Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התאחדות IRDA פנתה בימים האחרונים לראש הרשות לנהיגה ספורטיבית בבקשה כי יאשר ויפרסם את כללי הג'ימקאנה שנערכו כבר לפני חודשים רבים (ופורסמו גם פה) ע"י ההתאחדות.

הרעיון מאחרי הפרסום היה למנוע את המצב הפסול בו רק לגוף כלכלי מסויים מאושרים כללים ורק הוא יכול להוציא קורסים לרשיונות ולעיתים במחירים גבוהים יש יגידו מופקעים.

במקביל, נערכים 4 מועדונים וקבוצות בהתאחדות להוצאת ג'ימקאנות ראשונות כחלק מגימקאנה כוללת שתהווה אליפות, כבר בשבועות הקרובים.

איפה זה עומד?

טובת הספורטאים - זועקת, כי הרשות לא תעכב התקדמות זו. אני תקווה, כי גם ברשות לנהיגה ספורטיבית ישכילו לאשר את הכללים (שרובם המוחלט כבר סוכמו בפגישה פנים אל פנים - למעט 3 סעיפים סטנדרטיים) ויגלו נכונות לפחות כפי שגילו כלפי הגופים הכלכליים שפנו אליהם.

מה לגביי הרשיונות?

רשיון רכב - מונפק דרך הרשות בפניה לרשות ע"פ רשיון הרכב הסטנדרטי - כל אחד יכול למלא את הטפסים ולקבל רישיון בתשלום אגרה.

רשיון נהיגה ספורטיבית - התאחדות IRDA פועלת להוציא בימים אלו מספר קורסים במקביל (בחלקם עם המועדונים שביקשו זאת ובחלקם ע"י מדריכים מההתאחדות בהתנדבות) בעלויות שיהיו בחצי מהנהוג כיום (סביב 150-200 ש"ח בתוספת אגרות לרשות ולרופא - כ-400 ש"ח סה"כ).

מי יכול להסתייע בהתאחדות?

כל חבר מועדון רכב ספורט עממי שפנה בבקשה להתאחדות - אם בפנייה כמועדון עבור כל החברים או באופן פרטי. ונכון - אין דמי חבר! אין תשלום "עמלות" ואין חובת חברות לנצח או חישוקים מכל זה. הרעיון מאחריי זה - הכוח לספורטאים ולא לעסקנים. הנושא נולד לאחר שהתאחדות IRDA גילתה, כי גוף כלכלי קיבל בחשאי אישור לכללים שהגיש מבלי שפורסמו (כמוהו כיום יש עוד גופים) והכל בשקט בשקט, כך שבתחילת הדרך לפחות גוף זה ואחרים כמותו שהצטרפו בגל שני - נהנים מבלעדיות וקבעו בעצמם מחירים יקרים.

הגיעו להתאחדות תלונות על אנשים ששילמו 1000!!! ש"ח לרישיון.

וכל זה בחסות "טובת הספורטאים" כשחלק מהגופים הכלכליים האלו רותמים אליהם מועדוני רכב שמסייעים להם בפועל (זו דעתי, אתם מוזמנים לחשוב אחרת) להשתלט "דה-פאקטו" על הענף - נשמע לכם הגיוני? לי לא!

אז מה צריך לעשות?

כל קבוצה מאורגנת יכולה לפנות להתאחדות ולהצטרף למהלך ("הספורט לספורטאים" - אני קורא לו) ולקבל סיוע בהוצאת הרשיונות בזול. כן יינתן סיוע בהוצאת הג'ימקאנות לרבות סיוע מנהלי ובחלקו אף תקציבי (ביטוח, פרסים למנצחים ועוד). לבודדים מומלץ להצטרף למועדונים קיימים - כל מועדון לוקח - אין אפליות - ואז, לפנות דרכו ולקבל את אותו הסיוע.

מה האינטרס של ההתאחדות?

1. טובת הספורטאים

2. מניעת השתלטות גופים כלכליים על הספורטאים ומניעת הכתבת מחירים לספורטאים.

3. ביסוס ההכרה שניתנה להתאחדות - לא סוד שגורמים מגורמים שונים מנסים לשלול הכרה זו וסיבותיהם עימם.

לסיכום:

תתחילו לעשות....

אלון

פורסם

נ.ב.

אם למישהו מכם נשמע כי אני שולל קיומם של גופים כלכליים - אז אבהיר - הוא טועה.

בלי גופים כלכליים לא יקום הספורט הזה.

בלי נעם היימן ומישל גדז' (וההתנדבות של חברנו עפר שוורץ) למשל, אין סיכוי שהיינו מצליחים להוציא כאלו אירועים יפים ומוצלחים של הראלי ספרינט.

ולכן, חובתינו לעודד גופים כמו באחה ישראל - נעם היימן, מישל גדז', קרוס קאנטרי ואחרים אבל -

חובת ההתאחדות לדאוג ולאזן גם את טובת הספורטאים.

את זה בדיוק אני דורש מההתאחדות - ולשמחתי ההתאחדות נענתה לבקשות.

דבר אחרון - אני רוצה להודות לניר 1985 (חבר הפורום) שהוא זה שבהתלהבות והלהט שלו הדביק גם אותי להניע את המהלך של הקורסים המוזלים וסבסוד האירועים שיצאו מייד לאחריהם. זה אמנם גוזל מתקציבי האישי כספורטאי ומתקציב המועדון המוטורי הישראלי 2010 ואולם,

בין מטרות המועדון מעבר לראלי ספרינט - מטרה חשובה של קידום הספורט העממי - הקשר הישיר ברור לכל בר-דעת.

זהו. תצטרפו למהלך ותשפיעו.

אלון

פורסם

יופי של יוזמה.

לאמרות שלא רק גוף אחד פעל בתחום של רשיונות ולכולם היו מחירים דומים.

כך שלא יזיק להוזיל את העלויות.

אבל עיקר מחסום הוא שאין אירועים שאנשים יכולים לנצל את הרשיונות אז הם לא מוציאים אותם בכלל.

אז שיהיו סוף סוף אירועים.

מה צריך לעשות?

נ.ב. הקשר בין ג'ימיקנה לראלי לא ממש ברור לי.

כל תחום צריך להתפתח לטובתו שלו ולא לזכות לתשומת לב רק בגלל שרוצים "לגדל" נהגים לסדרות הבכירות כיביכול...

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
יופי של יוזמה.

לאמרות שלא רק גוף אחד פעל בתחום של רשיונות ולכולם היו מחירים דומים.

כך שלא יזיק להוזיל את העלויות.

אבל עיקר מחסום הוא שאין אירועים שאנשים יכולים לנצל את הרשיונות אז הם לא מוציאים אותם בכלל.

אז שיהיו סוף סוף אירועים.

מה צריך לעשות?

נ.ב. הקשר בין ג'ימיקנה לראלי לא ממש ברור לי.

כל תחום צריך להתפתח לטובתו שלו ולא לזכות לתשומת לב רק בגלל שרוצים "לגדל" נהגים לסדרות הבכירות כיביכול...

"אבל עיקר מחסום הוא שאין אירועים שאנשים יכולים לנצל את הרשיונות אז הם לא מוציאים אותם בכלל.

אז שיהיו סוף סוף אירועים."

זה משקרה לי אוצתי רישון ואין עירועים בגלזה דיברתי אם אלון וזה מה שאמרתי לו ויצה היזמה שלנו ושטף פאולה חיד

אני דיסלקטי גאה! *כשכתוב נכון, מתקנים לי.

פורסם

התאחדות IRDA נערכת להוציא אירוע ג'ימקאנה (לפחות אחד) בשבועות הקרובים.

גם אילת על הפרק אבל לא רק (בעיקר דוחפים כרגע את האופציות במרכז). לאילת ההתאחדות כבר ערוכה כיום! אבל הפלא ופלא - יש מי שמנסה לטרפד! פשוט לא האמנתי כששמעתי הבוקר.

סתם בשביל הקוריוז - שכל כתבי הספורט המוטורי למינהם יבדקו - מי מטרפד הוצאת ג'ימקאנה באילת???

למי יש אינטרס שזה לא יקרה???

איפה הרשות לנהיגה ספורטיבית, שמעכבת עדיין את פרסום הכללים ואישורם הסופי? - מרחק ישיבה אחת מהפרסום ושוב דוחה את הישיבה.

למי האינטרס להערים קשיים? את מי זה משרת אם ימשיכו לעכב את IRDA? בטח לא את הספורטאים.

אני יודע בוודאות שעיריית אילת רוצה שם ג'ימקאנה - או לפחות רצתה בשיחות שניהלה איתנו. מה השתנה?

איך אמר מי שאמר: "איפה הכסף?" או במילים שלי: מי ירוויח מהעיכוב?

בושה וחרפה! לכל מי ששותף למהלך הזה ולכל מי שקורא לעצמו ספורטאי והולך אחרי החבורה המטרפדת!

נמאס לעמוד פה בחזית לבד - תתחילו להתעורר - גונבים לכם את הספורט מהידיים!

אלון

נ.ב.

כל דבר כזה רק גורם לי ליותר מוטיבציה להתמודד עם העוול הזה. אנחנו נדחוף ביתר שאת קורסים מוזלים! אנחנו נוציא ג'ימקאנות בסיוע מלא!

אל דאגה ניר - התנעת מהלך שלא יעצר! זה כדור שלג! ולא אמרנו נואש - אני מבטיח פנייה לעיריית אילת כבר בימים הקרובים - שיגידו הם, למה לא? האם ביקשו מהם לא לבצע זאת? ואם כן, מי ביקש?

ודבר אחרון לכל המפקפקים שיש כאן ריח של משהו לא כשר - תסתכלו טוב טוב בימים הקרובים מי יקום להגן על כך ש"אי אפשר" ו"לא ניתן" ו"יש בעייה" להוציא ג'ימקאנה.

אני אומר לכולכם שאני משוכנע חד משמעית (וזו דעתי האישית לאחר עיסוק רב בנושא)- אם הרשות לנהיגה ספורטיבית תרצה - יש ג'ימקאנה בתוך שבועות ספורים - גם באילת אפשרי לדעתי. אם לא תהיה, מישהו צריך להסביר למה.

אני מעריך, מהרבה שיחות שנוהלו בנושא, בחלקם גם מעל דפי פורומים שונים, כי ההתנהלות הפסולה של גורמים מסויימים - היא סוד ידוע! אני מתפלל ליום שהיא תצא החוצה והאשמים יתנו את הדין. והלוואי וטעיתי.... אבל אני לא רואה איך.

אלון

פורסם

אלון, אני שוקל להוציא רישיון (עוד לא עשיתי את זה כי חזרתי רק לפני חודשיים מחו"ל).

הבעיה היא שאין אירועים במקומות "נורמליים".

אפשר להגיע עד ערד, אפשר להגיע למרכז או לצפון.

אבל אני לא אדפוק נסיעה עד אילת בשביל זה, ואני בטוח שהרבה אחרים לא.

בגלל שהייתי בחו"ל לא ברור לי המצב כרגע ולמה אין אירועים באזורים שאליהם אפשר להגיע.

אם בחודשים הקרובים יהיו אירועים שבהם אפשר להשתתף עם הרכב הפרטי שלי בלי להתמודד עם יותר מדי בולשיט ופחד מהרשויות ובלי להוציא אלפי שקלים על דלק רק כדי להגיע לשם, אני אעשה רישיון כבר בשבוע הבא.

אין אפשרות לעשות ג'ימקאנות באזורים פתוחים אחרי שמוודאים שהם עומדים בתנאים?

פורסם
אלון, אני שוקל להוציא רישיון (עוד לא עשיתי את זה כי חזרתי רק לפני חודשיים מחו"ל).

הבעיה היא שאין אירועים במקומות "נורמליים".

אפשר להגיע עד ערד, אפשר להגיע למרכז או לצפון.

אבל אני לא אדפוק נסיעה עד אילת בשביל זה, ואני בטוח שהרבה אחרים לא.

בגלל שהייתי בחו"ל לא ברור לי המצב כרגע ולמה אין אירועים באזורים שאליהם אפשר להגיע.

אם בחודשים הקרובים יהיו אירועים שבהם אפשר להשתתף עם הרכב הפרטי שלי בלי להתמודד עם יותר מדי בולשיט ופחד מהרשויות ובלי להוציא אלפי שקלים על דלק רק כדי להגיע לשם, אני אעשה רישיון כבר בשבוע הבא.

אין אפשרות לעשות ג'ימקאנות באזורים פתוחים אחרי שמוודאים שהם עומדים בתנאים?

ההתאחדות הגישה בקשה לאישור הכללים לאירוע. אם יאושרו סופית ויפורסמו (וזה תלוי כרגע רק ברשות לנהיגה ספורטיבית),

ההתאחדות ערוכה להוציא ג'ימקאנה בשני מקומות במרכז הארץ בטווח זמן מיידי (שבועיים שלושה).

אני יכול לספר - כי בימים הקרובים יפורסמו תאריכים להשתלמות להוצאת רשיון נהיגה ספורטיבי בתחום הספורט העממי. העלויות יהיה סביב ה 200 ש"ח - 250 ש"ח + אגרות (כ - 400-440 ש"ח סה"כ).

ביום שלישי בערב (מחר) תערך ישיבת ועד אחרונה ותיאומים טלפונים מול 6 מועדוני/קבוצות ספורט עממי שהתאגדו לנושא ואנו נפרסם כאן ובמקומות אחרים את הפרטים.

הבטחתי לניר 1985 שיזם את כל הפנייה לסיוע של ההתאחדות שאני ארתום לזה את עצמי וכך עשיתי.

אני מקווה שכבר מחר בלילה (לאחר הישיבה) - כולם יוכלו לראות את התוצאות.

תתאזרו בסבלנות עוד קצת....

זה מגיע לכם - ולא יוכלו לעצור אתכם!

אלון

פורסם

כמו שהבטחתי - היום בערב נסגרו העניינים!

לכל חברי מועדוני הספורט העממי של IRDA -

היום בערב סוכמו תאריכים לקורסים מוזלים של רישיון ספורט עממי - ג'ימקאנה.

בשיתוף פעולה עם חברת מסלולים ועם בית ספר של התאחדות IRDA נסגר, כי חברי מועדונים וקבוצות הרשומים בהתאחדות יוכלו להירשם לקורסים העתידיים במחירים מוזלים.

הקורס הקרוב כבר ביום חמישי הקרוב 07.02 בשיתוף עם מסלולים כאמור. הרשמה יש לבצע דרך נציג הקבוצה / המועדון ולהעביר אליי.

היות ומדבור בקורס בעוד יומיים - ניתן להירשם ממחר בבוקר גם דרכי - הודעה פרטית בבקשה.

לקורס הקרוב מקומות מוגבלים ולכן אני כבר מבקש מראש סליחה ממי שלא יוכל להיכנס - כל הקודם זוכה - זו שיטת ההרשמה.

לכל מועדון מההתאחדות נשמרים עד מחר בצהריים 5 מקומות בלבד (30 סה"כ) ולאחר מכן על בסיס מקום פנוי.

צפויים שני תאריכים נוספים לפחות סביב אמצע החודש (13-15 לפברואר / רביעי-שישי). ניתן להירשם כבר עכשיו דרך ראשי הקבוצות והמועדונים.

בנוסף - נסגר היום אירוע ג'ימקאנה ראשון (ברכות למועדון שהולך להיות הסנונית הראשונה) - אולם פרטיו לא יפורסמו בינתיים עד שיתקבל אישור הרשות לנהיגה ספורטיבית.

זהו. עכשיו להירשם מהר.

לילה טוב,

אלון

נ.ב. - הייתם מאמינים שאת הכל התחיל חבר פורום צעיר (ניר 1985) משליחת הודעה אליי, שיחת טלפון ופגישה? כל הכבוד ניר. הנעת מהלך טוב לספורטאים. תודה לחברי התאחדות IRDA ולראשי ששת המועדונים שנרתמו לסיפור.

אלון

פורסם

בהצלחה לחברי המחזור הראשון של הפרוייקט שמחר יעשו רישיונות ספורט והשלמה לג'ימקאנה.

תודה לחברת מסלולים על שיתוף הפעולה וההירתמות.

תודה לחברי ועד IRDA שאישרו ודחפו את המהלך.

שיהיה בהצלחה,

אלון

נ.ב.

לכל השאר, אני יודע שזה היה בהתראה קצרה - אבל יצאנו לדרך.

תאריכים נוספים יופצו אליכם בימים הקרובים דרך ראשי המועדונים.

מועדון שיהיה מוכן עם נהגים ורכבים רשויים יעבור למסלול של סיוע בהוצאת אירוע.

בתקווה לראות אירוע ראשון בתוך שבועות ספורים.

אלון

ניר 1985, היית מאמין?

:wink: הצליח לך.

• תוכן חדש...