Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגעתי להחלטה על משפחתית גדולה בתקציב של 35 אלף.

ההתלבטות כרגע היא בין מונדאו בסביבות 2006-2007, שנותנת תמורה גדולה לכסף לבין שברולט מאליבו, שמשיטוטים באתרי המכירות, ראיתי שזה כנראה הרכב שאפשר להשיג אותו עם הקילומטרז' הנמוך ביותר(באופן ממוצע), כנראה בשנתון של עד 2006, שנכנס לי בתקציב. מתלבט גם לגבי מאזדה 6 וb4, שבתקציב שלי בקושי נכנס שנתון 2006, שלגבי שניהם, מבשר על שינויים טובים במנוע(b4) ובגיר(מאזדה 6).

רוצה אמינות ובטיחות, קודם כל. אחר כך הנאה מנהיגה, נוחות נסיעה ורכב מאובזר ומרווח.

פורסם

השאלה גם, אם כדאי ללכת על יפנית(מנהלים) משנתון יותר ישן מהמונדאו/מאליבו, בגלל האמינות של רכבים אלו(מאזדה, סובארו אקורד)

פורסם

אני חושב שהמכונית שתענה בצורה הטובה ביותר על דרישותיך היא (ואני לא מאמין שאני הולך לומר זאת) היא האוונסיס של טויוטה מודל 2004 ומעלה, היא בטוחה ואמורה להיות אמינה וגם מרווחת.

מבחינת נוחות ואיבזור אני מעולם לא נסעתי בה אבל אני מניח שחיפוש באינטרנט ובפורום יתנו לך מושג למה לצפות.

שאר המתמודדות שהזכרת, לדעתי, נופלות לפחות בסעיף אחד מדרושותיך.

פורסם
אני חושב שהמכונית שתענה בצורה הטובה ביותר על דרישותיך היא (ואני לא מאמין שאני הולך לומר זאת) היא האוונסיס של טויוטה מודל 2004 ומעלה, היא בטוחה ואמורה להיות אמינה וגם מרווחת.

מבחינת נוחות ואיבזור אני מעולם לא נסעתי בה אבל אני מניח שחיפוש באינטרנט ובפורום יתנו לך מושג למה לצפות.

שאר המתמודדות שהזכרת, לדעתי, נופלות לפחות בסעיף אחד מדרושותיך.

היא בהחלט נופלת לפחות ברמת המחיר(כך מהתרשמות זריזה ביד 2). זאת אומרת, בתקציב שלי, אני אולי ישיג שנתון 2003-2004, בעוד באותו מחיר, אני משיג מונדאו, או מאליבו מ2006-2007. חוץ מההשוואה הטכנית, רכב מול רכב אל מול המתחרות שברשימה, לא יודע האם שווה לרדת בשנתון בתמורה לרכב שנחשב אמין יותר

פורסם

מאליבו מאוד אמין, בכלל האמריקאיות האלו אמינות מאוד, לדעתי לא פחות מהיפניות. פשוט כאן בארץ לא תמיד יודעים לטפל בהן אז יש כל מיני סיפורי בלהות.

אם תקנה מאליבו ותטפל בה כמו שצריך (זול מאוד דרך אגב, במיוחד אם אתה אחד שיכול לעשות טיפולים שיגרתיים לבד או לא במוסך...), היא תיסע לך עוד מאות אלפי ק"מ בלי בעיות. המנועים והגירים האלו נוסעים באוטוסטרדות של ארה"ב מאות אלפי מיילים לפני שהם נשפכים.

חוץ מזה אם אתה רוצה, גם מערכת גז תופסת טוב על המנועים האלו, אצלי יש כבר כמעט שנתיים, ובינתיים ב"ה הכל טוב, אתה נוהג על ספינה עם צריכת דלק של סופר מיני.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
מאליבו מאוד אמין, בכלל האמריקאיות האלו אמינות מאוד, לדעתי לא פחות מהיפניות. פשוט כאן בארץ לא תמיד יודעים לטפל בהן אז יש כל מיני סיפורי בלהות.

אם תקנה מאליבו ותטפל בה כמו שצריך (זול מאוד דרך אגב, במיוחד אם אתה אחד שיכול לעשות טיפולים שיגרתיים לבד או לא במוסך...), היא תיסע לך עוד מאות אלפי ק"מ בלי בעיות. המנועים והגירים האלו נוסעים באוטוסטרדות של ארה"ב מאות אלפי מיילים לפני שהם נשפכים.

חוץ מזה אם אתה רוצה, גם מערכת גז תופסת טוב על המנועים האלו, אצלי יש כבר כמעט שנתיים, ובינתיים ב"ה הכל טוב, אתה נוהג על ספינה עם צריכת דלק של סופר מיני.

מפחד קצת להסתבך עם מערכות גז.

אם כבר במאליבו עסקינן, ואתה כבר פה, אז מה ההבדלים פחות או יותר, בינה לאימפלה?

פורסם
מפחד קצת להסתבך עם מערכות גז.

אם כבר במאליבו עסקינן, ואתה כבר פה, אז מה ההבדלים פחות או יותר, בינה לאימפלה?

אימפלה:

מוגדרת כרכב Full-size. אורך 5 מטר וקצת, רחבה יותר מהממוצע, ומרגישים את זה בכביש.

דגם בסיס - מנוע 3.4L עם 180 כ"ס ובערך 28 קג"מ. גיר פשוט 4 הילוכים.

דגם מפואר - מנוע 3.8L עם 200 כ"ס ו 31 קג"מ או משהו כזה. גיר אותו דבר.

שני המנועים דיי מיושנים וגם הגיר, אבל עושים את העבודה.

מאליבו - מנוע 3.5 מתקדם קצת יותר, גיר עדיין דומה 4 הילוכים פשוט. למנוע של המאליבו יש כבר 205 כ"ס (או משהו כזה) וקצת יותר מ 31 קג"מ. הנסיעה של המאליבו קצת יותר אירופאית מהאימפלה, המושבים פחות נוחים (אבל עדיין נוחים הרבה יותר מברוב הרכבים בקטגוריה דומה), מתלים פחות רכים, המאליבו קצרה יותר ובטח גם פחות רחבה. צריכת דלק של המאליבו הזו יותר טובה מהאימפלה, אני זוכר מחברים מספרים של 7.5 בעיר ובערך 12-13 בחוץ, בנסיעה נינוחה.

באופן כללי, בד"כ אין מה להשתולל עם הרכבים האלו כי לא צריך, זה לא דומה למנועי 1600 וגם לא ל 2000... המנוע צובר הרבה תנופה וגם אם אתה מאיץ כמו זקנה, אתה תגיע ל 80-90 גם בכבישים עירוניים, בלי להרגיש בכלל. מזגן מקפיא. הרכב מלא חיישנים אבל פשוט מבפנים (לטוב ולרע, ז"א שאין גאדג'טים ושטויות שתמצא ברכבים חדשים יותר). נסיעה שקטה מאוד, בעיקר בשיוט, טורים נמוכים רוב הזמן. באימפלה אין ESP ורק 3 כריות אויר, במאליבו לא יודע, אבל הרכבים בנויים מאסיבית (ואני אישית מעדיף את זה על טכנולוגיה של כוכבי בטיחות).

אמינות גבוהה בשני הרכבים, כמובן צריך לטפל בזמן ןלפי הוראות יצרן. אחזקה זולה (הבנחה שצריכת דלק לא פקטור בשבילך כי אתה בכל מקרה מחפש רכב גדול שיצרוך אותו דבר), פלאגים פעם ב 100K, שמן ופילטר גיר פעם ב 90K, ז"א כל 10K אתה מחליף פילטר שמן, פילטר אויר ושמן מנוע, וזהו. אני עושה טיפולים אצל חבר והחלקים האלו (מקוריים) לא עולים יותר מ 220-240 ש"ח. הרכב אצלי שנתיים ושבע (מתוכם שנה ושמונה עם מערכת גז), ובינתיים ב"ה הכל תקין, מטיפול לטיפול.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תוכן חדש...