Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם...

הרכב אצלי כחודש, מהרגע הראשון שעליתי על ההגה לא הרגשתי בנוח איתו,

בהמלצתכם פילסתי את ההגה + פרונט במעבדה בחולון,

שם אמרו לי שההגה רך בגלל בלאי במסרקים [בעיקר ימני].

אחרי הפרונט, בשל רעידות וויברציות בלתי פוסקות, עשיתי איזון גלגלים והחלפתי בין הצמיגים האחוריים לקדמיים.

הרעידות נחלשו משמעותית, אבל יש ויברציות כל הזמן בהגה,

זאת אומרת שההגה לא רועד 'מצד לצד' אלא יש מעין רעידות פנימיות בתוך ההגה עצמו,

מקווה שהתיאור מספיק מובן.

הרכב עם 88 א' קילומטר, ועדיין לא עשיתי את טיפול יישור הקו, כיוון שהמוכרת עשתה טיפול לפני כ 7,000 ק"מ בלבד...

אני מתכנן ב 90 א' [מקסימום חודש מהיום] לקחת את הרכב לבכור-כהן, ולעשות טיפול שמנים-פילטרים מלא, פלוס בדיקה כללית.

השאלות -

1. האם לדעתכם הויברציות בהגה [שמתחזקות בעמידה, אבל קיימות גם בנסיעה איטית/מהירה] יכולות לנבוע מתושבות מנוע פגומות?

מבקש לציין שבמעבדה אמרו לי שאפשר לחיות גם עם הרעידות, וגם עם ההגה הרך [הוא אמר לי שאפשר לנסוע שנה-שנתיים לפני שמחליפים מסרק]. בבדיקת הרכב לפני קניה ציינו שיש להחליף תושבות, ובעמידה הרעידות מורגשות ברכב, בצורה שאפשר לחיות איתה [למעט הרעידות בהגה, כאמור...]

2. האם כדאי להחליף מסרק? -מצד אחד אני לא מחפש הרפתקאות בהוצאות, מצד שני - אני לא שקט עם מערכת ההיגוי, אפילו אחרי שאמרו לי שאין בעיה בטיחותית... האם לאחר החלפת מסרק ארגיש באופן מיידי שינוי בהתנהגות ההגה? [היום הוא 'רך' בעיקר בצד ימין, וצריך 'עזרה' לחזור לאחר פניה למקומו הטבעי...]

3. האם כדאי ללכת דווקא למורשה טויטה [בכור כהן] לאיבחון בעיות בהיגוי + החלפת תושבות ומסרק, או שעדיף ללכת למוסך מוכר קטן ואמין? [מבחינת הוצאות/עליות מצד אחד, אבל חשש מאבחנה לא מספיק מקצועית מאידך]

לסיכום... אני מוטרד מהויברציות בהגה, יש לי בסיס להשוואה גם מהיאריס הקודמת, וגם מהפוקוס [הרכב השני שלי].

אני אובד עצות באשר לייצוב ההגה...

אנא אנא עזרתכם....

פורסם

האם הרעידות במהלך הנסיעה, מתחוללות רק שאתה לוחץ על דוושת הגז או באופן תמידי,

האם בעת נסיעה מהירה , כאשר אתה עוזב את הדוושה ונותן לרכב להמשיך לנסוע. הרעידות יורדות? פוחתות? נעלמות?

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

בגדול, הרעידות בהגה קיימות מרגע ההנעה, גם בעמידה וגם בנסיעה איטית/מהירה,

לעיתים מורגשות יותר ולעיתים פחות. לא הצלחתי לאפיין לגמרי את התנהגות הרעידות.

לגבי מגמת התנהגות הרעידות לאחר עזיבת הגז, אני לא סגור על זה - אבדוק היום בצהריים בכביש מהיר ואעדכן.

תודה...

פורסם

טוב

נסעתי כ 200 קמ ביאריס ביום האחרון, לא הצלחתי לאפיין התנהגות שונה בויברציות בעת גז/הסרת רגל מהדוושה ו/או ברקס.

הויברציות קיימות מרגע הנעת הרכב ועד להדממת המנוע.

האם האופציה הסבירה ביותר היא תושבות מנוע?

כמו כן, האם החלפת תושבות מנוע ישקיטו רעשי מנוע? [רעש מעומעם קבוע בנסיעה במהירות של 100-110 קמ"ש]

פורסם

מקפיץ, בתקווה שמישהו יתייחס....

מה השלב הבא כשיש רעידות בהגה? -זה רלוונטי לכל בעל רכב !

מילוי אויר בצמיגים בהתאם להוראות יצרן - יש

גלגלים חדשים - יש

איזון גלגלים - בוצע

פרונט - בוצע

מה עכשיו?...

• תוכן חדש...