Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4925 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי אימייל שכביכול נשלח מפייפאל ובו הזהרה שמישהו נכנס לחשבון שלי ממחשב לא מוכר. הם מבקשים שאני אכנס לחשבון בכדי לקרוא עוד הודעות בנושא וכמובן יש לינק שעליי ללחוץ בכדי שזה יפנה אותי לאתר.

סגרתי את הדף וכתבתי בעצמי את כתובת האתר של פייפאל. נכנסתי רגיל וכמובן לא היה לא הודעות ולא נעליים.

בקיצור היזהרו, מנסים לגלות את פרטי הפייפאל והסיסמה שלכם.

לעולם אל תלחצו על לינק ואל תסכימו שלינק יפנה אתכם לאתר מסוים. תמיד תלכו לאתר בצורה עצמאית על ידי הקשת כתובת האתר ושם ורק שם תקישו את הסיסמה שלכם.

ראו הוזהרתם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

הדרך הטובה ביותר לראות עם "עבדו" עליך היא לעמוד עם העכבר על הקישור שמבקשים ממך להכנס אליו - לעמוד ולא ללחוץ - ולראות מה שם האתר.

אם זה לא פייפאל אז פשוט מוחקים.

פורסם

המייל המזוייף נשלח אליי מהכתובת הזו.From:PayPal ([email protected]) Sent:Wed 1/02/13 2:03 PM

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אז אולי זאת הבעיה שלי, שהמייל נשלח לא לכותבת של GMAIL.

פורסם
הדרך הטובה ביותר לראות עם "עבדו" עליך היא לעמוד עם העכבר על הקישור שמבקשים ממך להכנס אליו - לעמוד ולא ללחוץ - ולראות מה שם האתר.

אם זה לא פייפאל אז פשוט מוחקים.

זה לא תמיד מדוייק, יש אתרים שיודעים להתחזות היטב והכל נראה לגיטימי.

אם עולה לך סימן שאלה שאולי זה אמיתי, היכנס לחשבון הפייפל שלך דרך הלינק ששמור לך במועדפים ותראה אם ההודעה חוזרת גם שם. זו הדרך הבטוחה לוודא ולהיות מוגן.

בתור כלל אצבע, האתרים הללו לא שולחים לקוחות מיילים שבהם הם מתבקשים להיכנס ללינק ולתת ססמא :arrow:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

גם הכרום מציג את הכתובת באותה צורה.

מה שמעניין - הקלדתי paypal.fr (אל דאגה, בלי יוזר וסיסמא) - ובשורת הכתובת הוקפצתי ל-paypal.com/fr שהזכיר קליפת-מוח, כאשר בכותרת מופיע [paypal Inc [uS בדיוק כמו באתר האמריקאי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה פשוט מועבר לדומיין האמריקאי ב .com, החברה היא אמריקאית אז כמובן שיהיה כתוב US.

אותו הדבר אם תנסה סיומת co.il

פורסם

ברור לי. העניין הוא שהקליפה ציין כי המייל החשוד הגיע מכתובת ב-paypal.fr, שהוא אתר לגיטימי. משהו מוזר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ברור לי. העניין הוא שהקליפה ציין כי המייל החשוד הגיע מכתובת ב-paypal.fr, שהוא אתר לגיטימי. משהו מוזר.

תתפלא, לפעמים אני מקבל מייל שרשום שהוא נשלח מאותו כתובת אימייל שאני משתמש בה. כלומר, כאילו שלחתי מייל לעצמי ואני קורא אותו. אני לא יודע אם זה אומר שהמתחזים פרצו לחשבון שלי והם יודעים את הסיסמה שלי או שיש להם מן פטנט שכזה לרשום שזה כביכול נשלח מהכתובת שלי. באותה שיטה הייתי מקבל אימייל מדואר ארה"ב (USPS) או FEDEX או UPS שמודיעים לי שיש בעיה עם המשלוח שלי. ידעתי שזה בלוף במקרים האלה כי לא ציפתי לחבילה מאף אחד.

דרך אגב, שיטת גניבת הסיסמאות ושמות המשתמש לאתרים מסויימים נקרא FISHING.

פורסם

לא צריך פטנט, ניתן לשלוח בקלות דוא"ל שייראה כאילו נשלח מכתובת אחרת. הבעיה (או בעצם, זו לא בעיה) - שירותי המייל בד"כ יציגו שהמייל הזה נשלח ממקור אחר ולא מי שהוא טוען שהוא.

השיטה דר"א נקראת Phishing, לא Fishing

תומר.

פורסם

היתה תקופה שבה קיבלתי הרבה דואר זבל (מהסוג של הגדלת ***) שכתובת הנמען שלו כלל לא היתה הכתובת שלי. לפחות אלה נעלמו בשנים האחרונות.

• תוכן חדש...