Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עריכה: מצטער שהרכב נראה כמו אורווה, אני עובד בשתי עבודות, אין כל כך זמן לנקות אותו... (זה נראה ככה אחרי חודש של לאפות ופיצות וכמה ליטרים של קולה בתוך הרכב.)

בקוואליר יש לי מערכת מקורית, חשבתי הרבה והגעתי למסקנה שלא כדאי להחליף אותה. (איכות מעולה, פשוטה ונוחה לתפעול.)

פעם עבדתי עם קלטת AUX אבל האיכות על הפנים.

אחר כך משדר FM אבל שאני יוצא מב"ש (איפה שאני גר), ומגיע למרכז\צפון התדרים מתחילים לשבש הכל.

יום שישי משעמם אחד החלטתי לשפר את המשדר FM, יותר נכון לבנות כאבל AUX איכותי, במינימום כסף ומינימום תחזוקה. (לצערי תחזוקה זה משהו שתלוי בכסף, יותר כסף=פחות תחזוקה).

נצא לדרך:

זה המשדר FM המדובר: http://www.dealextreme.com/p/fm-transmitter-full-range-usb-port-c007b-black-625

השיקול במשדר כזה היה, שיש יתרון חשוב בזה שהוא פועל על סוללות, ככה אין שנאים ואין הרבה רכיבים אלק' שמשבשים ומפריעים.

dsc0515o.th.jpg

dsc0514bp.th.jpgכאן בעצם השתמשתי בטריק קטן, המטרה לעשות אנטנה למשדר.

הטריק הוא שלא משנה לאן אני יחבר את חוט-החשמל(אנטנה), העיקר שיהיה מחובר לחלק מתכתי בגוף, והוא ישמש כאנטנה.

חפרתי ברכב עד שהגעתי אל הקצה של האנטנה: (הפס מתכת שם, אליו מתחברת האנטנה ויוצא החוצה מהשלדה).

dsc0506na.th.jpg

ומכאן התחלתי להריץ כאבל AUX (זכר-נקבה) של 5 מטר במטרה להכניס אותו לתוך התא נוסעים.

תמונות של איפה שפירקתי פאנלים והרצתי שם את הכאבל:

dsc0507t.th.jpg דלת קדמית. (דילגתי על הדלת האחורית והבאגז', מצטער).

מצטער שלא העלתי עוד תמונות, היה חם והייתי לחוץ קצת בזמן (כניסת שבת), לא התרכזתי בצילום אלה בעבודה שתצא איכותית, וכמובן לא לשבור פאנלים.

dsc0508t.th.jpgהמשך פאנלים דלת קדמית.

dsc0509z.th.jpg סוף הפאנלים, כאן יצאתי קצת חאפר בכך שהעברתי את הכאבל מתחת לשטיח. (לא היה לי ראש לפרק שם את המגירה והדשבורד.), כל מקרה חוץ מזה שרואים 8 ס"מ כאבל זה לא מפריע במיוחד.

חיבור מאריך אנטנה המשדר לאנטנת הרכב:

dsc0516ln.th.jpg

כאן בא עוד טריק קטנטן, הרצתי את הכאבל AUX בצמוד לאנטנה, 1+1 יוצא שכאבל AUX יוצר בעצם סוג של אנטנה (מחובר לגוף מתכתי במכשיר), ומכאן יצא שיפור ניכר בקליטה, משהו שלא חשבתי עליו לפני ולא עלה לי כשתכננתי את הפרוייקט.

החלק החשמלי:

הזכרתי למעלה תחזוקה.

הבעיה הכי גדולה בכל התקנה ברכב, זה מאיפה לקחת חשמל.

אותו דבר פה, אין לי יציאת של חשמל שפועלת קבועה (אני צריך שתפעל בכל חלקי היום, משמע שבאור יום אני לא מפעיל פנסים, ככה שאין לי מתח קבוע.)

וויתרתי על החשמל של הרכב, ונשארתי עם הסוללות.

חפרתי במגירות ומצאתי בית-בטריות של 4 בטריות AA, פעם כבר שיפצרתי אותו והפכתי אותו לבית שמפיק 2.7~3 וולט, במקום ה4.8~5 וולט שבמקור. (הייתי צריך שיהיה יותר זרם מאשר מתח, לפי הכללים: טורי=יותר מתח, מקבילי= יותר זרם, אני לומד חשמל, זה לא מדיוק מה שכתבתי, אבל זה בסיסי ונכון לגבי מה שצריך בפרוייקט הזה.)

קיצרתי, חתכתי, הלחמתי, ובסוף יצא:

dsc0523my.th.jpg

dsc0521nj.th.jpg

dsc0519f.th.jpg

dsc0518c.th.jpg

dsc0517i.th.jpg

עוד פעם תחזוקה:

הבעיה בסוללות שכל כמה זמן הם נגמרות.

אני תכננתי שיהיה מינימום תחזוקה.

לקחתי 4 סוללות של 2700mAh מפה יוצא 5400mAh (כמו שאמרתי מקודם, טור2X+טור2X= יוצא ~3 וולט סופי).

תוסיפו לזה 900mAh של זוג בטריות AAA שנכנסות בתוך המשדר, משמע 5400+900 יוצא 6300mAh.

המשדר צורך 30mAh, כתוב עליו, וגם בדקתי, משמע 6300\30=210 שעות, יוצר בערך 8.5 ימים של פעילות רצופה בלי לכבות אותו ובלי להתעסק איתו.

תוצאות:

dsc0512j.th.jpg

dsc0513xv.th.jpg

dsc0516ln.th.jpg

מי שגר בדרום, בב"ש במיוחד, הגעתי למצב שאני משדר על 97FM (רדיו דרום), בלי הפרעות, נקי מאוד, איכות שמע כאילו אני עם דיסק או USB או רדיו עם AUX מקורי.

(בהגברה לפול-ווליום על 97FM, ממש חלק ושקט מאוד!)

(אני בכללי פועל על 89FM, התדר מבין הכי נקיים שיש בב"ש, חוץ מזה שנסעתי ליד בן-דוד והוא שיבש לי אותו במוזיקה ערבית).

בקיצור, השקעה של 50-70 שקל, אני כבר לא זוכר, הרוב זה רכיבים ישנים שהיו זרוקים אצלי בבית.

(בקשר לסוללות, אני משתמש ברבעייה של 2700mAh, אולי תראו שם דורסל, מיהרתי וזה מה שהיה הכי קרוב.)

אה, ויש עוד זוג AAA 900mAh שקניתי בDX פעם, אחלה סוללות! (איזה 20 שקל לרבעייה).

כמובן זה נותן לי תחזוקה של פעם ב8 ימים לטעון את הסוללות, לדעתי זה מעולה!

בהחלט פרוייקט פשוט מאוד לא מסובך ומעביר את הזמן שאין, פתרון מעולה למי שגר במרכז. (בגלל שאין הרבה תדרים פנויים)

תהנו, מצטער שזה כזה ארוך.

המדריך הבא, בניית מכונית תופת. בצחוק :lol: (מה שכן ברצינות, אני יעלה כמה תמונות של הקורא תקלות OBD2, שיתחבר בבלוטוס לאנדרואיד שלי.).

• תוכן חדש...