Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי אנשים,

מתלבטים בין פיאט 500 לקיה פיקאנטו. מכל היתרונות והחסרונות קצת התבלבלנו ואנחנו תוהים מי מהם טוען לכתר.

איזה רכב בטיחותי יותר, נוח יותר, נעים יותר, חסכוני יותר ועמיד.

אנחנו גם חושבים על הרחבת המשפחה - כרגע זוג, אבל בשנה-שנה וחצי הקרובות כנראה יהיה עוד גור קטן :lol:

השימוש יהיה בעיקר עירוני, עם גיחות בינעירוניות פעם-פעמיים בשבוע בממוצע.

עוד שאלה: מה כוללת האחריות? מה מרוויחות החברות במתן האחריות הזו? האם זו עוד הזדמנות לגזור קופון ולמשוך אותנו לטיפולים במוסכים מורשים בלבד בכדי להוציא מאיתנו עוד כסף על חלקים שלא נכנסים תחת האחריות, או שבאמת יש כאן מהלך שיווקי נכון שמושך יותר לקוחות ותו לא? :roll:

ובהמשך לשאלה הזו, יש לנו קרוב משפחה- בעל מוסך מורשה לסיאט. הוא בכלל ממליץ לנו לקנות סיאט מהקטנות כדי שיוכל לעזור לנו אם נצטרך ולעשות לנו הנחות על העבודה גם אם לא החלפים (בתקווה שלא נצטרך). יחד עם זה, הוא גר ועובד בבאר שבע ואולי גם זה שיקול. לוותר על שתי הראשונות וללכת על סיאט? :shock:

הארה חשובה: יש לי רשיון לאוטומאט בלבד.

האירו והחכימו אותנו חברי פורום יקרים!

תודות מלאן.

פורסם

אם יש ילד עדיף רכב עם 5 דלתות,הרבה יותר נוח.

האחריות כוללת כול תיקון התקלות למעט בלמים מגבים דברים כאלה,ושבר עצמי,כלומר שאתה שברת כמו פנס,מתג.

הם מרוויחות תדמית,אם היום רכב לא יתן אחריות אף אחד לא יקנה אותו.

כמובן אתה צריך לעשות טיפולים במורשה כדי לקבל אחריות,מצד שני אתה יודע שנותנים לך חלפים מקורים,ונוזלים מקורים.

לגבי האיביזה,אתם רוצים רכב חדש? כי איביזה אוטומטית הרבה יותר יקרה מהפיקנטו אוטומטית.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם יש ילד עדיף רכב עם 5 דלתות,הרבה יותר נוח.

האחריות כוללת כול תיקון התקלות למעט בלמים מגבים דברים כאלה,ושבר עצמי,כלומר שאתה שברת כמו פנס,מתג.

הם מרוויחות תדמית,אם היום רכב לא יתן אחריות אף אחד לא יקנה אותו.

כמובן אתה צריך לעשות טיפולים במורשה כדי לקבל אחריות,מצד שני אתה יודע שנותנים לך חלפים מקורים,ונוזלים מקורים.

לגבי האיביזה,אתם רוצים רכב חדש? כי איביזה אוטומטית הרבה יותר יקרה מהפיקנטו אוטומטית.

המ... אני תוהה באמת לגבי הסיפור עם ילד במכונית ללא דלתות אחוריות (היא פשוט כל כך יפה!!! :oops: )

לגבי האיביזה, דווקא נכנסתי לאתר שלהם וראיתי מכוניות חדשות בקצת יותר מ-60K, כל המיני החדשות.

מה אתה אומר עליה?

פורסם

ה500באמת יפה אבל פחות פרקטית.

מה שמוכרים ב 62 זה לא איביזה אלא סיאט מיי,היא בגודל של הפיקנטו,אני מעדיף את הפיקנטו, כיוון שיש דיפון מלא לדלתות,איבזור עדיף,אחריות גדולה יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ה500באמת יפה אבל פחות פרקטית.

מה שמוכרים ב 62 זה לא איביזה אלא סיאט מיי,היא בגודל של הפיקנטו,אני מעדיף את הפיקנטו, כיוון שיש דיפון מלא לדלתות,איבזור עדיף,אחריות גדולה יותר.

אני מבינה...

אז אתה ממליץ על הפיקנטו?

אפילו שיש לנו קרוב משפחה עם מוסך מורשה של סיאט? אני תוהה עד כמה זה משמעותי בקבלת ההחלטה.

פורסם

הסיאט שונה מהפיקנטו גם בגודל וגם במחיר (משמעותית) ותהיה גם יותר יקרה לאחזקה (הן בביטוח והן בטיפולים למרות החבר, אם תקני פיקנטו כחלק מההטבות במעמד הרכישה תנסי להוציא הנחה לטיפולים ומנסיון אישי זה אפשרי).

מצד שני הסיאט (TSI) בנהיגה רגועה תהיה חסכונית יותר נוחה יותר תחושה יותר מוצקה ברכב.

כבעל פיקנטו (ידנית) בעבר אני ממליץ בחום על הרכב מה עוד שהגרסא האוטומטית חזקה משמעותית מהידנית שזאת היתה הסיבה להחלפה מבחינתי.

בהצלחה

פורסם

לעניות דעתי חובה רכב עם ארבע דלתות כדי להטעין ולשנע תינוק בן יומו עד הגיל שבו הוא מהלך בחופשיות. כמו כן חובה מקום לעגלה ופק"ל תינוק, ועדיף קצת יותר מזה כדי שתוכלו לצאת מדי פעם לביקור ארוך אצל ההורים או בחיק הטבע.

הפיאט 500 שבדרכה אליי לא היתה באה בחשבון אם הצאצאית הייתה צעירה מדי (כמו כן אני נוסע לבד איתה 99 אחוז מהזמן).

המאזדה 2 ששירתה אותי אז היתה התאמה טובה אך עדיין שיקולי מקום לציוד עלו מדי פעם.

שורה תחתונה - אני הייתי מתאמץ כדי לקחת סופר מיני מרווחת יחסית מתוך ציפייה להרחבת התא בבריאות ובהצלחה. מה גם שפיאט 500 אוטומטית כבר מטפסת למחירים שמקשים על הצדקת קנייה שלה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הפיאט 500 רכב מדליק ללא צל של ספק, אבל הייתי נמנע ממנו כל עוד מדובר על יותר מנהג+1, אולי גם עם ילד צעיר (10~). אבל כשצריך להעמיס סל-קל ועגלה.. מהר מאוד תגלו כמה קטן הרכב הזה.

שוב - הוא לא בנוי לזה, זו לא ממש נקודה לרעתו.

נשארנו עם הפיקנטו האוטומטית, בהחלט בחירה ראויה.

בתור אלטרנטיבה - יש עסקת "יד1 0קמ" על ניסאן מיקרה 1.2 אוטומטית(CVT) ב76,900. שזה לא משמעותית יותר יקר מפיקנטו אוטומטית EX, אבל הרכב בעל תא מטען גדול יותר ב32%, מה שיכול להיות משמעותי כשמשפחתך תתרחב.

בהצלחה

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אל תתפתה לקנות רכב 3 דלתות אם יש לכם תינוק או שאתם בדרך לשם. זה יותר גרוע אפילו מ"סתם" ילד שכן אחד כזה עוד יכול להשתחל לבד למושב האחורי. להכניס מושב בטיחות ואינפנט שלא יכול להתיישב לבד עדין, זה סיוט. ה-500 חמודה אבל היא יותר לייף סטייל ומתחרה במיני ONE ולא בפיקנטו. אם אתה לא מחפש חיים קשים לכו על חמש דלתות.

פורסם

יש מבחן השוואתי בין השניים שאני לא מצליח לעלות כאן (תחפשי בICAR)

בגדול הפיקנטו יותר מרווחת ותהיה לכם יותר נוחה אם יש ילד בעניין .

לא יודע כמה אחריות פיאט נותנים, אבל פיקנטו נותנים 7 שנים, אז כך ששווה לברר מה עדיף לכם מהבחינה הזאת.

פורסם

לפיאט 3,אל תשכח שה7שנים זה לא מלאות,3שנים מלאות ועוד 4 מנוע גיר במידה ואתה מטפל במורשה.

פורסם

תודה לכולם!

עכשיו ההתלבטות היא בין פיקנטו לסוזוקי ספלאש (מוותרים בלב כואב על הפיאט... אם היה לנו עוד כסף היינו קונים את הפיאט 500L אבל זה לא ריאלי). מה אומרים?

פורסם

ספלאש אוטומטית עולה 95K, מה פספסנו ? מה הקשר בין 95K לפיקנטו (75K) ?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
ספלאש אוטומטית עולה 95K, מה פספסנו ? מה הקשר בין 95K לפיקנטו (75K) ?

אני יכולה לקנות אותה יד שניה עם 0 ק"מ והיא תעלה כמו הפיקנטו.

השאלה מה ההבדלים ומה עדיף.

פורסם

הספלאש תהיה יותר זריזה,אבל המושב בפיקנטו לדעתי נוח יותר,תא מטען קצת יותר גדול,אני הייתי מעדיף את הפיקנטו.

• תוכן חדש...