Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4868 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בנק לאומי בהפסדים אהה? מעניין מאוד למה. לפי כל התגובות בשירשור על איזה בנק לבחור כל אחד שפך את הסיפור שלו.

מה הסיפור שלכם?

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4351917,00.html

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל פעם שאני קורא כותרת תלונתית אני ישר מזהה שזה אתה.

תדייק בבקשה הם אולי בהפסד בסוף שנה אבל הם ברווח של 1.09 מילארד לאותה שנה

מעריך הבנק ששנת 2012 כולה תסתיים ברווח נקי של כ-1.09 מיליארד שקל.

צרות של עשירים נטו

404

פורסם

תדייק בבקשה הם אולי בהפסד בסוף שנה אבל הם ברווח של 1.09 מילארד לאותה שנה

אכן כן וטוב שכך.

בנק (כל בנק, לא רק בנק לאומי) הוא מוסד שמעניק שירות הכרחי אשר השפעתו במקרה של קשיים או פשיטת רגל על כל המשק ועל משקי הבית הפרטיים היא אדירה.

לנפילת בנק בישראל - אפילו מהשורה השלישית במערכת - יכולות להיות השלכות הרסניות על מערכת הבנקאות כולל גלי הדף שיגיעו ויזעזעו את האריות שבחבורה - לאומי ופועלים.

לפיכך, טוב שהבנקים מרוויחים וטוב יותר שמערכת הבנקאות שמבוססת על אמון תמשיך להתנהל ללא זעזועים מיותרים, האמינו לי שהקיטורים על העמלות שלעיתים מוגזמות, יהיו כאין וכאפס אם יופיע איום שמאיים על יציבות המערכת.

פורסם

אגב, המחיקות שהבנק רשם הן עקב סיוע של הבנק להלבנות כספים והעלמות מס.

סניפים של בנקים ישראליים בחו"ל חיים מזה, וחושבים שתרבות הקומבינה הישראלית תעבוד להם גם בניכר מול הגויים הטפשים.

בסופו של דבר הם נתפסים. כמה שלוחות של בנקים ישראליים כבר אכלו אותה, ומי שלא, עוד יאכל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אז בנק לאומי בהפסדים אהה? מעניין מאוד למה.

מעניין?!

כתוב...

לפי כל התגובות בשירשור...

...אף אחד לא מבין על מה הכתבה.

מה הסיפור שלכם?

אני הוצאתי אזהרת רווח לפני דוחות הרבעון הקודם, בשל הפרשה לחובות מסופקים לעיריית תל אביב. כל זה לא אומר בזה שאני מודה שהדוח מוצדק או שהרכב בכלל שלי, זה במסגרת ניקוי אורוות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אכן כן וטוב שכך.

בנק (כל בנק, לא רק בנק לאומי) הוא מוסד שמעניק שירות הכרחי אשר השפעתו במקרה של קשיים או פשיטת רגל על כל המשק ועל משקי הבית הפרטיים היא אדירה.

לנפילת בנק בישראל - אפילו מהשורה השלישית במערכת - יכולות להיות השלכות הרסניות על מערכת הבנקאות כולל גלי הדף שיגיעו ויזעזעו את האריות שבחבורה - לאומי ופועלים.

לפיכך, טוב שהבנקים מרוויחים וטוב יותר שמערכת הבנקאות שמבוססת על אמון תמשיך להתנהל ללא זעזועים מיותרים, האמינו לי שהקיטורים על העמלות שלעיתים מוגזמות, יהיו כאין וכאפס אם יופיע איום שמאיים על יציבות המערכת.

תראה, קודם כל הידע שלי בתחום הפיננסים שואף ל 0. אני לא מבין בכלכלה, כוחות שוק וכאלה, באמת שלא. אבל, איך שלא תהפוך את זה, כואב לי לראות דוחות רווח שכאלה, מילא אם הבנק היה גוף פרטי, אבל כשמדובר בסופו של יום ברווח שנוצר מכספי ציבור (וזה הרבה מעבר לעמלות מנופחות כמו שציינת, מה יש לך לומר על זוג ממוצע שלוקח 700 אלף ש"ח משכנתא וצריך להחזיר כמעט כפול 2, ואני מקווה שהתשובה שלך לא תהיה - "אז שלא ילוו מלכתחילה כזה סכום" כי זה לא שייך לנושא), משהו לדעתי לא מסתדר טוב וגובל אפילו בניצול ציני של מונופולים.

פורסם

גילוי נאות: בעברי עבדתי בבנק במשך 3 שנים.

יואל, מדוע כואב לך לראות רווחים כאלה? בנק הוא גוף פרטי ששייך לבעליו ומטרתו היא בראש ובראשונה לייצר לו רווחים. במקרה של ישראל, בנקים הם חברות ציבוריות, כלומר: גם לציבור יש אחוזי בעלות מסויימים עליהם. רוצה להצטרף לחגיגה? בבקשה, אתה מוזמן ברגע זה ממש לרכוש מניה של הבנק המועדף עליך, או לחילופין למצוא איזו תעודת סל שעוקבת אחרי מדד הבנקים.

האם אתה מכיר עסק שאינו עושה את הונו מכספי הציבור? ספר לי עליו.

לעניין שאלתך לגבי משכנתאות: ציינת שהידע שלך בתחום הפיננסים שואף לאפס. מקווה שתבין שאני כותב לך את הדברים הבאים בלי שמץ של התנשאות: כשתבין מה היא ריבית ומה ההשפעה שלה לאורך זמן, תבין גם מהי התשובה לשאלתך. אני בערך האדם האחרון שיגיד שאין בעיה בתחום הדיור והנדל"ן בארץ, אבל הבנקים אינם אשמים במקרה זה. אתה נובח על העץ הלא נכון...

אגב, אני תומך נלהב בקונספט שכתבת - מי שאין לו את היכולת הפיננסית, שלא ייכנס להלוואות עתק כאלה מלכתחילה. דעתי היא ששוק הנדל"ן בארץ הוא בועה ששום דבר ממשי לא עומד מאחוריה. ביום שהבועה הזאת תתפוצץ, כנראה שלא מעט אנשים ימצאו את עצמם עם דבר אחד: חובות. לא בית, לא כסף, לא נכס כלשהו. רק חובות. Mark my words.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני לא טוען שהבנקים יצרו את בועת הנדל"ן, אבל כשאני קורא שבנק מרוויח לדוגמא מיליארד ש"ח בשנה, וזה כסף שאני מאמין שחלקו הלא קטן מגיע מתשלומי ריבית על משכנתא היוצאים מכיסם של זוגות צעירים, עוברת לי המחשבה, מה היה קורה אם הבנק היה מוריד מעט את הריבית ומרוויח נגיד 500 מיליון ש"ח במקום מיליארד ש"ח? התרומה לי ולעשרות אלפי כמוני במדינה הייתה אדירה ולא נראה לי שמצד שני מישהו בבנק היה נשאר רעב או לחלופין נוסע על יונדאי במקום מרצדס. אני יודע שזו מחשבה נאיבית ושמטרתו של הבנק היא למקסם רווחים, אבל אני לא חושב שזה הזוי לומר שהבנקים הם מונופול "שמצטרף לחגיגה".

פורסם

דווקא משכנתא נחשבת להלוואה זולה מאוד, באופן יחסי כמובן. בדוק כמה ריבית גובה הבנק שלך על הלוואה מהירה. תוריד מהנתון הזה את הריבית שהבנק משלם עבור פקדון לסכום ולתקופה זהים וקיבלת את מרווח הריבית של הבנק. שם נמצא הכסף הגדול.

לשמחתך, כיום ניתן לקבל בקלות יחסית אשראי חוץ בנקאי, כך שלהגיד שבנקים הם מונופול בתחום הזה זה ממש, אבל ממש לא נכון. אם כבר, בחלק לא קטן מהמקרים דווקא האשראי הבנקאי יהיה זול יותר לעומת האשראי החוץ בנקאי, ויש לכך סיבות שכרגע לא אפרטן כדי להישאר בנושא השרשור.

עוד מקום שבו הבנקים גוזרים יופי של קופון הוא בעמלות על פעולות בני"ע. גם כאן - העברת התיק לבית השקעות יכולה לקזז חלק גבוה מאוד מהעמלות הללו.

זה שוק חופשי ועובדה שלמרות שקיימות חלופות ראויות, הציבור ממשיך לשלם ביוקר לבנקים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

פורסם

מי שמייצר את בועת הנדל"ן הוא מנהל מקרקעי ישראל.

וכל עוד הם יושבים על הצינור של היצע הדירות/קרקעות אז הבועה תמשיך להתנפח.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

חייב להצטרף לדיון מזווית אחרת.

סתם נקודה למחשבה, כל מספר כשהוא באוויר ללא נקודת התייחסות יכול לקבל פרשנות משל עצמו.

רווח של מיליארד שקל בשנה זה המון. הלוואי עלי.

רווח של מיליארד שקל בשנה, לחשמלאי שעושה לי תיקונים בבית...זה המון. הלוואי עליו.

רווח של מיליארד, על הון עצמי של 23.0-25.0 מיליארד שקלים זה מעט יותר מ 4%.

בשרשורים שונים על "איפה כדאי להשקיע קצת כסף שחסכנו", חלק מהמשתתפים טענו ש 4% רווח זה מעט מדי ועדיף לקנות דירה בבאר שבע.

4% בשנה. לא יותר, לא פחות.

סליחה על ההפרעה השולית והלא רלוונטית, תמשיכו בניתוח מספרים מוחלטים.

יואב*

*הח"מ עובד בלאומי, ומאמין באיתנות, ביציבות, ובהנהלה שמובילה את מקום העבודה שלו.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
אני לא חושב שזה הזוי לומר שהבנקים הם מונופול "שמצטרף לחגיגה".

הבנקים הם אכן מטרה לשינאת הציבור.

"גאון הדור" האדון כחלון רכב על גל הפופוליזם הזה כשהביא את ההנפצה האחרונה שלו על רווחי הבנקים שלשיטתו יכולים להיות גם 10% ממה שהם היום. בשורה התחתונה רווח שנתי של 4% על ההון (כפי שהסביר DISCO) הוא רווח סביר ביותר ואפילו נמוך משהו.

לא טוב לך לראות כך את הדברים, נסה לראות אותם מזווית אחרת: העמלות שהבנקים גובים הם פוליסת הביטוח שלך ליציבות המערכת הזו, האמן לי שלא היית רוצה לחיות במדינה שבה הבנקים אינם יציבים.

פורסם

רק להעמיד דברים על דיוקם החשבונאי - אזהרת רווח כשמה כן - אזהרה.

היא והיא נובעת במקרה הזה מהפרשה שיצר הבנק, הפרשה היא בעצם "נעילת" סכום מסוים לשימוש בשל אי וודאות.

אין זה משליך כהוא זה על מצבו הכלכלי של הבנק שכן לא מתחיב שההפרשה תעמוד לפרעון ואם כן באיזה סכום - ההפרשה נובעת מתקני חשבונאות שמחייבים את הבנק לבצע הפרשות מסוג זה במצבים מסויימים.

הפרשות הן לעיתים גם כלי לניהול רווחים של הבנק במתווה של Cookie JAR - שומרים "בצד" כסף וכשזקוקים לו מבטלים את ההפרשה ומנפחים את הרווח.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אני חושב ש-dorki עלה כאן על נקודה חשובה מאוד שראוי מאוד להרחיב עליה: בתודעה של הציבור הרחב, בנקים וחברות סלולר נמצאים בערך באותו מעמד.

כשחברת סלולר תקרוס כאן, יהיו הרבה מאוד אנשים עצבניים. כשבנק יקרוס כאן, יהיו עוד יותר הרבה אנשים שהבעיה האחרונה שלהם תהיה עצבים.

לפני כעשור קרס בישראל בנק. אם יש כאן מישהו שהיה לקוח שלו או מכיר באופן אישי מישהו כזה, אני יותר מאשמח אם הוא יספר איך עברה עליו התקופה ההיא.

• תוכן חדש...