Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי גולף 5, שנת 2007, מנוע 1.6 (bse). הרכב נסע עד כה 68,000 ק"מ ובן 5 שנים. היום נכשלתי במבחן הרישוי בשל צורך להחליף צירייה וגומיה בצד ימין. אשמח לקבל כמה תשובות:

1) מה היא צירייה בדיוק, מה תפקידה, מה יכול להיות תקול ולא תקין בה וכיצד זה בא לידי ביטוי? כמו"כ מהי אותה גומיה ומה תפקידה?

2) מה מחירה של צירייה מקורית וכמו"כ מיהו יצרן ה-oem והאם כדאי ואפשרי לקנות חליפי תואם מקור? אם כן היכן ניתן להשיג באיזור תל אביב/חיפה? כמו"כ, האם יש חלקים "נלווים" להחלפה?

3) מה עלות משוערת של עבודת החלפת צירייה?

רוב תודות

פורסם

לא נראה לי שאתה צריך להחליף צירייה. יותר הגיוני שהחל לברוח גריז מהגומייה של הצירייה ועליך להחליף אותה.

כשרכשתי את הרכב התחילה אצלי בריחה באחת הגומיות (התגלה בבדיקה לפני קניה) , החלפתי את שתיהן אצל רון ונגמר הסיפור.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

להתקשר למוסך כולנו יכולים, אך כנראה אם הוא פה הוא מחפש "כיוון" על כמה שהוא הולך להוציא.

בדרך כלל אבל בדרך כלל ציריה אמורה להחזיק הרבה הרבה הרבה יותר ממה שהרכב שלך עבר , אלא אם כן התשתוללת עם הרכב, העמסת על הציריות באמצעות הנמכה של הרכב וכו' וכו' בגדול לא חסר "איך לקצר איך חייהם של הציריות (כמובן שיש יוצאי דופן)

בדרך כולל מפרקים את הציריה שולחים לשיפוץ (לדעתי "המדייק" באיזור תעשיה חולון עושה עבודה מעולה) אתה מביא לו את שלך משלם לו סכום מסויים בין 300-400-500 שקל ומקבל את הציריה משופצת כעבור שעה , או לחילופין מזדכה על הציריה שלך אצלו ומקבל אחת תואמת משופצת כך שלא תצטרך להמתין. כמובן שאם אתה עושה את זה במוסך קח בחשבון שיש את עלות העבודה של המוסך וכו' וכו' וכו'.

כמובן שהמחיר של מקורי עולה פי 3 מהמחיר הנ"ל ואפילו יותר , אפשר להשיג תחליפי חדש אבל לדעתי עדיף שיפוץ.

גומיה של ציריה עולה 30 לחלופית עד 200-300 למקורית (אפילו יותר, אני לא מכיר עלות חלפים של פולסוואגן) לדעתי מגיע עם השיפוץ כך שלא תצטרך להוסיף כסף על זה.

פורסם

בוקר טוב,

בהמשך למה ששאלתי - אשמח לדעת באופן כללי מהו תפקידה של הצירייה ויותר מכך, מה ההשפעה של ציריה תקולה על התנהגות הרכב. אני אישית לא חש במשהו חריג בנסיעה מנהלתית או בכביש מהיר ולכן מעניין אותי לדעת על סמך מה קבע המכונאי המלומד את מה שקבע.

נבוסף, האם ההמלצה לשפץ צירייה היא גורפת, או שמע שיפוצה לא מחזיק מעמד ובכל זאת עדיף להחליף לצירייה חדשה?

רוב תודות

פורסם

תפקידה של הצרייה היא לסובב את הגלגל, היא מחוברת מצד אחד לגיר , ומצד שני לגלגל, משני הצדדים ישנה גומיה (לא בכול הרכבים) אבל מה שבטוח מצד הגלגל ישנה גומיה אשר מכסה את כול המנגנון שלה(מין לאגרים\או כדורים) והם מרוחים בגריז כדי לשמן אותם הרי הצרייה מסתובבת עם הגלגל, אז לפעמים עם הבלאי הגומיה נקרעת ונוזר משם הגריז. סביר להניח שזו הבעיה אצלך וזה לא עובר טסט גם.אני חושב שב 150 שקלים אתה מסדר את זה במוסך. במידה ואתה תשמע נקישות מכון הגלגל בפניות,אז תדע שהגיע הזמן לשפץ צריה.

נ.ב כאשר צרייה לא תקינה זה יכול להופיע גם בתור רעידות ולא רק נקישות.

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

פורסם

הבנתי,

בגדול כתבו לי בטסט "החלםת צירייה+גומיה צד ימין". השאלה היא למה התכוונו - האם לפעמון הצירייה? האם למוט שמתחבר לפעמון? מה בד"כ נוה להתקלקל? אני מהבירור הקטן שעשיתי הבנתי שמה שנוטה להתקלקל הוא פעמון הצירייה , האם זה נכון? בגדול נראה לי תמוה שברכב לא ישן נושן שבאמת לא נסע הרבה ולא באגרסיביות ייתכן ויש להחליף צירייה/פעמון. ברכב הקודם שלי - גולף 4 - א הייתי צריך להחליף צירייה גם כשהגיע הרכב לגיל 9.

בגדול אני לא שומע שום דבר חריג ובגלל זה נראה לי מוזר כל העניין, האם יש סימפטומים נוספים שמעידים על צירייה תקולה?

הרכב בין כה ייכנס למוסך, אני רוצה לדעת כמה שיותר כדי שלא יסבנו אותי.

תודה

פורסם

אתה מחליף גומיה בלבד. לזה התכוון המשורר, או במקרה שלך, הבוחן.

הדבר היחיד שהוא יכול בבדיקה ויזואלית לקבוע שלא תקין, זו הגומיה.

סדר גודל 150-250 ש"ח.

בהצלחה.

פורסם

היי,

בטסט אני נדרש "לשחק" עם ההגה, כשהבודק עומד מתחתיו ומחפש אני משער על מיני חופשים במערכת ההיגוי. האם לא ניתן להבחין באיזושהי תקלה בצירייה מבדיקה שכזאת?

תודה

פורסם

לא, הוא בודק את חלקי מכלול ההגה בבדיקה הזו.

כפי שאמרתי, הוא פשוט ראה את הגומיה קרועה, וזה

מה שהוא סימן לך להחליף.

פורסם

לפי מה שאני זוכר סדר גודל מחיר בצ'מפיון לקיט גומיית צירייה מקורי שכולל גם שפורפרת של גריז גרפיט : 300-350 ש"ח פלוס מע"מ

עבודה אני מעריך עוד 200 ש"ח.

אלו בערך סדרי הגודל.

אם אחת נפתחה אז השניה בדרך , תחליף זוג ויהיה לך שקט הרבה זמן.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...