Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומיאו 166

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלפא רומיאו שנת 2000 , נפח מנוע 3,000 , תיבת הילוכים טרוניקS

מה דעתכם על הרכב? אני מעוניין לרכוש כל מה שאתם יודעים אליו צריכת דלק, נוחות , כל דבר שאתם יודעים מנסיון אישי או סתם מידע כללי, חג שמח לכולם :-)

״פקח את עיניך, הבט סביבך. האם אתה מרוצה מהחיים שאתה חי?״ בוב מארלי.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הי,

ערוך חיפוש בפורום מועדון אלפא בישראל.

תגלה כמות חומר לא נגמרת לקריאה.

ואם יוותרו שאלות, אתה מוזמן לשאול שם.

בהצלחה, תמיר.

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

פורסם

יש לי כזאת מודל 2003 מנוע 3000 ידנית

רכב מופלא, לגבי גרסאות אוטומטיות אין לי מושג אבל אני מניח שהן מסרסות משמעותית את המנוע והביצועים.

הרכב שתיין דלק לא קטן ,מפואר ,נוח ומאוד חזק מהיר ומהנה לנהיגה. המינוסים שלו הם מיעוט או יותר נכון חוסר קיומן של דוגמאות שבאמת טופלו כמו שצריך, מה שעלול להביא להוצאות לא מבוטלות כדי להחזיר את הרכב למצב מקורי.

אם הרכב מעניין אותך יש אחת אוטומטית במחיר מציאה ויש לי גם מכונאי פדנט שמכיר כל בורג בדגם הנ"ל.

פורסם
הי,

ערוך חיפוש בפורום מועדון אלפא בישראל.

תגלה כמות חומר לא נגמרת לקריאה.

ואם יוותרו שאלות, אתה מוזמן לשאול שם.

בהצלחה, תמיר.

אין צורך ללכת לאתר של מועדון אלפא רומיאו ישראל, יש גם פה לא מעט מידע וגם כאן אני יותר ממאמין שלא תיוותר שאלה ללא תשובה.

לעניין הרכב:

בעד:

עיצוב

מנוע חזק, אמין בצורה יוצאת דופן ועם צליל שיגרום לך לטמון את הדוושה הימנית עמוק בתוך הרצפה. לשמוע אותו צורח ב-7,000 סל"ד זו חוויה מרטיטה.

הגה

זולה לרכישה

כשהרכב במצב פיקס הוא מהנה מאוד לנהיגה.

נגד:

צריכת דלק גבוהה

התיבה האוטומטית (מתוצרת ZF) נוטה לבעיות וכאמור אכן מסרסת חלק מהיכולת של המנוע (ושלא תטעה: הרכב מרגיש חזק גם עם התיבה האוטומטית).

חלקים יקרים, בעיקר חלקי מתלה (שנוטים להתבלות מהר יחסית בגלל המנוע הכבד).

מרווח הפנים קטן יחסית לקטגוריה.

מספר מועט יחסית של מוסכים שמכירים את הדגם ויודעים באמת להתעסק איתו.

שורה תחתונה:

יוקרה איטלקית, לטוב ולרע. אל תתן למחיר הרכישה הזול לבלבל אותך: זהו בפירוש רכב שאינו זול לאחזקה. אם מצאת אחת ידנית, ובפרט אם היא SUPER עם מנוע 3.2L, תפוס אותה חזק בשתי ידיים לפני שמישהו אחר יחטוף לך אותה מתחת לאף.

הערות אחרות:

הדגמים שעברו מתיחת פנים מצויידים בפנסי קסנון מקוריים ובבקרת יציבות. לדעתי זהו אחד המקרים הבודדים באלפא רומיאו שמתיחת הפנים אשכרה נראית טוב יותר מהמקור.

יש להתרחק כמו מאש ממכוניות שלו טופלו בפדאנטיות. הן יאכילו אותך קש ברמות שאתה אפילו לא חולם עליהן. לרכב הזה יש אפס סובלנות לאלתורים ואחזקה חאפרית.

alfa-romeo-166-2.5-02.jpg

Alfa166_front2.jpg

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד צודק, יש לי שתי הסתיגויות חלקיות לדבריו.

חלקי מיתלה ובעיקר משולשים יקרים מאוד אך אורך חייהם של מקוריים או תחליפיים טובים בהחלט סביר.

לידניות יש עדיפות ובעיקר לאלו שהותקן בהן דיפרנציאל נינעל כשהמקורי כשל, אך הזולות שנותנות תמורה הן אוטומטיות.

על שלושה דברים ה166 עומדת:

צליל, כוח, עיצוב פנים וחוץ.

על שלושה דברים ה166 עומדת ולא זזה:

גיר תקול, צריכת דלק גבוהה, אי רצון לנטוש חנייה בשל קושי למצוא אחרת- גודל פלוס רדיוס סיבוב של בואינג.

מכונית מהנה ולא פרקטית

מחיר רכישה זול, מחיר אחזקה יקר

עבור קהל קטן זה יופי

עבור מי שרכש בטעות, זו מלכודת סחירות.

פורסם

פנדוב, היטבת לסכם.

כחובב אלפא ובעלים גאה של 2 אלפות 156 ידניות, 2000 סמ"ק, אני מודה שאף פעם לא הבנתי

את הקונספט/הנישה של ה 166.

מכוניות סלון- יש ודאי טובות ממנה.

מכונית עם נטיה ספורטיבית- ודאי שלא.

מה נשאר?

יצור כלאיים שספק אם המעצבים והמתכננים יכולים לאפיין את קהל היעד.

בקיצור, לא מתאים לכל אחד.

למה אתה מתעניין דווקא ברכב הזה?

מה מושך אותך?

אם תוכל לענות לעצמך, תוכל גם להחליט אם זה הרכב עבורך.

אילן

סלע

פורסם

אילן, אני חולק עליך. כשאתה כותב שיש מכוניות סלון טובות יותר ממנה, השאלה היא מה אתה מגדיר כ"טוב".

המתחרות של אלפא 166 הן BMW סדרה 5, מרצדס סדרה E ואאודי A6.

לשלוש הגרמניות יש גרסאות קצה מטורפות והן הרבה יותר נפוצות מהאלפא. זה עדיין לא בהכרח עושה אותן טובות יותר.

לא כולם מחפשים את הרכב הספורטיבי ביותר ואני מניח שבאף אחת מהן לא תמצא את אותו אופי שיש ל-166 - אופי שמקבל ביטוי בצליל המנוע המרטיט, בעיצוב המסעיר ובתא הנהג שמחבק אותך.

היתרונות היחסיים של ה-166 אינם מדידים במספרים. צריך לנהוג באחת טובה כדי להבין את זה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מסכים עם אלעד ובנוסף גם מה שנכתב לגבי הדיפרנציאל הננעל נכון-אני החלפתי את שלי מייד עם רכישת הרכב -הבאתי אחד מבריטניה בעלות של כ5000 ש"ח, כך שאתה יכול להבין שלהביא רכב כזה למצב מושלם יעלה הרבה מאוד כסף, מצד שני תקבל שקט לשנים רבות עם אחזקה קפדנית.הרכב מאוד מיוחד ומאוד ממכר, אין לו שום אתגרי חניה מיוחדים ובוודאי לא זוויות גלגול של בואינג (אני גר בתל-אביב ומשתמש בו מדי פעם בתור רכב משפחתי). ישנו ספר של קלארקסון בשם I know you got soul

על 21 מכונות מיוחדות עם "נשמה" כמו הקונקורד הצפור השחורה או מעבורת החלל. האלפא 166 נמצאת שם

פורסם

מר ויצמן, ודאי שמה שכתבתי על הדיפרנציאל נכון, אחרת לא הייתי כותב זאת.

שקט לשנים רבות לא תקבל, תמיד יהיה משהו, לעתים יקר, לעתים מיכאל יוכל לעזור.

קשיי חניה יש ויש: אורך, ראות לאחור אך בעיקר הגה עם זוית צידוד מוגבלת .

לא אמרתי זוית גלגול של בואינג, אמרתי רדיוס סיבוב, זה אחרת.

קלרקסון משעשע וכריזמטי, אז מה?

תתחדש. הרכב של שי?

פורסם

אמנם הפניתי למועדון אלפא, אבל כמובן שאסכים להביע דעתי גם כאן.

אני דווקא סבור שאפשר להחשיב את הרכב כאמין ולא לחשוש מבעיות קריטיות.

אולם, זה בטוח מחייב יישור קו משמעותי שעשוי לכלול, תושבות מנוע, משולשים, בולמים, טיימינג ועוד.

הנקודה בעניין שבירת דיפרנציאל נכונה. הפיתרון, דיפרנציאל מוגבל החלקה כמו שנאמר.

מוסכים מתמחים ברכב הזה קיימים. חלקם גם מטפלים עם נשמה ואהבה.

התוצאה שתתקבל תהיה מושלמת, הכל בהנחה שאתה מוכן להשקעה.

גם בפנים האוטו אפשר ובטח צריך לטפל. סלון וכו.

בקיצור, שאל את עצמך מה אתה מחפש? אם אתה נכון להשקעה, זה בהחלט שווה.

אני אגב הייתי הולך על ידני. צריכת הדלק בטוח עדיפה, אם כי גם היא לא להיט...

גם הסבה לידנית אפשרית כמובן.

בכל מקרה, בהצלחה. תמיר,

תמיר | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

GT 3.2

147GTA

פורסם

תתחדש. הרכב של שי?

מניח שהתכוונת אלי, ולא, שלי אצלי, והרי ההוכחה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=497116 :lol:

כל שנאמר כאן נכון ומדוייק.

ישור קו ל 166, גם זו שלכאורה מטופלת ושמורה זה עניין יקר. יקר מאוד.

אבל אחריו יש שקט יחסי ואמינות לא רעה בכלל.

המון אופי, מנוע מדהים (ב 166 הכרתי את ה V6 הזה, וההיכרות הזו גרמה לי לקנות GTV עם מנוע זהה ולמכור GTV מצויינת שכל חטאה היה ה TS), צריכת הדלק גבוהה אבל הופתעתי לאחרונה לגלות ש 159 TBI עם מנוע 1.8 טורבו צורכת בערך אותו הדבר.

החלקים בארץ יקרים מאוד, חלק לא קטן מהם יחודיים ל 166 (לפעמים משותפים עם לנצ'יה קאפה) ולכן כדאי לפתח מיומנות רכישה בחו"ל. לא ששם ממש זול אבל זה יותר סביר.

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

מסכים עם מה שכתבת.

לרגע לא חשדתי בך שמכרת, רק ניחשתי שהרכב היה של בחור בשם שי, שבעבר הייתה לו 156 2.5. ה166 עליה דיברתי היא אפורה בהירה, עם ג'אנטים שונים משלך- הרבה שטח מתכת ומעט חריצים גדולים. בוגרת חברת טבע. היית אמור להבחין שהיא 2003.

מאידך, קצת הופתעתי שמכרת את הטי אס, אני מניח שזו הייתה עיסקה בין חברים או מכרים. האם את החדשה שמרת "רועשת"?

נדמה לי שכבר אמרתי לך: הייתי מעדיף את כלל האורווה: וי שש, טווין ספרק ובוקסר.

בלי טיזינג קטן אי אפשר: מחירי ה פיאט קופה מענינים...

בעניין הרדיאטור, איני יודע הרבה. שתי הצעות: דבר עם מיודענו חסון שעשה בזמנו מחקר רציני בעניין הרדיאטור ושיפץ, ביוקר. כמדומני אצל מישהו בצופית.

כ"כ בכניסה לאזור התעשייה בו יושב איציק, בכיכר במקום לפנות ימינה לאיציק, פנה שמאלה ובבנין הראשון או השני מימין- רדיאטור רחובות.

ההתרשמות השטחית שלי מהמקום [הוא שלל לי בעייה] היא של יושר ומקצועיות.

נ.ב סקרן להבדלי צריכת הדלק בין שתי הגי טי וי שלך.

פורסם

נכון שכל רכב רגיש לתחזוקה לקויה אבל זו רגישה שבעתיים, בעיקר במכלולי מנוע/גיר.

מנוע מאוד רגיש להתחממות ולו הקלה ביותר שעלולה לפתוח קסקדה של תקלות יקרות מאוד.

חשוב מאוד להקפיד על רכב עם היסטוריה ידועה.

מעבר לזה, קרוזרית נחמדה אבל לא משהו עם התנהגות שאתה מצפה מאלפא.

בבסיסה תוכננה עבור השוק האמריקאי ולא לכבישי אירופה וזה בהחלט מתבטא בהתנהגות הכביש שלה.

• תוכן חדש...