Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תאריך עלייה לכביש: אוגוסט 2008.

בעלות קודמת: ליסינג יחיד.

ק"מ 104300.

גיר רובוטי

מחיר: 56500 ש"ח.

הרכב עבר כבר טיפול 105K.

טופס בדיקה שלהם של קומפיוטסט העלה את התקלות הבאות:

ראש מנוע: רעש שסתומים

שלדת מרכב: תקוני מרכב, משמעות שולית: תקוני מרכב וצבע, מעיכות ריטות בצבע +פגמים.

העברת כח: תיבת הילוכים אוטומטית: בלאי דיסקיות, שמן כהה = גל הנע ציריותף מרווחי יתר, להחלפה, נקישות יתר, בלאי יתר.

מחוונים: מד אוץ: לתקן/לכוון.

ההתחייבות של אלבר היא תיקון כל התקלות שהבדיקה שלי תגלה. + אחריות מלאה לשנה , מנוע, גיר, ועוד כל מני דברים, השתתפות עצמית: 300 ש"ח + מעמ.

במידה ואני מקבל אחריות מלאה לשנה באמת, האם הבעיות שהועלו בבדיקה צריכות להדאיג אותי?

המון תודה מראש!

פורסם

תוצאות הבדיקה של קומפיוטסט סבירות. אם אלו התקלות שבאמת יש ברכב אתה יכול לקנות בראש שקט.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא רוצה להתייחס לשאלת המחיר מכיוון שאיני מכיר את המחירון והמצב האמיתי בשוק לרכב זה.

לדעתי, לפי הנתונים מדובר על רכב שעשה מעל 31Kקמ לשנה, [104Kקמ ב 40 חודשים], זה ממש לא מעט.

מניסיוני הקודם ברכישת רכב מאלבר, ואני מניח שהדבר קיים גם בשאר חברות הליסינג הגדולות. הרכב עובר את הטיפולים המינימליסטיים, בין אם במוסך של חברת הליסינג עצמה או במוסך העובד תחת הסדר "קמצני ביותר" עם חברת הליסינג, דבר המשליך על איכות תחזוקתו.

הרכב נמצא עתה בטווח ההתחלתי של בלאי טבעי בשל קילומטרג' - מתי לדוגמא הרכב אמור לעשות טיימינג? וכולי.

לכן, ושוב רק דעתי האישית- לא הייתי מקנה חשיבות רבה מדי לעניין האחריות. בזמנו כשרכשתי סובארו קיבלתי גם אני טופס אחריות למנוע ולגיר, אלא שקריאת האותיות הקטנות הבהירה לי שזה אינו כולל גומי,פלסטיק,עבודה..וכולי.

ולמעשה הכיסוי היה טוב רק למקרה של אובדן מלא.

לדוגמא- האם במקרה מימוש אופ. האחריות יש לך שיקול דעת בבחירת המוסך, או שזה כפוף להחלטה בלעדית של אלבר?

בכל מקרה- מקווה שלא ביאסתי אותך, ושיהיה לך בהצלחה.

פורסם

יש לי בעיה אם שתי השורות הבאות:

העברת כח: תיבת הילוכים אוטומטית: בלאי דיסקיות, שמן כהה = גל הנע ציריותף מרווחי יתר, להחלפה, נקישות יתר, בלאי יתר.

מחוונים: מד אוץ: לתקן/לכוון.

א. זו לא תיבה אוטומטית ואני בטוח שאף אחד מהמכונים לא באמת יודעים איך לבדוק אותה.

ב. נקישות יתר? -> יש שם רובוט, כל הרכב הזה זו נקישה אחת גדולה :-D

ג. תקלה במד אוץ? - לי זה נשמע כמו משהו שרק נשמע שולי אבל כנראה שהמשמעות שלו מאוד כבדה.

זה אומר שאו שמישהו התעסק עם לוח המחוונים או שהרכב עבר משהו שגרם לזה. מה התקלה במד האוץ בדיוק?

אם מספר הקילומטרים אינו תואם לנתוני הרכב - שלום שלום ולא להתראות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הי,

קודם כל המון תודה על התגובות, אני מעריך את זה מאוד!

לגבי המד אוץ, אין לי מושג, יכול להיות שהוא מגמם, מזייף, אין לי דרך לדעת. בכל מיקרה הם מתחייב לסדר את זה, וביננו, עם רכב בקמ כל כך גבוה, אז גם אם הוא זייף ב10K, לא מפריע לי, כיון שזה משתקף במחיר. הרי בכל מיקרה, בכל טיפול במוסך, המוסך מתחייב לרשום במחשב את הקמ, אז לא יכול להיות שהוא יזייף משמעותית אחרת יעלו על זה ברישומים. (אפילו בפיאט 98 שלי, שקפצתי לבדיקה במוסך, לא שאלו אותי אפילו וישר ניגשו לירשום את מס הקמ של הרכב).

הבעלות של הרכב היא ליסינג נהג יחיד, אני יוצא מנקודת הנחה שלא בטוח שהבעלים שמר בכלל על הרכב, מצד שני, בהיסטוריה טיפולים רשום שם פירוט מלא וכל טיפול בוצע בזמן.

לגבי האחריות, לפי מה שמצוין, האחריות היא במוסך מורשה של טויוטה בחדרה, וכרוכה בהשתתפות עצמית של 300 ש"ח + מעמ.

אנחנו נוסעים בממוצע בשנה 8000 קמ, אז בעוד שלוש שנים שאני אמכור את הרכב, אני יוצא מנקודת הנחה שהקמ יתאזן.

לגבי הגיר הרובוטי, אכן, אני מודע לכך שהוא לא גיר נוח, אבל לאבא של אשתי יש את הרכב הזה והוא חסכוני בטירוף.

לגבי תנאי אחריות וכדומה, למי שיש ניסיון עם אלבר, אני אשמח לקבל חוות דעת. הבנתי שהשירות שאני אקבל מהם הוא ברמה גבוהה בהרמה לעומת שירות שאני אקבל ממגרש למשל.

לגבי בלאי טבעי של קמ גבוה, אני לא מבין בזה, מצד שני קורולה 2008 עם קמ של 40K עולה כבר 74000 שח, הבדל משמעותי, אז מבחינתי ומבחינת אשתי, זאת יכולה להיות הזדמנות.

מהניסיון שלי עם הטרנטה פונטו 98 שלי, הקמ לא מעניין, שמרתי על האוטו כמו בובה, וכל מי שיקנה ממני אותו פשוט יזכה.

לסיכום, אני באמת לא יודע, יש פה הרבה אלמנט של מזל + איכות האחריות. המחיר שלו נשמע זול, אבל אני עדיין יכול להתחרט ולקבל החזר כספי מלא.

פורסם

אם לא איכפת לך מהקילומטרז' או מהשעונים אני מציע לך לקחת את הרכב למוסך מורשה טויוטה - לקבל מהם חוות דעת על מצב הרכב ומה צריך ליישר בו.

אחרי שאלבר יתקנו לך את כל התקלות - הייתי חוזר עם הרכב למורשה טויטה לוודא שהדברים טופלו ורוכש אותו.

את המשך הטיפולים תעשה במוסכים מורשים של טויוטה - מוסכים נהדרים, מנסיון רב וארוך טווח (ארוך מאוד).

רוב הסיכויים שעל קורולה מייושרת קו מכאני - אתה לא תזדקק להפעיל אחריות, בטח לא אחריות של שנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני ממש לא חושב שמכוני בדיקה בכלל יודעים איך לאכול את הגיר של הקורולה הזאת - כאן הייתי סומך הרבה יותר על מוסכים של טויוטה עם ציוד בדיקה ייעודי.

את בדיקת הקניה תעשה ללא קשר אבל ליישור הקו אני בהחלט ממליץ על המוסכים המורשים.

Pioneer TS-X150

פורסם

אני מחזיק את האוטו הזה שנתיים. האוטו מאד אמין. בגיר גם אין בעיות, אבל הגיר הוא לא נוח למי שחושב שהוא נוהג באוטו גיר אוטומט, האוטו הוא גיר רגיל ומתנהג בדיוק כמו גיר רגיל, תקלות אין בכלל. האוטו מאד חסכוני בדלק ובאחזקה ואפילו הביטוח יותר זול. ממליץ בחום למי שרוצה לחסוך בדלק.

פורסם

קודם כל באופן עקרוני אני חושב שתמיד עדיף לרכוש מחברות ליסינג מאשר מסוחרים, חברות הליסינג היום מאוד רציניות רק חשוב ללכת לחברה גדולה עם מוניטין ולא לחברה קטנה ולא מוכרת אז בעניין של אלבר אתה לדעתי יכול להיות רגוע.

בנוסף, כמעט ולא ניתן למצוא רכבים בשנתונים 2008 בידים פרטיות, רוב הרכבים בשנתונים הנ"ל אפשר למצוא רק בחברות ליסינג.

שנית, קורולה זה רכב אמין ולא היית דואג בגלל הרעשים אבל בכל מקרה אולי עדיף שתלך למוסך מורשה לבדוק כמו שהציעו אחרים כדי שתרגיש בטוח.

וניסיון איתם בקניית רכב אין לי אבל ממה ששמעתי מחברים שקנו רכב מאלבר לפני חצי שנה יש להם מערכת שירות מעולה והם מטפלים ברכבים שלהם במוסכים מורשים אז לא אמורה להיות בעיה, וגם הבנתי שהם עומדים מאחורי האחריות שלהם אז בכלל אין לך מה לדאוג.

פורסם

הי חברים,

העברתי את האוטו בדיקה היום. הכל תקין, הם אמרו שהיו לו תיקנוי פח קלים אבל אין פגיעה בשילדה והתיקונים הם בעלי משמעות נמוכה.

2 דברים הבוחן אמר לי בשיחה:

1. מערכת קירור, לבצע ניקוי למערכת והחלפת מים.

2. כיוון פרונט, הוא אמר שהפרונט עבר גבולי בבדיקה והוא ממליץ לבצע.

ל2 התקלות הנל אלבר הנפיקו לי שוברים לתיקון, מערכת הקירור בחדרה וכיון הפרונט במוסך בנתניה.

עכשיו רק צריך לקחת מונית להביא אותו, כי אשתי עובדת, ולמרות שאני אדם כשרוני מאוד, אני לא חושב שאצליח לנהוג על 2 רכבים במקביל... :)

אגב, יש למישהו מושג כמה עולה שיכפול מפתח לקורולה?

פורסם

אם זה מפתח שהשלט של האזעקה עצמו נמצא על המפתח זה עניין יקר מאוד - סביבות ה1200 לפחות למפתח.

זה במידה ואי אפשר לשכפל את שלט המפתח לשלט רגיל.

אם אפשר אז מפתח שכולל בתוכו רק אימובלייזר יעלה לך 200 שקלים ולדעתי יחידת שלטים אוניברסלית חדשה תעלה לך סביבות ה400 שקלים.

יש עוד אפשרות וזה מה שאני עשיתי באוונסיס - המפתח הוא מפתח שלט שאי אפשר להעתיק אלא צריך לקנות שלט מפתח תואם מקורי.

אז במקום - שיכפלתי רק את המפתח למפתח אימובילייזר ב200 שקלים והרכבתי יחידת נוחות חדשה עם שני שלטים שמתעלקת על האזעקה המקורית ב400 שקלים.

מה שקיבלתי זה מפתח אחד עם שלט מובנה + שלט חיצוני (אני יכול להשתמש באיזה מהם שאני רוצה).

ומפתח שני שהוא מפתח אימובילייזר + שלט חיצוני.

600 שקלים כל הסיפור.

Pioneer TS-X150

פורסם

תודה על הרעיון! אני מקווה ששלי בלי שלט מובנה :)

קיבלתי את ההצעה לביטוח לאוטו, כמו להחזיק 2 מכוניות, ביטוח מקיף 4400 ש"ח + ביטוח חובה מגיע ביחד לסביבות 6K לשנה.

זה הביטוח המקיף הראשון שלי, אז אין לי 3 שנות עבר ביטוח ולכן הבנתי שאני אשלם השנה ביוקר.

מבאס משהו. :)

פורסם

אם מדובר בדגם הסאן אז אין שלט-מפתח אבל ככל הידוע לי שכפול מפתח עם אימבולייזר עולה בסביבות ה-350 ש"ח.

בנוגע לביטוח, נסה להשתמש בעבר ביטוחי של הורים/אחים או במבצעים למועדוני צרכנות כמו הוט, חבר, קרנות השוטרים או הסתדרות המורים.

לי יש פוליסה ל-I30 למקיף וחובה עם נהגים חדשים וצעירים בקצת פחות מ-5000 שקלים. החברה היא שלמה ביטוח והמחיר הנמוך הוא הודות להסכם עם הסתדרות המורים, שווה לך לבדוק.

תתחדש.

• תוכן חדש...