Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מדובר בגיחה לאירופה וחזרה תוך מספר ימים

גיחות לארה"ב הבדלי השעות לכן גם משך השהות הכוללת ארוך יותר זה רחוק מלהיות פיקניק

לכן לא לדרוש דריש אלא לבקש יפה תוספת משמעותית לשכר

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

אני מבין שאין לך משפחה דריש ולכן הדבר הראשון שעולה זוהי החוויה. גם אני אם הייתי רווק הייתי עונה ככה.

הביקורת שלי לא כוונה כלפיך, אלא כלפי הגיבורים שמייעצים פה ומספקים הנחיות מדוייקות לקריעת המעסיק לגזרים וגביית מיליונים... בעולם האמיתי זה עובד קצת אחרת.

אם יש לך משפחה, אז קל וחומר עליך להבין שבמצב השוק של היום זה שבכלל יש לך עבודה זה לא טריוויאלי, ושום דבר לא מובטח. שחצנות ו"דרישות" למיניהן זה משהו שעובדים זוטרים יכלו להרשות לעצמם בשנות הבועה של תחילת המילניום, היום היציבות והבטחון התעסוקתי נמצאים מעל הכל. יש אנשים שעובדים רחוק מהבית, יש כאלה שעובדים שעות ארוכות ויש כאלה שעושים זאת בחו"ל. אם הייתה לי משפחה, לא הייתי שוקל מלכתחילה תפקיד עם יותר מ-15% נסיעות, מתוך ההבנה שבפועל זה יהיה קרוב יותר ל-30 וזה משהו ששום תוספת לשכר לא תפצה עליו.

אתה צריך להבין ש"זמן נסיעות" זה לא רק זמן שאתה מבלה מחוץ לבית, אלא גם יומיים-שלושה של הסתגלות אחרי כל טיול כזה ועוד כמה ימים של הכנה שבמהלכם סדר יומך התקין משובש. אם יש משפחה בתמונה, לא הייתי בכלל הולך בכיוון הזה אלא מחפש עבודה קרובה יותר לבית או נשאר במקומי הנוכחי, גם אם השכר שם נמוך בעשרים אחוז. לחילופין, אם השכר הגבוה שווה לך את זה - ראה תגובתי הראשונה.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם

אם ואם... יש לי הרגשה שאתה מעמיד את כולם במקומך, לא כולם ילדים אחרי צבא שרוצים לראות עולם, למיטב זכרוני אתה עשית רילוקיישן, משמע לא ישבת כל יום אחרי העבודה במלון וראית תוכניות בגרמנית. קורים מצבים שאתה צריך להיות שבוע באיזה עיירה נידחת שהמלון נמצא 10 דקות הליכה מהמשרד, אחרי זה מנסים להתחשבן איתך למה יש כל כך הרבה נסיעות אם המשרד נמצא 10 דקות ליד המלון ואתה צריך להסביר שאי אפשר לאכול באותה מסעדה שנמצאת למטה כל יום ואי אפשר לשבת כל יום מ5 בערב במלון כי פשוט אין כלום מסביב, מילא בנסיעות לערים הגדולות כמו לונדון, ניו יורק ופרנקפורט, אתה יכול להסתובב שעות ברגל ולעשות חיים, לכן הדרישה היא הגיונית, לא רוצה לדרוש?! אין בעיה, תבקש יפה, בגלל זה אמרתי שנתקלתי בכל מיני מעסיקים, בחברות גדולות בחיים לא עשו לי בעיה ולא ספרו לי קבלות או כמות נסיעות פר יום, בחברות קטנות שאת השכר מחשב לך ה CFO ומתנהג כאילו הכסף יוצא לו מהחשבון הפרטי ראיתי דברים הזוים

פורסם

בדוק עם המעסיק מה המדיניות שלו לגבי ימי העבודה אחרי החזרה לארץ / התקזזות לגבי ימי שישי.

למשל אם עלית למטוס ביום שבת בבוקר (ישראל), עבדת בחו"ל שבוע, חזרת לארץ בשבת שאחריה ומצפים ממך לבוא למשרד בתל אביב ביום ראשון בבוקר אז:

1. כל יום שבת בילית באוויר. וודא שמשלמים על זה תוספת שכר או לחלופין זוקפים לזכותך יום חופש נוסף.

2. ביום שישי עבדת בחו"ל. ושלא יספרו לך שזה מתקזז עם יום ראשון שהיית במלון בארה"ב. מבחינתך כל שעה שאתה מנותק מהמשפחה זה "בתפקיד".

3. ביום שבת שאחריו שוב היית באוויר.

4. ביום ראשון אתה מסטול לגמרי מהג'ט לאג ובכל זאת רוצים שתעבוד.

אפשר לפתור חלק מהבעיות הנ"ל אם תבהיר למעסיק שאתה לא מוכן לטוס בשבת.

עוד דבר קטן - וודא שהמעסיק משלם על מוניות לנתב"ג וחזרה.

אם זה משהו שקורה פעמיים בחודש אתה ממש לא רוצה לטרטר את זוגתך בהקפצות לנתב"ג בשעות מוזרות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

וואו, 50% זה כבר ממש קשה. תשקול טוב-טוב האם זה שווה את זה וכמה זמן תוכל לעמוד בזה.

קח בחשבון שטיסות כל כך ארוכות ולעיתים קרובות, זה ממש קשה (אני מניח שלא שולחים אותך בביזנס, וגם אם כן...).

תראה גם איך המשפחה שלך תוכל להתמודד עם זה (מניסיוני, זה יכול להיות הרבה יותר קשה עבורם מאשר עבורך).

אחרי שכל זה נאמר, ונניח שהחלטת ללכת על זה בכל זאת... תבקש תמורה שמקבילה לשעות העבודה כאילו היית בארץ (כולל נוספות בהתאם לצפי). כמובן, עבודה מעבר לחמישה ימים בשבוע צריכה להיות מחושבת כעבודה בשישי בארץ. אם הטיסות לעיתים קרובות, אז צריך להתחשב בשעות הארוכות שתבלה בהן (אצלי בעבודה מקבלים רק תמורה של יום עבודה רגיל, גם אם טיסה לוקחת 24 שעות כולל החלפות. כל עוד הטיסות הן פעם ב..., זה בסדר, אבל לא הייתי מסכים לזה אם הטיסות היו כל שבועיים).

אל תשכח שאתה גם חוסך לא מעט הוצאות בזמן שאתה בחו"ל (אוכל, דלק וכו' שהיו עולים לך כסף בארץ). בנוסף, ספציפית בארה"ב תוכל לקנות משמעותית יותר זול ביגוד וציוד לכל המשפחה, מה שיחסוך לך כסף נוסף. וכמובן גם תראה מקומות חדשים, גם זה שווה משהו. לדעתי, כל אלו מתקזזים עם "שעות הפנאי והבדידות" שצויינו על ידי אחד המגיבים הקודמים.

פורסם

50% נסיעות זה קשה בצורה בלתי רגילה למישהו שהוא לא רווק הולל עם יצר טיולים מוגבר.

כל דבר שאתה מוסיף על זה (אישה, ילדים, מרחקים, לא כל כך אוהב נסיעות) מוסיף לקושי, אז תיקח את זה בחשבון. יתכן גם שמכריזים 50% בשביל לכסות את עצמם, אבל בפועל זה יהיה פחות.

עם נסיעות כל כך ארוכות בתכיפות גדולה, תתכונן להיות חולה רוב הזמן, למתחים בבית ולשחיקה מהירה מאוד.

מצד שני, אם הילדים כבר גדולים, אשתך עצמאית ולא סובלת מזה שאתה לא נמצא תקופות ארוכות, ואתה במצב פיזי משביע רצון בשביל להתמודד עם זה, זו בהחלט יכולה להיות משרה מעניינת עבורך.

לומדים המון בעבודה בחו"ל, יש המון מה לראות בארה"ב ובאופן כללי זה לא רע לכישורים שלך ולנסיון.

אני חובב נסיעות וטיולים. כשהייתי רווק הולל נסעתי מטעם העבודה המון, בדרך כלל טיסות שבין 2-6 שעות עם שהות של כמה ימים עד שבוע. לעיתים 8 שעות, אבל היה נדיר. זו קריעה פיזית. היום ככשולחים אותי בנסיעה של שעתיים וחצי ברכבת אני עושה פרצופים (ונוסע אם אין אפשרות טובה יותר), אבל זה גם בגלל העומס שמוטל עלי כשאני לא בנסיעות. אגב, אני גם BA באחד הכובעים שלי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם (נערך)

קודם כל תודה רבה על כל התגובות והעצות. רשמתי אחת לאחת.

כרגע אין ילדים אבל בהחלט יש תכנון שצריך לקחת בחשבון, אישתי מבינה את החשיבות בקידום שהמשרה הזו מביאה איתה. זה פוש מאוד מאוד גדול לקריירה שלי והסיכום שלנו הוא שאנחנו נותנים למשרה תקופת זמן מסוימת (קדנציה) שאחריה אני כבר אתקדם למשרה פחות "לחוצה" כאשר האפשרות לרילוקיישן בהחלט על השולחן, הן מבחינת האישה והן מבחינת העבודה.

המשרה אומנם מוגדרת 50 אחוז אבל זה לא משהו שקבוע. הצפי הוא בן 30 ל50 . אשמח לעוד חוות דעת ועצות.

עריכה אחרונה על ידי IsraelR

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם (נערך)
אני גם BA באחד הכובעים שלי.

הסתקרנתי והלכתי לראות למה ניטש טס לפעמים עם בריטיש איירווייז. מסתבר ש-BA זה בכלל תפקיד של אנליסט עם אוריינטציה מכירתית. לכל דבר היום ממציאים איזשהם ראשי תיבות שטותיים המסתירים טייטל בומבסטי... כמו בצה"ל. :roll:

בכל אופן, זה מציב את כל העניין בזווית קצת אחרת. בפגישות כאלה צריך להיות בשיא אונך, שהמוח יעבוד כמו שצריך בכל רגע נתון ולעתים גם יש אלמנט פוליטי לסיפור, כלומר מינגלינג מעייף אחרי שעות העבודה. גם אם התפקיד אינו זה של איש מכירות נטו, סביר מאד להניח שהחברה לא תבזבז את ההזדמנות שכבר יש לה אדם בשטח ותוסיף חובות מסויימים שמעבר לניתוח מערכות פשוט. האם אתה בטוח שזה בכלל מעניין אותך? תפקידים עם נטיה שיווקית/מכירתית לא מתאימים לכל אחד ואין בושה בלסרב להם. אני מבין שזה מחמיא ומפתה כלכלית, אבל אתה לא חייב להסכים לכל הצעה.

נקודה נוספת: לאן בדיוק נראה לך שמתקדמים מתפקיד כזה? מנסיוני, מי שמוכר היטב רק מתקדם לתפקידי מכירה בכירים יותר עם הרבה יותר לחץ ואחריות. לא הייתי בונה על התקדמות לתפקיד משרדי שקט ברילוקיישן אחרי הצלחה בתפקיד שטח, קל וחומר לאחר כשלון בו.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם (נערך)

תלוי מאוד בתחום, אבל במקרה של IT מדובר במנתח מערכות, האוריינטציה היא לא מאוד מכירתית, אלא יותר של ניתוח צרכי הלקוח והתאמת/הגדרת פתרונות עבורם.

אם היה אומר שהוא Subject Matter Expert, זה כבר סיפור אחר.

הסיכום שלנו הוא שאנחנו נותנים למשרה תקופת זמן מסוימת (קדנציה) שאחריה אני כבר אתקדם למשרה פחות "לחוצה" כאשר האפשרות לרילוקיישן בהחלט על השולחן, הן מבחינת האישה והן מבחינת העבודה.

עם האוכל בא התיאבון, בדרך כלל תרצה להתקדם למשרה עם יותר אחריות/סמכות, וזה בא ביחד עם לחץ. גם אם לא נוסעים, יש דרכים אחרות שיהיה לחץ. מצד שני, אתה גם נעשה יותר יעיל עם הזמן.

עריכה אחרונה על ידי nitch

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

התפקיד ללא אורייטנציה מכירתית, לפי מה שאני מבין חוץ מהוצאות נלוות ותנאים אחרים הפלאג נמבר הוא בעצם 1.5x , יש לכם עוד טיפים או חוויות אישיות?

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם
תלוי מאוד בתחום, אבל במקרה של IT מדובר במנתח מערכות, האוריינטציה היא לא מאוד מכירתית, אלא יותר של ניתוח צרכי הלקוח והתאמת/הגדרת פתרונות עבורם.

אני לא יודע איך זה עובד ב-IT, אבל יודע איך עובד הטבע האנושי. בזמנו הועסקתי ע"י HP והייתי עושה תפקיד דומה בתחום המיכון התעשייתי - ניתוח האופרציה של הלקוח והתאמת מוצרים של החברה שהיו יכולים לייעל או לשפר אותה. זה התחיל טוב ויפה, אבל עם הזמן חלק מהאנשים בצוות שהיו מטבעם יותר מכירתיים ושיווקיים התקדמו בשורות הארגון, לעומת אלו שפשוט עשו את עבודתם נאמנה ודרכו במקום. בשלב מסויים ההנהלה ראתה כי טוב ועברה באופן רשמי למדיניות של "דחיפת" מוצרים עם שולי רווח גבוהים יותר גם כשהלקוח לא היה צריך את זה. זה היה אחד הטריגרים לעזיבתי.

הפואנטה היא שברגע שאתה משיק למכירות ישנו פיתוי חזק לניגוד אינטרסים, במיוחד בעסקאות יקרות יחסית. קל לאבד את הפוקוס ולשכוח מה בעצם תפקידך, במיוחד כאשר החברה מרוויחה כך או כך, ואולי "כך" אפילו תרוויח יותר. גם החברה צריכה לדעת מה סדר העדיפויות שלה במקרים כאלה - מכירות לפני הכל או טובת הלקוח בטווח הארוך, וחברות לא תמיד סגורות על עצמן ולא תמיד ברורות בהגדרת סדרי העדיפויות האלה לעובדים.

כמובן שכל מה שאני אומר הוא על סמך נסיוני האישי בתחום לא קשור, יכול להיות שב-IT זה בנוי אחרת ואפשר לעבוד בשקט. אני פשוט חושב שיועצים טכנולוגיים אפשר היה למצוא גם בארה"ב ולהעסיקם בחוזה פרילנס, אם שולחים מישהו מהארץ זה אומר דרשני. מצד אחד יכול להיות שלאדם כזה יהיה קל יותר לתקשר עם אנשי הפיתוח ולהגדיר מה צריך לעשות, מצד שני אולי החברה פשוט רוצה להציב בשטח מישהו שיודע "לדחוף" ולא יהיה מוגבל ע"י נימוסים והליכות המקובלים באזור או ע"י אינטרס לשמירה על המוניטין שלו. ממה שאני מכיר בין ישראלים בחו"ל, זו בד"כ סיבה נפוצה יותר.

פורסם
אם כך זה חלק מהעבודה השוטפת שלך.

ממש לא נכון ועוד פחות נכון כשמדובר בטיסה שנמשכת כמעט יום שלם.

אפשר להחליק נסיעה פה ושם כשמדובר על תדירות נמוכה, נסיעה לכמה ימים בלבד ומדינה קרובה (ללא ג'ט לג), בכל מצב אחר- צריך להיות תגמול.

זה הולך להיות ארוך, מתנצל מראש.

יש 2 גישות:

1.שכר לימוד- לפי גישה זו תוספת השכר שלך כ"תגמול" על נסיעות העבודה תיהיה סמלית יחסית מתוך הנחה שיקח לך קצת זמן לחבר את הדברים, זה סביר, זה מקובל וזה אפילו לא רע אם לדוגמא אתה עכשיו עובד בחברה קטנה\בינונית והנסיעות הללו עשויות לחשוף אותך לחברות גדולות יותר ולייצר לך הזדמנויות כאלה ואחרות.

שים לב- גם אם אתה "משלם" שכר לימוד- עדיין צריך להיות ביטוי לנסיעות שלך בשכר.

2.לקבל מה שמגיע- אתה תנסה לבדוק מצידך כמה מקבלים בעלי תפקידים דומים לשלך בארה"ב, ותעשה איזשהו ממוצע עם השכר שלך כך שבסופו של דבר השכר שלך יגדל משמעותית, כמובן שיש מקום לגלות גמישות לכאן או לכאן, בסופו של דבר זו הזדמנות עבורך.

עכשיו ברשותך כמה דברים שעליך לקחת בחשבון:

1.ג'ט לג- כל עוד אתה בנסיעת עבודה אפשר לומר ניחא, אתה מסיים יום עבודה ומתרסק לישון, הבעיה מתחילה כשאתה חוזר הביתה אחרי נניח שבוע בחו"ל ובמקום להיות עם אישתך אתה מתרסק מעייפות, ג'ט לג יכול לעבור אחרי יום ויכול גם בהתחלה לדפוק אותך לכמה ימים טובים, אל תקל בזה ראש.

2.זה שהמעסיק משלם הוצאות לינה בארה"ב זה בסדר, אבל לינה באיזו רמה, הוטל או מוטל? אני בראש של להתנהל בדברים האלה כאילו זה כסף שיוצא מהכיס שלך, כלומר לא להתפרע על מלונות 5 כוכבים הכי מפוארים, מצד שני שהמלונות יהיו ברמה סבירה ומעלה ובמיקום נוח (לגיטימי לדרוש את זה וזה אפילו אינטרס של המעסיק).

3.המעסיק משלם הוצאות אש"ל זה גם בסדר אבל תבדוק כמה עלות ריאלית להוצאות תחבורה\אוכל וכדומה, לעיתים מעסיקים מקלים ראש בנקודה הזאת ונותנים לדוגמא 50$ ליום אבל ריאלית בלי להשתולל יעלה לך 75$ ליום (יש מדינות יקרות יותר או פחות).

4.בין אם תעבוד 8 שעות ביום או 16 שעות, בשורה התחתונה אתה לא תיהיה בבית שלך 24 שעות X מס' הימים שתארך הנסיעה וזו הסיבה שאתה צריך להיות מתוגמל בהתאם, על אחת כמה וכמה שאתה מדבר על לשהות כ-50% מהזמן בארה"ב.

5.אישתך מעודדת את המהלך הזה? ממליץ לך לשבת איתה ולראות מה באמת דעתה על זה, לא פשוט העניין הזה שהבעל לא בבית חצי מהזמן, תוודא שאתם מיושרים באותו ראש, אחרי הכל זה כנראה לא שווה פגיעה בזוגיות שלכם חלילה.

טיפ אחרון, ברוב המקרים כשמדברים איתך על לפחות 50% שהייה בחו"ל זה נובע מכך שזול יותר משמעותית לשלוח אותך לנסיעה מאשר שהחברה תשלח מישהו ברילוקיישן (יחייב שכר גבוה משמעותית, הוצאות נלוות על מגורים, ביטוחים כאלה ואחרים ועוד שלל הטבות), מה שאני בא לומר זה שאתה הולך לחסוך הרבה כסף לחברה לכן אל תיהיה חזיר אבל אל תתבייש לבקש תגמול הולם לעבודה שלך עם הוויתורים הנגזרים מכך שתצטרך לבצע.

אגב, הנקודה של תדירות הנסיעות עלולה ליצור תחום אפור, 3 נסיעות זו תדירות גבוהה? אולי מ-5 נסיעות זו תדירות גבוהה?

תשאף להגיע לסיכום שכר קבוע ללא תלות בתדירות הנסיעות, קח תמנע מכניסה לפינות אפורות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

קודם כל ובלי להעליב, כשאתה כותב שאתה משאיר משפחה מאחור, שוב ללא כוונה לפגוע, אתה נשוי ללא ילדים (בהנחה שסבתא גריאטרית לא גרה אצלך בבית) וזו בעצם רק אשתך שנשארת לבד 50% מהזמן, אז לדעתי זה לא נעים אך גם לא נורא ואיום. אם יש לכם חברים\משפחה בסביבת מגוריכם ואשתך לא תישאר לגמרי לבד, אז יש מצב שזה ימתיק את הגלולה. אדם נשוי ללא ילדים הוא לא רחוק מרווק עם חברה ולדעתי יש לך הזדמנות טובה להתקדם בקריירה. בשבילי כאדם נשוי +3 בגילאי 6,4,0.5 זה ממש קשה לצאת לחו"ל ובמיוחד שאין לנו חברים קרובים\משפחה בסביבת מגורינו.

אני אישית נוסע בממוצע פעמיים בשנה. לדוגמא: לא טסתי מאוגוסט 12 ועכשיו עד אוגוסט הקרוב אטוס 3 פעמים. במקרה אני טס לשיקגו לשבוע ביום ראשון הקרוב. אני מקבל כ 50$ ליום אש"ל (הועברו היום לחשבון), המלון (מריוט) משולם ישירות מהארץ, עודכן מספר סלולרי לחו"ל, יש לנו רכב שכור משולם מחו"ל (חולקים בו 4 אנשים והדלק משולם ע"י האמריקאים), בכל יום עובדים 8 עד 5 וארוחות בוקר וצהריים מסופקות במקום. לי זה נראה סביר והוגן. אני אישית תמיד מחזיר את כל הקבלות ומפרט את ההוצאות. לצערי בכל ערב יש גם פעילות חברתית ובנוסף לג'ט לג, כאדם שמקבל 100-150 מיילים ביום אני נאלץ להיות מול המחשב בכל דקה פנויה, כולל כל זמן הערות שלי בטיסות ובהמתנות.

בשבילי פעמיים בשנה זה לא נורא אך אם זה יהפוך לטיפה יותר מזה, זה כבר יהיה קשה מאוד. לך אמורים להיות שיקולים שונים ולכן אני חושב שאתה צריך ללכת על זה ולנסות להשיג\לקבל מהמעסיק כמה שיותר בדרך הנעימה ביותר

בהצלחה!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...