Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

:)

אז ברשותי הפיג'ו 306 XSI שהיית של Iluxxxx , מי שמכיר אותו מבין על איזה רכב מדובר. :)

אז לעיניין דבר ראשון , המנוע של הרכב מתחמם מהר מידי יכול להגיע עד 110 מעולת .

עדיין לא יצא לי לבדוק את זה ,אבל יכול להיות שהתרמוסטט נדפק...

כי לפעמים אחרי נסיעה אני מתניע את הרכב וזה מראה לי עדיין 110 ואז לאט יורד ל90.

דבר שני , יש לי איזה בעיה מוזרה...

h t tp: //ww w .siz.co. il/view/ymjymyzztj w1.jpeg.htm

(תורידו רווחים ,תמונה להמחשה )

אדום : צינור שאמור להביא אוויר שכבר עבר דרך הפילטר להזרקה , אבל כשהוא מחובר שהוא עושה רעשיים מוזרים...

וכשהוא מנותק לא עושה רעשים .

כתום : כשאני פותח את הפקק של השמן ושם במקום הפקק את היד אז מרגישים שהוא שואב משם , וכשהוא סגור אז נוצר ווקום.

ולדעתי זה לא אמור להיות ככה.

אז אולי מישהו יכול להמליץ לי על משהו שיכול לסדר את הבעיה בעצמי.

אבל אשמח לקבל גם בתי עסק שמתעסקים עם בעיות כאלה לעומת שמצב הכספי שלי לא הכי משהו במיוחד עם המחירי דלק שעולים...

306XSI:king:

פורסם

שאתה פותח את פקק מילוי השמן בעת שהמנוע עובד אתה אמור להרגיש יציאת לחץ ולא שאיבה, אין מצב ומעולם לא ניתקלתי בדבר כזה שנוצרת משם שאיבת אויר ויצירת וואקום. ולגבי הנשם שדרכו שאתה שומע רעשים שהוא מחובר ככל הניראה זה ניגזר מהבעיה הראשונה שהסברתי וזה תופעה מוזרה לי מאוד. אם אתה מוציא את הנשם הזה מהחיבור שלו לצינור האויר העבה אתה מרגיש גם משיכת וואקום משם? כי התפקיד של הנשם הזה הוא לאוורר את בית הארכובה ולשחרר ממנה את הלחץ בזמן עבודת המנוע.

פורסם

בדקתי אם זה שואב אוויר כשהצינור בחוץ בזמן שהרכב מותנע.

פתחתי את הפתח שמתי את היד במקום הפקק (הפקק נפתח בקלות בלי הרגשה של משיכה ) שמתי את היד ולא היית הרגשה של הוואקום וכל זה כשהצינור בחוץ.

אולי יש מצב שבהמשך של הצינור כלפי מטה יש משהו שסתום שם...

• ספונסר פורום
פורסם

נהיה וואקום ועוד איך,אם הצינור השמאלי בתמונה הוחלף,במקורי היה שסתום PCV,עכשיו נוצר לחץ בבית הארכובה כתוצאה מוואקום שמגיע מסעפת היניקה,בגלל זה המנוע מזייף ומרעיש בחיבור או ניתוק הצינור.

החלף צינור למקורי והתקלה תעלם.

אורן

פורסם
נהיה וואקום ועוד איך,אם הצינור השמאלי בתמונה הוחלף,במקורי היה שסתום PCV,עכשיו נוצר לחץ בבית הארכובה כתוצאה מוואקום שמגיע מסעפת היניקה,בגלל זה המנוע מזייף ומרעיש בחיבור או ניתוק הצינור.

החלף צינור למקורי והתקלה תעלם.

אורן

לא הבנתי אורן , שאתה פותח מיכסה מילןי שמן אמור להיות וואקום?! כלומר שאיבה של היד? לזה אתה מיתכוון?

• ספונסר פורום
פורסם

כן,כשפותחים את מכסה מילוי השמן יש וואקום,כאמור,זהו לא מצב סטנדרטי,זו תקלה,בגלל שאין שסתום איוורר בית ארכובה וואקום מסעפת היניקה יוצר תת לחץ בבית הארכובה.

וסתם אנקטודה,בהרבה רכבי טורבו זה המצב כשהכל תקין,לדוגמה לנצ'יה קאפה\תמה וולוו S80..

אורן

פורסם

יש לי את הצינור בשמאלי מקורי בבית ,אבל הצינור שישנו עכשו גם מקורי איך שידוע לי...

אני יחליף את הצינור ויחבר את כל הצינורות טוב .

ואחר כך יבדוק מה יהיה ?

והתבלבלתי קצת כאשר הרכב מותנע אומר להיות השאיבה של הווקום או לא אמורה להיות?

תודה.

עריכה :

החלפתי לצינור האחר שיהיה לי בבית .

בצינור הקודם ממש בפתח שלו היה מין חתך קטן בשביל שהוא יכנס למקום שלו ללא בעיה ,ובצינור שהחלפתי לא היה.

לקח לי איזה שלוש דקות להכניס אותו לפתח שהוא אמור להיות בו ,הכנסתי אותו ,סגרתי את כל הצינורות ,עשיתי סיבוב שבכביש מהיר וחזרתי לשכונה (ולכלכתי את האוטו בגלל שלולית שהיית בדרך:|) .

ואז פתחתי את הפקק של השמן כאשר האוטו מותנע ושמתי את היד על הפתח , ולא היית שאיבה של וואקום .

אני בדיוק לא יודע להסביר את זה הרגשתי שהאוויר יוצא משם אבל כששמתי את היד היית הרגשה של משיכה אבל מממש ממש חלשה או שזה היה נדמה לי אבל הרגשתי שאוויר יוצא ,גם כזה בקטנה לא ממש חזק.

ולא היו שום רעשים מוזרים.

ובקשר להתחממות המנוע ,בזמן האחרון המעלות של המנוע בסדר גמור .

האם המצב נשמע תקין?

פורסם
עכשיו זה נשמע בסדר.

אורן

תודה לך וכל השאר שניסו לעזור .

שבוע טוב ובשורות טוב ,מקווה שבנתיים לא היו לי שום בעיות.

תודה .

פורסם

גם אצלי קיים ואקום ממכסה השמן בזמן עבודת המנוע אך לא ייחסתי לכך חשיבות. מה גם שהמנוע סוחב טוב ולא מזייף.

האם זו תקלה?,האם זה קשור לנשם סתום?

יש לי מעט נזילת שמן מהאטם ראש בעיקר לאחר נסיעה מהירה(סל"ד גבוה). האם יש קשר?

פורסם
גם אצלי קיים ואקום ממכסה השמן בזמן עבודת המנוע אך לא ייחסתי לכך חשיבות. מה גם שהמנוע סוחב טוב ולא מזייף.

האם זו תקלה?,האם זה קשור לנשם סתום?

יש לי מעט נזילת שמן מהאטם ראש בעיקר לאחר נסיעה מהירה(סל"ד גבוה). האם יש קשר?

לא אמור להיות וואקום אלא זריקת לחץ קלה דרך פתח המילוי, מה שמצביע שככל הניראה שסתום PCV אינו מתפקד כמו שצריך וכמו כן לבדוק נשם מיכסה שסתומים. במצב כזה איוורור חלל בית הארכובה לקוי.

• תוכן חדש...