Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמנו, ברכב של ההורים שלי, קרה שהם שכחו את האורות דולקים, והמצבר התרוקן.

התנעתי את האוטו שלהם עם כבלים, והם נסעו לדרכם.

לאחר מכן, שמעתי המלצה מחשמלאי שאנחנו מטפלים אצלו, שאם המצבר מתרוקן, זה גורם לו נזק, ויש צורך להחליף אותו, מהסיבה שהוא לא יחזיק טעינה.

מצד שני, ברכב שלי קרה לי ג שהמצבר התרוקן, התנעתי עם כבלים, ומאז לא הייתה בעיה.

האם יאמת בדברי החשלאי? אם כן, מה הסיבה לזה שהתרוקנות גומרת את המצבר? הרי במקרה של סוללות טלפונים או מחשבם ניידים המצב הוא הפוך - מומלץ מדי פעם לתת לסוללה להיפרק לגמרי ולהטעין אותה עד הסוף. במה מצבר של מכונית שונה מסוללה של טלפון?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

עשרות פעמים התרוקנו אצלי מצברים עקב השארת אורות דלוקים או עמידה ממושכת ללא התנעה.

במרבית המקרים לא נדרשה החלפת מצבר, המצברים לאחר התנעה עם כבלים המשיכו לתפקד עוד הרבה זמן.

בחלק מהמקרים פירקתי את המצבר ולקחתח הביתה לטעינה איטית עם מטען, מה שעדיף.

היו מספר מקרים בודדים, בהם המצבר לאחר פריקה וטעינה (גם טעינה איטית עם מטען) באמת "לא החזיק יותר טעינה" ואי אפשר היה להניע את האוטו בבוקר למחרת. לא תמיד זה קרה במצברים ישנים דווקא.

מכשיר יעודי לבדיקת מצברים מאפשר לבדוק האם המצבר עדיין תקין ואפשר להשתמש בו או שצריך להחלף.

בכל מקרה, מצבר של רכב זה לא סוללה של טלפון ומצבר לא בנוי לעמוד בפריקה עמוקה במשך מספר מחזורים רב.

כל פריקה עמוקה כנראה שכן מקצרת במעט את חיי המצבר, אבל מכאן ועד להחליף מצבר אוטומטית בכל פעם שהוא נפרק - הדרך ארוכה.

פורסם

טעות חמורה לרוקן סוללה של פלאפון או מחשב עד הסוף! (פריקה מלאה).

אתה שוחט את הבטריות שלהם ככה (ליתיום יון).

בסוללות ליתיום-יון אל תפרוק יותר מ15%, ותאחסן אותם על 80%, אלה הגדרות מומלצות של חלק מהיצרנים!

מה גם שלדעתי, לא בריא להטעין כל הזדמנות, אלה לתת לסוללה הטענה מלאה מ15 ל100 אחוזים, ופעם בכמה זמן לתת לו כמה שעות טובות של טעינה (מ15% בערך). (יש לי סמארטפון בן 3, הסוללה שלו כמו חדשה).

מצטער שסטיתי מהנושא של השרשור, פשוט הייתה בידו טעות.

במצבר של הרכב אני לא כל כך מבין.

כמו שבוקי אמר, פריקה מלאה לא בריאה בכלל, תשתדל לא להגיע למצב כזה.

במה שונה מצבר מסוללה של פלאפון, החומרים מהם הם בנויים:

תחפש מידע באינטרנט על סוגי סוללות כמו LI-ION, NIMH, LI-PO ועוד סוגים, למצוא מידע על אופי עבודה ואופי טעינה וכו' יהיה מסובך יותר.

פורסם

אין שום סיבה להחליף מצבר רק בגלל שהתרוקן משימוש לא נכון (השארת אורות).

התנעה עם כבלים ונסיעה ושימוש שוטף יטענו את המצבר בחזרה.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

• תוכן חדש...