Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זקוק לעזרה בנוגע לבניית תיבה אטומה בנפח 37 ליטר.

yuraskor
שימו לב! השרשור הזה בן 4280 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ברשותי סאב סיז SW300, כרגע בתיבה של 31 ליטר אטומה.

אני מעוניין לשכן אותו בתיבה חדשה, גדולה יותרת 37/8 ליטר אטומה.

האם יש צורה ממולצת?

מלבן, ריבוע, טרפז, או אוליי גליל?

כמו כן באיזה חומר כדאי להשתמש? MDF, סיבית, משהו אחר?

ואיך כדאי לבנות? זאת אומרת האם יש צורך בחיזוקים בתיבה, האם הדבקה וחיבור בברגים יהיה טוב, או שצריך לבנות כך שהפאות ישתלבו זו בזו?

כל עזרה תתקבל בברכה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש כאלו שיגידו לך טרפז, כדי שלא יהיה גל עומד (לא שמעתי על השטויות האלו בחיים)

תיבה מרובעת פשוטה עשוי MFd או סנדוויץ ליבנה יהיה בסדר גמור.

זויות 45 בפינות יתן לך חיזוק דיי טוב לתיבה וזה גם מועיל לסאונד בהרבה מקרים (במיוחד בתיבות פורטד)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עובי החומר הנדרש?

לגבי הזוית בפינות, אני מניח שאתה מתכוון ללקיחת מוט עצ מרובע, לחצות אותו לאורך כך שיתקבלו 2 משולשים, ואת השוקיים שלהם להדביק על כל פאה.

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יורי,

אם אני זוכר נכון מדובר בסאב שלי? (הסאב שהיה שלי :) )

אז שתדע - לפני שאתה שם אותו בתיבה 37 ליטר - אתה עושה טעות.

נכון, באתר של היצרן כתוב שהנפח המומלץ הוא 37 ליטר אבל בפועל היצרן יותר מאוחר לכן המליץ להוריד את נפח התיבה לאזור ה32 ליטר.

אם תריץ חיפוש בפורום אתה אמור להיות מסוגל למצוא אימות לנתון הזה ע"י היבואן הקודם של סיז - DANNYG שממנו קיבלתי את ההמלצה לנפח הזה של התיבה.

מה שאתה יכול לעשות בקלות יתרה יותר ועלות הרבה יותר זולה היא פשוט לנסות להוסיף לשם צמר סלעים שיתפוס נפח של 2 עד חמישה ליטרים - יכול לתת לך את אותו האפקט.

תנסה את זה קודם לפני שאתה סתם זורק לפח כסף שאתה צריך לדברים אחרים.

עריכה נוספת - רוצה את ההמלצה שלי?

אם כבר עברת לרכב גדול יותר -> תעביר אותו לתיבה פורטד 60 ליטר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הונדה גאז' הייבריד לא יותר גדול, לפחות לא בסעיף תא המטען.

והאמת היא שאני שוקל תיבה פורטת, אני רוצה להגיע למקסימום האפשרי עם הרכיבים שיש כרגע, לפני שאני רץ לשדרג

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה מגיע לעיתים למפגשי צפון נכון?

תגיע למפגש הבר מצוייד במברגה טעונה ותבקש ממישהו לבדוק את הסאב שלך על תיבה אחרת, הייתי מציע לך את שלי אבל היא קטנטונת :oops:.

אני עשיתי את זה במפגש הקודם...

SCANSPEAK

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסיז לוטוס מתנהג כמו סאב בייתי - מאוד מזכירים את AURA (שאני עד היום מתקשה להאמין שמכרתי כזה סאב! )

הנפח תיבה שהם דורשים לפורטד פשוט - הזוי!

וזה נכון גם לגרסאת ה10 אינטש.

אבל אם אתה רוצה להנות ממנו עד הסוף - תוותר על 80 ליטר מתא המטען שלך, כי ה60 ליטר זה הנפח הפנימי של התיבה - לא הנפח הכולל. (עכשיו אני מקווה שאתה מבין על איזה גודל תיבה אנחנו מדברים)

אבל - זה יהיה שווה את זה.

בתיבה אטומה הוא מאוד מאוד נעים לאוזן, סופר טונאלי - אבל כשהוא מנסה לרדת נמוך - התיבה האטומה מסגירה אותו כי הוא נחנק טיפה - הטיפ שהייתי נותן לך במידה ואתה משאיר אותו באטומה - תיתן לו חסימה מלמטה ב25 או 30 הרץ, אתה תאבד את המריחה הזו של התיבה והוא ישמע חלק וטוב גם כשהוא יורד לנמוכים (רק קצת פחות רעידות ברכב)

בפורטד הוא ירגיש לך טוב יותר בנמוכים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה יעזור לי להגיע למיצוי יותר טוב של הסאב, מבלי לאבד מהדיוק שלו - אני מוכן גם מוכן לשלם את המחיר בנפח תא מטען, אין לי בו שימוש אמיתי במילא (לא נשוי, ואין ילדים - כך שאין צורך בקניות מטורפות, ועגלת תינוקות).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עדיף שיהיה לך סאב בתא מטען במקום קניות פג תוקף ששכחת להוציא משם - מנסיון, אתה לא רוצה לדעת איך מריחה שקית עם 12 תפוזים רקובים שאשתך שכחה בתא המטען

:wink:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

REZO המליץ על שתי תיבות, אחת פורטת ואחת בנד-פאס, ולכל אחת יתרונות שלה.

פניתי אליו כי ראיתי שידע בנוגע לסאבים, וקריאת הנתונים וניתוחם יש לו בשפע.

מה כדאי?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכול להיות שהבנד-פאס תצליח לחסוך לך כמה ליטרים אבל תכנון של תיבה כזו צריך להיות מאוד זהיר.

אם אין לך בעיה ללכת על תיבה פורטד ולהביא FLAIRED PORT (למשל דרך מדיסאונד - אתה יכול לקנות אחד ולכוון אותו לאורך הרצוי) יהיה מספיק טוב בשביל סאב שנחשב כחבר עשירון עליון בעולם הSQ

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באנדפאס יהיה יותר גדול מתיבה פורטד, ומסדר רביעי הרבה יותר סלחניים לשגיאות בתכנון.

לגבי פורטים שאתה מוזמן ליצור קשר עם מקס קומה, הוא נהיה אמן בעיגול ועיצוב פורטים.

לדעתי תיפה פורטד בין 60-70 ליטר עם פורט 4״ בודד מכוון לכ36 הרץ יעשה את העבודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואיך אני מכוון את התיבה לנפח סופי? כי בין 60 ל-70 יש 10 ליטרים תמימים.

כנ"ל גם לגבי הפורט?

יש הרבה דברים שאני מעדיף לעשות לבד, אבל פה אני מרגיש שיש לי מחסור חמור בידע

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דווקא בנדפאס יותר גדול? זכרתי שזו תיבה שיש בה גם נפח אטום ועוד קצת נפח פתוח - צריך לחזור לעשות שיעורי בית

:-P

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4280 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...