Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

VoLTE עובד, (כבר לא יורד ל 3G בזמן שיחה), כנ"ל Wifi calling (שם הרשת משתנה ל Pelephone Wifi כשהאות מספיק חזק).

לא בטוח אם פלסבו או לא, אבל איכות השיחה גם טובה הרבה יותר מהרגיל בשני המצבים.

(הנ"ל מתייחס למנוי Pmobile בשימוש עם XS המעודכן לגירסה האחרונה).

• תגובות 2.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שיחת טלפון ב VoLTE עם צד אחר שנמצא על אותה ספקית סלולר ובעל מכשיר תומך אכן תשמע משמעותית צלולה וברורה יותר. WIFI Calling פחות רלוונטי כי הוא לא מכסה אותך on the go.

בפרטנר ופלאפון איכות השיחות טובה גם כשלא נעשה שימוש ב VoLTE, בסלקום וה MVNOים שלהם איכות השיחות זוועתית שלא ברור לי בכלל איך יש להם עדיין לקוחות. הדחיסה רצחנית.

Sent from my Tricorder

פורסם

אכן, רוב השיחות שלי (שאינן למוקדי שירות כלשהם), הן למנויים בפלאפון.

אצלי בבית כולם (למעט מכשיר אחד שמנוי ל WE), מנויים של פלאפון מסיבה אחת:

היחידים עם אינטרנט נורמלי (הכוונה אחד שאפשר לקרוא לו ראוי - לא מדובר פה במלך הספידטסט, אלא באחד שאני יכול לראות יוטיוב בלי באפר כמעט תמיד (גם על 3G - שזה נדיר לכשעצמו היום), גם אם אני על ניצול של יותר מ 90% מהחבילה).

ואפילו משחקי רשת (כדוגמת COD Mobile או PUBG, היו שחיקים בצורה משביעת רצון ואפילו מפתיעה).

משהו שאף חברה היום, למעט פלאפון, לא הייתה מסוגלת לתת לי. (גם לא NVMO שרוכב עליהם כדוגמת רמי לוי).

בקיצור, אם אינטרנט חשוב לך, פלאפון.

פורסם

נושא טיב האינטרנט מאד נקודתי - אצלי בבית פרטנר מצויינים, אבל בדירה השכורה של הבן הצעיר האינטרנט בפרטנר בקושי זז, לעומת זאת סלקום סבירים.

בשנים האחרונות אין אצלנו עוד מנויים לפלאפון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מרחק האנטנה הוא זה שמשפיע וקובע מה תהיה איכות השיחה/ מהירות האינטרנט.

אם האנטנה רחוקה לא יעזור להתחבר לכל ה

VoLTE והפיצ'רים האחרים.

אם יש אצלכם בעיית קליטה או מהירות במכשיר, הדבר הכי טוב שאתם יכולים לעשות זה לבדוק לאיזו חברת סלולר יש את האנטנה הקרובה ביותר (מופיע באתר איכות הסביבה) ואליה להתחבר.

פורסם

בכדי להבטיח VoLTE רציף אתה צודק. כשזה נוגע לסלקום, אין שום קשר למרחק מהאנטנה. הם פשוט משתמשים בקידוד הכי גרוע שאפשר עבור שיחות רגילות בכדי להפחית מהעומס על הרשת. לנהל שיחה עם לקוח סלקום מצריך מתורגמן ואם הוא משתמש בדיבורית ונמצא בכביש המהיר, מילון קלינגוני זה כנראה השלב הבא.

Sent from my Tricorder

פורסם

אצלי כל החברות מציעות כמעט אותה רמת קליטה, (חוץ מסלקום ששם נדיר שאקבל 4G), ובכל זאת, פלאפון מציגים את הביצועים הטובים ביותר (בהשוואה לפרטנר למשל).

עוצמת הקליטה היא לא הכל, יש גם עניין העומס על האנטנה / העומס הכללי על הרשת.

כנראה בגלל שפלאפון השכילו לא לשתף אנטנות עם אף אחד, (שלא כמו פרטנר - הוט או סלקום - גולן - WE), תחנות הקצה שלהם הרבה פחות עמוסות מהמתחרים, מה שתורם לביצועים עדיפים.

פורסם

הלוואי והייתה לי קליטה של חברה נוספת מלבד סלקום.

בעבר היו בשכונה אנטנות סלולריות של כמה חברות נוספות, אך קמה מחאה של הורים לילדים בבתי ספר בשכונה בטענה שאנטנות סלולריות מסרטנות ומקרינות את הילדים בבתי הספר. דיי מהר הורידו את האנטנות, ועכשיו אין קליטה בשום חברה למעט סלקום וגם בעוצמה דיי נמוכה.

אני לא בטוח שהם יודעים שהמצב עכשיו הוא פי כמה פחות טוב.

פורסם
VoLTE עובד, (כבר לא יורד ל 3G בזמן שיחה), כנ"ל Wifi calling (שם הרשת משתנה ל Pelephone Wifi כשהאות מספיק חזק).

לא בטוח אם פלסבו או לא, אבל איכות השיחה גם טובה הרבה יותר מהרגיל בשני המצבים.

(הנ"ל מתייחס למנוי Pmobile בשימוש עם XS המעודכן לגירסה האחרונה).

זה לא אינדיקציה, גם בלי VoLTE הוא לא ירד אצלי ל-3G בזמן שיחה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אאל"ט מעשית הטלפון היה מחובר ל-4G בערוץ הדאטה ול-3G בערוץ השיחה.

לגבי התצוגה - זה יכול להשתנות מיצרן ליצרן (ואפילו מקושחה לקושחה) ככה שלא ניתן להסתמך על זה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה טכנית לדעתי בלתי אפשרי.

עד היום מכשירים שלא תומכים ב VoLTE ויצא לי להשתמש בהם נניח גלקסי J7, יורדים ל 3G כשמתבצעת שיחה.

בכל מקרה - פלאפון מציגים תמיכה רשמית ב VoLTE באתר שלהם וכך גם בסמס שקיבלתי כשהשרות הופעל לראשונה.

(די במקביל ל Wifi calling).

פורסם (נערך)
עד היום מכשירים שלא תומכים ב VoLTE ויצא לי להשתמש בהם נניח גלקסי J7, יורדים ל 3G כשמתבצעת שיחה.

זה אכן המצב, אלא אם כן VoLTE פעיל במכשיר, נתמך ברשת ונמצא באיזור עם כיסוי מספק.

ב OnePlus 6T שלי למשל השירות לא יהיה זמין, ככל הנראה תמידית. לא בגלל שהוא לא מסוגל לכך חומרתית, אלא גם בגלל ש OnePlus לא ממש סופרים את ישראל (כצפוי) וגם בגלל שפרטנר ופלאפון ערוכים לאפשר את השירות רק על מכשירים "נבחרים", כדוגמת האייפונים/גלקסים האחרונים, שאני גם נוטה להאמין שגויירו בישראל (פוליי IMEI ספציפיים) ולא אלו שהובאו מחו"ל/ייבוא אפור.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
זה טכנית לדעתי בלתי אפשרי.

בכל מקרה - פלאפון מציגים תמיכה רשמית ב VoLTE באתר שלהם וכך גם בסמס שקיבלתי כשהשרות הופעל לראשונה.

(די במקביל ל Wifi calling).

זה אכן המצב, אלא אם כן VoLTE פעיל במכשיר, נתמך ברשת ונמצא באיזור עם כיסוי מספק.

ב OnePlus 6T שלי למשל השירות לא יהיה זמין, ככל הנראה תמידית. לא בגלל שהוא לא מסוגל לכך חומרתית, אלא גם בגלל ש OnePlus לא ממש סופרים את ישראל (כצפוי) וגם בגלל שפרטנר ופלאפון ערוכים לאפשר את השירות רק על מכשירים "נבחרים", כדוגמת האייפונים/גלקסים האחרונים, שאני גם נוטה להאמין שגויירו בישראל (פוליי IMEI ספציפיים) ולא אלו שהובאו מחו"ל/ייבוא אפור.

אין שום בעיה טכנית להיות מחובר בערוץ DATA ל-4G וערוץ שיחה ל-3G, זה בסה"כ מצריך תמיכה של הצ'יפסט (או ליתר דיוק של שבב הרדיו בצ'יפסט) ושל הקושחה.

בטלפונים שאין תמיכה כזו מן הסתם יעבדו ב-4G או ב-3G בכל הערוצים.

אבל כמו שכתבתי, זה תלוי מכשיר ואפילו קושחה.

ייתכן והתמיכה של פלאפון ב-VoLTE לא מלאה, כי לפחות באיזור המגורים שלי זה לא עובד, מצד שני יש לנו אנטנה וחצי על שתי שכונות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה משתמש במכשיר לא נפוץ וייחודי יחסית.

התמיכה ב VoLTE צריכה לבוא גם מהכיוון של רייזר, (לפחות זה כך במכשירי אנדרואיד), הם צריכים לפתוח את האופציה גם בישראל ע"מ שתהיה תמיכה.

ע"ע ה 6T של אלפא.

• תוכן חדש...