Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות רכב שדבר ראשון יהיה אמין ("תדלק וסע") ושיהיה יחסית חסכוני.

התקציב שלי הוא בסביבות ה10 אלף,כמובן שמדובר ברכב משומש.

חשבתי על הונדה סיוויק 199x או על סוזוקי בלנו 1997~98.

תודה לעוזרים.

פורסם

קודם כל, לא צריך לזלזל ברכבים במכיר כזה - הם אכן ישנים אבל זה לא אומר שהם לא מהנים.

תחפש פיאט פונטו ספייס, רנו קליאו B, יונדאי אטוס, סיטרואין סקסו, דייהטסו שרייד, פורד פיאסטה או אופל קורסה.

*לכל הרכבים חלפים ועלויות אחזקה נמוכות יחסית. הרכב יהיה משנתון 97'-01' אולי 02'

מה שקובע כאן זה המצב של הרכב, קילומטראז' כמה שיותר נמוך (עדיין יש בלאי טבעי לרכב בן 12..) וכמובן היסטוריית טיפולים. אם תמצא רכב שמור ומטופל עם היסטוריה הרווחת רכב מעולה לעוד כמה שנים טובות.

ממליץ מאוד לעבור על הצ'ק ליסט בקובץ המצורף, נוח מאוד לרכישת רכב.

יהיה קצת קשה למצוא רכב שמור וטוב שעונה על הדרישות, אבל זה שווה את המאמץ. בהצלחה!

עריכה:

הרכב כמובן יהיה ידני, זה הכי אמין. כל המכוניות שציינתי חסכוניות בדלק.

לגבי סיוויק - זה רכב שהרבה מאוד צעירים קונים, לא מטפלים בו וקורעים אותו. אם אתה מוצא אחת שמורה, זו אפשרות. (אבל בכל מקרה, אני לא ממליץ כלכך).

לגבי בלנו אין לי מה להגיד נגדה, אבל גם לא יכול לומר כלום בעדה.

צ'ק ליסט.pdf

If you can dream of something, you can achieve it

הייתי עם הגברת, אני חושב שאם הייתי מזכיר את המילים ״רכב״/״פורום״/״ניקוי״ הייתי ישן בספה או בטרקלין ;)
פורסם
קודם כל, לא צריך לזלזל ברכבים במכיר כזה - הם אכן ישנים אבל זה לא אומר שהם לא מהנים.

תחפש פיאט פונטו ספייס, רנו קליאו B, יונדאי אטוס, סיטרואין סקסו, דייהטסו שרייד, פורד פיאסטה או אופל קורסה.

*לכל הרכבים חלפים ועלויות אחזקה נמוכות יחסית. הרכב יהיה משנתון 97'-01' אולי 02'

מה שקובע כאן זה המצב של הרכב, קילומטראז' כמה שיותר נמוך (עדיין יש בלאי טבעי לרכב בן 12..) וכמובן היסטוריית טיפולים. אם תמצא רכב שמור ומטופל עם היסטוריה הרווחת רכב מעולה לעוד כמה שנים טובות.

ממליץ מאוד לעבור על הצ'ק ליסט בקובץ המצורף, נוח מאוד לרכישת רכב.

יהיה קצת קשה למצוא רכב שמור וטוב שעונה על הדרישות, אבל זה שווה את המאמץ. בהצלחה!

עריכה:

הרכב כמובן יהיה ידני, זה הכי אמין. כל המכוניות שציינתי חסכוניות בדלק.

לגבי סיוויק - זה רכב שהרבה מאוד צעירים קונים, לא מטפלים בו וקורעים אותו. אם אתה מוצא אחת שמורה, זו אפשרות. (אבל בכל מקרה, אני לא ממליץ כלכך).

לגבי בלנו אין לי מה להגיד נגדה, אבל גם לא יכול לומר כלום בעדה.

תוכל לפרט יותר על המכוניות שציינת? בדקתי את הסיטרוין סקסו ונראית בובה של רכב.

פורסם
תוכל לפרט יותר על המכוניות שציינת? בדקתי את הסיטרוין סקסו ונראית בובה של רכב.

מאיזה בחינה אתה רוצה שאפרט?

הייתי עם הגברת, אני חושב שאם הייתי מזכיר את המילים ״רכב״/״פורום״/״ניקוי״ הייתי ישן בספה או בטרקלין ;)
פורסם
למה דווקא אותם על פני רכבים אחרים?

נתחיל מהדבר הפשוט - הם בדיוק בתקציב שלך, התמורה למחיר קיימת והיא טובה.

עלות החלפים היא יחסית זולה ויש בשפע, זה הופך את עלות האחזקה של הרכב לזולה. (אני לא אגיד "הרכב לא רואה מוסך" כי זה פשוט בלתי אפשרי ברכב שהוא בן 10-12 שנים או אפילו יותר, אבל אני כן אגיד שבכל פעם שאתה מבקר במוסך אתה יכול לצאת יחסית בזול. מעבר לכך, הטיפולים השגרתיים שלך לא יהיו יקרים במיוחד ומחירם צפוי להיות סביר).

נמשיך הלאה? הרכבים יחסית נוחים. הרכב קטן, חמוד אבל מרווח מבפנים. זה נותן חווית נהיגה לא רעה בכלל.

בנוסף, צריכת הדלק לא רעה בכלל.

אני מציע לך לעבור ביד 2, לחפש כל רכב ולראות מה אתה הכי אוהב, אל מה אתה הכי מתחבר. ברגע שתצמצם את הרשימה שלך ל2-3 רכבים או אפילו פחות (שאת כולם אתה אוהב) מה שיקבע זה המצב של הרכב - המטרה שלך היא לבחור את המטופל והשמור בצורה הטובה ביותר.

פורסם
נתחיל מהדבר הפשוט - הם בדיוק בתקציב שלך, התמורה למחיר קיימת והיא טובה.

עלות החלפים היא יחסית זולה ויש בשפע, זה הופך את עלות האחזקה של הרכב לזולה. (אני לא אגיד "הרכב לא רואה מוסך" כי זה פשוט בלתי אפשרי ברכב שהוא בן 10-12 שנים או אפילו יותר, אבל אני כן אגיד שבכל פעם שאתה מבקר במוסך אתה יכול לצאת יחסית בזול. מעבר לכך, הטיפולים השגרתיים שלך לא יהיו יקרים במיוחד ומחירם צפוי להיות סביר).

נמשיך הלאה? הרכבים יחסית נוחים. הרכב קטן, חמוד אבל מרווח מבפנים. זה נותן חווית נהיגה לא רעה בכלל.

בנוסף, צריכת הדלק לא רעה בכלל.

אני מציע לך לעבור ביד 2, לחפש כל רכב ולראות מה אתה הכי אוהב, אל מה אתה הכי מתחבר. ברגע שתצמצם את הרשימה שלך ל2-3 רכבים או אפילו פחות (שאת כולם אתה אוהב) מה שיקבע זה המצב של הרכב - המטרה שלך היא לבחור את המטופל והשמור בצורה הטובה ביותר.

עברתי על כולם ואני יכול להגיד לך שאת רובם לא הכי אהבתי, אבל "נדלקתי" על הסיטרוין סקסו.

תוכל להמליץ מבין הרשימה איזה אחת או שתיים שהכי כדאי?

פורסם

חלק מרכבים שציינת לא הייתי קורא להם מהנים במון הרחב של המילה.

סיוויק שמורה (אם תמצא) אופצייה טובה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

רכב קטן וידני תמיד יהיה יותר זול מרכב משפחתי אוטומטי, וזה כבר נותן לך שנתון יותר מתקדם - שזה אומר שבמקום רכב בן 14 תוכל לקנות רכב בן 7. כבר נשמע יותר טוב, לא?

תוסיף לזה חיסכון של מאות שקלים בדלק ועוד כסף בחלקי חילוף זולים יותר, ותקבל חיים יותר נוחים לבנאדם תפרן.

פורסם
רכב קטן וידני תמיד יהיה יותר זול מרכב משפחתי אוטומטי, וזה כבר נותן לך שנתון יותר מתקדם - שזה אומר שבמקום רכב בן 14 תוכל לקנות רכב בן 7. כבר נשמע יותר טוב, לא?

תוסיף לזה חיסכון של מאות שקלים בדלק ועוד כסף בחלקי חילוף זולים יותר, ותקבל חיים יותר נוחים לבנאדם תפרן.

בהקשר למה אתה רושם את זה?

פורסם

תכלס אני לא מבין מה כל צעיר מתעקש לחפש רכב משפחתי, בשביל מה?

מקשה על מציאת מקום חניה, מעלה צריכת דלק, מוריד לך כמה שנתונים טובים שלרוב יתבטאו בתחזוקה בעייתית יותר (הגיל עושה את שלו) ובכל מיני אישורים מעצבנים לפניי טסטים (כמו אישור בלמים).

כשאני בתור נהג חדש חיפשתי רכב ישר התבייתתי על סופר מיני. אין לי מה לחפש עם רכב משפחתי. וזה אכן המצב שהיה ברכב הקודם וגם ברכב הנוכחי. (עם סבירות גבוהה מאוד שהרכב הבא גם כן יהיה סופר מיני, או משפחתית 5 דלתות/קופה)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בשביל הפוזה.

איזה פוזה לכל הרוחות יש בבלנו? :shock:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...