Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום בבוקר נסעתי בכביש 90 בקטע שבין בית שאן לטבריה. בשלב מסוים, בנתיב ממול נסעה משאית ואחריה 3 מכוניות. מאותן 3 מכוניות יוצאת פתאום פורד מונדיאה לעקיפה, למרות שברור הייתי מאוד קרוב ונהג הרכב בברור ראה אותי, וגרם לי לסטות לשוליים. ראבק, אנשים, תחכו עוד 3 שניות ותעקפו. לא חבל לסכן חיים בשביל כמה שניות?

Skoda Octavia 2002 TDI Automatic

פורסם

טוב שאתה אתנו.

השיא שלי היה מצב דומה כמה ימים לפני החתונה שלי: בכביש עירוני, למזלי ללא מדרכה - מישהו סטה ממסלולו, כנראה אפילו לא לצורך עקיפה, במהירות גבוהה מאוד. בלמתי בלימת חרום והבהבתי לו - הבחור עבר על השוליים מימיני ונעצר לאחר כ-100 מ'. הבחור שנסע אחריו עצר במקביל אלי ושאל בתמימות "אתה עוד פה"?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לצערי התופעה מוכרת לי מאוד אני נוהג המון במסגרת העבודה וישנם איזורים בארץ - הכביש המוביל מב"ש לערד לדוגמא בו נהגים יוצאים לעקיפה כאשר הדרך אינה פנוייה במודע כאשר הם מסיקים שהרכב שמגיע ממול ירד לשוליים ויאפשר להם לסיים את העקיפה . לא פעם יצא לי לרדת לשולים גם בגלל משאית ! שיצאה לעקיפה של משאית אחרת בידיעה שהיא תגרום לי לדרת לשוליים { אני יכול לציין שבתור רוכב אופנוע התופעה קשה עוד יותר} .

לכן אני תמיד ממליץ - מבט רחוק קדמה ותמיד לצפות לרע מכל תמיד כשיש שני רכבים מולי אני בודק אותם ומנסה להעריך האם הם מתכוונים לצאת לעקיפה .הרבה פעמים אפשר לזהות מראש רכב שמתכוון לעקוף בדרך לא פנויה .

סעו בזהירות .

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

מחזק את מי שמעלי: צריך להביט למרחק, "לקרוא" את הכביש והתנועה ולהיות מוכנים לקראת האפשרות שרכב יגיח ממול. יש שורת אפשרויות: משאית, רכב אטי או שיירה אטית שרכב מהיר יכול "להגיח" מאחוריה. מכשול על הנתיב הנגדי או אפילו על השול הנגדי שיגרום לנהגים לסטות, נהג שיורד ימינה (ואז יכול פתאום למשוך חזק שמאלה ולעבור נתיב), נהג שמתנהג באגרסיביות או בחוסר תשומת לב - בכל מצב כזה אני ישר מאט, נצמד לשול הימני (מוריד שני גלגלים לשול או יותר) וצופר\מהבהב קצר.

תמיד צריכים להיות מודעים לרוחב ולמבנה של השוליים (עפר, אספלט) ולנהוג בהתאם. יש כבישים שבהם לא ניתן תמיד לרדת ישר ימינה באופן בטוח ועדיף קודם לבלום בקו ישר ורק אם זה לא עוזר - לסטות ימינה. יש כבישים שבהם אין אפילו מקום לעשות זה, וצריך לנהוג הרבה יותר לאט ובמקרה הצורך לבלום ולהימין את עצמך ככל הניתן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אם כבר תופעות מסוכנות

ביום שבת על כביש 3 בקטע הכי צר שלו איזה נהגת החליטה שמתחשק לה לסוע מולי, אבל בנתיב שלי!

כששתי תעלות מבודדות את צידי הכביש, ורכב אחר הזדנב מאחוריה ולא איפשר לי לחתוך לנתיב הנגדי

נאלצתי לחתוך ימינה חזק ל2 מטר חצץ ואפר שהיו בין הכביש לבין התעלה, הרכב התחיל לזרוק לכיוון התעלה והייתי כבר ב90 מעלות על הכביש

פמפמתי את הגז והיגוי נגדי ומיד התיישרתי ב270 מעלות על הנתיב הנגדי כשפניי פונות לכיוון הנסיעה של הנתיב הנגדי.

מיותר לציין שרעד לי כל הגוף מכמות הלחץ שמע אכנס במישהו או אעוף לתעלה.

חבר שהיה כ300 מטר מאחורי אמר שמכמות האבק שהיה באויר היה משוכנע שעשיתי תאונה מטורפת.

וכששאלתי אותו על האשה במאזדה 6, ענה שהיא אפילו לא האטה ואף הסיטה אותו מהכביש קלות.

חברים, שמרו על עירנות.

מפחיד לדעת מה היה קורה אם לא הייתי קולט את החיתוך שלה מולי בזמן.

לא טרחתי לסוע אחריה ולבדוק, עצרתי בצד לכמה דקות להרגיע את עצמי והמשכתי בדרכי.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

ביום שבת על כביש 3 בקטע הכי צר שלו איזה נהגת החליטה שמתחשק לה לסוע מולי, אבל בנתיב שלי!

כששתי תעלות מבודדות את צידי הכביש, ורכב אחר הזדנב מאחוריה ולא איפשר לי לחתוך לנתיב הנגדי

נאלצתי לחתוך ימינה חזק ל2 מטר חצץ ואפר שהיו בין הכביש לבין התעלה, הרכב התחיל לזרוק לכיוון התעלה והייתי כבר ב90 מעלות על הכביש

אני כמובן משבח אותך שמנעת תאונה, אבל שים לב שזה בדיוק מה שהתכוונתי אליו במצב שבו עדיף לבלום. לחתוך שמאלה לנתיב הנגדי לא כדאי בשום מצב, כי הנהג ממול מן הסתם גם מנסה לחזור לנתיבו ועלול לעשות זאת בשניה האחרונה ולפגוע בך, או שבאותה מידה אתה עלול לפגוע ברכב שאותו הנהג ממולך עוקף, או סתם נהג אחר שנמצא בנתיב שלו.

כלומר, הפתרון הוא לזהות את המצב מוקדם ככל האפשר, ואז קודם כל לבלום בלימת חירום שתאפשר לרכב ממול לחזור לנתיב שלו (או לפחות תצמצם נזקים) ורק בסוף, אם זה לא עוזר ואין ברירה, לחתוך ימינה. אם הכביש צר, אפילו לרדת מהכביש מימין ולגרום נזק לרכב, העיקר שלא תיגרם פגיעה חזיתית ברכב אחר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לצערי התופעה הזאת מאוד מוכרת לי, היו אין סוף תאונות חזית בכביש 66 בגלל עקיפות כאלה.

ואפילו פעם כמעט הצטרפתי לסטטיסטיקה, למזלי היה לי בדיוק לאיפה לברוח.

תשמרו לנפשותיכם!

פורסם

חן ג.

אם הייתי בולם הנהגת הייתה נכנסת בי בכל מקרה - מהסיבה שהיא לא יצאה לעקיפה אלא במרחק של 50 מטר ממני פשוט סטתה ונכנסה לנתיב שלי במלואה!

אני מניח שהנסיעה של שנינו הייתה על איזור ה 70 קמ"ש כי תוך חצי מיצמוץ היא כבר הייתה מולי.

הרבה לא יכלתי לעשות חוץ מלעוף לתעלה ולהחזיר ציוד.

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
נהגים יוצאים לעקיפה כאשר הדרך אינה פנוייה במודע כאשר הם מסיקים שהרכב שמגיע ממול ירד לשוליים ויאפשר להם לסיים את העקיפה .

נוהג מקובל באיטליה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
זה רק אני או שהתופעה נפוצה בעיקר בכבישי הצפון?

צפון, דרום (מישו אמר כביש 31?)... כל דרך מהירה דו-סיטרית עם נתיב אחד לכל כיוון נסיעה.

בשישי האחרון נסענו מאחורי שיירה של חמישה ג'יפים (קבוצת רוכבים) שנתקעה מאחורי רכב כבד בעליות של כביש 767. בשלב מסויים אנו קולטים שני ג'יפים מתאבדים (אין הגדרה טובה יותר לסיטואציה הזו) יוצאים לעקיפה אחד אחרי שני כשאין להם בכלל שדה ראיה, בעוד JAZZ כחולה מגיחה לה מימול ונאלצת מחוסר ברירה לבלום כמעט לחלוטין תוך כדי שהיא סוטה לכורכר מימין.

פורסם

שחכתי לציין שבכביש 71 הבלאגן גם חוגג. הרבה משאיות נוסעות שם והיום רנו קנגו שעקף אותי, מכונית שלפני ומשאית, חזר לנתיב כמה מטרים לפני צומת.

ותודה לכולם על העצות ושיתוף המקרים. אני תמיד מנסה לצפות מה הרכב שממולי יעשה. גם אם הוא במרחק בטוח בעקיפה ואני יודע שהוא יחזור לנתיב, אני מאט קצת. לא לוקח צ'אנסים.

Skoda Octavia 2002 TDI Automatic

פורסם

אל תשכחו שאנחנו מדינה צעירה וברוך השם תשתית הכבישים בארץ מתפתחת בקצב יפה.

צריך לקוות שעם הזמן יותר ויותר כבישים מהירים בארץ יורחבו בכל צד ל-2 נתיבים לפחות, ויותר מזה, שייבנו גדרות שיהפכו אותם ל-2 כבישים חד-סטריים במקום אחד דו-סטרי. זה ימנע רוב מוחלט של מקרים מהסוג שתואר.

לצערי זה לא ממש רלוונטי בכבישים שנכפה עליהם להיות צרים מטעמי סביבה, במיוחד בצפון.

והאמת? לא חסרות עקיפות מסוכנות גם באותו נתיב הנסיעה, כשהעוקפים מתפרצים לנתיב שלך גם אם אתה ממש קרוב, כנראה הם מצפים שתבלום מ-120 קמ"ש ל-0 קמ"ש בתוך חצי שניה.

סעו בזהירות ותהיו ערניים ומרוכזים בנהיגה.

• תוכן חדש...