Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרכב הזה לא יחזור לכביש לעולם. ככל שתקדים להבין את זה כך ייטב.

יעלה לך יותר מ-15K לתקן אותו.

אני לא מחפש לתקן אותו,מצידי שיהיה נזילות ופגיעות,העיקר שהוא יסע.

אמרתי את מה שאמרתי כי לצערי יצא לי לפני 10 שנים "להשתתף" בתאונה דומה (לא כנהג). גם אני התהפכתי כמה וכמה פעמים ומהירות הנסיעה לפני ההחלקה הייתה נמוכה מ-100 קמ"ש. נכון, זה לא אותו הדבר, אבל עדיין...

מה שאתה מעדיף זה נחמד מאוד אבל מנותק מהמציאות. כמו שנאמר לך, הרכב הוא "אובדן להלכה", כלומר לא יחזור לכביש ולא בטיח. גם אם היה ניתן חוקית להחזיר אותו, זה היה עולה עשרות אלפי שקלים להביא אותו למצב נורמלי.

מחר אני יבדוק אם ניתן להחזיר אותו לכביש וכמה זה יעלה

ייתכן שהרכב התרסק כך מכיוון שזאת איננה התאונה הרצינית הראשונה שלו,

ניתן לראות בבירור כי צבעו המקורי של הרכב היה ירוק כהה (כנראה מטאלי).

לשקם את הרכב יעלה המון כסף ואין לכך שום צידוק, מה גם שהרכב יהיה לא בטיחותי.

במצב כזה כדאי לך לחלץ מהרכב כל דבר בעל ערך (רדיו דיסק, רמקולים וכו') ולמכור אותו לברזל.

במידה ואתה מאוד אוהב את הרכב, קנה לך רכב זהה ושמור את זה לחלקים (אם יש לך איפה לשמור אותו).

הרכב עבר תאונה מקדימה,אבל לא משהו רציני זה לפני שקניתי אותו.

אני קניתי את הרכב בצבע ירוק כהה,וצבעו לי אותו רק חיצונית לבן פנינה כי צביעה פנימית עולה הרבה כסף.

המטרה שלי לקנות אותו רכב אבל ידני,אבל אני לא חושב שאני יוכל לשמור את הרכב הזה,אני דיי קצר בכסף(בכל זאת תלמיד עדיין)

מישהו במקרה מכיר מקום שמוכן לקחת את החלקים של הרכב והוא משלם תשלום סביר עליהם?

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תגיד, נבדקת אחרי התאונה כמו שצריך?

מי יחזיר לך את הערימת ברזל הזאת לכביש??

אין מכלול אחד של הרכב שלא ניזוק קשות, הרכב הזה לעולם לא ישוב לכבישים. אפילו לא גדולי המאכרים והנוכלים לא יצליח

להחזיר אותו לכביש, מדובר פה בהשקעה של עשרות אלפי שקלים.

יש עכשיו חופש גדול, חודשיים של קריעת תחת ותוכל לקנות את אותו הרכב בדיוק.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לא יודע אבל משהו בסיפור שלך נשמע לי מפוקפק.

לי יש הרגשה שבאמת נסעת במהירות גבוה מהרגיל, לפי מה שאני רואה בתמונות אפשר לקחת את הירידה גם עם חול לפחות ב90-100.

פורסם

תשמע, אני מסתכל על התמונות שוב, מגרד את העיניים ואומר מה שאני אומר הרבה הרבה זמן:

"מאזדה זה רכב לא צפוי ומסוכן"

יכול להיות שמאוד בטיחותי בזמן תאונה, אגב, כי הנה ניצלת בלי פגיעות רציניות אבל זה שנכנסת למצב הזה ב80 קמ"ש בכביש ישר זה רק ממחיש עוד יותר את העובדה שהרכבים האלו הם הסיבה לעלייה באחוז התאונות בשנים האחרונות.

עוד לא נהגתי על אחת שלא פחדתי מאחורי ההגה - ויוצא לי לנהוג עליהן הרבה לצערי....

תעשה לעצמך טובה ותחפש חלופה יציבה יותר - ואתה לא חייב בהכרח שנתון חדש בשביל זה

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

אני לא חושב שצריך להאשים את הרכב. ואיזהו הרכב הכי בטוח? זה שנוהג בו הנהג הטוב יותר! אפשר גם לנהוג עם גרוטאה ישנה וחבוטה ועדיין לעבור סיבובים כאלו בשלום; זה עניין של נהיגה נכונה ולא של סוג הרכב!

עם זאת, אני חייב לציין שאם הכביש אכן היה מכוסה בחול - ייתכן והבוחן, כמו חלק מהמגיבים, לא לקח בחשבון את מקדם החיכוך של החול ושלא יהיה ספק - חול יבש על הכביש הוא מ א ו ד חלק. אם מקדם חיכוך של כביש יבש הוא 0.8-0.7, הרי שבנסיעה על חול הוא יורד כמו כלום ל-0.4 שזה שווה ערך לנסיעה בגשם הראשון.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הרכב מת לגמרי - בחיים לא יחזירו דבר כזה לכביש.

אתה יכול למכור אותו לברזל במקרה הכי טוב...

איך היו הצמיגים שלך? אולי זה יסביר למה פתאום הרכב התחיל להחליק לך באמצע הסיבוב

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם

הרכב ספג נזק שהוא רחוק מגבולי - לא יתוקן. אם כן - פשע!

הערך שלו כתקין כה נמוך ששווי הסף להגדרת טוטללוס הוא כשווי תיקון הרבה פחות משמעותי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
תגיד, נבדקת אחרי התאונה כמו שצריך?

מי יחזיר לך את הערימת ברזל הזאת לכביש??

אין מכלול אחד של הרכב שלא ניזוק קשות, הרכב הזה לעולם לא ישוב לכבישים. אפילו לא גדולי המאכרים והנוכלים לא יצליח

להחזיר אותו לכביש, מדובר פה בהשקעה של עשרות אלפי שקלים.

יש עכשיו חופש גדול, חודשיים של קריעת תחת ותוכל לקנות את אותו הרכב בדיוק.

1.כן נבדקתי אחרי התאונה,התאשפזתי כמה שעות בסורוקה ואני סובל מכאבי גב וצוואר

2.לא יודע אני צריך לראות יום ראשון

3.אתה צודק,אבל לא יודע למה יש לי תחושה מאיך שאני מכיר את הרכב שלי שאולי יש סיכוי שהוא יחזור

לא יודע אבל משהו בסיפור שלך נשמע לי מפוקפק.

לי יש הרגשה שבאמת נסעת במהירות גבוה מהרגיל, לפי מה שאני רואה בתמונות אפשר לקחת את הירידה גם עם חול לפחות ב90-100.

אולי אתה חושב ככה בגלל שאיך שהרכב נראה.

אני נסעתי על 80 והחלקתי,סתכל את התגובה של חן

תשמע, אני מסתכל על התמונות שוב, מגרד את העיניים ואומר מה שאני אומר הרבה הרבה זמן:

יכול להיות שמאוד בטיחותי בזמן תאונה, אגב, כי הנה ניצלת בלי פגיעות רציניות אבל זה שנכנסת למצב הזה ב80 קמ"ש בכביש ישר זה רק ממחיש עוד יותר את העובדה שהרכבים האלו הם הסיבה לעלייה באחוז התאונות בשנים האחרונות.

המאזדה הזאתי הצילה לי את החיים,אנשים אמרו לי שמזל שנסעתי ברכב יפני,אבל מה שבאמת הפחיד אותי שהכריות אוויר לא נפתחו.

תשמע אני אוהב את הרכב הזה,אני לא חושב שאני יקנה רכב אחר רק בגלל שאיך שיצאתי מהתאונה.

אני לא חושב שצריך להאשים את הרכב. ואיזהו הרכב הכי בטוח? זה שנוהג בו הנהג הטוב יותר! אפשר גם לנהוג עם גרוטאה ישנה וחבוטה ועדיין לעבור סיבובים כאלו בשלום; זה עניין של נהיגה נכונה ולא של סוג הרכב!

עם זאת, אני חייב לציין שאם הכביש אכן היה מכוסה בחול - ייתכן והבוחן, כמו חלק מהמגיבים, לא לקח בחשבון את מקדם החיכוך של החול ושלא יהיה ספק - חול יבש על הכביש הוא מ א ו ד חלק. אם מקדם חיכוך של כביש יבש הוא 0.8-0.7, הרי שבנסיעה על חול הוא יורד כמו כלום ל-0.4 שזה שווה ערך לנסיעה בגשם הראשון.

בדיוק! אני שמח שלקחתי את הנהיגה רציני בשנה שיש לי רישיון,ככה למדתי מהטעויות שלי ויצאתי מהתאונה כמעט ללא פגיעות.

אני ירשום את מה שאמרת לי ואני יגיד את זה בחקירה שיעשו לי,תודה חן עזרת לי מאור! :)

הרכב מת לגמרי - בחיים לא יחזירו דבר כזה לכביש.

אתה יכול למכור אותו לברזל במקרה הכי טוב...

איך היו הצמיגים שלך? אולי זה יסביר למה פתאום הרכב התחיל להחליק לך באמצע הסיבוב

הצמיגים הם לפי דעתי עשו את ה50% 60% שלהם

תודה לכל העוזרים!!!

פורסם

קודם כל בוא לא נאשים רק את התנאים - אם היית זהיר יותר, מיומן יותר או מודע יותר - היית יכול לפצות על הבעיה ולהימנע מאסון. אני אומר את זה כדי שלא תתקבע על עניין החול - בסופו של דבר, רכב לעולם לא מחליק מעצמו, הנהג גורם לרכב להחליק, תמיד!

אבל, כן, כביש באיכות לא משהו, מכוסה בחול וייתכן גם עם צמיגים סוג ב' שגם עשו את שלהם, לחץ אוויר לא ידוע וייתכן גם בולמי זעזועים עייפים - ואפשר להחליק במהירויות מאוד נמוכות. בני כמה הצמיגים (שנים וקילומטרים) ובני כמה בולמי הזעזועים? האם הקפדת על ניפוח תקין של הצמיגים?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אחת ההודעות היותר מטומטמות שקראתי אי פעם.

פורסם

מאיפה הגיע הקשקוש הזה? "מאזדה זה רכב לא צפוי ומסוכן". קודם כל, מאזדה זה לא רכב, מאזדה זה יצרן מכוניות. יש מאזדה לנטיס, מאזדה 3, מאזדה דמיו, מאזדה MX5, מאזדה פרמאסי, מאזדה 6... להמשיך?

מעבר לזה... אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל. ממליץ לך לא לחזור על השטות הזאת בקרב אנשים שמבינים משהו במכוניות. סתם יוציא אותך טמבל.

3.אתה צודק,אבל לא יודע למה יש לי תחושה מאיך שאני מכיר את הרכב שלי שאולי יש סיכוי שהוא יחזור

אולי אתה חושב ככה בגלל שאיך שהרכב נראה.

אני נסעתי על 80 והחלקתי,סתכל את התגובה של חן

המאזדה הזאתי הצילה לי את החיים,אנשים אמרו לי שמזל שנסעתי ברכב יפני,אבל מה שבאמת הפחיד אותי שהכריות אוויר לא נפתחו.

אני יודע שכבר חזרתי על עצמי בנושא הזה, אבל חלאס - תתחיל להקשיב למבינים ממך!

הרכב לא יחזור לכביש, לא משנה כמה תרצה

"מזל שנסעתי ברכב יפני" - סתם שטות, תוציא לעצמך את זה מהראש.

כריות אוויר לא נפתחו - לא כזה מפתיע, בהתחשב בכך שמדובר בכריות בנות 16-17 שנה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הרכב הזה נראה כאילו יצא מסצנה של מהיר ועצבני:

5881844.JPG

1. בקליות שקופות
  2. אנטנת סנפיר
  3. קוביות על המראה
  4. כיסוי הגה

אני מתנצל מראש אם אני טועה, אבל לרוב טיפוסים שמצ'חצ'חים (לא מכיר מונח אחר בעברית למילה PIMP) את המכוניות שלהם בצורה כזאת הם לא בדיוק דוגמה ומופת לנהיגה זהירה ושקולה.

איכשהו אני מקבל את הרושם שגם אם לא נהגת במהירות 130 קמ"ש, עדיין המהירות שלך לא ממש תאמה את תנאי הדרך ו/או את מצב הרכב.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד, שים סטיגמות בצד בבקשה.

הרי כבר הבנו שמדובר בילד וכמו כל הילדים מתלהבים מכל מיני תוספות כאלה ואחרות.

להאשים את מקדם הדאווין במקרה הנ''ל לא ראוי. מכיוון שלא אתה ולא אף אחד אחר ניחן ביכולות על ויכול להגיד מה קרה שם,

אז אולי עדיף להמתין ואולי פותח השרשור יעדכן אותנו בדו''ח הבוחן.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
קודם כל בוא לא נאשים רק את התנאים - אם היית זהיר יותר, מיומן יותר או מודע יותר - היית יכול לפצות על הבעיה ולהימנע מאסון. אני אומר את זה כדי שלא תתקבע על עניין החול - בסופו של דבר, רכב לעולם לא מחליק מעצמו, הנהג גורם לרכב להחליק, תמיד!

אבל, כן, כביש באיכות לא משהו, מכוסה בחול וייתכן גם עם צמיגים סוג ב' שגם עשו את שלהם, לחץ אוויר לא ידוע וייתכן גם בולמי זעזועים עייפים - ואפשר להחליק במהירויות מאוד נמוכות. בני כמה הצמיגים (שנים וקילומטרים) ובני כמה בולמי הזעזועים? האם הקפדת על ניפוח תקין של הצמיגים?

כןןןןן אתה צודק!!

הצמיגים הם לא היו משהו,קיבלתי אותם קרוב ל85% שהם היו והם היו אצלי שנה.

הלחץ אוויר תיכננתי לבדוק לפני שנסעתי למרכז ביום רביעי אבל שחכתי!!!

הבולמי זעזועים הוחלפו לפני 10-15 אלף ק"מ.

הלחץ אוויר בצמיגים נבדקו לפני שבועיים בערך.

מאיפה הגיע הקשקוש הזה? "מאזדה זה רכב לא צפוי ומסוכן". קודם כל, מאזדה זה לא רכב, מאזדה זה יצרן מכוניות. יש מאזדה לנטיס, מאזדה 3, מאזדה דמיו, מאזדה MX5, מאזדה פרמאסי, מאזדה 6... להמשיך?

מעבר לזה... אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל. ממליץ לך לא לחזור על השטות הזאת בקרב אנשים שמבינים משהו במכוניות. סתם יוציא אותך טמבל.

אני יודע שכבר חזרתי על עצמי בנושא הזה, אבל חלאס - תתחיל להקשיב למבינים ממך!

הרכב לא יחזור לכביש, לא משנה כמה תרצה

"מזל שנסעתי ברכב יפני" - סתם שטות, תוציא לעצמך את זה מהראש.

כריות אוויר לא נפתחו - לא כזה מפתיע, בהתחשב בכך שמדובר בכריות בנות 16-17 שנה...

אז נגיד הוא לא יחזור מהכביש איך אני יכול להוציא את המקסימום ממנו?

1.עוד 5 חודשים יש טסט אפשר להוציא את ההפרש שזה בערך 500 שקל

2.ברזל זה עוד 600 שקל

3.כל הפנסים ברכב לפי דעתי אפשר למכור אותם ב600 שקל בערך , הבקליות השקופות ב800 שקל.

הגענו ל2500 שקל,איך אפשר להרוויח עוד מהנזק של הרכב?

הרכב הזה נראה כאילו יצא מסצנה של מהיר ועצבני:

5881844.JPG

1. בקליות שקופות
  2. אנטנת סנפיר
  3. קוביות על המראה
  4. כיסוי הגה

אני מתנצל מראש אם אני טועה, אבל לרוב טיפוסים שמצ'חצ'חים (לא מכיר מונח אחר בעברית למילה PIMP) את המכוניות שלהם בצורה כזאת הם לא בדיוק דוגמה ומופת לנהיגה זהירה ושקולה.

איכשהו אני מקבל את הרושם שגם אם לא נהגת במהירות 130 קמ"ש, עדיין המהירות שלך לא ממש תאמה את תנאי הדרך ו/או את מצב הרכב.

הבקליות השקופות הבאתי אותם בגלל שסידרו לי מחיר טוב של 500 שקל.

האנטנה היא לא סנפיר,היא פשוט נשברה בגלל זה היא נשארה ככה.( בבקשה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=422835 )

קוביות קיבלתי מחבר שלי

כיסוי הגה בגלל שחצי מההגה קרוע

אם באמת הייתי רוצה רכב כמו של מהיר ועצבני הייתי שם ממזמן את הדבר הבסיסי - מגנזיום.

אלעד, שים סטיגמות בצד בבקשה.

הרי כבר הבנו שמדובר בילד וכמו כל הילדים מתלהבים מכל מיני תוספות כאלה ואחרות.

להאשים את מקדם הדאווין במקרה הנ''ל לא ראוי. מכיוון שלא אתה ולא אף אחד אחר ניחן ביכולות על ויכול להגיד מה קרה שם,

אז אולי עדיף להמתין ואולי פותח השרשור יעדכן אותנו בדו''ח הבוחן.

מחר אני נוסע לב"ש אני יעדכן.

פורסם

1. קודם כל לך לטפל בפגיעות הגופניות של - כדי שלא תסחוב את התאונה עוד 60 שנה.

2. הרכב הוא גרוטאה - התיחס אליו ככזה. כאשר רכשת רכב ישן היית צרליך להביא בחשבון שאין אפשרות לבטחו ושאתה עלול להפסיד את ערכו.

3. דווקא הייתי הולך לומר ברכות - למהנדסים של מאזדה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5137 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...