Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל מי שמתעסק בשוק הרכב המשומש בארץ מכיר היטב את העניין. היום קשה מאוד למכור מאזדה 3 משומשת, קשה יותר מלמכור יונדאי i30 או סקודה אוקטביה. יש אנשים כמו מאיר שמסרבים להבין שהשיא של מאזדה בישראל נמצא מאחוריה, וזה בסדר. מישהו צריך יהיה לקנות את כל המאזדות שתקועות היום בנמל אילת :wink:

מעניין שדווקא קרסו, היבואן שרבים אוהבים לחבוט בו, זיהה כבר לפני שנה בעיה דומה והחל לפעול כדי להשפיע ולתקן. מתי נראה את דלק מוטורס יורדת מהעץ?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה שבאמת בשמלצר סיXט מכוונים הכי נמוך שאפשר. ראיתי את מודעות "הסוכנים" ומגיע כאן שאפו לדייגים המהירים.

אני הייתי בטוח שהאסטרה טורבו תהיה להיט בליסינג שיילך ראש בראש מול הפוקוס החדשה ה I35 וכו', אך לפי התרשמות יומיומית בכביש 6 אני בקושי רואה 3 אסטרות מול בערך 50 פוקוסים חדשים..

האם הרכב עד כדי כך בינוני? אני חשבתי לבדוק אסטרה סטיישן דיזל אך כשראיתי את המחיר הבנתי שאפשר להביא בו סניק דיזל.

באופן כללי, משום מה, מבחינת התנהלות שמלצר מזכיר לי את אבי לוזון ואני כלקוח מאוד לא מרוצה של הביסינג התפעולי שלו, ממש שמח לאיד :lol:

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

ואם מאזדה סוס מת אז? יכול להיות שזאת רק תקופה וברגע שההיצע יתחדש הקהל יחזור למאזדה ויכול להיות שכמו שנפלו הגדולות בעבר (סובארו, מיצובישי) מאזדה תתחיל להתרגל למכירות מצומצמות ביותר ואולי יתעוררו שם ויחדשו את המפרטים של הדגמים שמגיעים לארץ שלא ממש אטרקטיביים ללקוח הפרטי.

העניין הוא שמאזדה לא מייצגת בארץ את עצמה אלא דלק מוטורס משווקת אותה ולדלק מוטורס יש זיכיון לייבא גם את פורד וכולנו רואים איפה נמצאת הפוקוס החדשה בטבלת המכירות בזכות מפרטים ותמחור אורקטיביים ביחס למתחרות.

לדעתי דלק מוטורס צפו את היחלשות מאזדה וחיזקו את עצמם בעזרת הפוקוס, אני בטוח שאף אחד שם לא יפסיד ואולי הם מתכוננים להתקפה מחודשת עם הגעת מתיחת הפנים של המאזדה 3 (שמתעכבת כבר דיי הרבה זמן לא?) או שהם מחכים לקו הדגמים החדש עם טכנולוגית הסקיי אקטיב בכדי לבצע קאמבק.

פורסם

להערכתי מאזדה 3 החדשה בעלת ה׳סקייאקטיב׳ לא תהיה קפיצת מדרגה משום בחינה. ככה זה, היפנים קצת איטיים בתגובות שלהם לשינויים בשוק. זה נכון גם להונדה, סובארו, וטויוטה - ואפילו למותגי היוקרה שלהם, לקסוס ואינפיניטי (וכמובן גם אקורד-אקורה).

אולי זה מרצון ללכת על בטוח ולהישאר ׳מנייה בטוחה׳, אבל בתכל׳ס זה ככה.

המאזדה 3 החדשה שתצוייד במנוע 1.6 ׳סקייאקטיב׳ לא תתן 0-100 מהיר מ-11 שניות. בטוח. בסיס הגלגלים כמעט לא ישתנה. העיצוב כנ״ל, והאבזור. מאזדה 3 2 ליטר ומאזדה 6 ייתנו 0-100 ב-9 שניות בערך - לא יותר טוב מהפוקוס המתחרה, ועדיין הרבה פחות טוב ממנועי טורבו אירופיים. בקיצור, המאזדה תישאר במקום טוב באמצע הקטגוריות.

פורסם
אם מאזדה סוס מת, אז אופל חמור מת. :-D

Dead-Donkey.jpg

זה רק יעשה טוב ללקוחות מאזדה הפרטיים,

לכל ה-5 לקוחות הפרטיים שיש למאזדה מהרגע שה-3 עלתה לכביש?

בוא נהייה ריאליים, למאזדה היום אין זכות קיום אלמלא ציי הליסינג שהכניסו הרבה כסף.

השוק הפרטי של מאזדה כמעט ולא קיים ומה שכן קיים תקוע והיה ניתן לדעת שזה יקרה כבר כמה שנים קודם (זו הסיבה המרכזית שנלחמתי עם אבא שלי לפני 3 שנים שיקנה סיוויק ולא מאזדה 3).

לגבי הטכנולוגיה החדשה, נשמע טוב אבל לפני שאנו נופלים מהרגליים בוא נראה שנה שנתיים איך זה עובד (יש חברה שיצאה בזמנו עם חידושים שנקראים TSI ו-DSG, הרבה קפצו על זה ואז נהייה פקק בכניסה למוסכי היבואן, והוחלפו מנועים, והוחלפו מצמדים, תוכנות שודרגו ומנועים המשיכו להתחלף...).

טכנולוגיה חדשה זה טוב, אחרי שעברה סיבוב ראשון ושני לאיתור תקלות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ואופל לא סוס מת? הייתי עכשיו בגרמניה ואין שם אופל בכלל

בגרמניה ברבעון הראשון של 2012 אופל התמקמה במקום ה6 במכירות, כשהיא מפגרת בכמה אלפי מסירות מאחורי אאודי (4) ופורד (5).

באנגליה אופל (ווקסהול בעצם) נמצאת במקום השני במכירות אחרי פורד בהפרש די ניכר.

בגרמניה היא ירדה ב9% ובאנגליה ב13% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2011.

נכון שהמצב לא מדהים אבל מכאן ועד "סוס מת" יש מרחק.

סה"כ לאופל יש מכוניות טובות ובישראל לא יודעים להעריך אותן. אולי ילמדו עם הזמן.

הפוקוס סטיישן הראתה שהישראלים יודעים לצאת מהקיבעון שלהם לפעמים.

גם על מאזדה לא הייתי ממהר להכריז סוס מת, כי ברבעון הראשון פה מזדה 3 הייתה במקום ה4 במסירות, שזה אמנם נמוך יחסית לעבר אבל עדיין לא "מת".

V5

פורסם

ת'כלס אם ניקח את המאזדה 3

אני לא רוצה, ואתה לא תכריח אותי! חוליגן!!!:lol:

שהוא אוטו מצויין לכל הדעות,

סליחה רגע, אני חייב להגיד משהו.

חה!

אלא אם כן רצית להגיד "מחור*ן" ויצא לך "מצויין". אם למחור*ן התכוונת, אני מסכים איתך.

אמין

מאד. זה שלי לא היה מניע אחת לשבוע באותה השעה כל פעם. יכלתי לכוון את השעון שלי לפיו. ז'תומרת, את השעון של היד. כי זה של המאזדה לא היה מופיע, כי האוטו לא היה מניע אחת לשבוע באותה השעה כל פעם. יכלתי לכוון את השעון שלי לפיו.

ופשוט עושה את העבודה,

אה, אם אתה מחפש משהו שפשוט יעשה את העבודה, זה יביא אותך לאן שאתה צריך הרבה יותר מהר ובהרבה יותר נוחות:

http://www.southparkstudios.com/clips/153051/flexi-grips

זה נכון.

כרגע הוא אוטו שהוא כבר מעוס לעוס וקצת מיושן.

כלומר, יש חלופות חדשות בשוק, פוקוס, I30/I35 שדי תפסו תאוצה בזמן האחרון ואנשים באמת לוקחים קצת פחות מאזדה 3.

אני אתן לכם דוגמא, בחברה בה עבדתי מאזדה 3 לא הייתה כזה להיט, ובזמן האחרון שהיו שלושה חבר'ה שהחליפו את הפוקוסים שלהם, כולם עברו לI35, ואצלנו בחברה אפשר לבחור כל רכב שרוצים.

בכל מקרה, הגיע הזמן שמאזדה ישפרו את האבזור שהיא מציעה ב3, אחרת באמת הוא קצת ימות להם...

הגיע הזמן שמאזדה יפסיקו למכור מאזדה בישראל. זו דעתי הכנה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אתה שואל ברצינות?

חוץ מאיזה מתיחת פנים מינורית, כל דגמי מזדה (2,3,6) נחשבים לא מיושנים אלא עוד מעט פרה היסטורים (למעט אולי ה 2 שהיא פשוט לא מעניינת לא במה שהיא מציעה ולא בתמחור שלה). לא הגזמת בכלל...

למזדה על קשת הדגמים (ורמות הגימור המוצעות) יש זכות קיום אך ורק בליסינג.

ברגע שלחברות הליסינג היו אופציות יותר מעניינות, מזדה ננטשה והושלכה לכלבים (ובצדק)

ומה המציאות עצמה? כמה רכבים מזדה מוכרת שלא לצי העיסקי?

אני לא רואה אף אדם שפוי היום רוכש מזדה 3 במקום לדוגמא פוקוס.

הדגמים של מאזדה פחות אטרקטיביים בהשוואה לחלק מן המתחרות, זה ברור. לזכות המאזדה ניתן לייחס אמינות בחבילה סבירה. אם דלק היו מתמחרים את דגמי מאזדה נכון (ביחס לתחרות ומצב השוק), היו מצליחים למכור יותר.

מצד שני, כמעט כל ההיצע שלהם (2, 3, 6 - בארץ) הולך להתחלף.

אני מסכים שאין שום סיבה להעדיף מאזדה 3 על פני פוקוס. מעטים יקנו את ה3, אלה שכן, יעשו זאת ככל הנראה בגלל מוניטין האמינות ואולי בגלל העיצוב.

באשר למדוע דלק מוטורס זנחו את מאזדה, ניתן רק לשער כי אגמון ממקד את מתעל את עיקר תשומת הלב לפורד וב.מ.וו. פורד בגלל הפוקוס החדשה וב.מ.וו כתוספת חדשה ליבואן אשר מנסה לשנות את כללי המשחק בזירת היוקרה. סביר להניח כי ברגע שהיצע הדגמים של מאזדה יתחדש, דלק תשנה את האסטרטגיה שלה בכל הקשור למאזדה בישראל.

ואופל לא סוס מת? הייתי עכשיו בגרמניה ואין שם אופל בכלל

בשנת 2011 נמכרו 254,605 מכוניות אופל בגרמניה, כמות זו מהווה 8% מכלל השוק. אמנם הם בירידה, אך בהחלט קיימים, עדיין.

לעומת זאת ההצהרה שלך אינה קשורה למציאות, בכלל.

הגיע הזמן שמאזדה יפסיקו למכור מאזדה בישראל. זו דעתי הכנה.

אתה רואה? אפילו התקלות במאזדה אמינות :lol:

ברצינות, היה לך לימון, אך לא ניתן להשליך מכך על מוצרי מאזדה באופן כללי.

-------------------

לסיום, בקשר לדבריו של שמלצר.

אני רואה שהאיש נוקט בטקטיקות של פרדיננד פיך (קונצרן פולקסוואגן) בהוציאו הודעות הספד למתחריו...

הפטפטת הזו די שקופה נוכח העובדה כי שמלצר הוא גם יבואן רכב בישראל, אשר כמות לא מבוטלת מאותם רכבים מיועדת לליסינג, וגם חברת ליסינג גדולה.

נו באמת... :roll:

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לדעתי דלק מוטורס צפו את היחלשות מאזדה וחיזקו את עצמם בעזרת הפוקוס, אני בטוח שאף אחד שם לא יפסיד ואולי הם מתכוננים להתקפה מחודשת עם הגעת מתיחת הפנים של המאזדה 3 (שמתעכבת כבר דיי הרבה זמן לא?) או שהם מחכים לקו הדגמים החדש עם טכנולוגית הסקיי אקטיב בכדי לבצע קאמבק.

ניסחת היטב את תחושת הבטן שלי. אם הם אכן צפו זאת וזה לא התרחש במקרה,

הרי שמבחינה כלכלית יש כאן התנהלות די נבונה -

לא משנה איך קוראים לאוטו, העיקר שרוב המסירות הן של דלק מוטורס.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
ואם מאזדה סוס מת אז? יכול להיות שזאת רק תקופה וברגע שההיצע יתחדש הקהל יחזור למאזדה ויכול להיות שכמו שנפלו הגדולות בעבר (סובארו, מיצובישי) מאזדה תתחיל להתרגל למכירות מצומצמות ביותר ואולי יתעוררו שם ויחדשו את המפרטים של הדגמים שמגיעים לארץ שלא ממש אטרקטיביים ללקוח הפרטי.

כל אותן "גדולות", נפלו בדיוק מאותה הסיבה. עובש.

אין חידוש, אין התחדשות, אין כלום למעט שמלה חדשה ומקומטת יותר מדגם לדגם.

מיצובישי ממשיכה לחרחר בקושי ומוציאה ג'ט פייטר שאם זה לא היה עצוב זה היה קורע מצחוק.

סובארו? מה זה?

ומזדה הולכת באותה הדרך בדיוק.

ורק דוגמא אחת.

אצלנו היום בדיוק ישבתי עם אחראי הרכב שלנו כשהוא הזמין 8 רכבים חדשים לעובדים שסיימו את תקופת הליסינג.

מה הוחזר? מזדה 3

מה נלקח? פוקוס, קרוז וI35.

אף אחד מה 8 לא רצה לשמוע על "העגלה הזאת" (ציטוט שלהם), כולם התלוננו על חוסר נוחות, על צפיפות ועל רעש.

זה שההגה של ה 3 מתקשר, זה בערך כמו לשים מנוע סילון על עגלת נכים. את מי זה מעניין בדיוק?

טויוטה מנסה להתעורר כדי שלא תגמור באותו המקום אבל אפילו מסך מגע ובלוטוט לא יספיקו בשבילם.

הפוקוס היא היום המכונית הנחשקת בציי הרכב. (אלו שיכולים לבחור ולא כבולים לטובות ההנאה שמקבל אחראי הרכב שלהם)

פורסם

ליונדאי יש מה שמאזדה אין וזה היצע דגמים רחב יותר.

מספיק לראות את פילוח המסירות לפי דגמים כדי להבין למה יונדאי מקום ראשון במכירות.

כמעט בכל תחום יש לה מתחרה עם מכירות נאות.

לדעתי אם דלק-מוטורס ישקיעו במותג פורד, ביחד עם ההצלחה של הפוקוס, אז פורד יכולה להיות המותג הכי נמכר בישראל, כיוון שבאירופה יש לה היצע יותר גדול ממאזדה.

כרגע הם במצב שפוקוס היא המכונית הכי נמכרת, המונדיאו מקום שני בקטגוריית המנהלים (אחרי סקודה סופרב), הפיאסטה מכרה בחודש האחרון יותר ממאזדה 2, והפורד S-MAX והגלאקסי ביחד הם המיניואנים הגדולים הכי נמכרים.

פורד יכולה להרחיב את היצע הדגמים שלה בעוד כמה תחומים: מיני (קא), מיקרואנים (B-MAX), מיניואן קומפקטי (C-MAX), שטח (קוגה), טנדרים (ריינג'ר), שטח קומפקטי (אקו-ספורט שנחשף לאחרונה), אפילו לייבא את הפורד 1.6 אקו-בוסט עם 150 כ"ס ותיבת פאוור-שיפט (אפילו רק בגרסת הטיטניום כדי שנעשה עם המונדיאו).

אולי מישהו בדלק יקרא את זה למחשבה...:roll:

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אתה יודע, זה שלך ספציפית היה איזשהו לימון זה לא אומר שכל המאזדות זבל. :roll:

אתה רואה? אפילו התקלות במאזדה אמינות :lol:

ברצינות, היה לך לימון, אך לא ניתן להשליך מכך על מוצרי מאזדה באופן כללי.

אין שום קשר ללימון.

למה יש קשר: לכל הרכב המחור*ן הזה, בין אם זה המוזיקה שאי אפשר להחליף לרדיודיסק אפטרמרקט נורמאלי, ואני מאלה שלא מסוגלים לנהוג בלי מוזיקה:evil: . נאלצתי להשתמש במשדר MP3 בעל איכות של זבוב; ובין עם המושבים שתוכננו לגמדים שנפלטו מהתור של "לרקוד עם אומפה-לומפה" כי לא היו נמוכים ורזים מספיק; לבין העובדה שאפילו אור מעל הראש לא היה לי כשהייתי צריך; וגם לבין עוד כמה דברים שאני מאד לא אהבתי אבל זה עניין של ניתן לחלוטין להסתדר איתם, אבל סתם מעצבנים.

בנוסף על החטאים הללו, היא הייתה פאקינג לימון, מהסוג שהחיים זורקים עליך, הוא כל כך קשה שקודם אתה מרגיש את הפגיעה, חוטף זעזוע מח, הלימון מתנפץ, המיץ נכנס לך לעיניים, מהעיוורון אתה רץ לשטוף את העיניים אבל חוטף מכה באצבע הקטנה מהפינה של השולחן, נופל על השולחן עם הראש ושובר את הזכוכית שלו, מכר רואה אותך ובא במהירות לעזור אבל מחליק על מיץ הלימון ונופל עליך, והרגל של השולחן חודרת לך את הכתף. היתרון היחידי במצב הזה הוא, שאתה מגיע לחדר הניתוח כשאתה כבר על השולחן. לא השולחן הנכון, אבל שולחן בכל זאת. ונדמה לי שהשמטתי כמה קטעים חשובים בתיאור המצב.

כך שיחד עם תקלת ה"לימון", יש לך רכב שפשוט בלתי ניתן לסבול.

מה יש לי היום? לאנסר.

מה טוב בלאנסר? יש לה רדיודיסק-דיבורית איכותי שקניתי.

יש לי אור מעל הראש.

כיסא הנהג נוח.

ואני מרוצה מעל הראש!!! אני לא צריך יותר מזה. האוטו הזה משמח אותי כל יום שאני רואה אותו בבוקר. למה? כי יש לי את המוזיקה שלי והכיסא נוח. ולעיתים אני גם נהנה להשתמש באור מעל הראש. כן, אמרתי נהנה. מהאור, מעל הראש. הדברים הקטנים, הם אלה שמשמחים אותי הכי הרבה. וכמובן, האוטו מניע...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

היתרון היחסי היחיד של המאזדה3 הוא הנאה מנהיגה ביחס ליתר היפניות (וגם לא מעט אירופאיות מתחרות). מכיוון שזה מעניין את התחת של רוב רוכשי המשפחתיות, ההצלחה שלה בארץ היא פשוט שיווק מבריק לחברות ליסינג. פרט להיבט הצר הזה הרכב די בינוני ולפני שקופצים, הוא בוודאי לא חריג באמינות שלו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אמנם לשלמה יש אינטרס, אבל זה לא אומר שהוא טועה.אם פעם רוב האנשים היו לוקחים מאזדה 3 בליסינג באופן אוטומטי, היום לא ראיתי אפילו אחת אצלנו שהיא חדשה. המון לוקחים פוקוס סטיישן.

emotion of motion

• תוכן חדש...