Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4794 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זקוק לפוטנציומטר למתחים קטנים, שניתן יהיה לראות על איזה מתח אני נמצא בכל רגע נתון.

המתחים המבוקשים הם בין 3V ועד 6 או 7V. יוזן מסוללות או משנאי.

דרישות נוספות:

אי צריכה של מתח עבור הפוטנציומטר- דהיינו, אחד שאינו מציג את המתח שלו באופן דיגיטלי, אלא מכני לחלוטין.

מימדים קטנים.

תודה לעוזרים.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תסביר יותר טוב מה אתה צריך : יש שנאי עם מספר יציאות ועם בורר בוחרים את המתח הרצוי ויש מד מתח (דיגיטלי או אנלוגי)

פוטנציומטר זה נגד משתנה

מה בדיוק אתה מחפש?

פורסם

שנאי כזה יש לי. לא זו המטרה.

הצורך: בחירת מתח הניתן לשינוי בעת השימוש. עכשיו אני רוצה 3.2V, בעוד שעה ארצה 4.3V.

המכשיר יופעל ע"י סוללות ולא ע"י מתח מהקיר\שנאי (כנראה).

פורסם

ע"פ חוק אוהם אתה צריך מתח כניסה קבוע ועומס קבוע ע"מ לממש את המעגל ע"י פוטנציומטר, אם אין לך את זה לדעתי אתה יכול להשתמש במייצבי מתח 78XX.

פורסם

קח 7805, לרגל 1 תחבר קבל במקביל, תחבר בטור לרגל זו גם דיודה, ככה שזרם יזרום רק בכיוון אחד

לרגל 2 האמצעית, תבכר נגד משתנה, תחבר רגל אחת של הנגד לרגל האמצעית של הרכיב, ואת הרגל האמצעית של הנגד לאדמה,

ומוצא הרכיב 7805 יהיה מוצא המעגל, כלומר ההדק החיובי

והדק האדמה יהיה האדמה של המוצא, כלומר העומס יחובר בין רגל 3 של ה7805 לבין האדמה,

הערה אתה יכול לקחת כל רכיב ממשפחת ה78XX , ההבדל הוא בהפרשי המתח בין רגל האמצעית לבין רגל המוצא,

לדוגמא ב7805, המתח ברגל המוצא הוא ב 5 וולט יותר מהמתח ברגל האמצעית, ע"י הנגד שמחובר בטור לרגל האמצעית, אתה יוצר תוספת מתח של V על הנגד כלומר V+5 וולט, שזה מתח ברגל המוצא ביחס לאדמה.

יש מבין?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אז אתה אומר בעצם, שכל מה שאני צריך זה 你到底在谈论什么?这些话还是什么?!

מצטער אבל לא הבנתי כלום...

פורסם

אוקיי, אוקיי, לא שאלתי כלום...

ננסה מהתחלה להסביר את עצמי.

אני מחפש רכיב שיעשה את העבודה בערך

, באיזור הדקה (1:02).

קטן ומשנה את המתח ביציאה ממנו.

פורסם

אתה צריך להבין שיש עוד משתנים חוץ ממתח היציאה, כמו מתח הכניסה ועומס, אם קבועים או משתנים, חשמל זה לא קסם, הכל נכנס למשוואה.

זה כמו אדם שמבקש המלצה למנוע שיזיז משהו ב-100 קמ"ש בלי לדעת אם הוא רוצה להזיז 50 קילו או 50 טון.

תבחן אפשרות ל-LM317, כמו שפילון הציע.

• תוכן חדש...