Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 3.5.2023 בשעה 16:13, רוןS כתב:

הנהג יכול היה למנוע את התאונה אילולא נעל את הבלמים.

ממתי בלמים ננעלמים בימינו?

פורסם
לפני 16 דקות, adi89 כתב:

ממתי בלמים ננעלמים בימינו?

צודק. גמני שואל ממתי בלמים ננעלמים.😍

.

צ"ל  נעילת גלגלים.

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 20 שעות, misterb כתב:

קצת מתחסד מצידך, אבל ניחא..

65-70 זו מהירות סבירה לכביש הזה, מהירות ממוצעת של התנועה, כמו בהרבה כבישים שהם עירוניים בהגדרה אבל בתכלס לא סביר לנסוע שם 50. 

לא היה הגיון לחזור לימני כשיש שם עוד רכב שאני עוקף עוד רגע. גם ככה תמיד בשעות שיש תנועה ערה נוסעים שם בשני טורים מקבילים.

אני חיפאי לשעבר ומכיר את הכביש היטב. המהירות שנסעת בה לא גבוהה במיוחד וזה לא אישיו. לא אגיד לך מה אני חושב שצריך לעשות לבבון בסופרב ולדומיו (שיש אינסוף כאלה בכבישי מדינת ישראל) משום שיצנזרו את התגובה. רק אומר שאני לא נכנסתי לסטטיסטיקה הזו (מעל 20 שנה נוהג) וגם לא אכנס כל עוד אני נוהג (כן קרה כשמישהו אחר נהג ואני במושב נוסע) משום שהבנתי כבר לפני שנים רבות שאם אני רוצה לשרוד בכביש, יש לפתח דבר כזה שנקרא נהיגה מגננתית וזה אומר לברוח מיידית מבבון אפס מאופס כמו הנהג סופרב, גם אם זה אומר לא להמשיך לעקוף את הרכב השני שרצית לעקוף ולהשתחל בחזרה בימין ולבלום ולהתאים את המהירות לרכב שמקדימה. יש לעשות הכול כדי לתת לבבון לעקוף אותך. מיותר לציין שהייתי אינסוף בסיטואציות כאלה בדיוק וידעתי לעשות את מה שכתבתי ולהציל את עצמי.

• אהבתי 6
פורסם

בקורס נהיגה מונעת לימדו שאתה שולט על זה מאחורך על ידי האטה והגדלת מרחק לפנך שתוכל לעצור במשך טווח גדול

לא ניכנס למה קרה פה אבל אני בחיים לא קיבלתי תאונה מאחורה אבל כשחבר נהג בפקק נהיה כמה מטרים להיתקדם עשה אותם בגז ברקס וחטף תאונה מאחורה

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

@BRAVO30 זה שאנשים נסעים במהירות מסויימת עדיין לא הופכת אותה למתאימה לתנאי הדרך. והכביש הזה מטעה מאוד. ודרך אגב, אותו הדבר גם בפרויד (ובו אני רואה בעיניים שלי תאונות בממוצע פעמיים בשנה ,בפעם האחרונה לפני 4 ימים) ובפיקא\רופין.

חוץ מזה, התאוריה שלך לגבי שמירת מרחק נכונה רק חלקית. אני חטפתי מאחור בצמתים ורמזורים גם כשהאטתי בהדרגה ואפילו כשעמדתי כמה שניות באדום. אנשים לא מתרכזים בנהיגה ונכנסים בך במהירות גבוהה גם כשאתה עומד כבר 10 שניות. השיא היה בשווייץ כשהאטתי ועצרתי ברמזור שהתחלף, והערס שנכנס בי מאחור נתן לי שטיפה "למה לא עבת בצהוב". קיבל מאישתי תשובה יפה "בארץ שלנו עוצרים בצהוב".

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, דובצע כתב:

בקורס נהיגה מונעת לימדו שאתה שולט על זה מאחורך על ידי האטה והגדלת מרחק לפנך שתוכל לעצור במשך טווח גדול

לא ניכנס למה קרה פה אבל אני בחיים לא קיבלתי תאונה מאחורה אבל כשחבר נהג בפקק נהיה כמה מטרים להיתקדם עשה אותם בגז ברקס וחטף תאונה מאחורה

זה נכון לעידן שקדם ל-2007 ומתקפת הסמרטפונים. כיום, כשהרוב המוחלט של תאונות חזית אחור נגרם כתוצאה מדלביובים שהיו שקועים בניידים שלהם, גם לכשהיו במרחק של קילומטר מהרכב שלפניהם, זה כבר פחות בשליטתך. גם אני חלק מהסטטיסטיקה לדאבוני ועוד זה קרה כשנהגתי ברכב של חבר שהיה בחו"ל. מזל שהנהגת שנכנסה בי בעוצמה והדפה אותי על ה-Q3 שמלפני לא עשתה שרירים מול חברת הביטוח שלה וכל הליך התביעות זרם.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, ALÞћÃ כתב:

זה נכון לעידן שקדם ל-2007 ומתקפת הסמרטפונים. כיום, כשהרוב המוחלט של תאונות חזית אחור נגרם כתוצאה מדלביובים שהיו שקועים בניידים שלהם, גם לכשהיו במרחק של קילומטר מהרכב שלפניהם, זה כבר פחות בשליטתך. גם אני חלק מהסטטיסטיקה לדאבוני ועוד זה קרה כשנהגתי ברכב של חבר שהיה בחו"ל. מזל שהנהגת שנכנסה בי בעוצמה והדפה אותי על ה-Q3 שמלפני לא עשתה שרירים מול חברת הביטוח שלה וכל הליך התביעות זרם.

זה שניכנס בו מאחורה היה בסמרטפון אבל 90% בסמרטפון ו10% ראה אוטו לפניו מאיץ

לעומת שיראה אוטו לפניו זוחל אז גם יזחל. 

שוב אני לא מתיימר להיות אלוהי הנהג המושלם והחסין אבל בתמים ניראה לי שזה גורם משמעותי בתאונה מאחורה אך הנהג מאחורה מבין מהנהיגה שלך האם פנוי ומתחילים להרביץ או יש ״בעיה״ וצריך להאט

פורסם

לא הבנתי איך במקרה כל כך ברור פתחתם דיון ושיגולי שכל במשך 3 עמודים. 

המהירות סבירה לכל הדעות.בנוסף מיסטר בי הספיק לבלום לחלוטין ולכן גם שמירת המרחק + העירנות שלו הייתה טובה. 

נהג הסקודה לא שמר מרחק מספק אי לכך לא הספיק לבלום. 

זהו. ככה. פשוט. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 4

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 5 שעות, דובצע כתב:

לפי הסירטון שמר מרחק שניה ולא שתי שניות מה שגרם לבלימה חזקה….

עצר בזמן? שמר מספיק.

זה 1 או 0. אין כאן באמצע. 

או שאתה נכנס ברכב לפניך או שלא. 

שנייה נוספת במרחק לא הייתה משנה מהותית את עצמת הבלימה. אחסוך מכם את המתמטיקה. אולי בבלמים של 911. 

באמת שאני בעד נהיגה מגננתית, אבל יש גבול לכל תעלול. במקרים של אי שמירת מרחק הבאים לידי ביטוי בתאונות חזית אחור, לרוב (בלשון המעטה) יש קונצנזוס שהפוגע מאחור אשם במאת האחוזים, ודי בצדק. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא עצר בזמן. כדי למנוע פגיעה ברכב שלפניו נאלץ לסטות ימינה. אז היה מרכיב של המכה מאחור, אבל בבלימה טובה זה לא היה צריך להעיף אותו 4 מ' - הוא קיבל את התנע מסקודה, לא ממשאית.

• אהבתי 3

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 5.5.2023 בשעה 00:57, sperial כתב:

למה בניה של כביש רחב היא רשלנות?

כי כשאנשים רואים כביש רחב הם נוסעים מהר, גם אם תשים שם תמרורים שמגבילים את המהירות ל-30 קמ"ש.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

כביש צריך להתאים, בין השאר, לכמות התנועה הנוסעת בו.

אני מכיר את הקטע המדובר מ-1968. זה היה כביש חד מסלולי צר, שקישר את הקצה הדרומי של אחוזה (בערך האיזור של ווטסון היום) דרך בית בירם (האיזור בו עובר הנתיב הדרומי כיום היה אז מגרש אימוני גדנע של בית הספר), לדניה, האוניברסיטה (שהיתה בחיתוליה) וכפרי הדרוזים. שכונות גולדה ואלמוגי טרם הוקמו, כביש בירם לא היה קיים, ותחנת סונול דניה  היתה תחנת הדגל של החברה, שהופיעה על הפרסומות שלה. 

במהלך השנים היה צורך להרחיב את הכביש - כי נבנו לאורכו שכונות (גולדה, אלמוגי, סביוני דניה), שכונת דניה התרחבה, האוניברסיטה גדלה, נבנה הקישור לנו"ש (דרך בירם) - וכמובן שכל ההתרחבות הזו הגדילה את התנועה. אז, כן, התנועה המוגברת חייבה הרחבת הכביש, כיום הוא דו נתיבי לכל אורכו (עבודות שהושלמו בשנות ה-90). אבל העובדה שהכביש הותאם לתנועה המוגברת עדיין לא מצדיקה נהיגה בו במהירות גבוהה. מדובר באיזור מגורים ובכביש עם עיקולים שחלקם מתונים, אבל בהחלט מגבילים את שדה הראיה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

כדי למנוע פגיעה ברכב שלפניו נאלץ לסטות ימינה.

לא הבנת את הסרטון/סיטואציה. הוא עשה את זה כדי לנסות לברוח מהבבון בסופרב ו/או לצמצם את הנזק. לא כי לא היה מספיק לבלום. אם לא היה עושה את זה, הבבון בסופרב היה מעיף אותו על הרכב מקדימה ואם גם ההולכת רגל לא הייתה שמה לב לסיטואציה שמתרחשת ומתחילה לחצות, היא הייתה גם בבעיה.

פורסם

הוא סטה אחרי המכה. תסתכל על הסרטון השני.

הראיתי את הסרטונים לבן שלי שנוסע שם מספר פעמים בשבוע, גם לדעתו בתנאי התנועה שבסרטון המהירות הסבירה 50-60 קמ"ש, ושמעבר החציה הזה מצריך רמזור (עם הפעלה לפי דרישה של הולכי הרגל).

• אהבתי 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...