Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאמור הרכב נוסע כפעם-פעמיים בשבוע בלבד נסיעות קצרות לרוב עירוניות של כ30 דקות בערך ובשאר הזמן חונה בחנייה מסודרת ללא תזוזה והתנעה,הבעיה היא שאני מגיע לרכב ביום השלישי לאחר הנסיעה האחרונה הרכב אינו מסוגל להניע בכוחות עצמו ונדרש התערבות כבלים ע"מ להניעו. יש לציין שברכב יש רק קודן הצורך חשמל בזמן שהרכב כבוי אך הוא תקין לחלוטין ועושה את עבודתו נאמנה.כמו כן אין אפילו רדיו או מערכת שמע הצורכת חשמל ולא נשארו/נשכחו אורות כלשהם(ראשיים/בלמים/תא מטען/מכסה מנוע)דלוקים בוודאות בזמן שהרכב במנוחה.האם ייתכן שקודן בלבד יירוקן לי את המצבר תוך פחות משלושה ימים עד כדיי אי יכולת התנעה עצמאית?

יש לציין שהמצבר הנוכחי כבר לא חדש אלא בין כשנתיים וחצי בערך.

תודה רבה למגיבים והמשך ערב נעים ושקט לכל חבריי הפורום הנכבד.

בברכה,יוסי

פורסם

אחריי ההתנעה עם הכבלים הכל פיקס.

נניח ואני מניע את הרכב כל יום אין שום בעיה או יום כן יום לא גם אין שום בעיה,הבעיה מגיע ביום השלישי שהרכב היה במנוחה מההתנעה האחרונה,

פורסם

תמדוד זליגה, תנתק את אחד הקטבים ותחבר בין הכבל לבין המצבר בטור רב מודד שמכוון למדידת זרם ובדוק את צריכת הזרם.

או שפשוט תנסה לנתק את המצבר למספר ימים ובדוק מה קורה אחרי מספר ימים כאשר המצבר מנותק.

אם המצבר נפרק אז הוא לא תקין, ואם הוא נשמר טעון אז יש זליגה גדולה.

פורסם

שנתיים וחצי זה המון למצבר שיושב במנוע של קמארו, אצלנו באלפא כל שנה הולך מצבר מנוע 3.2 ליטר,

ברכבים האלה יש המון צרכנים סמויים והרבה אלקטרוניקה, לדעתי המצבר פשוט עייף,

בעבר הוא לא היה עושה את התופעה נכון?

פורסם
כאמור הרכב נוסע כפעם-פעמיים בשבוע בלבד נסיעות קצרות לרוב עירוניות של כ30 דקות בערך ובשאר הזמן חונה בחנייה מסודרת ללא תזוזה והתנעה,הבעיה היא שאני מגיע לרכב ביום השלישי לאחר הנסיעה האחרונה הרכב אינו מסוגל להניע בכוחות עצמו ונדרש התערבות כבלים ע"מ להניעו. יש לציין שברכב יש רק קודן הצורך חשמל בזמן שהרכב כבוי אך הוא תקין לחלוטין ועושה את עבודתו נאמנה.כמו כן אין אפילו רדיו או מערכת שמע הצורכת חשמל ולא נשארו/נשכחו אורות כלשהם(ראשיים/בלמים/תא מטען/מכסה מנוע)דלוקים בוודאות בזמן שהרכב במנוחה.האם ייתכן שקודן בלבד יירוקן לי את המצבר תוך פחות משלושה ימים עד כדיי אי יכולת התנעה עצמאית?

יש לציין שהמצבר הנוכחי כבר לא חדש אלא בין כשנתיים וחצי בערך.

תודה רבה למגיבים והמשך ערב נעים ושקט לכל חבריי הפורום הנכבד.

בברכה,יוסי

כנראה שהמצבר שלך בסוף חייו. תבצע בדיקה אצל חשמלאי. זה שאתה מציין שאתה לא נוסע הרבה עם הרכב רק מחזק את החשש שלי.

בגדול, אתה רואה שהקודן עובד, כי הוא "צרכן קטן" אז הוא מסתפק בזרם מיני'

ההתנעה דורשת הרבה זרם וזה העניין שאתה מצליח רק עם מצבר עזר.

אתה צריך להפריד בין המתח (12v) שיש למצבר. לבין "הזרם התנעה" שדרוש למצבר על-מנת להתניע את המנוע.

שים לב גם, שאם באמת המצבר לא תקין ואתה ממשיך "לסחוב איתו" אתה עלול לגרום לנזק לאלטרנטור.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם
שנתיים וחצי זה המון למצבר שיושב במנוע של קמארו, אצלנו באלפא כל שנה הולך מצבר מנוע 3.2 ליטר,

כל שנה??

זה אמיתי ??

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לדעתי אין קשר, במיוחד שהקמארו שלו עוד מלפני עידן האלקטרוניקה. (ברור שיש וקיימת אלקטרוניקה, אך הרבה פחות מאשר במכוניות חדשות).

המצברים עם הזמן נעשים פחות איכותיים, פעם על הרכב הנוכחי, לא משנה איזה חברה (כמובן מהחברות המוכרות), מצבר החזיק 3 שנים בקלות, עכשיו תוך שנה וחצי המצבר נחלש, ותוך שנתיים-שנתיים וחצי הוא מת. (ואין קשר לאלטרנטור, לא מזמן קניתי חדש ועדיין המצבר חלש).

וככה בעוד רכב שהיה לי. (המצבר שהוא יצא איתו מהמפעל החזיק 4.5 שנים, לאחר מכן זה דעך, והאלטרנטור שלו בגיל 13 הוציא 14.2v).

פורסם
תמדוד זליגה, תנתק את אחד הקטבים ותחבר בין הכבל לבין המצבר בטור רב מודד שמכוון למדידת זרם ובדוק את צריכת הזרם.

או שפשוט תנסה לנתק את המצבר למספר ימים ובדוק מה קורה אחרי מספר ימים כאשר המצבר מנותק.

אם המצבר נפרק אז הוא לא תקין, ואם הוא נשמר טעון אז יש זליגה גדולה.

בדקתי את העניין בדרך שהוצעה פה,ניתקתי את המצבר למשך שבוע שלם בדיוק (משבת לשבת)ואתמול (ביום השמיני)שניסיתי להניע הרכב הניע בכוחות עצמו כמו גדול,הסטרטר הסתובב במלוא הכוח והמהירות ובכלל המצבר הרגיש חזק וטעון כחדש, לאור הממצאים שהתקבלו אני מבין שהמצבר עדיין תקין (למרות גילו)והבעיה כנראה נובעת מזליגה גדולה/חזקה מאחד או יותר מצרכניי החשמל הקיימים ברכב בזמן שהרכב כבוי/במנוחה,הבנתי נכון עד כאן?

עכשיו מה השלב הבא? איך למעשה אני מבודד את הצרכן הפרזיטי הסורר ומוצא את האשם?

האם ייתכן שקודן בלבד ייגרום לזליגה כל כך גדולה עד כדיי ריקון המצבר תוך פחות משלושה ימים?

פורסם
כל שנה??

זה אמיתי ??

כן, בשנתיים הראשונות מחליפים באחריות,

זה קורה באופן הבא: בוקר יפה, קמים לעבודה ואז הרכב לא מניע :),

כאשר שאלתי את הרכב שירות של Alfa way שמביא תמיד מצבר חליפי לגבי התופעה שהמצבר מת כל כך מהר הוא אמר שלי שהוא מחליף לאלפות האלה מצבר על ימין ועל שמאל,

אולי זה זה כל המערכות של ההתקנה המקומית, אולי זה התכנון של מערכת החשמל שקורעת את המצבר, אין לי מושג למה הוא מת כ"כ מהר..

פורסם

זה שניתקת את המצבר ואחרי שבוע הרכב הניע מצביע בוודאות שיש צרכן הגורם לזליגה. אך אין הדבר אומר בוודאות שהמצבר במיטבו.

יש לבדוק זליגה מדוייקת, אז ניתן להתייחס בתשובה ראויה מקצועית ומדוייקת.

בברכה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

ייתכן גם מצב שפשוט המצבר שלך כבר פגום/מקצר עקב פריקות עמוקות לעיתים קרובות או לחילופין אינו טעון במלואו עקב נסיעות מעטות וקצרות ולמעשה כל זליגה אפילו נורמלית/תקינה מרוקנת אותו עד כדיי אי יכולת התנעה בכוחות עצמו לאחר כמה ימים בודדים.

בדוק צריכת זרם פרזיטי כפי שהמליצו לך ובמידה והממצאים שהתקבלו ייצאו תקינים החלף את המצבר בחדש.

בהצלחה וחזור לעדכן.

אין כמו קמארו עצבנית

• תוכן חדש...