Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

טוב, בער לי באצבעות לסיים נושא שמאוד הרגיז אותי בפרוייקט הCARPC וזה המחסור במקלט רדיו FM איכותי.

בעבר היה ניתן לרכוש יחסית בקלות מקלט HQCT

High Quality Car Tuner

היום הם נדירים. מצאתי אחד משומש במצב "כמו חדש" ב120 דולר ולכן ישר קניתי אחד בלי לחשוב יותר מידי.

המקלט הגיע ובעזרת ספק כוח חיצוני (מתאם של כונני IDE או SATA או SCASI לתקן USB - ספק כוח של 200MA שמספיק בדיוק להפעיל את המקלט הזה) הפעלתי אותו.

דרך הRR הצלחתי להפעיל את המקלט - ישירות מהתוכנה בתוך הRR והוא פועל פשוט נהדר!

בלי אנטנה בתוך הבית הוא מצליח לקלוט את רוב התדרים בצורה שאפשר לשמוע.

אני צריך ליצור לו כבל אודיו חדש - הקיים הגיע עם נתק בצד ימין ומחבר הPL לא מתאים לי, אני צריך נקבה ולא זכר.

אני הולך לחבר אותו לכניסה האנלוגית הראשית של הביט1 בזמן שהמחשב ינגן MP3 וGPS דרך היציאה האופטית. (לא מעוניין בשרשור פנימי דרך המחשב, זה מכניס רעש ואני רוצה לבדל לחלוטין את האודיו של מקלט הרדיו מכל השאר).

אבל הבעיה שלי מגיעה כאן - כוח!

---------------------------

הבעיה היא כזאת - מקלט הHQCT צריך גם מתח של 5 V וגם מתח של 12V

לפי מה שהבנתי מקריאה בפורומים - המתח של ה5V חייב להיות מיוצב בעוד את ה12V אפשר לקחת ישירות מהמצבר

קראתי את זה כאן:

http://www.mp3car.com/hardware-development/69493-hqct-module-new-thread-following-hu-rds-rdbs.html

אני מדבר על השורה הזו בפרט:

A: the unit eats about 180 mA, the muscle one obviously more, depending on the load. But the 12 V can be taken off the car battery, only the 'small' one needs a regulated 5 V DC supply

העניין הוא שאני מאוד מפחד לחבר ככה את המקלט כי המתח רוב הזמן על 13V ומגיע עד 14.5V

מה חשבתי לעשות?

---------------

לחבר אותו לספק של הCARPC אני לא רוצה - זה לפרק את המחשב, לפתוח אותו ולהוציא ממנו כבל בזמן שאני גם חושב שהM2 שמספק 160 וואט כבר נמצא קרוב מאוד לניצול המלא שלו (אין לו כוח להפעיל CD אלא אם כן אני מחבר אותו ישירות על המחשב וזה עוד כשיש לי כבר רגולטור בקדמת הרכב).

לכן אני חייב אספקת כוח נוספת.

לגבי 5V מייוצב זו לו בעיה:

http://www.ebay.com/itm/DC-DC-Converter-Regulator-12V-Step-down-to-5V-3A-Power-Supply-Module-Waterproof-/251017854297?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a71d47d59

הבעיה מתחילה ב12V

-----------------

אני רואה כל מיני רגולטורים חלק זולים וחלק יקרים יותר - הבעיה היא שהרגולטורים האלה מיועדים למתח כניסה 24V

כאשר חלק מהם מקבלים מתח כניסה כבר מ14.5V וחלק יכולים כבר מ8V עד 40V מתח כניסה.

לדעתי - כולם כנראה יעשו את העבודה וזה סתם בולשיט - גם מתח כניסה של 12.8V לדעתי צריך לעבור דרכם ופשוט יוגבל ל12V

השאלה כאן היא - האם אני צודק?

הנה כמה דוגמאות:

7 דולר בדיל אקסטרים - יכול להעביר עד 30 אמפר

http://www.dealextreme.com/p/universal-dc-24v-to-12v-car-power-supply-converter-60w-5a-36230

דוגמא לכאלו שמוצהרים על טווח כניסה 8 עד 40 וולט:

http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=8-40V+DC+to+12V+DC&_sacat=See-All-Categories

שזה נראה לי בולשיט כי זה ספק פשוט ואני לא מאמין שהם יודעים לעשות STEP UP ולכן איך לעזעזל הם יכולים להמיר 8V ל12V???

ודוגמא לאחד שמוצהר על טווח כניסה של 14.5 וולט עד 24 וולט שנראה לי שגם כן - ככל הנראה יעבוד גם ב13V:

http://www.ebay.com/itm/DC-DC-Converter-Regulator-24V-Step-down-to-12V-10A-120W-wide-I-P-14-5-40V-/250885209834?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a69ec7eea

והנה האפשרות השלישית

-------------------

הוספת ספק כוח של 60 וואט (5 אמפר שזה מעל ומעבר) + רגולטור 12V אחד מהנבחרים למעלה

http://store.mp3car.com/Chenbro_60_Watt_Power_Supply_p/pwr-045.htm

אני מתלבט בין האפשרויות האלו:

1. הכי זולה - רגולטור ל5V + מתח ישיר מהסוללה ל12V

2. קצת פחות זולה - רגולטור 5V + רגולטור 12V

3. יקרה - ספק כוח 60W שיספק לי את שני המתחים + רגולטור 12V

אנשים יקרים - תנו לי עצתכם בבקשה, אבקש מחברי פורום אם ידע מעמיק באלקטרוניקה לחוות דעתם על הספקים והמייצבים שציינתי מעלה.

DSC_0041.JPG

DSC_0042.JPG

DSC_0043.JPG

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עד כמה שאני מכיר מודולים FM כאלה שיש בלינק, לא כ"כ מפחדים ממתח יתר. יש כאלה שמסוגלים לעמוד ב-18 וולט בלי שום בעיה. אז אפשר לקחת 12 וולט ישירות ממצבר. אבל אם אתה מתכוון להוסף כל מני מודולים נוספים - המלצה שלי - ספק כח של 60 וואט.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

M4 כרגע לא בא בחשבון כי אני לא נוגע בCARPC כל עוד הוא עובד.

אם זה להוציא את הCARPC אז קודם כל צריך לסמן את כל הכבלים שמחוברים אליו - כי להחזיר אותם בסדר לא נכון - אני לא מקנא בי. אז אין מצב שהוא יוצא משם.

לאחר בירורים נוספים עם "ראיס אל מוהנדסה" :-D שזה כמובן האחד שאני קורא לו "אבא"

180 מיליאמפר זו צריכה אפסית ונתון מתח ללא עומס בטווח של 12.8 עד 14.5 וולט לא אמור להוות בעיה. הדבר היחידי שהוא אמר לי להקפיד עליו זה לדאוג לחבר את ה12 פלוס של המקלט לחיווט שמגיע אחרי התנעה כי כנראה שחוסר יציבות המתח בזמן ההתנעה זה הדבר היחידי שיהיה מסוכן למקלט.

אין לי שום בעיה לעשות את זה - אני אחבר את ה12V של המקלט לחיווט שמגיע אחרי ממסר אוורור שנשלט בכלל ע"י הרימוט של הביט1 שגם ככה - נותן דיליי של 7 שניות ובלי שום קשר, מסיבות מאוד מסויימות שקשורות למהירות הירידה של המחשב להייברנט - הביט1 תמיד כבוי בזמן התנעה וגם לפני כיבוי מנוע - אז אני בטווח הבטוח כאן.

בדיוק סיימתי להכין את הכבל אודיו עם המחבר שאני צריך בשביל לחבר את המקלט לביט1.

מחר אני מזמין רגולטור 5V שכמובן - יעבור בדיקה על ספק כוח 12V לפני ההטמעה ברכב.

וגם הכנתי רתמת כוח למקלט שתחובר לממסר 12V ולרגולטור 5V בהתאמה במקום חיבור לספק כוח של מחשב.

בכל מקרה מחר בכיר המהנדסים :-P יברר לי אם הוא יכול להשיג לי איזה שנאי מתח 1:1 12V שיתאים לעומס של המקלט רק בשביל להיות שקט. -> במילים אחרות, מייצב מתח 12V.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בגלל זה הם איבדו כמה אסטרונאוטים - מעופפים

:-P

אתמול בדקתי את המקלט סופית אחרי שעשיתי לו כבל אודיו חדש

בגלל שאין אנטנה - פשוט תקעתי את האצבע שלי לתוך השקע מוטורולה (שקע נקבה אנטנה רגיל של רכב) :-D

קולט סוף! 8)

Pioneer TS-X150

פורסם

קוואבאנגה!

http://www.ebay.com/itm/LM2596-DC-Converter-Power-Supply-Buck-Step-Down-Regulator-In-4-40V-Out-1-5-35V?item=180807722731&cmd=ViewItem

רגולטור עם מתח יציאה ניתן לכוון - כאן נגמרת הבעיה של ייצוב 12V DC בזרם של עד 3 אמפר כאשר כל מה שאני זקוק לו זה 180 מיליאמפר.

רגולטור מ12V ל5V הוזמן - גם כן במחיר בדיחה כולל משלוח בין לאומי לארץ.

כשהשניים האלה מגיעים - חיבור לרכב, בדיקה עם רב מודד, חיבור חוטים - שלום שלום.

Pioneer TS-X150

פורסם

קח בחשבון שהרגולטור הזה יכול לספק מקסימום 1.5V פחות מהמתח כניסה שלו, כלומר כשהמתח ברכב עומד על 12V אתה תקבל מקסימום 10.5V ביציאה של הרגולטור.

אני משתמש באחד דומה לזה כדי להפעיל את המסך ליליפוט שלי (לאחר ששרפתי את הספק שמגיע עם המסך).

מכיוון שהמסך מחובר רק אחרי הסוויץ , ונדלק רק כאשר המחשב נדלק, זה מבטיח לי שבמצב הנורמלי שהרכב מונע והמסך דולק אני מקבל בסביבות 12.5V , ובמצב הלא נורמלי, שהמסך דולק כאשר הרכב לא מונע אני מקבל בסביבות 11V, שזה גם בסדר אבל גבולי .

ישנם רגולטורים שגם מגבירים את המתח לפני ההנחתה ורק אלו יכולים לשמור לך על מתח קבוע ללא קשר במתח הכניסה.

CarPc with Audison Bit 1, Morel elate 6 on Zapco 350.2

Morel CDM 880 on Zapco 200.2, Morel MT23 on Zapco z50s2

JL Audio W3 on Alpine MRP M500

פורסם

זה בסדר גמור כי:

1. האלטרנטור של האוונסיס הוא חזק - 120 אמפר ובעמידה עם מנוע מותנע הוא מספק בצורה יציבה 13V מה שאומר שאני אקבל במינימום 12.5V מהרגולטור.

2. אני לעולם, לעולם - לא מפעיל מערכת עם מנוע כבוי.

זה צריך לעבוד - מקסימום - חיבור אחרי ממסר וזהו, גם ככה אני לא חייב את הרגולטור ל12V, זה לשקט הנפשי שלי.

Pioneer TS-X150

פורסם

כל פעם זה מדהים מחדש שצריך לעשות כ"כ הרבה קומבינות בשביל לקלוט רדיו, אחד ממכשירי האלקטרוניקה הכי פשוטים שקיימים.

אדי, אני פשוט מתקשה להאמין שיחידה כזאת משומשת עולה 120$ (רדיו-דיסק שלם וחדש מוכרים בפחות), אבל לפחות אצלך זה עובד, כבר ראיתי כמה שלא הצליחו למצוא מתאם איכותי או עובד.

תתחדש ותהנה!

פורסם

רגע רגע לא כל כך מהר - זה עובד בבית, זה עדיין לא ברכב.

אני חושב שהתלבלבתי :-D קצת בהודעה האחרונה - המתח יהיה כנראה 11.5 וולט אבל לדעתי זה צריך להיות מספיק טוב ועדיף על ספייקים אם כי - גם הם כנראה לא יעשו שום נזק.

בכל מקרה שלחתי אימייל ישיר לDATALEX שהם מפתחי המוצר - נראה אם הם יענו - אם לא, נעבור למבחנים מעשיים של הרגולטור 12V ברגע שיגיע.

רב מודד יש.

יהיה מעניין.

נכון זה יקר רצח - מצד שני, עדיין לא ראיתי HU אחד נורמאלי שיכול לתת לך יציאה אופטית וקוסטומיזציה מלאה לנגן המדיה שלך + נוחות הפעלה כל כך ורסטילית.

כבר יש HU שמקבלים HD נייד

כבר יש HU שיש להם יציאה אופטית אבל היא RAW ואני ממש לא סובל את זה שהשליטה על הווליום היא רק מהDRC.

אבל אין לך עדיין אף HU שאתה יכול באופן חופשי לעשות לו קוסטומיזציה לאיזה פרונט-אנד אתה רוצה להשתמש ועוד להוסיף OBD וTPMS וזה אומר שהCARPC יעבור איתי גם לרכבים הבאים - יתכן והמארז יעבור קוסטומיזציה לדאבל דין אפרופו אבל נכון לעכשיו האוונסיס איתי למינימום עוד שלוש שנים אם לא יותר.

ורועי - אם אתה מתפלא שזה עולה 120 דולר (לפני שילוח ומיסים ורגולטורים) - תנסה לחשוב עד כמה אני התקשיתי לשלם על זה :evil:

Pioneer TS-X150

פורסם

לא צריכה להיות בעיה גם ב 11.5V, ואתה גם לא משתמש במחשב כאשר הרכב מכובה אז בכלל אין בעיה.

בקשר לבעיית הרדיו ב carpc , זה באמת אחד החסרונות שיש למוצר הזה לכאורה,

אצלי ניסיתי לצאת מזה בזול בקניית radio shark , ומספר נסיונות קיסטום לחיבור לאנטנה ברכב, אבל ללא הצלחה בכלל.

למעשה אם לוקחים בחשבון את כל מה שהוצאתי על מתאמים, מגברי אנטנות, זמן וכאלה , אז היה עדיף לי לקנות מראש מקלט רדיו HQCT ולסגור את הפינה הזאת .

אבל, אם היית יכול להחזיר את הגלגל אחורה,

הייתי מוותר מראש ולא מנסה בכח לקלוט רדיו FM בcarpc שלי, הייתי פשוט מנצל את ההזדמנות להתקדם לשידורים אינטרנטים, היום אני לא משתמש ברדיו FM בכלל, כל הרדיו שאני שומע ברכב זה מחיבור אניטרנטי בלבד. עם חבילה של 2GB ואייפון או מודם סוללרי, אפשר לשמוע רדיו יותר משעה ביום בממוצע, וכל זה במחיר שווה לכל נפש :smile:.

פורסם

תראה

ברכב הקודם - הקורולה - הייתי עם דונגל (תקיע) רדיו של USB ברנדו והוא קלט 99 ו100 FM נהדר בכביש 5 ובאזור שאני גר בו (ראש העין) ובאזור גוש דן מרכז הוא אפילו קלט טוב 91.8 וגם 95 וגם 97.8 עד הדרום.

אבל משהו קרה אחרי שעברתי לאוונסיס והוא פשוט בקושי קולט תדר 100.

ניסיתי גם דונגלים אחרים זולים באיזה דולר ועשרים דרך DX אבל חוץ מדונגל אחד שקולט יחסית טוב רק שאין לו תיאום לRR אף אחד אחר לא עבד - אז נשארתי קירח מכאן ומכאן.

עכשיו - אם אשתי היתה מוכנה לעשות חבילת אינטרנט, כבר הייתי קונה לה אייפון4 מזמן מזמן וגם משדרג את האחד שלי מ3GS ל4 דרך העבודה, אבל זה לא קורה.

התכנית היתה להביא שתי יחידות של MIMICS + מסך מגע ובזה לסגור את עניין הHU מבחינתי לכל החיים בשני הרכבים.

לא יקרה כנראה בזמן הקרוב.

ואין לי כוח כל הזמן לחבר את האייפון כשאני רוצה לשמוע רדיו (עובד נהדר), האשה אוהבת בעיקר רדיו והחלטתי שאני רוצה משהו נוח שעובד.

בCARPC ההקמה היא תמיד סיוט אבל אחרי שזה עובד - מלקקים את הדבש.

הרדיו הרגיל שהיה באוונסיס אפרופו לפני שהתחלתי בה את הפרוייקט - קלט פצצה.

Pioneer TS-X150

פורסם

האמת שזה דיי מוזר שכל רדיו ב100 שקל יכול לקלוט בצורה טובה וכמעט שום כרטיס רדיו שמתחבר למחשב לא יכול,

אבל זה המצב ..

אשתך לא צריכה אייפון , ולא חבילת אניטרנט, אתה צריך דונגל USB שהוא מודם סוללרי (על החשבון פלאפון שלך) מחובר למחשב וזהו, יש לך אנטרנט זמין ברכב.

אם לשניכם היה אייפון אז גם את זה אתה לא צריך, אתה יכול להגדיר את האיפון כ HotSpot (מגרסה 4.3 ומעלה, או עם MYWI אם הוא פרוץ בכל גרסה), וברגע שהאייפון באזור של הרכב אוטומטית יש לך רשת אלחוטית (אין צורך לחבר כל פעם).

אבל ,בשביל זה צריך שהאופציה של הHotSpot תהיה פתוחה כל הזמן , ואם זה לא עובד באופן הבסיסי של ללחוץ על כפתור במערכת ולשמוע רדיו, זה לא מתאים לכולם .

זה הסיבה שאני יכול להבין גם את הצורך שלך ברדיו FM פשוט, גם חברה שלי "לא מחבבת" את הcarpc בגלל הסיבה הזאת. (למרות שיש לה אייפון).:???:

פורסם

לא מחבר CARPC עם האינטרנט

זה מחשב שהייעודים העיקריים שלו הם - סאונד, ניווט, ניטור מנוע

אין עליו אפילו אנטי ווירוס - אני בודק קבצי MP3 שאני מוריד מהרשת לפני שאני מעביר אותם למחשב.

זו מערכת בסביבת production :-D

אני גם לא עושה שום שינוי בCARPC לפני שאני מריץ בדיקה בTEST LAB :)

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...