים,או רכב פרטי להאבק בגודשי התנועה חנייה,ו"אדיבות נהגי האוטובוס".

אם וכאשר תהיה אלטרנטיבה,נוכל לעבור ליד תל אביב,ועדיין לחיות את תל אביב בספוטניות,בקלילות ללא כל הסבטוכה של התניידות אל תוך והחוצה,

(קו 501 מרעננה לתל אביב בערך 12 קילומטר קו אוירי יכול לקחת שעה ועשרים),ומה שמובן עשוי להוזיל את מחירי הדיור במרכז העיר. 5-10 דקות מלב גבעתיים לכיכר הבימה.

Porsche 944 turbo

פורסם
רכבת תחתית יכולה לשנות את כל התפיסה שלנו לגבי מרחקים, ולשפר את איכות החיים של חצי מדינה בצורה דרמטית.

אבל... זה נקרא חשיבה לטווח ארוך. לא הרבה נבחרי ציבור מספיק נחמדים כדי להשקיע במשהו שלא יניב פירות מייד, אלא אולי אף יחמיר את המצב בהתחלה. הם דמגוגים שיעדיפו להתעסק בהצהרות פופוליסטיות ולהתייחס לעם כאל עדר תינוקות עיוורים עם פיגור, והעם גם קונה את הבולשיט שלהם ומצדיק את היחס כלפיו.

אני רק אשאיר את זה פה:

XKCD_The_General_Problem.jpg

פורסם
חולדאי התראיין לא מזמן. תחבורה? אשמת המדינה. מסתננים? אשמת המדינה. דיור? אשמת המדינה. מרתון מוצלח (לטעמו)? זה בזכותו.

והוא טועה?

emotion of motion

פורסם (נערך)
אני רק אשאיר את זה פה:

XKCD_The_General_Problem.jpg

לא מסכים עם התמונה שלך אדון סאמוואר.

אני לא חסר סבלנות, פשוט אני מבין שטובת הכלל לא נמצאת בראש סדר העדיפויות של רוב הפוליטיקאים.

ידוע שפוליטיקאים נמנעים מעשיית פעולות שלא יביאו להם תהילה בטווח הקצר.

הסיבה היא שפוליטיקה עובדת בעיקר על רגשות. הרי ביום הבחירות רוב העם יצביע לפי תחושת הבטן שלו שתסתמך על כל מה שהוא שמע על כל מנהיג כלשהו מאמצעי התקשורת השונים, או בכל דרך אחרת. לכן הפוליטיקאי הממוצע יבחר לעבוד על דברים שיוציאו אותו טוב בתקשורת. כל עוד הוא יודע שהוא לא זה שיגזור את הסרט האדום בתמונה בעיתון, למה לו להתחיל פרוייקטיים דרמטיים כאלו כשהוא יודע שלא יוכל לקצור את הפירות?

עריכה אחרונה על ידי den4eek

הסובארו שבסמלון למכירה

פורסם

תחשוב על דוגמא קטנה - כמה קיללו תושבי חיפה והקריות את המטרונית בזמן בניתה, וגם אחרי כן.

אבל מצד שני, אליבא דיונה יהב, 100,000 נוסעים בה מדי יום.

עכישו תחשבו על הבלגן שיצרו המטרונית והרק"ל בירושלים - ותכפילו באיזה מקדם גדול כדי להבין איז בלגן תיצור בניית רכבת תחתית בתל אביב. קרוב לודאי שבסופו של דבר כולם ייהנו מהתוצאה, אבל מדובר בכמה שנות סבל שבהן הפוליטיקאים יסבלו מכעס התושבים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מסכים בהחלט. הרי האוכלוסייה רק מתרחבת. אנחנו נגיע למצב שלא יהיה כביש שלא פקוק בשעות היום. חוסר הראייה העתידית זה דבר נפוץ אצל מנהיגים ישראלים. קשה לי להאמין שהם לא מודעים למצב. אני רוצה לקוות שיש גורמים שאולי אני לא מבין, והם הסיבה לכך שלא מתכננים רכבות/מטרוניות בערים הגדולות. אני לא רוצה להאמין שזה כי לאף אחד לא אכפת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...