Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברים, כל רכב והנתונים שלו, אין נוסחה קבועה כאן.

התשובה הכי הגיונית שקראתי עד עכשיו.

אבל אם כבר שואלים ומעלים דעות:

לפי דעתי 2200-2500 יתן תוצאה טובה ומהירות נסיעה מספקת (90-100) בהילוך גבוה (5)

ובכללי:

ללחוץ על הגז במתינות ולא במכות

להשתדל לא לעבור את ה 3000 סל"ד בכלל (זה אפשרי גם בעליות לגולן)

לשחרר גז לפני פניות כיכרות וצמתים (וכך גם חוסכים בבלמים)

ולאלו שעדיין לא החליטו מה צורך יותר דלק - חלונות או מזגן.:roll:

אפשר להרכיב מגני רוח ואז אפשר לפתוח חלון גם בחורף וליהנות מהאוויר הצח

hu - clarion cz302a. amp - jbl px300.4

comp - jbl gti 608. sub - jbl p1220br

פורסם

אצלי בפונטו ספייס 16V 80HP הרציפה זה ככה : 1900 סל"ד ב- 80 , 2100 סל"ד ב-90 קמ"ש.

צריכת דלק בינעירונית 1:20.

משולב 1:16.5 , הכל בלי מזגן עם חצי חלון אחורי פתוח.

בסל"ד של 4000 היא מתחילה לזלול דלק.

פורסם

יש תאוריה שאומרת שמי שלא חירבן, יש מצב שהוא לא יהיה רעב ולכן גם לא יצטרך לקנות אוכל :lol:

לא תחרבן שבוע = לא תאכל שבוע?

האוטו בחניה כבר עולה בביטוח, טסט וטיפולים, אז מה זה משנה 12\1 או 14\1 כשאתה צריך לנהוג כמו בטסט רישוי כל החיים?

איפה כל הכיף כאן?

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
יש תאוריה שאומרת שמי שלא חירבן, יש מצב שהוא לא יהיה רעב ולכן גם לא יצטרך לקנות אוכל :lol:

האוטו בחניה כבר עולה בביטוח, טסט וטיפולים, אז מה זה משנה 12\1 או 14\1 כשאתה צריך לנהוג כמו בטסט רישוי כל החיים?

איפה כל הכיף כאן?

עד כמה שאתה צודק ידידי! :lol:

פורסם
110-130 ? מעניין לדעת. אני מחזק את דברייך. קבל ח"ח. אני באופן אישי בחיים לא הייתי מסוגל לנסוע באוטו ששותה דלק בלגימות. זה ממש כואב לי בלב רק לחשוב על זה. אבל זה משעשע שהמנוע שלך צורך דלק רק על זה שהוא עושה טובה שהוע עובד.... הילוך או לא זה כבר זניח :lol:

האמת לא כזה נורא כמו שחושבים. על בנזין הבהמה הזאת עושה מחוץ לעיר 1/12. נמדד למשל בדרך מב"ש לאילת הלוך חזור, על 110 פחות או יותר קבוע, עם מזגן, כל המשפחה ברכב (זוג + 4 ילדים + מזוודות של חופשה), קיק דאונים חופשי בעקיפות ומדידה אמיתית מפול לפול בתחנה (ולא ע"י מחשב דרך או משהו כזה). 1/12 זה לא רע בכלל אפילו בהשוואה למשפחתית 1600 אוטומטית בנסיעה כזו. בתוך העיר היא לוקחת 6.5-7 כשתלוי כמה מתוך הנסיעה העירונית היא השיוט של 70-80 בהילוך רביעי לבין נסיעה איטית בין רמזורים, כיכרות וכו'. סה"כ צריכה לא כזו נוראה עבור הרכב הזה, לא הרבה יותר מכל רכב מנהלים עם מנוע 2000+

אבל זה לא כזה משנה לי כי היום אני נוסע על גז שעולה חצי מחיר ככה שאפילו אם אני נותן לחיצה ברמזור של ליטר ב 10 שניות, זה הרבה פחות כואב ממי שנוסע על בנזין. :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

איפה כל הכיף כאן?

נכון מאוד!! זו הסיבה שעברתי כבר חצי שנה למצב ידני בגרנדה שלי ונוסע בכיף, במקון 1:14 נוסע רק 1:10.5 אבל נהנה כל הדרך!

ולגבי הדיון, לדעתי הסלד הטוב ביותר בכל מהירות זה הסלד שבו המנוע מייצר את רוב המומנט שלו

אצלי בגרנדה 1.4L רובוטית :

רוב המומנט כבר ב3000 סל"ד

100 קמ"ש=3100 סל"ד = צריכה של 1:18 לפי המחשב

80 קמ"ש= כ2500 סל"ד = צריכה דומה ל1:18.5

וזה עוד במצב אופטימלי שהכביש ישר, אם יש טיפה שיפוי אז בסל"ד שהוא מתחת לרצועת המומנט הוא יזלול דלק ותיצטרך לילחוץ יותר בשביל לישמור על המהירות. לכן במקרה כזה אני מוריד לרביעי ונוסע בכ3200 סל"ד בצריכה דומה

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
הסלד האידיאלי הוא 0 :D

איפה כל הכיף כאן?

מסכים עם שניהם :lol:

קרייזלר סברינג 2700 V6

אני לא יודע לומר מה צריכת הדלק המדוייקת שלי כי אני לא כל כך עוקב אבל לא שמתי לב למשהו חריג משהו סביב ליטר ל 11,

100 קמ"ש = 2100 סל"ד

גם בעליות חדות אני מעביר לטיפטורניק ומשלב הילוך נמוך ומשתדל לא לעבור את 2500 סל"ד.

כך שבגדול הנסיעה שלי רגועה,

פעם בתקופה אני נוסע על טורים גבוהים לכמה דקות כדי להעיר את הסוסים באורווה .

Gn'f'R

• תוכן חדש...