Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4876 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי נסיונות להשיג מראה חליפית "רגילה" ,(ולפנטז בהחלפת מראה במצלמה ..:cry:) מסתבר כי תחליפית לקשקאי יש רק עם קיפול חשמלי , לפי ספר השרות (מצורף התרשים הרלוונטי) לשם קיפול המראה יש עוד זוג חוטים שהולכים למפסק יעודי, - האם לפי התרשים הזה (ובכלל ) בשביל קיפול המראה מספיקה הספקת מתח של 12V , ולהפוך את הקטבים בשביל הכיוון השני ?

מצורפת דיאגרמת צמת החוטים של המראות ,

תודה לעוזרים

Pages from MIR.pdf

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

מישהו אולי עם ניסיון או עצה בנושא?

היסטורית רכבים: אלפא 33 -91' :wink: \ קליאו 1.4 -ידנית 2003:-o \ניסן טידה 1.6 אוטומטית 2007 :roll: \ מגאן דיזל ידנית 2008 - :-) \פלואנס 1.6 בנזין אוטומטית (:shock: ) \הונדה סיוויק -2010 ידנית :-D \...עכשיו אין כלום...

פורסם

לא מספיק. אתה צריך להוסיף מעגל שידע לזהות שהמראה התקפלה או נפתחה והגיע לסוף המהלך אחרת המנוע עלול להשרף או המפסק/חיווט.

בדרך כלל במנועים קיים מנגנון הגנה תרמי בזמן שהמנוע במצב STALL אבל תפקידו להגן על המנוע במקרה תקלה.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק,

המעגל שאתה מתאר ,האם נמצא במפסק עצמו ?

כי אין איזכור בשבילו בתרשים החשמל שהבאתי מקודם וניראה פשוט שהכל מוזן מתוך 12V .

פורסם

בדרך כלל לא תמצא את המידע הזה בשרטוטי החשמל של ייצרן הרכב.

ייתכן שמעגל ההגנה הינו חלק אינטגרלי בתוך המראות או במעגל המודפס של המפסק או מעגל נפרד.

אין לי תשובה ברורה לעניין.

אולי המידע הזה קיים בקיטים של המרת מראות רגילות למראות חשמליות עם קיפול.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה , ושאלה נוספת - (סליחה על הנדנוד)

אם נצא מנקודת הנחה שבסה"כ הפתיחה והקיפול של המראה נעשת ע"י הזרמת מתח לזוג חוטים יעודי - ובמידה ואין לי מנגנון כזה אשר אמור לנתק את הזרם כאשר המנוע הגיע לסוף המהלך שלו (בין אם פתיחה או סגירה ) הרי שממסר אפטרמרקט כזה שמשמש להרמת שמשות עם נעילת הרכב יכול לתת פתרון לכך לא ? , או פשוט להפסיק ידנית את הזרם .

פורסם
תודה , ושאלה נוספת - (סליחה על הנדנוד)

אם נצא מנקודת הנחה שבסה"כ הפתיחה והקיפול של המראה נעשת ע"י הזרמת מתח לזוג חוטים יעודי - ובמידה ואין לי מנגנון כזה אשר אמור לנתק את הזרם כאשר המנוע הגיע לסוף המהלך שלו (בין אם פתיחה או סגירה ) הרי שממסר אפטרמרקט כזה שמשמש להרמת שמשות עם נעילת הרכב יכול לתת פתרון לכך לא ? , או פשוט להפסיק ידנית את הזרם .

המנגנון הוא חלק ממנועי הקיפול של המראה אז בעזרת מעגל חשמלי פשוט תוכל להפעיל את קיפול המראה

פורסם

תודה אז לפי סכמת החשמל שהבאתי בראש השרשור , הרי - כל מה שאני צריך זה מפסק מסוג DPTP כזה : לא ?

100px-Crossover-switch-symbol.svg.png

מה שמאפשר גם בעתיד בסה"כ להחליף גם את המראה השניה ע"י חיבור במקביל.

• תוכן חדש...