Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. בד"כ בצמתים מסוג זה יש לרכב 2 תמרור "תן זכות קדימה".

2. טוב עשית שבלמת - הרבה נהגים לא מצייתים לאותם תמרורים, גם לנהגים שצפרו לך עדיף עיכוב התנועה לכמה שניות עד שהרכב האחר ישתלב על פני עיכוב ממושך בשל תאונה.

3. Be Roo - גם המקום בו רכב 2 משתלב הוא צומת. אם אין תמרור המורה אחרת זכות הקדימה שלו. אני משוכנע ב-99% שיש שם משולש, אלא אם מישהו העלים אותו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מקום ההשתלבות אינו צומת על פי הגדרת תקנות התעבורה:

"צומת" - השטח המתהווה על ידי פגישתם של שני כבישים או יותר והמוגבל על ידי קווי שפות הכבישים או אבני השפה של אותם כבישים או על ידי הארכתם המדומה;

מקום התמזגות הנתיבים אינו נמצא בשטח המצויין בהגדרה.

בכל מקרה, אם ארעו במקום תאונות רבות אולי מישהו ירים את הכפפה ויפנה לרשות הרלוונטית שתתמרר את המקום בצורה הגיונית.

לא סביר שרכבים שפונים שמאלה יאטו ויאלצו לעכב את הרכבים שמאחרויהם שעדיין בתוך הצומת כדי לתת ז"ק. לא זכור לי שנתקלתי בצומת דומה בו לא הוצב תמרור תן ז"ק לרכבים הפונים ימינה, כך שהויכוח הוא כנראה תיאורטי בלבד.

פורסם

2. טוב עשית שבלמת - הרבה נהגים לא מצייתים לאותם תמרורים, גם לנהגים שצפרו לך עדיף עיכוב התנועה לכמה שניות עד שהרכב

נוצרת בעיה אחרת. אותם רכבים שפנו אחרי eitama, מכיוון שעצר, מצאו עצמם חוסמים צומת ומסתכנים בגרימת תאונה. נכון שהאחריות על אותם נהגים אבל יש אחריות תורמת של eitama. עצירתו לא הייתה מחוייבת מציאות. מחובתו היה לאותת ואפילו להפעיל את הצופר כדי למשוך את תשומת לבו של הנהג השני שזכות הקדימה לא שלו.

ארז רונן

פורסם

כפי שכתבתי - אילו פותח השרשור היה מתנגש ברכב שבא מימין הפקק היה משתרך עוד כמה עשרות מכוניות (בהתאם לעומס בצומת) - עד פינוי כלי הרכב הפגועים. אם תמרור "תן זכות קדימה" חסר הרי שזכות הקדימה היא של הרכב הבא מימין (בקשת הקטנה).

חיפה מלאה ב"כיסים" מסוג זה ונתקלתי בהרבה מאוד נהגים שמתעלמים מתמרור "תן זכות קדימה" המוצבים בקשתות המיועדות לפניה ימינה.

Be Roo, מדובר בהתמזגות של כבישים, לא של נתיבים באותו כביש. היית צודקת אילו היה מדובר בפס הפרדה מקווקו ולא באי תנועה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אוקיי, הייתי שם היום בבוקר שוב - ושכחתי להכין את המצלמה אז התמונה החפוזה שהספקתי לצלם לא מוצלחת במיוחד.

היום בצהריים אני עובר שם שוב בשעה רגועה יותר.

אין תמרורים לאף אחד.

הגעתי כחץ מספר 2, ופניתי ימינה. כמו שרואים בתמונה יש רכבים בנתיב הנגדי שרוצים לפני שמאלה (שמאלה שלהם).

לאף אחד אין תמרור, והכל שם באלגן.

2z6e1w9.png

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

ציירתי מחדש קצת יותר טוב.

למרות שלדעתי לא השתנה שום דבר מהותי חוץ מנתיבי האצה ופניה.

הייתי מחליף את התמונה בפוסט הראשון, אבל אני לא יכול ערוך משום מה.

20ru32a.png

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
כפי שכתבתי - אילו פותח השרשור היה מתנגש ברכב שבא מימין הפקק היה משתרך עוד כמה עשרות מכוניות (בהתאם לעומס בצומת) - עד פינוי כלי הרכב הפגועים. אם תמרור "תן זכות קדימה" חסר הרי שזכות הקדימה היא של הרכב הבא מימין (בקשת הקטנה).

חיפה מלאה ב"כיסים" מסוג זה ונתקלתי בהרבה מאוד נהגים שמתעלמים מתמרור "תן זכות קדימה" המוצבים בקשתות המיועדות לפניה ימינה.

Be Roo, מדובר בהתמזגות של כבישים, לא של נתיבים באותו כביש. היית צודקת אילו היה מדובר בפס הפרדה מקווקו ולא באי תנועה.

אין חשיבות לשאלה מה מפריד בין הנתיבים, אי תנועה יכול להפריד כבישים, נתיבים וכו'. אי תנועה הוא בסך הכל איזור שאסור לנסוע עליו.

מרגע ששני הרכבים פנו לאותו קטע כביש, הם כבר לא בשטח הצומת ושניהם מתנקזים לאותו נתיב של אותו כביש, ובלי תמרור אין לאיש מהם עדיפות על האחר מבחינת ז"ק.

פורסם
אין חשיבות לשאלה מה מפריד בין הנתיבים, אי תנועה יכול להפריד כבישים, נתיבים וכו'. אי תנועה הוא בסך הכל איזור שאסור לנסוע עליו.

מרגע ששני הרכבים פנו לאותו קטע כביש, הם כבר לא בשטח הצומת ושניהם מתנקזים לאותו נתיב של אותו כביש, ובלי תמרור אין לאיש מהם עדיפות על האחר מבחינת ז"ק.

אם זה נכון, וזה נשמע לי הגיוני, מהנדס העיר או מי שאחרי לרמזר/לתמרר (כן כן, מילה חדשה) היה צריך לשים שם תמרור תן זכות קדימה לאלה שפונים ימינה. יותר קל להם להשתלב והם לא מסכנים אף אחד אם הם עוצרים, הם לא יכולים להתקע בתוך הצומת.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

מקום המפגש בין שני הרכבים אשר בציור - אינו צומת, אלא התמזגות כבישים. אכן במצבים כאלה אמור להיות מוצב תמרור זכות קדימה/עצור לרכבים שפונים ימינה.

לדעתי גם אם לא קיים תמרור, רכב "2" (שפונה ימינה) צריך לתת זכות קדימה לרכב "1" שכבר נמצא בנתיב. וזאת עקב סטיה

מנתיב נסיעתו, על מנת להשתלב בתנועה.

64 (ו) נוהג רכב שנתיב נסיעתו מסתיים ועליו לסטות לנתיב סמוך, יתן זכות קדימה לכלי רכב הנוסעים בנתיב שאליו הוא מבקש לסטות.

פורסם
מקום המפגש בין שני הרכבים אשר בציור - אינו צומת, אלא התמזגות כבישים. אכן במצבים כאלה אמור להיות מוצב תמרור זכות קדימה/עצור לרכבים שפונים ימינה.

לדעתי גם אם לא קיים תמרור, רכב "2" (שפונה ימינה) צריך לתת זכות קדימה לרכב "1" שכבר נמצא בנתיב. וזאת עקב סטיה

64 (ו) נוהג רכב שנתיב נסיעתו מסתיים ועליו לסטות לנתיב סמוך, יתן זכות קדימה לכלי רכב הנוסעים בנתיב שאליו הוא מבקש לסטות.

בדיוק ככה אני חושב.

ועדיין, יש פה כמה עמודים של חילוקי דעות, מה שאומר שבצומת מסוג זה - בסיטואציה זו - התמרור החסר מסכן את כל הנהגים.

עובדה, יש פה לפחות 5 גישות שונות. כל אחד נוהג אחרת כי רב האנשים לא יודעים בדיוק מה לעשות במצב כזה.

מעניין אם יש עם מי לדבר.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם
מעניין אם יש עם מי לדבר.

תנסה לשלוח פנייה - כאן.

(שמו שני תמרורי אזהרה על רמזור שבהמשך, אך שכחו מתמרור זכות קדימה לאלה שפונים ימינה...)

פורסם
תנסה לשלוח פנייה - כאן.

(שמו שני תמרורי אזהרה על רמזור שבהמשך, אך שכחו מתמרור זכות קדימה לאלה שפונים ימינה...)

שלחתי. נראה אם יענו.

שלום,

כפי שציינתי אני גר ברחוב ה...., ועובד באזור התעשייה נווה נאמן.

את דרכי לאזור התעשייה אני עושה דרך רחוב "דרך הים" ומשם פונה לרחוב המכונאי.

כל בוקר אני רואה בצומת הזאת כמעט תאונה בגלל שלרכבים שפונים ימינה אין תמרור שיורה להם לתת זכות קדימה לרכבים הבאים ממול ופונים שמאלה לדרך הים.

לפני יומיים נסעתי שם בעצמי מהכוון ההפוך, ופניתי שמאלה לדרך הים - מישהו כמעט נכנס בי ממול כי לא ידע אם יש לו זכות או לא.

החלטתי לוודא שהחוקים שאני מכיר באמת נכונים, ופתחתי אשכול באתר http://www.carsforum.co.il, פורום מכוניות וחובבי הגה ידוע ומוכר. לאחר יומיים של דיונים גיליתי שהוצגו בפורום שלל דעות שכל אחת מהן מקנה זכות קדימה לרכב אחר בצומת הארורה. והכל בגלל שחסר תמרור שיפתור את הדילמות.

נכון, אנשים לא יודעים את החוקים. נכון, הפתרון ארוך הטווח הוא ללמד נהיגה וחוקים כמו שצריך

ומה עד אז? הרי זה יכול לקחת שנים, ויכול גם לא לקרות לעולם. עד אז יש תאונות.

אז כדי למנוע את התאונה הבאה - תשלחו מישהו שיכול לקבל החלטה, שיפגוש אותי, אני אראה לו בדיוק במה מדובר ואיפה חסר תמרור ולמה.

לעיונכם, האשכול שפתחתי - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=3451596#post3451596

מחכה לתשובה עניינית,

איתם דודאי.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

זו לא הסיטואציה אליה מכוונת תקנה 64 ( ו ).

נלך בדרך ההיקש וגם אם נגדיר כי לא מדובר בצומת אלא בהתמזגות דרכים

כדי שרכב מספר 2 זה הפונה ימינה ייתן זכות לרכב מספר 1 צריך שיהיה לו או תמרור תן זכות קדימה או תמרור עצור או תמרור התמזגות כבישים לפניך , אף לא אחד מהם קיים

לגבי רכב מספר אחד יש לפניו כמה סוגיות

האחת לרכב הבא מימין זכות קדימה , הויכוח אם מדובר בצומת או בהתמזגות קצת שולי בעיניו

השניה כפי שציינה Be roo ובצדק לגבי רכב הפונה שמאלה ועליו לתת זכות קדימה לרכב הבא מולו

השלישי קו העצירה שיש לפני הרכב השני במסלול שלו וזאת לצורך קיום חובתו לעצור בהתאם להוראות תקנה 64

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
זו לא הסיטואציה אליה מכוונת תקנה 64 ( ו ).

נלך בדרך ההיקש וגם אם נגדיר כי לא מדובר בצומת אלא בהתמזגות דרכים

כדי שרכב מספר 2 זה הפונה ימינה ייתן זכות לרכב מספר 1 צריך שיהיה לו או תמרור תן זכות קדימה או תמרור עצור או תמרור התמזגות כבישים לפניך , אף לא אחד מהם קיים

לגבי רכב מספר אחד יש לפניו כמה סוגיות

האחת לרכב הבא מימין זכות קדימה , הויכוח אם מדובר בצומת או בהתמזגות קצת שולי בעיניו

השניה כפי שציינה Be roo ובצדק לגבי רכב הפונה שמאלה ועליו לתת זכות קדימה לרכב הבא מולו

השלישי קו העצירה שיש לפני הרכב השני במסלול שלו וזאת לצורך קיום חובתו לעצור בהתאם להוראות תקנה 64

קו עצירה בלי תמרור עצור?

בכל מקרה, הרכב המגיע ממול לא מפריע לי היות והוא לא רוצה להמשיך ישר בצומת אלא פונה ימינה מנקודת המבט שלו.

הפעם הראשונה שהרכב שפונה שמאלה יפגוש אותו תהיה כשהרכב שפנה ימינה ינסה להשתלב לכביש בגלל שהנתיב פניה ימינה שלו נגמר.

Peugeot 208 GTI 2016

• תוכן חדש...