Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפרש הגובה לא צריך להיות משמעותי לראיה הושקה במועדון החמש בשבוע שעבר פיאט טופולינו בעלת תא מנוע מצומצם ללא משאבת מיים. חוץ מזה אף אחד לא אמר שהסחרור צריך להיות מאוד יעיל לאחר הכיבוי אבל הוא ישנו.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
חפש: סתימת אדי דלק

אוקיי, אני מניח שמצאתי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=318505&postcount=7

ממש אותה שאלה מלפני איזה 8 שנים :smile:

תודה על הרמז.

זאת אומרת שבמכוניות המודרניות, למרות שראש הרדיאטור נמוך מראש המנוע (או בכל אופן הוא לא יותר גבוה), מתרחשת זרימה תרמוסיפונית משמעותית מספיק בשביל לקרר את הראש בתוך פרק זמן של שניות עד עשרות שניות?

פורסם

לא קראתי את כל השירשור, אבל הסיבה היא שבזמן שהמנוע פועל המשאבת מים מזרימה מים ומקררת את המנוע.

ברגע כיבוי הרכב המשאבה מפסיקה לעבוד ויכול להיגרם מצב שעקב חוסר זרימת המים המנוע לא מתקרר והעיקר החום(בראש המנוע) לא מתפזר ועלול לגרום נזק לראש המנוע.

לכן, מותקנת גם "משאבת סיחרור" שהיא משאבת מים חשמלית שנכנסת לפעולה עם כיבוי המנוע יש את זה בהרבה פונטו אם איני טועה וברכבי VAG זה גם בטוח קיים.

קובי

פורסם

רק כבדרך אגב, באופנועים, בדגמים שנמכרים בקליפורניה בלבד, הדבר נהוג זה שנים רבות. ייתכן שגם במכוניות. באופנועים המאוורר ממשיך לעבוד לאחר כיבוי המנוע וזאת בכדי להוריד את טמפ המנוע. אם כי זה מטעמי זיהום אוויר כאלה ואחרים אבל ספק אם זה בגלל דאגה "לבריאות" המנוע.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לא קראתי את כל השירשור, אבל הסיבה היא שבזמן שהמנוע פועל המשאבת מים מזרימה מים ומקררת את המנוע.

ברגע כיבוי הרכב המשאבה מפסיקה לעבוד ויכול להיגרם מצב שעקב חוסר זרימת המים המנוע לא מתקרר והעיקר החום(בראש המנוע) לא מתפזר ועלול לגרום נזק לראש המנוע.

kobic9

לאחר כיבוי המנוע - נכון שאין זרימת מים ולמנוע יקח הרבה יותר זמן להתקרר, ןנכון שהחום בראש המנוע לא מתפזר, אבל:

1. למה צריך לקרר את המנוע מיידית ?

2. גם אם החום בראש המנוע לא מתפזר - עדיין נזק לא יגרם מכיוון שהוא לא ימשיך להתחמם מעבר לטמפ. הנוכחית שלו.

אני יודע שיש את זה ברכבים צרפתים - בכל הגרמניות שהיו לי זה לא היה קורה.

וגם לאחר שקראתי את השרשור אני עדיין לא מבין למה זה נחוץ - שיקח למנוע להתקרר כמה שיקח.

להיפך, אם לאחר שעה למשל אני חוזר לאוטו - אם המנוע עדיין קרוב לטמפ. עבודה הוא אפילו לא "יאכל" יותר דלק כדי לחמם אותו שוב.

פורסם
הפרש הגובה לא צריך להיות משמעותי לראיה הושקה במועדון החמש בשבוע שעבר פיאט טופולינו בעלת תא מנוע מצומצם ללא משאבת מיים. חוץ מזה אף אחד לא אמר שהסחרור צריך להיות מאוד יעיל לאחר הכיבוי אבל הוא ישנו.

תא המנוע אולי מצומצם (גם זה יחסי), אבל גבוה (או עמוק, תלוי מאיזה צד מסתכלים :-))

אני לא יודע על איזה דגם בדיוק של טופולינו אתה מדבר, אז אספתי כמה תמונות של דגמים שונים של טופולינו.

למי שלא מזהה - הרדיאטור נמצא מאחורי המנוע.

שימו לב בכמה גבוה הרדיאטור מהמנוע. הצינור התחתון של הרדיאטור נמצא בגובה הקצה העליון של הבלוק, ממש מתחת לראש.

כ-3/4 מגובה הרדיאטור נמצא מעל ראש המנוע!

זה היה חיוני בשביל לנצל את העקרון התרמוסיפוני.

fiat-topolino-500c-03.jpg

002qf0zb.jpeg

DSCF0515.JPG

TOPOLINO 2.jpg

4059487343_6af1644fa4.jpg

6254257032_ac4ce4255f_z.jpg

פורסם

" מכיוון שהוא לא ימשיך להתחמם מעבר לטמפ. הנוכחית שלו..." המשפט הזה שגויי!

טמפ המנוע בזמן ה "עבודה " נמוכה יותר בגלל אפקט מערכת הקרור. אם מפסיקים לקרר הטמפ של המנוע עולה...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
" מכיוון שהוא לא ימשיך להתחמם מעבר לטמפ. הנוכחית שלו..." המשפט הזה שגויי!

טמפ המנוע בזמן ה "עבודה " נמוכה יותר בגלל אפקט מערכת הקרור. אם מפסיקים לקרר הטמפ של המנוע עולה...

"הטמפ' של המנוע" זה ביטוי רחב מדי.

במנוע (על אחת כמה וכמה אם לוקחים בחשבון גם את הרדיאטור כחלק מהמנוע) יש פילוג רחב מאוד של טמפרטורות.

כשאתה אומר הטמפ' של המנוע עולה - הטמפ' איפה בדיוק עולה?

כאמור, הטמפ' באזורים מסויימים יכולה לעלות, אבל זה יכול להיות רק על חשבון אזורים אחרים שמתקררים. והטמפ' המקסימלית בכל המנוע לאחר ההדממה, לא יכולה להיות גבוהה יותר מהטמפ' המקסימלית לפני ההדממה. אחרת, כמה חוקים פיזיקליים מאוד בסיסיים של העולם שלנו מופרים (שימור אנרגיה, חוקי התרמודינמיקה וכד').

מה שכן, מכיוון שבתוך ובקרבת הצילינדרים הטמפ' גבוהה בהרבה מהטמפ' במעטפת החיצונית של המנוע ושל נוזל הצינון, כשנוזל הצינון מפסיק להסיע את החום, הטמפ' בקרבת הצילינדרים ובראש המנוע תעלה לערכים גבוהים יותר מאשר במהלך עבודה רגילה (על חשבון פנים הצילנדר, הבוכנות והשסתומים, שיתקררו), ויווצר פילוג טמפרטורות שונה מאשר בעת פעולה רגילה.

אם פילוג זה מסוכן לשלמות המנוע (אולי יכול לגרום לעיוותים ומאמצים גדולים) - אני לא יודע, בפרט שאני בינתיים לא רואה איך קירור הרדיאטור במצב זה יקרר את אזור ראש המנוע באופן משמעותי, אבל אם לסמוך על דניאל, אז יש סחרור של נוזל גם במצב זה כשהמשאבה דוממת.

פורסם

המנוע, כמכלול, לא מתחממם לאחר כיבוי, הוא רק מתקרר. אבל, תאורתית יתכן שישנם איזורים שלאחר כיבוי המנוע יהיו חמים יותר מאשר בעת פעולתו, עקב פעולת מערכת הקירור.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

חבל שלא קוראים את הקישור ומעלים כל מיני תאוריות לא קשורות.

כל הסיפור של הפעלת המאוורר לאחר דימום מנוע זה קירור הדלק, כדי שלא יהיו סתימות אדים. זהו.

זה היה נכון לרכבים ישנים עם מאייד או הזרקה בלחץ נמוך.

פורסם
כל הסיפור של הפעלת המאוורר לאחר דימום מנוע זה קירור הדלק, כדי שלא יהיו סתימות אדים. זהו.

daniel

ברשותי אסקורט 92 קרבורטור (יד ראשונה) והמאוורר לא ממשיך לפעול לאחר כיבוי המנוע (מאז ומתמיד).

מעולם גם לא היו סתימות (טפו, טפו...).

פורסם

כל יצרן ושיטותיו הוא להתגבר על הבעיה.

ברכב שהפעלת מאווררים לאחר דימום מנוע לא מתרחשת, האפשרות לסתימות אדים אולי לא אפשרית או בעלת סיכוי נמוך, בגלל תכנון הרכב ושלל מערכותיו.

פורסם
חבל שלא קוראים את הקישור ומעלים כל מיני תאוריות לא קשורות.

זה היה נכון לרכבים ישנים עם מאייד או הזרקה בלחץ נמוך.

דניאל, מדוע גם ברכבי דיזל יש את זה?

רשום בספר של האוטו שלי (ברלינגו) שפונקציית post cooling מופעלת לפרק זמן של עד 5 דקות, אם בעת כיבוי מנוע טמפ' נוזל קירור מעל 105 מעלות.

פורסם

הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא כדי לא לשנות את מערכת החשמל ולעשות אותה יחודית לדיזל וכך לחסוך עלויות יצור.

הסבר נוסף הוא קירור למגדש טורבו, בין אם הוא מקורר מים או לא, כי פעולת המאוורר גם מצננת את תא המנוע.

פורסם
הדבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא כדי לא לשנות את מערכת החשמל ולעשות אותה יחודית לדיזל וכך לחסוך עלויות יצור.

הסבר נוסף הוא קירור למגדש טורבו, בין אם הוא מקורר מים או לא, כי פעולת המאוורר גם מצננת את תא המנוע.

למה לשנות את מערכת החשנל?

אם יש כאן גורם זמן (עד 5 דקות), סביר שהפקודה להפעלת המאווררים מגיעה מאיזשהו מחשב (ניהול מנוע, אני משער).

ואז זה רק שינוי בתוכנה או בקושחה של המחשב, דבר שהוא ממילא שונה לגמרי בין בנזין לדיזל, לא?

• תוכן חדש...