Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5016 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תגידו מה שתרצו, הדה שבו הייתה אחד הרכבים האמיצים שעיצבו.

אם יש משהו שאי אפשר לקחת מסיטרואן זה את הנועזות שבעיצוב.

גם הC3 שירדו עליה כאן כשיצאה הייתה רכב יוצא דופן וגם הC2 הנדירה בארצנו.

לא מזמן ראיתי דה שבו יפיפיה שמורה בחיפה והחיוך על השפתיים פשוט עלה. הייתי לוחץ לבחור את היד על העבודה היפה (למרות שראיתי מרחוק...)

אני דווקא בעד הטרנד הנוסטלגי הזה. בסה"כ המיני, הפיאט 500 והחיפושית ממש לא מביישים את המקור.

אפילו השירוקו והDS שאינן דומות כלל למקור, מביאות איתן רוח צעירה כפי שעשו הדגמים המקוריים ועיצוב נהדר.

אז בוודאי שאני בעד החזרת הבראנד הנפלא הזה.

נ.ב. זכרון הילדות הכי חזק שיש לי מהדה שבו הוא דווקא מסרט של לואי דה פינס שבו הוא נהג עם נזירה ברכב כאילו מינימום הייתה מזארטי...

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נ.ב. זכרון הילדות הכי חזק שיש לי מהדה שבו הוא דווקא מסרט של לואי דה פינס שבו הוא נהג עם נזירה ברכב כאילו מינימום הייתה מזארטי...

גם לי!

:-D

פורסם
69 לא היתה קיימת בששת הימים. נסגרה עם הוצאת 3 ה B17, נפתחה מחדש בהתשה 1969 עם הגעת הקורנס.

ווטורים ב 67 היו ב110.

אכן צודק הבחור.

טייסת 110 ( אבירי הצפון, כיום מפעילת מטוסי F-16 מסוג ברק (F16C/D) ) הייתה הטייסת בעלת מטוסי הווטור הצרפתי.

טייסת הפטישים (כיום ממוקמת בחצרים ומפעילת מטוסי הF-15I רעם) הייתה סגורה במהלך מלחמת ששת הימים.

פורסם

סצינת המרדף הידועה ביותר עם ה-2CV הייתה כמובן ב-007 לעיניך בלבד. את השוטר מסאן-טרופה (ועוד

)פחות מכירים מחוץ לצרפת (וישראל משום מה). בשביל הסרט של בונד המכונית צוידה במנוע 4 בוכנות (מה-GS) על מנת להתל במכוניות הפיז'ו שדלקו אחריה.
פורסם
סצינת המרדף הידועה ביותר עם ה-2CV הייתה כמובן ב-007 לעיניך בלבד. את השוטר מסאן-טרופה (ועוד
)פחות מכירים מחוץ לצרפת (וישראל משום מה). בשביל הסרט של בונד המכונית צוידה במנוע 4 בוכנות (מה-GS) על מנת להתל במכוניות הפיז'ו שדלקו אחריה.

נהדר! החזרת אותי לילדות! :lol:

תודה.

פורסם
והאגדה אומרת שאנדרה ציטרון (היהודי החליף לסיטרואן כדי שפחות ייבלוט )

לא מדוייק.

אנדרה סיטרון אמנם נולד בצרפת אך היה נצר למשפחה יהודית הולנדית. שם משפחת אביו היה Citroen (בהולנדית קוראים את זה כ- "Sitroon").

משמעות המילה Citroen בהולנדית היא לימון - אז למי שתוהה למה לסיטרואן יש הרבה תקלות: כל רכב שיוצא מפתח המפעל הוא לימון גאה :wink:

51 קג"מ :shock::lol:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
הייתה לצרפתים שיטה ייחודית רק להם של cheveaux fiscales.

והאגדה אומרת שאנדרה ציטרון (היהודי החליף לסיטרואן כדי שפחות ייבלוט ) מהנדס גאון שכבר בנה את המוניטין שגם הגרמנים כיבדו והשתמשו בוורמאכט - עם הטרקסיון אבאנט ("הנעה קדמית") החליט לבנות אוטו שייקח 4 איכרים,שק תפוחי אדמה וסל ביצים מהכפר ליום השוק בעיר הקרובה, על דרכי עפר.

אנדרה סיטרון היה יזם וגאון שיווק, קצת מזכיר את סטיב ג'ובס של אפל. הוא קבע מטרות ואת התכנון השאיר למהנדסים. המכונית המפורסמת טרקסיון אוואנט תוכננה לדרישותיו, כולל גם גיר אוטומטי! . הוא מת ממחלה, מישלן השתלטו על המפעל שהיה בחובות, ייעלו את הייצור, ותחת הנהלתם תכננו את הדה-שבו.

יהודה

פורסם

מי שראה בטופגיר את הדה שבו שהתפרקה כמו קרטון חלש תחת הדף האויר של מנועי ג'מבו,

מבין עד כמה הרכב המקורי לא עדכני מבחינת בטיחות לפחות.

עריכה: מצאתי.

http://www.youtube.com/watch?v=ZJ9uWsvR1l0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם
מדובר בכח סוס לצורך מיסוי - שבעצם היה מחושב לפי שטח הבוכנה (כלומר קוטר הצילינדר) ולא התחשב בנפח הצילינדר או בהספק המנוע.

בארה"ב זה לא היה:

:-P

neo-v12.jpg

אי אפשר להחיות את המכוניות האלו, העולם השתנה. מדובר רק בנוסטלגיה ואף אחת מהגרסאות המודרניות (חיפושית, מיני, 500) לא ממש שימרה את רוח המקור ובוודאי לא את המחיר.

לסיטרואן היום יש מכונית בסיסית וזולה, קוראים לה C1 והיא ושכמותה הם המקבילות המודרניות של ה-2CV.

אני רוצה לראות C1 שתצליח ליסוע בשבילים שהדה-שבו נסעה בהם!

האמת שמעתי איפשהו לא זוכר ממי שאת החיפושית המקורית עדיין מיצרים בברזיל, זה נכון?

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
מי שראה בטופגיר את הדה שבו שהתפרקה כמו קרטון חלש תחת הדף האויר של מנועי ג'מבו,

מבין עד כמה הרכב המקורי לא עדכני מבחינת בטיחות לפחות.

עריכה: מצאתי.

ZJ9uWsvR1l0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מה הם רוצים, זה דחף של מטוס ג'מבו,

גם רכב עם 5 כוכבי בטיחות יתפרק פה

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

האמת שמעתי איפשהו לא זוכר ממי שאת החיפושית המקורית עדיין מיצרים בברזיל, זה נכון?

לא.

ייצרו אותה עד 2003 במקסיקו.

כיום מייצרים את הטרנספורטר המקורי ואת הגולף מהדור הראשון בברזיל.

• תוכן חדש...