Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, פינדר כתב:

אני לא מת על תפילות מוסלמיות במרחב הציבורי, עם או בלי הפרדה.

אבל בא ניקח את זה חזרה למישור המעשי:

כמה מוסלמים יושבים בממשלה?

איזה חלק מהתקציב נלקח מחינוך של הילדים שלי, לטובת חינוך עצמאי מוסלמי?

איזה חוקים מוסלמים עוברים, כדי להגביל את החופש שלי?

כרגע מי שמאיים על העתיד של הילדים שלי פה, זה המגזר החרדי והחרד״לי. לא המוסלמים.

פרצתם את הסטטוס קוו, אל תתפלאו שאנחנו נפרוץ אותו לכיוון השני.

וואי וואי, אני מתחיל להבין את יובל... 

אני מנסה להבין מה הקשר בין מה שענית פה לזה שהעירייה הנאורה מתירה למוסלמים ואוסרת ליהודים דתיים. 

או שאתה טוען שהתנהלות שלטונית (לא שלך בתור שכן נניח) מפלה במוצהר ללא סייג משפטי כלשהו זה בסדר, כלומר לראש עיר מותר להגביל את א' ולהתיר לב' סתם כי ככה בא לו. נשמע מגניב.

עריכה אחרונה על ידי לב טוב
  • אהבתי 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם
לפני 14 שעות, DareDevil כתב:

בישראל בשנת 2022 לפי ארגון הצלה ללא גבולות היו 7386 אירועי פח"ע, שאפשר להגיד שהם אירועי אנטישמיות בת'כלס.

אירועי פח"ע הם לא אירועי אנטישמיות.

לפני 12 שעות, יובל .מ. כתב:

אני אלך עם אותה דעה לשני הצדדים. אם נשווה נגיד ללהט"ב - יש דברים שאני בעד, יש דברים שאני נגיד. נגיד חתונה של לסביות ופונדקאות - סבבה. לתת לאנשים להתקרב לילד שלי בגן עם הרצאות על זה שהוא בעצם בת - לא. 

ראית שזה קורה?

לפני 9 שעות, נקודה טובה כתב:

עוד שאלה, כל הקטע הזה עם מגילת העצמאות וזה - אתם באמת מתייחסים לזה כמסמך מחייב? מה אכפת לכם ממשהו שכתב מישהו לפני 70 שנה? למה שהוא יחליט עליכם היום?

ומה אכפת לך ממשהו שכתב מישהו לפני יותר מ-3000 שנה? למה שהוא יחליט עליך היום?

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

הם (ואתם) באותה רמה כמו הקיצוניים של נוער הגבעות. תתקפו כל מי שילך לכיוון פשרה או הרגעת הרוחות.

העיקר "ליברליות". בדיחה.

מישהו שאני מכיר כתב בתגובה להברקות האחרונות של ניסים ואטורי:

ציטוט

ניסים. אחים אנחנו. שנינו מאמינים באלוהים.

ואם יש אלוהים, הלוואי ותמות בייסורים ממחלה ממארת.

אמן, כן יהי רצון.

ואוסיף. ניסים, י'זבל בן זבל, י'חרא בן חרא, בן תשפוכת, יתוש מעביר מלרייה המדלג מביצה לביצה. . .

ולמי שקרא עד כאן.

נגמר. לא מתכופפים, לא מורידים את הראש. זהו.

על שנאה צריך להגיב רק בדרך אחת. ביותר שנאה.

נגמרה הבושה.

יום טוב.

מסכים אתו ב-100%. נגמרו המשחקים. 

פורסם
לפני 7 דקות, יובל .מ. כתב:

"לִיבֵּרָלִיּוּת, לִיבֵּרָלִיזְם

שֵׁם עֶצֶם - נְקֵבָה

1.

שְׁאִיפָה לְחֵרוּת הַפְּרָט וְהַכְּלָל. יַחַס שֶׁל סוֹבְלָנוּת לְדֵעוֹתֵיהֶם שֶׁל אֲחֵרִים, תְּבִיעַת חֹפֶשׁ הַמַּחְשָׁבָה וְהַדֵּעָה שֶׁל כָּל אָדָם בַּתְּחוּם הַחֶבְרָתִי, הַכַּלְכָּלִי אוֹ הַדָּתִי."

זה בול, אבל בול ההגדרה. כל אדם, כל דעה.

ההגדרה הזו. הקצרה, המילונית, המוגבלת.

לגבי תפילה בהפרדה, לא מבין מה הבעיה. תעשו שלושה איזורים, גייז, לסביות ואורגיה. שלכל אחד יהיה מה שהוא מעדיף.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 2 דקות, mikyl כתב:

מסכים אתו ב-100%. נגמרו המשחקים. 

דיבור מסריח. הייתי אומר של מה אבל יחסמו אותי פה.

לפני 1 דקה, falou כתב:

ההגדרה הזו. הקצרה, המילונית, המוגבלת.

החיים פשוטים. 

כמו שטוענים פה שכל המשנה, גמרא וכ'ו זה התפלפלויות והבסיס צריכה להיות התורה, גם פה.

על הבסיס הזה אתה יכול להרחיב את מה שאתה רוצה, אבל זה הבסיס. סובלנות לכולם.

אתה יכול להגיד "הרב הזה לא ליברלי", אין בעיה, אבל אם אתה תוקף אותו כמו קיצוני גם אתה לא ליברלי.

פורסם
לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

כמו שטוענים פה שכל המשנה, גמרא וכ'ו זה התפלפלויות והבסיס צריכה להיות התורה, גם פה.

אתה מערבב את הדיון בלי קשר.

לפני 2 דקות, יובל .מ. כתב:

ואז מרחיב ומחריג למה אין סובלנות.

פורסם
לפני 23 דקות, לב טוב כתב:

או שאתה טוען שהתנהלות שלטונית (לא שלך בתור שכן נניח) מפלה במוצהר ללא סייג משפטי כלשהו זה בסדר, כלומר לראש עיר מותר להגביל את א' ולהתיר לב' סתם כי ככה בא לו. נשמע מגניב.

אני טוען שזה לא בסדר וזה לא בסדר.

בינהם, אני יותר מוטרד כרגע מאלו שמנסים להשתלט על המרחב הציבורי שקרוב אלי ולהגביל את החופש שלי.

מובן?

לפני 15 דקות, יובל .מ. כתב:

לא. זה קשקוש.

הגדרה מילונית של שורה אחת לא מגדירה תנועה חברתית, פוליטית, פילוסופית של מאות שנים.

אני ליברלי, אבל אני לא מוכן לגלות סובלנות לדיעות של היטלר או של נסראללה או של בן גביר ואין בזה שום סתירה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

אתה צודק לחלוטין אבל לא כל דבר ציבורי שדתיים עושים זה כדי להשתלט ולהרוס את החיים של כל מי שלא דתי.

ספציפית התפילה בדיזנגוף מאורגנת, ככל הידוע לי, על ידי עוד איזו קבוצה של מחזירים בתשובה. ברמה הכללית אתה כמובן צודק. אבל כל ההתנגחויות שרואים כרגע, זה בסופו של דבר תוצאה של החלטות ובחירות של דתיים. אי אפשר לברוח מזה. קודם הם קידמו את שקד ואת סמוטריץ׳ ואת סטרוק ורוטמן. אחכ הגיעה השנאה התהומית שאתה רואה עכשיו.

לפני 38 דקות, יובל .מ. כתב:

זה בול, אבל בול ההגדרה. כל אדם, כל דעה.

לא, זה רידוד מילוני לגישה די מורכבת, שהגדרתה ומאפייניה גם השתנו במהלך השנים.

השאלה הפילוסופית הטרוויאלית ״האם ליברל צריך לגלות סובלנות למי שרוצה להשמיד אותו ואת הליברליזם״ גם נענתה כבר המון פעמים

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כמה מילים על ליברליזם וצביעות (מילה פופולרית פה), חלק מזה בעקבות פודקאסט של נדב פרי עם נדב אייל ורועי עידן, ששמעתי אתמול.

הליברליזם כמעט תמיד מגיע עם צביעות. קודם כל זכויות לגברים אירופאים לבנים ורק אח״כ לשאר.

המהפכנים הדמוקרטים בצרפת קראו לשיוויון, חירות ואחווה, אבל זה פחות בא להם טוב כשהעבדים בהאיטי ביקשו שיוויון זכויות.

האמריקאים הקימו רפובליקה חופשית, אבל לקח עשרות שנים עד שביטלו את העבדות ועוד עשרות שנים עד שהעניקו זכות בחירה לנשים ועוד עשרות שנים עד ששחורים יכלו לשבת מקדימה באוטובוס ויהודים יכלו להתקבל לחלק מהמועדונים שהיו סגורים בפניהם.

כשליברלים מצביעים על צביעות, המטרה שלהם היא לתקן את הליברליזם ולהרחיב אותו לעוד קבוצות.

כשפופוליסטים מצביעים על הצביעות, הפתרון שלהם הוא לבטל את הליברליזם כלל וכלל ולהחליפו בשלטון סמכותני או דתי או משהו בסגנון.

כרגע בישראל יש לנו שילוב של פופוליסטים שצועקים צביעות (ליכוד) שמובלים באף ע״י פונדמנטליסטים שלא באמת רוצים דמוקרטיה (חרדים ומתנחלים).

הפרק המלא:

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 6 דקות, יבגניפ כתב:

ספציפית התפילה בדיזנגוף מאורגנת, ככל הידוע לי, על ידי עוד איזו קבוצה של מחזירים בתשובה. ברמה הכללית אתה כמובן צודק. אבל כל ההתנגחויות שרואים כרגע, זה בסופו של דבר תוצאה של החלטות ובחירות של דתיים. אי אפשר לברוח מזה. קודם הם קידמו את שקד ואת סמוטריץ׳ ואת סטרוק ורוטמן. אחכ הגיעה השנאה התהומית שאתה רואה עכשיו.

לא, זה רידוד מילוני לגישה די מורכבת, שהגדרתה ומאפייניה גם השתנו במהלך השנים.

השאלה הפילוסופית הטרוויאלית ״האם ליברל צריך לגלות סובלנות למי שרוצה להשמיד אותו ואת הליברליזם״ גם נענתה כבר המון פעמים

אתה לא חייב להסכים עם מי שרוצה להשמיד אותך, ואתה יכול להשתמש בכוח גם אם הוא מנסה לפגוע בך.

אבל אם הוא נותן נאומים שאתה לא אוהב, כל עוד אין שם הסתה ברורה לרצח, תהיה חזק.

פורסם
לפני 13 שעות, יובל .מ. כתב:

בנקודת זמן של הבחירות חשבתי שכדאי בן גביר, היום לא. הוא נכשל. בחירות הבאות אצביע למי שאחשוב שיתפקד טוב.

זאת אומרת אם הוא היה מצליח הכל היה בסדר? ב-1933 כמעט 44% מהגרמנים הצביעו להיטלר. רובם לא היו נאצים, הם רק רצו משילוט, לחם, עבודה והיו מוכנים לשלם את המחיר. אם היטלר לא היה תוקף ברה"מ הוא להבדיל מבן גביר כנראה לא היה נכשל. אז הכל בסדר?   

פורסם
לפני 53 דקות, יובל .מ. כתב:

אבל אם הוא נותן נאומים שאתה לא אוהב, כל עוד אין שם הסתה ברורה לרצח, תהיה חזק.

למה מה אני עושה חוץ מלנאום נאומים שהם לא אוהבים?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 14 שעות, יובל .מ. כתב:

נקודת זמן של הבחירות חשבתי שכדאי בן גביר, היום לא. הוא נכשל. בחירות הבאות אצביע למי שאחשוב שיתפקד טוב.

השאלה היא איפה אתה חושב שאתה נכשלת בהבנת האיש שנתת לו את הקול שלך.

אתה לא אדם קיצוני, למה לתת את הקול שלך לאדם שברור מהמעשים שלו, בניגוד לדיבורים, שהוא פאשיסט וגזען? אדם ללא רקורד חיובי בשום תחום? 

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, falou כתב:

אתה לא אדם קיצוני, למה לתת את הקול שלך לאדם שברור מהמעשים שלו, בניגוד לדיבורים, שהוא פאשיסט וגזען? אדם ללא רקורד חיובי בשום תחום? 

כי הוא היה נראה הרע במיעוטו. כן, קיצוני ומדבר קצת שטויות, בסדר. למרות שאתם לא אוהבים את זה - כולם מדברים שטויות.

נראה מה יהיה עוד חצי שנה.

דרך אגב, הוא לא היה צריך לעשות הרבה.

לתת גב לשוטרים, הקלה בפתיחה באש, החמרת תנאי אסירים. אהה ולהגיד לחברים שלו שלא יאספו כסף למחבלים או משהו כזה. זהו.

במקום זה הוא מבלבל תשכל על הרפורמה.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
פורסם
לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

כי הוא היה נראה הרע במיעוטו.

בהתחשב ברקורד שלו, לא בדיבורים בטלוויזיה, איך אתה יכול לעמוד מאחורי האמירה הזו?

לפני 3 דקות, יובל .מ. כתב:

דרך אגב, הוא לא היה צריך לעשות הרבה.

לתת גב לשוטרים, הקלה בפתיחה באש, החמרת תנאי אסירים. אהה ולהגיד לחברים שלו שלא יאספו כסף למחבלים או משהו כזה. זהו.

אילו הבעיות שלנו במדינה, שהשוטרים לא יורים ותנאי האסירים הבטחוניים?

באמת?!

לא יכול להיות שאתה מאמין למה שאתה כותב.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

• תוכן חדש...