Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני צריכה יעוץ ברכישת רכב יד שניה, אני שומעת יותר מדי עצות שונות והתחלתי לגמרי ללכת לאיבוד.

אני עצמאית בתחום ארועים אז צריכה רכב אמין שיסע הרבה וכן מדי פעם אצטרך להעמיס אליו ציוד וגם להתקין גגון שיסחוף משקל של 150 קילו פעם בחודש חודשיים.

מחפשת רכב שיהיה אמין לתקופה ארוכה וזול בשימוש ותיקונים, שלא אראה מוסך חוץ מטיפולים מס שנים טובות.

האם לקנות מסחרי לייט סגנון ברלינגו או פרטי שיהיה "סוס עבודה" אמין עם אפשרות לאחסון מרווח.

מראה חיצוני פחוט מעניין אותי.

המוסכניק שלי אמר לקנות ברלינגו ולא להתקרב למנועי טורבו דיזל כמו דופלו כי אם יש בעיה במנוע זה הוצאה מטורפת, הוא אמר שקנגו גם בעייתי. רואה חשבון שלי אמר לקנות רק פרטי כי מסחריות זה המון הוצאות ובמס הכנסה אותו הדבר.

ברשותי רכב דייהו לאנוס 2000, שהבנתי יהיה קשה למכור אותו. אז חשבתי על רכב בתקציב (הלוואה כמובן) של כ 15000- 20000 . אם חושבים שזה בלתי אפשרי את אשמח ללדעת כמה באמת כדאי להשקיע שיהיה אמין לתקופה.

הקיצר מרוב עצות אני אבודה, שזה בסדר מהיותי בחורה במקרה הזה למראת שראיתי המון מוסכים מימי.

תודה רבה

פורסם

כדי שאפשר יהיה לענות את צריכה לתת יותר מידע (חדש או משומש, תקציב, כמה תסעי בשנה, האם הוא אמור להיות גם הרכב המשפחתי וכו').

לגבי המוסכניק שלך תסלחי לי אבל האיש מדבר שטויות. גם הברלינגו עם מנוע טורבו דיזל ומנועי הטורבו דיזל אם טופלו כמו שהיצרן קבע (עם דגש על סוג ואיכות השמן שהיצרן קבע) הם יחיו הרבה מאוד שנים. אני מחליף דובלו בדובלו (תמיד חדשות) והן עושות אצלי יותר מ 300,000 ק"מ בלי שום בעיות מיוחדות.

יש כמובן גם אופציות אחרות כמו נגרר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לי הייתה דובלו,יש לה תא מטען גדול מה קנו וברלינגו נדמה לי רק שפורד קונקנט מציעה יותר גדול אך לא בטוח שהוא בטווח המחיר,מבחינת מנוע,תענוג,קשה לאמין שמסחרית יכולה להאיץ ככה מאוד חזק,הרכב אצלי היה עם 300K ולא אכל שמן בכלל.

קשה למצוא מסחרית שמורה במחירים נמוכים ולי בהתחלה היו כמה הפתעות והוצאות.

מעבר לזה לי הייתה גירסת העמסה 475 קילו כך שהיא לא הייתה נוקשה לנסיעה ללא מטען.

הנה התפוז הכתום שלי (היה שלי):

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=343018

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כדי שאפשר יהיה לענות את צריכה לתת יותר מידע (חדש או משומש, תקציב, כמה תסעי בשנה, האם הוא אמור להיות גם הרכב המשפחתי וכו').

לגבי המוסכניק שלך תסלחי לי אבל האיש מדבר שטויות. גם הברלינגו עם מנוע טורבו דיזל ומנועי הטורבו דיזל אם טופלו כמו שהיצרן קבע (עם דגש על סוג ואיכות השמן שהיצרן קבע) הם יחיו הרבה מאוד שנים. אני מחליף דובלו בדובלו (תמיד חדשות) והן עושות אצלי יותר מ 300,000 ק"מ בלי שום בעיות מיוחדות.

יש כמובן גם אופציות אחרות כמו נגרר.

תודה על התגובות המהירות :)

התקציב שלי הוא לרכב משושמש הכוון הוא עד 20000 ש"ח עדיף פחוט כמובן, הלוואה וכאלו.

המוסכניק אמר שאם יש בעיה במנוע ברכבים עם מנוע טורבו זה הוצאה ממש גבוהה של 5-7 אלף..וזה לא סכומים שאני יכולה /רוצה לספוג במקרה ו...כל הרעיון להחליף רכב הוא לרכב ליותר אמין משלי (דייהו לאנוס העדינה) שלא אצטרך לבלות בגררים ומוסכים.

ואם יש תקלות אז שיהיה זול וקל לתקן אותו, מבחינת חלקים ועבודה...

זה לא רכב שמיועד להיות משפחתי, רכב לא עדין שיכול לנסוע הרבה ולפעמים (לא הרבה) לסחוב משקל של כ160 קילו על הגג.

אולי יש פרייבטים שמתאימים אפילו.

שאלתי ספציפית על דובלו כי ידיד טוב שלי מוכר את שלו בהזדמנות, רכב אחרי תאונה אבל מתוקתק לגמרי (הכל הוחלף מה שצריך)2003 ב 22000, נשמע לי יקר אבל עדיף מרכב מבחוץ עם עוד הפתעות ...אולי?

אשמח לכל עצה ורעיון

תודה

פורסם

2003 ב22 יקר,רכבים כאלה נמכרים מתחת למחירון,אלא אם יש ממש מציאה,מה סדר גודל של התאונה? יש פגיעה בשסאי?

הכאלה רכבים דיזל יש 2 דברים יקרים,משאבת סולר שיכולה לעלות כמה אלפים והטורבו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לפי מה שאני זוכרת היה משהו לכוון הטוטלוס ותוקן על כסף של ביטוח הם החליפו שאסי, וגם החליף חיישן טורבו באיזה 1800 ש"ח לא יודעת אם בהקשר לתאונה או לא, אני יכולה לברר עוד דברים.

השאלה אם זה בכלל הכוון שלי סוג הרכב הזה בעיקר מבחינת עלויות אחזקה,אין לי מושג אפילו כמה עולה שם טסט וטיפולים (שלי היה איזה 1000 ש"ח וטיפולים כ 400-300 בקלנסואה

ד"אג האוטו הכתום שלך נראה מדליק לאללה, מתאים לי בול צבע כזה לקרקס :)

פורסם

לכיוון הטוטלוס?:shock:

עברי לרכב הבא,אפשר למצוא רכבים עם שאסי נקי וכאלה שלא עברו תאונות רציניות.

טסט עולה כ1000 שקל כמו רכב רגיל,טיפולים ממוצעים לא הרבה יותר יקרים.

פורסם

מה את צריכה בדיוק להעמיס? את צריכה רכב לנפח גדול?

אולי תחשבי על רכב סטיישן, סוזוקי בלנו יש המון מקום מאחור בגרסה הזו אולי זה פיתרון זול,

ומה עם פורד קונקט? היה לי בעבודה במשך 5 שנים ללא תקלה אחת (חוץ מבלאי טבעי כמו מצבר וצמיגים) מאמין ששנת 2004 יכנס לתקציב והוא גם מהנה לנהיגה.

פורסם

כרכב עבודה מהטנדרונים הדובלו הכי עמיד.

חפשי אחד שטופל לפי הספר ותקבלי רכב טוב וזול לאחזקה.

אצלי הדובלו עובד קשה מאוד ושורד טוב מאוד. לגבי הדובלו של המכר שלך הוא יקר מאוד. ב 2008 מכרתי את הדובלו הקודמת ב 25000 עם 300000 ק"מ ומצב מכני מעולה. עד היום הוא אצל אותו אדם(בעל מינימרקט) והוא מאוד מרוצה ממנו למרות שהוא כבר עם מעל ל 400000 קילומטרים.

פורסם

*תודה על המלצות חמות לוותר על "המציאה" של ידיד, לקחתי וויתרתי.

המצב כרגע הוא שהרכב הקטן שלי הוא לרוב עם בגאז' מלא ולרוב גם המושב האחורי עם ציוד ג'אגלינג, חבל טיפוס , לפעמים מזרון , חישוקים תלבושות וכו בהתאם לארוע זהו ציוד להופעות וסדנאות קרקס- לא היסטרי כל כך אבל נראה כמו מחסן על גלגלים. אבל בנוסף (ועד עכשיו הייתי צריכה לקחת הובלה ) אני צריכה להוביל על הגג מוטות ברזל באורך כ 3 מטר ומשקל של כ 160 - ממש פעם ב. הנסיעות לכל הארץ נראה לי כ 20K ק"מ בשנה, אז צריך אוטו חסכוני בדלק.

זה הצרכים שלי בעיקר, אז יהיה נראה לי יותר נוח אם הרכב יהיה עם דלת 5 מאחורה ולא בגאז' רגיל.

עכשיו הציעו לי רעיון מהפכני לגמרי ויש מצב שהוא לא כזה גרוע- ללכת דווקא על משהו ישן וטוב כמו סוברו DL שלא מתקלקל, ומקסימום להשקיע כמה אלפים כדי לתקתק את זה.הבנתי שזה שנתון 93 וכו קצת מבאס אבל אולי זה בדיוק הפטרון היחסית זול והיעיל?

עדיין השאלה המקורית : מה יותר מומלץ אמין וחסכוני וזול לאחזקה : סיטרויין/ דובלו / פורד קונקט / סוברו הישן והטוב / רכב אחר

עם הכי פחוט הוצאה כספית מבחינתי.

ומה לגבי מנועי טורבו האם להקשיב למוסכניק ולהמנע מהם בגלל הוצאות תיקון או שלא באמת מתקלקל ?

ואיך למכור את דייהו לאנוס שיש לי, אם לא תהיה בררה, ללכת עלטרייד אין? איפה?

תודה רבה

פורסם

הסוברו אכן יכולה להיות אופציה נחמדה,ישאר לך הרבה עודף ליישור קו רציני,היא לא חזקה במיוחד בעליות,אך פשוטה מאוד.

מבחינת עלויות תיקונים הסובארו אכן תיהיה יותר זולה לתחזוקה.

קשה לי לאמין תמצאי במגרשים סובארו סטיישן הרוב כבר עברו למוכניות הרבה יותר ישנות,תנסי למכור לבד.

פורסם

אם מרכב סטיישן מספיק מבחינת נפח - קני מכונית סטיישן מודרנית יחסית - יונדאי לנטרה, סוזוקי באלנו, סובארו אימפרזה וכו'

לא ממליץ לקנות סובארו DL בת 20 שנה, יתכן מאוד שמהאמינות האגדית לא נשאר הרבה, אחזקה זולה גם בסימן שאלה, ומדובר ברכב מיושן בכל מובן.

לגבי מוטות ברזל - לכל רכב אפשר להרכיב גגון. 160 קילו זה מעבר למשקל המותר על הגגון גם לברלינגו/קנגו/דובלו וגם לרכב פרטי,

כך שתצטרכי לנסוע פעמיים.

פורסם

3 מטר נכנס בדובלו גם בפנים באלכסון מהרצפה של הנוסע ליד הנהג ועד לפינה השמאלית עליוןנה של האוטו(נכנס 3.20).

פורסם

תודה רבה על העזרה..

אני חושבת בסופו של דבר לחפש ברלינגו , וכבר בעבר העבירו לי מוטות על גגון של רכב כזה זה פשוט היה גגון ממש מאסיבי, אז זה דווקא נראה לי יהיה בסדר.

הסתכלתי מס' ימים על כל מיני מכוניות, וזאת מרגישה לי יותר אטראקטיבית- מה לעשות, בחורה :) וגם ראיתי שיש מלא ברלינגואים על הכביש, מניחה שיש סיבה טובה לכך.

בנוסף השיקולים הם גם העניין של אמינות (אם אני לא טועה), וגם שהיא יחסית קומפקתית לחניות בתל אביב. האם האחזקה היא זולה? האם זה רכב אמין ?

האם מכל המשפחה של הטנדרים האלה זו הבחירה הנכונה?

בנוסף אני מתחילה להיות בספק אם יהיה לי קל למכור את הרכב שלי, עוד לא קיבלתי אפילו טלפון אחד...

פורסם

לברלינגו יש 6 נקודות עיגון לגגון על הגג וקיימים בשוק גגונים מאסיביים יעודיים. לגבי השאר - דגם 1.9 דיזל נחשב יחסית אמין, אבל איטי וחלש. בתנועה עירונית זה פחות משמעותי.

אורך הרכב הוא 4.12 מטר, רק 10-20 סנטימור יותר ממכוניות סופר מיני מודרניות. יש מראות גדולות, ורדיוס פניה טוב, בקיצור נוח לחניה. נוח מאוד גם מבחינת שיכוך שיבושי דרך, תמיד היה ונשאר אחד הרכבים הנוחים, גם בהשווה למכוניות פרטיות. תא מטען קטן יותר מאשר בדובלו (בהפרש גדול) ובקנגו (בהפרש קטן יותר), עבל עדיין גדול מספיק. וכמובן אפשר לקפל את המושבים האחוריים.

לגבי עלויות אחזקה ואמינות-התקציב שלך מספיק לרכוש מודל סביב 2004, זה לא נראה ישן, אבל מכוניות אלו עובדות ונוסעות הרבה, ואחרי 7-8 שנים על הכביש רובן כבר בלויות מאוד וצברו כמה מאות אלפי קילומטרים. וצריך לקחת את זה בחשבון. אל תאמיני למי שיספר לך, שמנוע דיזל מחזיק 500.000 קילומטר, ולכן 250.000 או 300.000 זה "כלום". חוץ מהמנוע יש מכלולים אחרים, שידרשו החלפה בשלב זה או אחר, ולכן אין מה לבנות על אחזקה זולה ואמינות מוחלטת. וזה תקף לכל רכב בקבוצה הזאת.

תנסי למצוא רכב שמור עד כמה שאפשר.

• תוכן חדש...