Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

תודה לכם על כל העצות החשובות.

אני שוקל לרכוש את האופל קורסה החדשה, 1.4 ידנית.

האם יש כאן מישהו שרכש רכב כזה לאחרונה ויכול לחלוק איתי את התחושות שלו.

תודה מראש!

פורסם

היי brezinov,

יש לי במשפחה אופל קורסה 1.4 אוטומטית שנת 2011 ויש לי כמה דברים כלליים בשבילך:

1. שים לב כמה כריות אויר אתה מקבל עם האוטו - הרכב קיבל 5 כוכבים במבחני ריסוק עם 6 כריות אבל היבואן משאיר 2

2. מחיר הרכב הוא 85K ונראה לי שיש אופציות יותר טובות בשוק

3. הגרסה הידנית "מהירה" יותר בשנייה מהגרסה האוטומטית

4. בסך הכל הרכב נוסע חלק ובנסיעה חסכונית הגענו ל- 600 ק"מ על חצי מיכל דלק בנסיעה עירונית!

5. בכל פעם שמניעים את הרכב, משלבים ל- D ומתחילים לנסוע אחרי מטר יש קירקוש קטן במנוע - כאילו המנוע לא יושב טוב במקום...אחרי 2 שניות זה נעלם ולא שומעים את זה יותר, עד, כמובן, לפעם הבאה שמתניעים- D - נסיעה.

6. אל תבנה על שמירת ערך כי שוק היד שנייה בתחת...

תוכל לפרט יותר על הצרכים שלך, תקציב (בערך 85K אני משער?!), למה דווקא אופל קורסה וכו...

מקווה שעזרתי לך, בהצלחה, ערן.

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם

לי יש את הדגם הידני מאז מרץ

סה"כ הרכב סבבה. הוא עולה קצת יותר מחבורת ה"סופר-מיני הידניות הזולות", אבל מספק מנוע רציני יותר, שלפחות עם התיבה הידנית הוא אכן מורגש (התיבה האוטומטית די מסרסת אותו). כנראה ש-85K שקלים זה באמת מחיר קצת גבוה מדי. יש על הרכב הרבה מבצעים (הסתדרות המורים, הוט, נראה לי גם חבר) ושווה לחכות למבצע או לדעת להתמקח טוב בסוכנות. אם אנחנו מדברים על הידנית, שים לב שהחלונות החשמליים הקדמיים הם בהתקנה מקומית שנראית קצת "עזה". אני באופן מוזר קיבלתי עם חלונות מקוריים, ויכול להיות שהיום זה כבר בכלל אמור להגיע ככה (חלונות מקוריים) אבל זה משהו ששווה לברר ולבדוק אם הוא מפריע לך. חוץ מזה האוטו אכן חסכוני ומבחינתי כיף לנסוע עליו. אני ממליץ לקחת את חבילת המולטימדיה שהיא לא מאוד יקרה (לפחות במבצע שאני קניתי) ומוסיפה הרבה לאבזור של הרכב. דווקא כאן ההתקנה המקורית היא ברמה גבוהה, כולל החיווט של המיקרופון לדיבורית והכל. בקשר לכריות האוויר, הרכב מגיע עד כמה שאני יודע עם 4 ולא עם 2. שים לב שזה נכון שהוא נבחן עם 6 ולכן הציון לא רלוונטי לרכב כמו שהוא מגיע בארץ. יחד עם זאת, מכיוון שגם לנהג וגם לנוסע הקדמי יש כריות קדמיות וצידיות, ככל הנראה ההגנה עליהם לא משתנה, וזה רק הנוסעים מאחור שיסבלו יותר במקרה של תאונה חס וחלילה, ככה שאם אתה לא מסיע כמעט מאחור זה יכול להיות לא מאוד משנה. יחד עם זאת שוב חשוב להדגיש - ציון הבטיחות לא רלוונטי ולפי כללי ה-NCAP הגרסה הנבחנת צריכה להיות הכי פחות מאובזרת, ככה שאם הגרסה הישראלית מאובזרת פחות, אין לדעת מה יהיו הביצועים במקרה של תאונה. לתשומת ליבך.

פורסם
היי brezinov,

יש לי במשפחה אופל קורסה 1.4 אוטומטית שנת 2011 ויש לי כמה דברים כלליים בשבילך:

1. שים לב כמה כריות אויר אתה מקבל עם האוטו - הרכב קיבל 5 כוכבים במבחני ריסוק עם 6 כריות אבל היבואן משאיר 2

2. מחיר הרכב הוא 85K ונראה לי שיש אופציות יותר טובות בשוק

3. הגרסה הידנית "מהירה" יותר בשנייה מהגרסה האוטומטית

4. בסך הכל הרכב נוסע חלק ובנסיעה חסכונית הגענו ל- 600 ק"מ על חצי מיכל דלק בנסיעה עירונית!

5. בכל פעם שמניעים את הרכב, משלבים ל- D ומתחילים לנסוע אחרי מטר יש קירקוש קטן במנוע - כאילו המנוע לא יושב טוב במקום...אחרי 2 שניות זה נעלם ולא שומעים את זה יותר, עד, כמובן, לפעם הבאה שמתניעים- D - נסיעה.

6. אל תבנה על שמירת ערך כי שוק היד שנייה בתחת...

תוכל לפרט יותר על הצרכים שלך, תקציב (בערך 85K אני משער?!), למה דווקא אופל קורסה וכו...

מקווה שעזרתי לך, בהצלחה, ערן.

ניראה לי יש לך טעות, 600 ק"מ על חצי מיכל בכביש עירוני לרכב אוטומטי?:shock: :shock:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

צודק, אחרי בירור זה מיכל מלא ולא חצי מיכל כמו שציינתי.

עדיין נתון מרשים לנסיעה עירונית לדעתי...

נהגים מטומטמים לא מתים, רק מתחלפים...:evil:

"יום רע במסלול עדיף על כל יום טוב במשרד" :twisted:

Megane RS265 Cup, Megane RS250, Mazda3 5D 2L

פורסם
צודק, אחרי בירור זה מיכל מלא ולא חצי מיכל כמו שציינתי.

עדיין נתון מרשים לנסיעה עירונית לדעתי...

מרשים?

לרכב יש 50 ליטר לדלק ולא 35 ..

בכל אופן הגירסא הידנית דיי סבבה ולא עגלה כמו האוטומט .

יש לרכב מספיק כ"ס אבל צריך לקחת בחשבון שהוא כבד .

במחינת נוחות הוא דיי נח גם מקדימה וגם מאחורה .

הבגז' שלו סבבה וזה רכב "סבבה" סה"כ .

פיג'ו 206 CC שנת 2002 מנוע 1.6 גיר רגיל.

מאזדה לנטיס 323 שנת 1999 מנוע 1.6 גיר אוטומט.

טויוטה פריוס שנת 2009 מנוע 1.5 גיר רציף.

רנו קליאו שנת 1998 מנוע 1.4 גיר אוטומט.

פורסם

חברים המון תודה על התגובות!

החלטתי לבדוק את האופל קורסה כי נהגתי על רכב דומה כשבוע באירופה ומאוד אהבתי.

כאשר הגעתי לסוכנות קיבלתי שירות מעולה, לעומת המתחרים מבית צ'מפיון ומזדה-פורד.

לגבי איכות החומרים בקורסה אין שאלות, הכל עשוי ברמה הגבוהה ביותר (לעומת הפביה למשל, בה יש ציפוי עם איזולירבנד זול על חוטי החשמל).

אך עם זאת כמובן יש חששות רבים לגבי הקורסה, בעיקר בנוגע לנדירות של הרכב בארץ והמכירות היחסית נמוכות שלו כאן (באירופה הוא הרבה יותר מצליח).

וגם המחיר הוא לא מהנמוכים בקטגוריה. הציעו לי הצעת מחיר די אטרקטיבית, כך שהמחיר הסופי לא רחוק מזה של הפיאסטה או הסוזוקי סוויפט.

כמו כן נאמר לי כי כל הדגמים הנמכרים כעת מגיעים עם 6 כריות אוויר וחלונות חשמל מקוריים מקדימה. חבל שאופל לא מפרסמת את זה מספיק, כי אנשים פשוט לא יודעים - יותר מזה בספרון מצויין שיש רק 4 כריות אוויר.

מה שכן הרכב לא מאוד זריז בסל"דים נמוכים, לא יודע אם זה בגלל יכולות הנהיגה שלי על רכב ידני או בגלל המשקל שלו.

הפולו הרגישה הרבה יותר זריזה, אבל הדגם שבמבצע בא רק עם 3 דלתות, ואחריות רק לשנתיים. אם היבואן לא מאמין ברכב שלו אז למה שאני אאמין ?

ממה שקראתי פה, בעלי אופל בדרך כלל משבחים אותה ובעלי VAG לרוב לא בעד הרכב.

אם יש לכם עוד עצות או הצעות אשמח לשמוע.

• תוכן חדש...