Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב לא ידעתי איך לנסח את הכותרת נכון.

מכיוון שלא מזמן הוצאתי רישיון, וכידוע לכם הלימודי נהיגה בארץ זה בשביל שתעבור טסט, יש כמה מצבים בחיים שאני לא בדיוק יודע איך לפעול בהם.

1. אני עומד ברמזור לפנות ימינה. לפני יש עוד רכב, מאחורי יש רכב. בפניה ימינה יש זכות קדימה להולכי רגל כי להם יש ירוק. הרמזור מתחלף לירוק הרכב שלפני נכנס לצומת ונותן זכות קדימה להולכי רגל. אני מתקדם אחריו (תוך שמירת מרחק כמובן ולא נדבק לתחת שלו) וחוצה את הקו הלבן (כלומר חוקית אני כבר בתוך הצומת נכון?). יש הרבה הולכי רגל ולכן הרכב לא יכול להתקדם, עד שבשלב כלשהוא הוא מתקדם כאשר הרמזור כבר צהוב ואני לא מסיים את הפניה כי הרמזור כבר אדום, מה שתוקע אותי חצי בתוך הצומת, וחוסם את מעבר החציה של הרחוב ממנו אני פונה. מה עלי לעשות במצב כזה? האם מותר לי לעמוד ככה (ניצא מהנחה שאני לא מפריע לתנועה שחוצה את הצומת, במקרה הגרוע אני אתן קצת רוורס).

2. תארו לכם חניון של מרכז מסחרי, החניון דיי עמוס, יש תנועת מכוניות. בשביל לסבך נכניס גם מזג אוויר סוער, גשם. אני רוצה לצאת מהחניה, אני יוצא רוורס, בגלל שחניתי בין שתי מסחריות גבוהות והרכב שלי יושב נמוך אני לא בדיוק רואה מי בא מכל אחד מהכיוונים (אני מסתמך רק על אורות). אני יוצא לאט לאט, קצת גז-ברקס-מסתכל, גז-ברקס-מסתכל. בשלב כלשהוא נכנס בי רכב. לא יודע למה תחשבו על כל סיבה. מי יהיה אשם במצב כזה? זכור לי שאסור לי לנסוע רוורס כל עוד הדרך לא פנויה ואני לא מסכן אף אחד, אבל מקרה כזה שדה הריאה שלי מאוד מוגבל, תנאי מזג האוויר קשים וכו'. האם תמיד רק אחד תאינו יהיה אשם? האם לכל מקרה לגופו (כלומר לדוגמא: הוא לא ראה אותי - הוא אשם, אני יצאתי בנסיעה אחת רצופה בלי לבדוק - אני אשם).

3. בשביל להיות קטנוני - שלט הנהג החדש שתקוע לי בצד שמאל למעלה של השמשה האחורית, מגביל את שדה הראיה שלי. כזכור לי השלט שלי הוא שלט סטנדרטי ואני יודע שיש יותר קטנים אבל בחוק הגודל שלו קבוע. יש מה לעשות נגד זה? אני מאמין שאם אני אסע בלי, ושוטר יעצור אותי, אז את הסיפור הזה הוא יספר כאנקדוטה לחברים שלו מחר ואני אצא עם קנס.

תודה רבה על העזרה!

פורסם

- לפני שאתה נכנס לצומת אתה צריך לוודא שאתה יכול לעבור אותה, ללא כל הפרעה.

במידה וראית שעומד רכב לפני מעבר חציה ואתה אחריו - תחכה שהוא יעבור בבטחה ורק אז תכנס לצומת, רק כשהוא פינה אותה. הרי אין טעם להיכנס לצומת ולעמוד באמצע.

- האשמה היא אך ורק שלך, מפני שאתה מתפרץ לנתיב אחר. אתה צריך לצאת לאט לאט ובזהירות.

Peugeot 206XS

פורסם
טוב לא ידעתי איך לנסח את הכותרת נכון.

מכיוון שלא מזמן הוצאתי רישיון, וכידוע לכם הלימודי נהיגה בארץ זה בשביל שתעבור טסט, יש כמה מצבים בחיים שאני לא בדיוק יודע איך לפעול בהם.

1. אני עומד ברמזור לפנות ימינה. לפני יש עוד רכב, מאחורי יש רכב. בפניה ימינה יש זכות קדימה להולכי רגל כי להם יש ירוק. הרמזור מתחלף לירוק הרכב שלפני נכנס לצומת ונותן זכות קדימה להולכי רגל. אני מתקדם אחריו (תוך שמירת מרחק כמובן ולא נדבק לתחת שלו) וחוצה את הקו הלבן (כלומר חוקית אני כבר בתוך הצומת נכון?). יש הרבה הולכי רגל ולכן הרכב לא יכול להתקדם, עד שבשלב כלשהוא הוא מתקדם כאשר הרמזור כבר צהוב ואני לא מסיים את הפניה כי הרמזור כבר אדום, מה שתוקע אותי חצי בתוך הצומת, וחוסם את מעבר החציה של הרחוב ממנו אני פונה. מה עלי לעשות במצב כזה? האם מותר לי לעמוד ככה (ניצא מהנחה שאני לא מפריע לתנועה שחוצה את הצומת, במקרה הגרוע אני אתן קצת רוורס).

תישאר מעבר לקו עצירה ואל תיכנס לצומת שאינו פנוי. ושאין באפשרותך להעריך את האפשרות לעבור אותו בירוק. אני רואה מידי יום אנשים עוברים ככה צומת באדום מלא.

2. תארו לכם חניון של מרכז מסחרי, החניון דיי עמוס, יש תנועת מכוניות. בשביל לסבך נכניס גם מזג אוויר סוער, גשם. אני רוצה לצאת מהחניה, אני יוצא רוורס, בגלל שחניתי בין שתי מסחריות גבוהות והרכב שלי יושב נמוך אני לא בדיוק רואה מי בא מכל אחד מהכיוונים (אני מסתמך רק על אורות). אני יוצא לאט לאט, קצת גז-ברקס-מסתכל, גז-ברקס-מסתכל. בשלב כלשהוא נכנס בי רכב. לא יודע למה תחשבו על כל סיבה. מי יהיה אשם במצב כזה? זכור לי שאסור לי לנסוע רוורס כל עוד הדרך לא פנויה ואני לא מסכן אף אחד, אבל מקרה כזה שדה הריאה שלי מאוד מוגבל, תנאי מזג האוויר קשים וכו'. האם תמיד רק אחד תאינו יהיה אשם? האם לכל מקרה לגופו (כלומר לדוגמא: הוא לא ראה אותי - הוא אשם, אני יצאתי בנסיעה אחת רצופה בלי לבדוק - אני אשם).

כל מקרה לגופו תמיד. אבל במקרה זה מי שיוצא רוורס מחניה אשם.אם היה עובר בנאדם והיית עלה עליו ברוורס ? אני במצב כזה שהייתי בו פשוט יצאתי וביקשתי מנהג שעבר לשים שנייה עין כדי שאצא בבטחה.

3. בשביל להיות קטנוני - שלט הנהג החדש שתקוע לי בצד שמאל למעלה של השמשה האחורית, מגביל את שדה הראיה שלי. כזכור לי השלט שלי הוא שלט סטנדרטי ואני יודע שיש יותר קטנים אבל בחוק הגודל שלו קבוע. יש מה לעשות נגד זה? אני מאמין שאם אני אסע בלי, ושוטר יעצור אותי, אז את הסיפור הזה הוא יספר כאנקדוטה לחברים שלו מחר ואני אצא עם קנס.

אני חושב אבל לא בטוח שהוא יכול להיות גם בפינה התחתונה וכך פחות להפריע. ובכל מקרה שדה הראייה החשוב הוא מלפנים.

תודה רבה על העזרה!

שים לב לתגובה באדום.

פורסם

1. אף על פי שאתה מעבר לקו העצירה, כל עוד אינך מפריע לתנועה בתוך הצומת, אני הייתי מחכה. באותה מידה יכול בנסיעה להתחלף לכתום ברגע לא מתאים ולא תעצור בדיוק על קו העצירה.

2. בנסיעה ברוורס תיישם את כל כללי הזהירות האפשריים, החל ב"נוהל רכבת" - חלון נהג פתוח (עכשיו אתה גם יכול לשמוע וגם להוציא ראש מהחלון), בלי רדיו\טלפון\שיחה עם נוסעים. מעבר לכך, אם תקפיד על נסיעה אחורה באטיות, הרי שתתן זמן לנהגים הנוסעים להבחין בך ולהגיב ליציאה שלך מן החניה.

אבל, הפתרון הטוב ביותר הוא לבחור בחכמה את המקום בו אתה חונה כך שבעיית שדה ראיה או נסיעה אחורה אינה מתעוררת ובכל מקרה - להיכנס אחורה ולצאת קדימה, אלא אם כן מלכתחילה בחרת חניה המאפשרת גם כניסה וגם יציאה בנסיעה קדימה. במידה ונקטת את כל אמצעי הזהירות האפשריים ומישהו נכנס בך - אני לא מאמין שזו תהיה אשמתך, אבל כמובן שאנו צריכים לנקוט כל צעד אפשרי כדי למנוע מהבעיה הזאת לקרות מלכתחילה.

3. תקע אותו בפינה התחתונה. זהו המקום המותר חוקית וגם זה שבו אין הפרעה מהותית לשדה הראיה אחורנית. שמירת שדה הראיה קדימה, אחורה ולצדדים נקי היא דבר שאין לזלזל בו, ואפילו דברים קטנים שאינם מסתירים את שדה הראיה עצמו יכולים להסיח את הדעת.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

את כל זה אפשר לפתור בפשטות ע"י חניה ברוורס מלכתחילה.

הודעה קצרה

• תוכן חדש...