Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר רוצה לקנות סקודה פאביה 2008 1.6 איבזור ספורט.

הוא הלך לבדיקה לרכב כזה בעל הרכב טען שאין תאונות אבל הוא צבע את כל

הרכב התברר בבדיקה שהצמיגים לא תואמים ומכון טען שהאוטו לא עבר תאונות

אך האוטו עבר צביעה כללית על כל הרכב.

האם ישנו ירידת ערך על מצב כזה ? המחירון של הרכב 54 אלף.

JVC KW-AVX836

Hertz HSK-165XL @ Celestra FA475x

DC Audio Level 5 m2 12 inch @ DC Audio 3.5K

פורסם

קצת מחשיד באמת, שרכב ממודל 2008 ייזדקק לצביעה כללית.

ייתכן באמת שהייתה תאונה או משהו אחר שהצריך צביעה.

פחח טוב או מכון בדיקה יוכלו אולי לומר לך מדוע. אם היתה תאונה - יש לפעמים ירידת ערך תלוי בפגיעה וחומרתה.

אני הייתי כנראה מוותר (יותר מדיי חשוד).

alfa 156 2.5.

פורסם

יכול להיות שהרכב עבר וידליזם רציני ולכן נצבע,אני הייתי הולך לפחח כדי להיות רגוע.

אבל כיוון שנדיר שרכב בכזאת שנה יעבור צבע מלא,יש מקום להוריד,לא חסר רכבים שלא עברו צביעה והם במצב חיצוני תקין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

גם אני מכיר רכבים מהשנתונים האלה שעברו צבע כללי בעקבות שפשופים מכל הצדדים.

לפעמים יותר פשוט כבר לצבוע הכל וזהו.

אבל בכל מקרה תחפש את ההיסטוריה במוסכים תבדוק אולי שם תוכל למצוא את הסיבה לצביעה.

מה בעל הרכב אמר? למה צבע כל כך מוקדם?

פורסם

אם במכון בדיקה אמרו שהרכב ללא תאונות והרכב ניראה לך אז הייתי מבקש מהמוכר להוריד במחיר בכל זאת ואם הוא יסכים להוריד סכום שיתאים לך אז לדעתי זה שווה את זה.(כמובן שאם בבדיקה לא היו דברים חשובים שדרושים תיקון\החלפה).

אם אתה יכול תעלה לפה את טופס הבדיקה.

skoda fabia 1.4 16V

skoda octavia 1.9TDI

audi A4 1.8T - sold

פורסם

יש ירידת ערך גם אם הרכב עצמו תקין פיקס ונצבע בגלל פגיעות ברד/שריטות/שיגעון של בעל הרכב.

הסיבה פשוטה - כמו שאתה חושש לקנות אותו ובמחיר רגיל תעדיף רכב עם צבע מקורי, כך גם כל קונה אחר.

בשביל לגרום לך לקנות את הרכב הזה, המחיר אמור להיות נמוך ומפתה.

פורסם

אמנם מחשיד אבל לא לגמרי, כי בכל זאת הרכב לפחות בן ארבע. אצלי הופיעו "פטריות" על הגג ומכסה מנוע ברכב שחור כבר אחרי שנתיים וחצי. מכרתי אותו ככה פחות השתתפות בחצי צביעה בדיוק מהסיבה שלא רציתי להתחיל להסביר למה צבעתי אותו. תחתים אותו על זכרון דברים שהרכב לא עבר תאונה. גם אם יתברר בעוד שלוש שנים כשתרצה למכור, שהוא העלים ממך מידע, בית משפט יוכל וגם יורה לבטל את העיסקה והוא יצטרך לפצות אותך. החוק מחייב מסירת מידע מלא לגבי מה שעבר על הרכב. לא לגמרי מופרך באקלים שלנו שרכב עובר צביעה אחרי כמה שנים על הכביש. מה שעוד כדאי לברר איפה הוא צבע ומתי. גש לפחח שעשה את העבודה ותברר. אם הצביעה נעשתה עכשיו כדי למכור, הוא מסתיר משהו, אם צבע לפני שנה ויותר, יותר הגיוני שהוא צבע משיקולים אססטטים.

פורסם

איכות הצביעה בארץ היא לא משהו, צבע מקורי אם לא עמד בשמש כל חייו, דיינו חניה מקורה, יכול להחזיק שנים.

את הרכב הקודם צבעתי עקב דהייה רצינית ולא אחידה בעליל (היה אדום וחנה חצי בשמש אצל הבעלים הקודמים) וכבר אחרי שנתיים התחילו בועות ופיצוצים בצבע למרות שהרכב חנה כמעט תמיד בצל ובבית היתה חניה מקורה. אם החבר שלך בכל זאת הולך על הרכב הזה שיקח בחשבון שאולי עוד 3-4 שנים יצטרך לצבוע מחדש או לחיות עם צבע בינוני.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
חסר סקודה פאביה שלא עברה צביעה אצל אלוהים יודע מי ולא צריך לחשוב באיזו איכות צבעו? רד מהרכב אלא אם מורידים 30% מהמחירון.

לגמרי צודק.

אני לא רואה סיבה לגעת בזה.

כמו שאמרו, אין מה להשוות את הצביעה המקורית לכל צבע ותהליך אחר.

אני גם די בטוח שבקרוב מאוד יתחילו קילופי לכה באזור החיבורים\פנסים\פסי קישוט ועוד, אם אין את זה כבר עכשיו.

אני היתי שמח לקנות רכב אחרי צבע כללי, אם זה היה אוטו בין 10-15 שנמכר סביב ה 10-20 אלף ש"ח, שנראה טוב מאוד ביחחס לשוק.

אבל בטח לא רכב שנת 2008.

פורסם

אל תחשוש כל כך מהר.

את הסוזוקי סוויפט 2007 שאמי רכשה,האוטו עבר שריטות וחריטות,בקיצור ונדליזם מכוון בכל כיוון.

על מנת שנבצע את העסקה סוכם שהבחור צובע במוסך מורשה צביעה כללית את הרכב+אחוז מסוים של ירידת ערך ולהתחיל ללכת להסביר לאנשים בעתיד אם נמכור את הרכב,למה רכב בן 3 שנים דאז,הצטרך צבע כללי.

אך בדקנו את הרכב והוא לא עבר תאונה ואפילו לא תאונת חניה.

רואים בשניה אם הרכב עובר תאונה.

במידה ובעל הרכב צבע את הרכב בצבע כללי,שיתן הוכחה לפחות או צילומים של לפני ואחרי למען הסר הספק

פורסם

אני לא היתי חושש כרגע ממה עבר על האוטו ולמה נצבע (זה כבר עניין אחר)

גם הם זה נצבע בגלל שריטה, זה לא משנה.

אני היתי חושש מהצביעה עצמה.

רכב שנצבע במוסך החברה, לא שונה מפחינתי מכל פחח\צבעי רכב אחר.

זה ממש לא תהליך הצביעה שהרכב עובר בפס היצור.

פורסם

אם הרכב שווה 54 אלף במחירון, אני ממליץ לרכוש רק במחיר של 40K מקסימום.

זאת על מנת שתוכל לפצות את עצמך במידה והצבע מחורבן כשתמכור עוד כמה שנים. אין לך שום דרך לדעת מה איכות הצביעה ולכן המחיר חייב להיות מפתה מאוד ולשקף את מידת הסיכון שנשקפת לך.

פורסם

אנחנו עם האוטו כבר שנתיים ,והצבע מושלם.

גם אין הבדל בין הצבע הזה לצבע של "המקור" ללא צבע,וזאת ע"י רכב זהה מאותו שנתון שחונה לידנו.

אם הצביעה איכותית וטובה ,לא צריך להיות שום הבדל.

• תוכן חדש...