Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל רכב יש קאבין גיין משלו לתחומי תדר מסויימים - ניתן למצוא אותם בעזרת דיסק עם רעש וורוד מאופנן ולטפל בבעיות הללו בעזרת RTA ואקולייזר.

ככל שאתה תטפל ברכב לבידוד אקוסטי והשתקת רזוננס כך ייטב לך - ברור שלכל רכב יש את הנתונים שלו לרעש מנוע התחלתי ועובי פח אבל בטיפול נאות כל רכב יכול להוות בסיס מצויין להתקנת מערכת טובה.

שאלה בהקשר, האם רכב עם פח עבה רועש יותר מרכב עם פח דק?

קח דוגמאות קיצוניות, הפכים כמעט גמורים

שברולט מאסטר דה-לוקס 1938

1938_Chevy_Master_Deluxe.jpg

מול סובארו לאונה שבאה 50 שנה מאוחר יותר

1984-1986_Subaru_Leone_sedan_%282010-12-28%29.jpg

מי לדעתך יותר מבודדת בהתחשב בפח?

מי יותר אקוסטית?

קח כל דוגמא לרכב אחר... אני מדבר ברמת העקרון, לווא דווקא הרכבים הללו,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וכאן חוזרים למשפט הישן והמוכר - אתה מנסה להשוות בין תפוזים לתפוחים.

פח יותר עבה יהיה בעל רזוננס בתדר יותר נמוך, ככל שהפח יהיה יותר עבה כך תדר הרזוננס יהיה פחות שמיע.

כל מה שהיריעות הבוטילניות עושות זה להוסיף מסה לפח של הרכב אז אם אתה תוסיף מסה לדלתות של הסובארו אתה תגיע בדיוק לאותה תוצאה של הרכב שהראית קודם - תדר הרזוננס ירד מתחת לגבול השמיע.

אתה יכול בסובארו במקום להוסיף יריעות בוטילניות פשוט להדביק משקולות לפח - זה עושה את אותה הפעולה.

לגבי אקוסטיקה - לכל אחד מהרכבים האלה יהיו יתרונות מסויימים וחסרונות מסויים שנובעים מנפח החלל, מרחקים אפשריים מהראש, צורת המרכב ואיך היא תשפיע על החזרים.

אבל בכל אחד מהרכבים האלה אם אתה תטפל נכון בבעיות האקוסטיות אתה תהיה מסוגל להשיג תוצאות מעולות.

לכל דבר יש את הסחר חליפין בין המינוסים לפלוסים שלו - ברכב הגדול יותר כנראה סאב וופר ישמע טוב יותר, מלא יותר עם יותר נפח מצד שני אולי גם תהיה לך שם בעיה שתצריך ממך בתיקונים של TC כי הפרשי הפאזות יהיו שם גדולים מידי בכדי שתוכל לתקן אותם ע"י סלופים, נקודות חיתוך ופאזות בלבד.

סתם דוגמא.

אתה רוצה עוד דוגמא? המשך בעריכה

הרכב הישן יותר לדעתי מורכב מהרבה חומרים איכותיים מאוד כמו ספוגים עבים, ריפודי עור שילובי עץ במרכב וכו' וכו'

לעומת זאת לסובארו שהראית סביר להניח שיש מנוע הרבה יותר שקט וגם אגזוז הרבה יותר שקט - אז, מי יותר רועש?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה רבה,

אני עדיין חושב שהסובארו תהיה יותר רועשת למרות שיש לה מנוע קטן, הבידוד בקיר האש

בין תא הנוסעים לתא המנוע כמעט ולא קיים, לעומתה, השבי דה-לוקס אומנם עם מנוע יותר

גדול עם מספר צילינדרים כפול, אבל כפי שאמרת, הקאבינה בנויה ומבודדת מחומרים יותר איכותיים,

עכשיו שאלה קטנה,

מה זה TC?

אצלי ברכב (GMC SIERRA) שהוא רכב מאוד רחב, הגברתי טיפה דרך הר"ד את

התדר הימני (שמרוחק ממני כנהג) ואני חושב שזה בסדר, למרות שצב"ד מקצועי

יכול להוכיח לי שאני אולי טועה, אבל אצלי ברכב מבחינתי זה נשמע בבסדר גמור

פורסם

בשיפור האקוסטיקה, כי לא שווה לך להשקיע על ציוד איכותי שחצי מהצליל אתה מאבד בגלל רעשי רקע ובריחת סאונד,

פורסם

תשתית, תשתית, תשתית ועוד פעם תשתית - תשקיע שם בכדי לתת לרכב את הטיפול הנכון.

אל תשקיע כמו בור ללא תחתית בתשתית, לא ממש לא, תדאג לתת לרכב את הטיפול הנכון בכדי לאפשר למערכת תנאי עבודה אופטימליים -> בלי זה, כל מערכת תשמע בית שימוש.

עדיף מערכת זולה על רכב מבודד היטב עם מערכת חשמל תקינה ובריאה מאשר רכב עם ציוד היי-אנד שלא מסוגל למצות ממנו את הפוטנציאל או להחזיק אותו בצורה יציבה.

לגביי TC - זה תלוי מאוד לאיזו שיטה של TIME CORRECTION אתה מתכוון.

בגדול - פרוססורים היום, מה שנקרא DSP משתמשים בטכנולוגיית אגירה (באפרינג) שבה כל האות שנכנסת לערוץ מסויים פשוט מעוכבת בX זמן.

מה זה עושה? זה מגדיל בעצם את המרחק שהרמקול נמצא בו מהראש שלך - אז אם אתה יושב בצד שמאל של הרכב - אתה מרחיק קצת את כל צד שמאל לעומת צד ימין בכדי לשטות במוח שלך ולגרום לו לשמוע כאילו שאתה יושב במרכז הרכב.

TC גם משמש בכדי לתקן הפרשי זמנים בין רמקולים לבין עצמם - כמו למשל הסאב וופר מהראש שלך לעומת הסט הקדמי והראש שלך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

וכאן חוזרים למשפט הישן והמוכר - אתה מנסה להשוות בין תפוזים לתפוחים.

פח יותר עבה יהיה בעל רזוננס בתדר יותר נמוך, ככל שהפח יהיה יותר עבה כך תדר הרזוננס יהיה פחות שמיע.

הפוך, פח עבה יותר יתאפיין ב FREQUENCY RESONANSE או FS [בקיצור], גבוה יותר, ולכן לעולם, ככול שהפח עבה יותר [בתנאי שההשוואה נעשית מול סוג זהה של תרכובת חומר] הFS גדל, דוגמא יפה קיימת בטוויטר החדש של SCAN SPEAK שאת

הדיאפרגמה ייצרו מבריליום וכך גרמו לPEAK להיות כמעט ובלתי שמיע [מגיע לאזור ה 20KHZ ] = קרוב לאפס אנרגיה חבויה,

יכולת יישום XO פנטסטית ללא צורך ב NOTCH מה שמביא לביצועים פנומנליים.

אגלה לך סוד קטן - אחת מהחברות המובילות ביותר בעולם בתחום ה HIGHEND משתמשת בטוויטר הנ"ל ברמקול הדגל שלה שעולה

168K$$$, ל SCAN SPEAK קיים דגם זהה לזה האחרון רק שהדיאפרגמה עשויה משי ולא בריליום, הבדלים תהומיים בין האחד לשני, וזאת בזכות המעבר למתכת כ"כ אצילה בעולם האודיו.

כל מה שהיריעות הבוטילניות עושות זה להוסיף מסה לפח של הרכב אז אם אתה תוסיף מסה לדלתות של הסובארו אתה תגיע בדיוק לאותה תוצאה של הרכב שהראית קודם - תדר הרזוננס ירד מתחת לגבול השמיע.

אתה יכול בסובארו במקום להוסיף יריעות בוטילניות פשוט להדביק משקולות לפח - זה עושה את אותה הפעולה.

לגבי אקוסטיקה - לכל אחד מהרכבים האלה יהיו יתרונות מסויימים וחסרונות מסויים שנובעים מנפח החלל, מרחקים אפשריים מהראש, צורת המרכב ואיך היא תשפיע על החזרים.

אבל בכל אחד מהרכבים האלה אם אתה תטפל נכון בבעיות האקוסטיות אתה תהיה מסוגל להשיג תוצאות מעולות.

לכל דבר יש את הסחר חליפין בין המינוסים לפלוסים שלו - ברכב הגדול יותר כנראה סאב וופר ישמע טוב יותר, מלא יותר עם יותר נפח מצד שני אולי גם תהיה לך שם בעיה שתצריך ממך בתיקונים של TC כי הפרשי הפאזות יהיו שם גדולים מידי בכדי שתוכל לתקן אותם ע"י סלופים, נקודות חיתוך ופאזות בלבד.

סתם דוגמא.

אתה רוצה עוד דוגמא? המשך בעריכה

הרכב הישן יותר לדעתי מורכב מהרבה חומרים איכותיים מאוד כמו ספוגים עבים, ריפודי עור שילובי עץ במרכב וכו' וכו'

לעומת זאת לסובארו שהראית סביר להניח שיש מנוע הרבה יותר שקט וגם אגזוז הרבה יותר שקט - אז, מי יותר רועש?

.....

פורסם

צריך לקחת כאן בחשבון את הסביבה של הרמקול ובמקרה הזה אנחנו מדברים על רכב.

טבעת סופגת יתכן ומשרתת כאן מטרה מועילה הודות לכמות הרזוננס האדירה שיש בדלת של רכב.

בין כה ובין כה דלת הרכב תבודד בחומרים יעודיים בכדי לקבל תוצאה טובה אז במידה ונחליף את טבעת העץ בטבעת מחומר פחות סופג - מה הסיכוי שלא נוסיף עוד חומר מבודד במקביל?

בקיצור - מה שאני אומר זה שיתכן ובסביבת רכב להשקיע כל כך הרבה בטבעת קרבון זה משול לכוסות רוח למת.

שוב, מהתחלה, וזה בסדר, כי אני אוהב להסביר:

1. אם תסכים איתי שרזוננס הוא סוג של אנרגיה, הרי עברנו את השלב הראשון.

2.אם תסכים איתי שהרזוננס נוצר במקור [במקרה של אודיו] מהדרייבר עצמו הרי עברנו את השלב השני.

3.אם תסכים איתי שאשתמש בטבעת סופגת / בולעת [כמו MDF ] הרי תבין שבלענו חלק מהאנרגיה שהדרייבר יצר במקור.

4.אם תסכים איתי שהטבעת לא באמת בולעת את האנרגיה אלה "מסתירה" אותה בתוכה הרי תבין שיש כאן אנרגיה חבויה.

5.אם תבין שאנרגיה חבויה היא אחת התופעות הבעיתיות כ"כ בעולם האודיו תוכל להבין כמה נזק נגרם, הבא לידי ביטוי בחוסר דינמיות,

פירוט ירוד, איכות הפירוט ירוד, רצולוזיה נמוכה...

אם אנסה לתת קצת אנלוגיות לעולמות שונים אז:

זה כמו לסגור לעצמנו נחיר באף בזמן פעילות גופנית, זה כמו לסתום באופן חלקי את פתח היניקה או הפליטה במנוע כלשהוא,

זה כמו לנסוע בכביש מהיר עם 50% לחץ אוויר בגלגלים - ואז אפשר להתגבר על זה בעזרת לחיצה על דוושת הגז כדי לפצות על אובדן הכוח, אך האם איכות הנסיעה תהיה באותה איכות כפי שהיתה אמורה להיות מלכתחילה??? כנראה שלא.

וזה אדי, אמור לענות לדבריך כשטענת באחד הפוסטים האחרונים "שמקסימום אפשר להגביר קצת GAIN כדי לפצות על הפסד כוח"

אך האם זה ישמע כפי שהיה יכול להשמע מלכתחילה? אני חושש שממש לא, גם אם תגביר עד אין סוף.

פורסם

אבנר

אין לי ספק שתיאורתית (בוא בעצם נקרא לזה תיאוריה מעשית) אתה צודק.

הבעיה היא הפרופורציות בין מה שכתוב על הנייר לבין מה שקורה בחיים האמיתיים בפועל.

אם זה מתבטא בלתת נגיעה מזערית בגיין ועברת את המכשול - אין שום סיבה לייצר טבעת לרמקול שתעלה לך כמו הרמקול עצמו.

אם אתה לוקח רמקול שמוצהר לספוג 100 וואט ומושיב אותו על ערוץ הגברה של 190 RMS - לא חסר לך כוח בכדי להתגבר על המחסום הזה ואתה לא תרגיש בהבדל - זה פחות או יותר כמו שאתה תרוץ עם נחיר אחד סתום אבל את הנחיר השני הרחיבו לך ב75 אחוז...

לגבי הפח - כל נושא הבידוד של הרכב עובד על עיקרון של הוספת מסה לפח, פח עבה יותר == פח כבד יותר, הרמקול יצטרך יותר כוח בכדי לגרום לו לרעוד. לפי מה שאני מבין בצורה בה הפח כן ירעד מהכוח הנתון של הרמקול, הרזוננס יתקבל בתדר יותר שמיע לפי ההסבר שלך.

במילים אחרות - אין מנוס מבידוד של שטח הפח אותו הרמקול ירעיד.

Pioneer TS-X150

פורסם

מצטער שאולי אני נשמע תוקפני אבנר אבל עד עכשיו הדק תת המקלע שלך לחוץ עד הסוף ויורה ללא הבחנה ואבחנה לכל הכיוונים מבלי לפגוע במטרה.

עולמנו מלא בסתירות מדעיות שסותרות האחת את רעותה ולפעמים עדיף כבר לא לקרוא ולהמשיך להנות מהחיים.

אתה ממלא אותנו כרימון בידע ותיאוריות מעשירות ומחכימות ואני לתומי שאלתי אותך שאלה פשוטה-איך הרכבת טבעת מכל חומר אלוהי שתבחר תאפשר לי קפיצת מדרגה לעתיד אודיופילי קסום ומופלא?

אז מה אם טבעת העץ מהסוג הנחות בולעת אנרגיה? שתבלע כמה שהיא רוצה עד שהיא תיחנק.השאלה-איך אני שומע את ההבדל אם בכלל? :idea: הבדל קטנטן? הבדל קטן? הבדל גדול ואו בקושי בקושי הבדל ?

ציינת שאתה חוקר בתחום.ציינת גם ציינת שההבדל תהומי .אז מדוע אינך עונה האם ביצעת מחקר ושמעת במו אוזנייך :arrow: את ההבדל?

ליאור

פורסם

ליאור - הוא הסביר לך, תקרא טוב.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי,אני חוזר וטוען שכל התיאוריות שהוא מציין הן נכונות.להלן סעיפים 3,4 ו5 שמתייחסים לטבעות.

האם אתה באמת מאמין שהחלפת טבעת תפתור לנו כבמטה קסם את חוליי האודיו וזה מה שישדרג את הסאונד (רק מהחלפת סוג טבעת!) כפי שהבחור טוען? גם בתגובתך מספר 15 אתה עצמך סקפטי לעוצמת השינוי ה ש מ י ע.

באותה נשימה אפשר לומר להחליף את הדשבורד ברכב לטיטניום,את הכסאות למתכת יצוקה ,את הדיפונים לעץ גושני ונרחיק נדוד ונשב ברגליים משוכלות על המושבים ועוד כהנה וכהנה.כל אלה רק יוסיפו וירימו את איכות המערכת.אין בכלל ויכוח.

אילו יכולתי הייתי עושה זאת בעצמי.לוקח טבעות מחומר שאינו סופח אנרגיות מנסה ומשווה ותאמינו שהייתי משתף אתכם.

מנסיוני יש הבדל בין הרכבה על דיפון ועל טבעת.אבל חילוקי הדעות נסובות על סוג וחומר הטבעת בלבד.

שאלתי שאלה פשוטה-מישהו ניסה את העניין? לא זויות ולא בידוד.אלא החלפת סוג טבעת ושמע הבדל?

ליאור

פורסם

סקפטי - כן.

חורץ דיעה - בוודאי שלא, בטח לא מול אדם שיש לו פי כמה וכמה יותר ידע ונסיון ממני לגבי רמקולים.

תמיד אפשר לנסות אבל אני לא רוצה לדעת אפילו כמה יעלה לחרוט הגבהה מאלומיניום ולעשות בה קידוחים ופאזה אחורית.

Pioneer TS-X150

פורסם

אדי וליאור, ביצועים טובים של רמקול באים לידי ביטוי רק כאשר ארבעה תנאים חשובים מתקיימים (קיימים עוד, אך על אלו מושתת הרוב), דרייברים, תיבה, מפצל תדרים ותכנון טוב כמובן.

מבין את הסקפטיות, ברור לי מהיכן היא מגיעה, מה שכן הייתי מצפה שתבינו שכשם שהחלפת מפצל תדרים ישפיע על אופי הסאונד כך גם טבעת עשויה אלומיניום תשפיעה, במקרה של דלת ברכב היא מן הסתם תהיה בעלת השפעה מכרעת (היא הרי חלק ניכר וחשוב מתיבת התהודה).

יכול להיות שעדיין לא נחשפתם לכך, יכול להיות שהציוד איתו אתם עובדים אינו בעל יכולות שיקוף מספקות, אך כמובן שאלו האחרונים הינם ספקולציות בלבד ואין בהם מן האמת.

פורסם

בוא נאמר שביום שתהיה לי אפשרות לבדוק את זה, אעשה זאת.

רק חבל שזה לא הולך להיות בזמן הקרוב.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...