Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאביה 1.4 ידני VS קליאו ידני 1.2

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים, התלבטות קשה עומדת בפניי, אחרי שכבר הייתי סגור שאני הולך על הקליאו, הבוקר שמעתי שסקודה הוזילו את הפאביה ל-69000₪ מה שגרם לי להתלבט שוב...

מצד אחד זה ידוע איזה רכב ״חזק״ יותר (מאביה) , אבל הפינוק של הצרפתיות זה משהו.. (6 כריות אוויר, בקרת שיוט,בקרת מהירות,פנסי ערפל, חלונות מושחרים מאחור ועוד..)

העניין הוא שאני שכמו שכולנו מכירים את לוי יצחק, הוא נוטה לשחוט מחירים של צרפתיות מהר מהרגיל, ככה שבעוד שנה שנתיים הרכב די ירד למחיר זנותי..

רציתי לשמוע את דעתכם בעניין,מה אתם הייתם עושים?..

אגב, מישהו יודע צריכת דלק בפועל של השתיים הנ״ל..?

שכחתי לציין שעשיתי נסיעת מבחן על הקליאו, והאמת שלא התלהבתי מהביצועים שלה, רכב די עייף ורק כאשר סחטתי את ההילוכים הצלחתי להוציא ממנה משהו ( אבל אני לא באמת ינהג ככה כי הצריכת דלק עולה משמעותית)..

פורסם

אתה באמת מתלבט?! הפביה עולה על הרנו בכל פרמטר אולי חוץ מהנוחות הראשונית שגם תתפוגג במהלך הזמן כי הצרפתיות (כל הצרפתיות ללא הבדלי יצרן) סובלות מאיכות ירודה וסחירות נמוכה.

פורסם

היי Mthell,

לא הייתי ממהר לרכוש את הפאביה. נכון, יש לה מנוע חזק יותר והיא תהיה קצת יותר זריזה - אבל רק קצת. חוץ מזה, אני לא רואה הרבה סיבות לקנות אותה. הבעיה העיקרית שלה, מבחינתי, היא שיש לסקודה רק 4 כריות אוויר וציון של 4 כוכבי ריסוק במבחן של ה-Euro Ncap. בנוסף, לפאביה יש רק שנתיים אחריות - כמקובל אצל צ'מפיון מוטורס - לעומת 3 שנים ברנו וכן, הרנו גם תהיה נוחה יותר.

אמינות? שתיהן מכוניות חדשות ואין שום סיבה שבעולם שתסבול מתקלות "סדרתיות". מדובר במכוניות וותיקות שכבר עברו ריקולים שונים במהלך חייהן הארוכים וגם אז - יש לך אחריות יצרן, כאמור. אם תהיינה תקלות, רוב הסיכויים הם שמדובר יהיה ב"לימונים" - כשלים בפס יצור, שיכולים לקרות בכל פס ייצור של כל מוצר באשר הוא מוצר, עלי האדמות.

עצתי לך היא לערוך סקר שוק. תרכז לעצמך רשימה של רכיבים שנוטים להיפגע בקלות יחסית, כמו פנסים קדמיים/אחוריים, מראת צד, טמבון. כמו כן, יש לברר על עלויות טיפולים שוטפים (טיימינג, טיפול שנתי וכדומה..) ועלויות שעת עבודה. תשווה גם בין מחירי הביטוח.

מבחינת צריכת דלק - תלוי, כמובן, כמה אתה נוסע. בשתיהן, צפה לצריכת דלק שנעה בין 12 ל-14 ק"מ לליטר (אלו בכל זאת מנועים מיושנים יחסית, שנאלצים לסחוב משקל לא מבוטל).

עוד עצה לי אליך. חשוב לשם מה אתה צריך מכוניות שכאלה. נכון, המחיר מפתה - ובמקרה של הקליאו, היא גם בטיחותית מאוד. מצד שני, אם יש רק אדם או שניים ברכב - תוכל לרכוש מכונית מיני שתהיה זולה וחסכונית אף יותר, או לחילופין מאובזרת יותר - כמו יונדאי I10 למשל, עם מנוע 1.1 ליטר וגיר ידני. בגירסתה הבסיסית מחירה 64,000 שקלים, או 80,000 שקלים בגירסה המפוארת, עם חישמול מלא בתא הנוסעים, ג'אנטים, ריפודי עור וגג שמש חשמלי מקורי. גם קיה פיקנטו מומלצת מאוד לאור איכויותיה, אך רשימת ההמתנה שלה מגיעה עד פברואר 2012.

שאלות?

פורסם

פאביה.

אמנם 4 כוכבים ו4 כ"א.

אבל איכות הרבה יותר גבוהה מהקליאו+ שמירת ערך עתידית כנראה טובה יותר.

לא חושב שיש לה מתחרה במחיר הזה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

לעניות דעתי, שמירת ערך לא צריכה לבוא כאן בחשבון.

כפי שכתבתי בעבר, מעטות הן המכוניות אשר יש להן ירידת/שמירת ערך יוצאות דופן. מכוניות זה לא מה שהיה פעם וזה הפך להיות עוד מוצר שמוחלף כל שנתיים-שלוש - ועובדה היא שהעם מעדיף לרכוש מכוניות חדשות, דבר אשר גורם להאטה בקניית משומשות. בנוסף, יש מכוניות חדשות כיום במחיר כה נמוך - הן לפי המחירון והן לאור "מבצעים" כאלו ואחרים - ולכן בכל מקרה לא תהיה כאן שמירת ערך מדהימה במכוניות מהסוג הזה. זאת ועוד, באופן כללי אין שמירת ערך טובה לאף אחד - כי אינך יכול להתחרות בחברת ליסינג גדולה, למשל. מצד שני, אין כמעט רכבים שערכם יורד בהרבה.

הקליאו היא מכונית טובה יותר (ראה תגובתי הקודמת) ולכן הייתי בוחר בה.

פורסם

מה השאלה פה, פאביה מאובזרת יותר - מגיע עם רדיו מקורי +משענת יד, חזקה וזריזה יותר -לא עגלה עם 75 כ"ס כמו הרנו שבקושי תסחוב לך עליה +מזגן , שומרת על הערך טוב יותר- תוכל לבדוק ירידות ערך של רכבי סקודה ורנו ולהיווכח בעצמיך.

והכי חושב אמינה יותר, אמרת רנו - אמרת תקלות חשמל ומה לא. כל סקר שוק שנעשה באירופה בשנים האחרונות יראה לך שלרכבי רנו יש הכי הרבה תקלות, הרבה מעבר לממוצע.

תעשה את השיקול שלך אם עבור עוד כוכב וירטואלי אחד ו2 כ"א תהיה מוכן לקנות רכב פחות טוב.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

דבר ראשון - בטיחות זה התחום האחרון בו הייתי מזלזל, על אף שאנחנו כאן בפורום של חובבי רכב. "סתם עוד שתי כריות אוויר"? "כוכב וירטואלי"? ממש, אבל ממש לא.

בוא לא נצא מפרופורציה. מי יישמע כמה הפאביה יותר חזקה מהקליאו - מי בכלל מרגיש את ההבדל בין 12 ל-13 שניות? זה באמת משנה? גם לפאביה אמנם 1.4 ליטר, אבל הוא בערך מימיו של ביסמארק - וגם לה יהיה קשה להאיץ עם מזגן. הקליאו מרווחת יותר, בטיחותית יותר וחסכונית יותר (על הנייר).

ועוד דבר - הקביעה חסרת הבסיס ש"רנו זה תקלות" מעידה על חוסר התמצאות וחוסר העמקה. המחירים במוסך אמנם לא זולים (אם כי קרסו התחילו ברפורמה בעניין - ואת זה אני יודע אישית משיחה עם סמנכ"ל השירות של קרסו), אבל האוטו בסה"כ שורד לא רע.

לאחרונה עשיתי כתבת יד שנייה על קנגו - רכב מסחרי שעובד קשה בדרך כלל ותוכנן בימים באמת פחות טובים של רנו - ומסתבר שזה רכב ששורד יפה מאוד. הוא ממש לא חף מבעיות מכאניות, אשר חלקן יכולות להיות יקרות לתיקון - אבל זה ממש לא נורא כמו שעושים מזה.

אגב, זה לא שפולקסווגן זה בדיוק שיא האמינות/שירות, בטח לא כשיש לך שנתיים אחריות על הרכב.

בכל מקרה, נסה לחייב את היבואן (מי שזה לא יהיה) בטרייד אין עתידי במחיר מחירון על הרכב - והנה נפתרה לך "בעיית הסחירות".

ובחייאת - "רדיו דיסק מקורי"?...

עשה נסיעת מבחן בשתיהן - ותחליט. הכי טוב.

פורסם

הפאביה רכב יותר טוב ואיכותי מהקילאו כמעט בכל פרמטר.

שאנשים יפסיקו להסתכל על שמירת ערך, כי אחרי כשלוש- ארבע שנים הפערים ממש קטנים. צריך להפנים- רכב זה לא נדל"ן או מניה, הוא אף פעם לא יעלה בערכו. ברגע שלא מתייחסים אליו כהשקעה ולוקחים את ירידת הערך בחשבון, הרבה יותר קל לבצע החלטה נבונה.

קרסו צריכים להחליף את הסמל של רנו וניסאן בארץ, כי הם ממש שודדים במחירי הטיפולים.

גם לצ'מפיון יש מוסכים מאוד בעייתיים, אבל אם אתה שואל אותי, אין ספק שהסקודה היא הבחירה היותר טובה.

פורסם

הפאביה יותר חזקה וזה מורגש טוב, לקלאו חסר כוח (כנראה, נהגתי בגרסת ה 60 כ"ס על המרכב הישן), המחוג יבלה הרבה מעל ה3000 סל"ד לשמור על קצב נסיעה.

ירידת ערך לעומת זאת אפשר לזרוק מהחלון, אי אפשר לחזות אותה, כללי המשחק השתנו, וכל מי שמסתכל סביבו ובודק את השוק יבין שיש מכוניות עם מחירים לא הגיוניים בעליל, לא יודע כמה אנשים יעדיפו סוויפט אוטומטית בת 4-5 על קליאו או פאביה ידניות כשהמחיר זהה.

המיני הופך לסוג של מיותר, אם אתה נוסע בתוך העיר אתה ככל הנראה לא נוסע הרבה, והיתרון של חסכון בדלק לא ממש משנה, ואם אתה נוסע בין עירוני אז מיני לא מתאימה, הפשרה בבטיחות ונוחות יותר מדי גדולה, המיוחד בקלאו, רכב שקרוב מאוד לגודל של משפחתית ובטיחות עדיפה על מסםר משפחתיות.

פורסם

לדעתי היום במחירים של הסופר מיני ה"70K" ובמיוחד הפאביה,לא חושב שיש הצדקה למיני,אלא אם ההפרש יהיה גדול.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני הלכתי על הקליאו, למרות שקשה לעשות השוואה כאן מבלי להתפוצץ מצחוק כל כמה דקות אני אנסה (מזכיר את השרשור הארוך על הספארק ה"זריזה", "סקסית" ו"קרבית" שהיה פה).

אלו היו הסיבות שלי:

בקליאו תפגוש בנוחות נסיעה יוצאת דופן, שיכוח צרפתי, רכב מאוד מרווח ואני כמעט שני מטר, מושבים מפנקים והמבנה של הרכב נמוך ונכון.

זה נשמע מוזר לדבר על איכות נסיעה אבל עדיין ההגה של הרנו יותר מתקשר והרבה הרבה יותר חד, של הפאביה אנמי, לא מתקשר ובמשקל לא נכון, גם בשלדה יש לנו קליאו יותר מתחברת מול פאביה שעושה קולות של לא רוצה.

הקליאו יותר בטוחה, כל מי שאומר רק עוד 2 כ"א, אני מאחל לו שבזמן תאונה זה לא יהיו ה"רק שני כריות אויר" שחסרות לו.

הקליאו מגיעה עם רדיו דיסק של קנווד שקורא mp3 ורמקולים של jbl (אני מכרתי אותם בקופסא כי הלכתי על מערכת יותר רצינית) באמת שהוא לוקח את הרדיו דיסק המקורי של הפאביה למי שאין דרישות מיוחדות מהרדיו ימצא את עצמו אוהב את הרדיו הזה שהוא סטנדרטי, כולל יציאת aux לחיבור של הפלאפון וכמובן כולל אחריות לשלוש שנים.

ואם כבר דיברנו על אחריות בקליאו יש שלוש שנים אחריות טמבון לטמבון על הכל = ראש שקט, מקווה לא לבדוק את זה אבל עדיין ההרגשה שלי היא שרנו עשו סיבוב של 180 מעלות בנושא הזה, בנוסף יש לך את ה-king service כלול במחיר לשלוש שנים שזה מראה על עוד צעד בכיוון הנכון.

ירידת ערך תהיה זהה, עשיתי ניסוי בשביל הכיף והלכתי להשוות את הקליאו 1.6 אוטומטית לפאביה 1.6 אוטומאטית שניהם 2009 בקליאו המחיר ירד ל-71 ובפאביה המחיר ירד ל-71, אם אני זוכר נכון שניהם נמכרו באותו מחיר back in the days.

לגבי השירות, מטמעם של קרסו לא יצא לי לטעום וגם מטעמם של צמפיון אבל לפחות ממה שעולה פה בפורום הייתי אומר ששומעים יותר על תקלות וצרות עם צמפיון מצד שני, הם מוכרים יותר אז בוא נגיד שזה אותו דבר.

הגענו לנושא המנוע, אני לא יודע אם תוכלו להשוות את המנועים שבאחד יש יותר סמ"ק, כ"ס וצריכת דלק בהתאם ובשני פחות כ"ס והכוונה לצריכה נמוכה יותר וחסכון, lets face it שניהם לא מנוע שהיית משוויץ בו, האחד עגלה השני כרכרה ושניהם עולים לירושלים בעזרת בחישת הילוכים ונהג עירני, מי שאומר לכם אחרת משקר, לדעתי ואחרי נסיעה ארוכה במבחן עם הקליאו בהאצות ביניים הקליאו תהיה עדיפה על הפאביה.

מראה חיצוני ואבזור, הקליאו עדיפה עם חלונות שחורים מראה עדכני ואחרי שמורידים את ה-אלף מדבקות פרסומת של קרסו (תודה זכי) האוטו אפילו מסובב איזה ראש או שניים בכביש (ולא בגלל שאני על 90 במהיר :-D - כחלק מההרצה).

והשיקול שניצח אצלי את כל הסיפור, בחמישה חודשים האחרונים אני נוסע על פולו 1.4 אוטומאטית מהשכרה, יום אחד הידית של הנהג הפסיקה לפתוח את הדלת, החזרתי את הרכב לסוכנות וקיבלתי פאביה 1.6 אוטומאטית במקום, לא יודע מה היה הדבר שהכי לא חיבר אותי לאוטו, אולי זה שהוא גמלוני, לא יושב על הכביש, לא מתקשר איתי, ההגה קל מידי ואנמי, הצבע של האינטריור בירוק מזעזע, או זה שאני הרגשתי כאילו אני נוסע באוטו של מורות, אוטו שפשוט "נעלם" על הכביש, למרות שכיניתי אותו בחביבות יז'י פחות מ-24 שעות לאחר מכן וסט של התחננויות מול חברת ההשכרה החזרתי את החייל הפולני חזרה למפקדה ואיחלתי לו בהצלחה בהמשך תפקידו, קיבלתי את הפולו שלי ולא היה מאושר ממני באותו רגע.

בשורה התחתונה - אוטו לא קונים עם הראש ואני בטוח שיש פה בחור עם פאביה שיכול לרשום סיכום מעלף כזה אבל הפוך ולכן אם אני אקצר הכל לשורה אחת, קום בבוקר, תרים טלפון לשני הסוכניות, תלחץ לקבל נסיעת מבחן ארוכה של שעה לפחות בשניהם ותבחן את הרכב בסביבה שלך ובזמן שלך, בסוף היום יהיה לך הזמנה ביד וכנראה לא משנה מה תבחר בסוף היום, תוך שבועיים יהיה לך כנראה גם אוטו חדש.

תתחדש.

:king:

פורסם
אני הלכתי על הקליאו, למרות שקשה לעשות השוואה כאן מבלי להתפוצץ מצחוק כל כמה דקות אני אנסה (מזכיר את השרשור הארוך על הספארק ה"זריזה", "סקסית" ו"קרבית" שהיה פה).

אלו היו הסיבות שלי:

בקליאו תפגוש בנוחות נסיעה יוצאת דופן, שיכוח צרפתי, רכב מאוד מרווח ואני כמעט שני מטר, מושבים מפנקים והמבנה של הרכב נמוך ונכון.

זה נשמע מוזר לדבר על איכות נסיעה אבל עדיין ההגה של הרנו יותר מתקשר והרבה הרבה יותר חד, של הפאביה אנמי, לא מתקשר ובמשקל לא נכון, גם בשלדה יש לנו קליאו יותר מתחברת מול פאביה שעושה קולות של לא רוצה.

הקליאו יותר בטוחה, כל מי שאומר רק עוד 2 כ"א, אני מאחל לו שבזמן תאונה זה לא יהיו ה"רק שני כריות אויר" שחסרות לו.

הקליאו מגיעה עם רדיו דיסק של קנווד שקורא mp3 ורמקולים של jbl (אני מכרתי אותם בקופסא כי הלכתי על מערכת יותר רצינית) באמת שהוא לוקח את הרדיו דיסק המקורי של הפאביה למי שאין דרישות מיוחדות מהרדיו ימצא את עצמו אוהב את הרדיו הזה שהוא סטנדרטי, כולל יציאת aux לחיבור של הפלאפון וכמובן כולל אחריות לשלוש שנים.

ואם כבר דיברנו על אחריות בקליאו יש שלוש שנים אחריות טמבון לטמבון על הכל = ראש שקט, מקווה לא לבדוק את זה אבל עדיין ההרגשה שלי היא שרנו עשו סיבוב של 180 מעלות בנושא הזה, בנוסף יש לך את ה-king service כלול במחיר לשלוש שנים שזה מראה על עוד צעד בכיוון הנכון.

ירידת ערך תהיה זהה, עשיתי ניסוי בשביל הכיף והלכתי להשוות את הקליאו 1.6 אוטומטית לפאביה 1.6 אוטומאטית שניהם 2009 בקליאו המחיר ירד ל-71 ובפאביה המחיר ירד ל-71, אם אני זוכר נכון שניהם נמכרו באותו מחיר back in the days.

לגבי השירות, מטמעם של קרסו לא יצא לי לטעום וגם מטעמם של צמפיון אבל לפחות ממה שעולה פה בפורום הייתי אומר ששומעים יותר על תקלות וצרות עם צמפיון מצד שני, הם מוכרים יותר אז בוא נגיד שזה אותו דבר.

הגענו לנושא המנוע, אני לא יודע אם תוכלו להשוות את המנועים שבאחד יש יותר סמ"ק, כ"ס וצריכת דלק בהתאם ובשני פחות כ"ס והכוונה לצריכה נמוכה יותר וחסכון, lets face it שניהם לא מנוע שהיית משוויץ בו, האחד עגלה השני כרכרה ושניהם עולים לירושלים בעזרת בחישת הילוכים ונהג עירני, מי שאומר לכם אחרת משקר, לדעתי ואחרי נסיעה ארוכה במבחן עם הקליאו בהאצות ביניים הקליאו תהיה עדיפה על הפאביה.

מראה חיצוני ואבזור, הקליאו עדיפה עם חלונות שחורים מראה עדכני ואחרי שמורידים את ה-אלף מדבקות פרסומת של קרסו (תודה זכי) האוטו אפילו מסובב איזה ראש או שניים בכביש (ולא בגלל שאני על 90 במהיר :-D - כחלק מההרצה).

והשיקול שניצח אצלי את כל הסיפור, בחמישה חודשים האחרונים אני נוסע על פולו 1.4 אוטומאטית מהשכרה, יום אחד הידית של הנהג הפסיקה לפתוח את הדלת, החזרתי את הרכב לסוכנות וקיבלתי פאביה 1.6 אוטומאטית במקום, לא יודע מה היה הדבר שהכי לא חיבר אותי לאוטו, אולי זה שהוא גמלוני, לא יושב על הכביש, לא מתקשר איתי, ההגה קל מידי ואנמי, הצבע של האינטריור בירוק מזעזע, או זה שאני הרגשתי כאילו אני נוסע באוטו של מורות, אוטו שפשוט "נעלם" על הכביש, למרות שכיניתי אותו בחביבות יז'י פחות מ-24 שעות לאחר מכן וסט של התחננויות מול חברת ההשכרה החזרתי את החייל הפולני חזרה למפקדה ואיחלתי לו בהצלחה בהמשך תפקידו, קיבלתי את הפולו שלי ולא היה מאושר ממני באותו רגע.

בשורה התחתונה - אוטו לא קונים עם הראש ואני בטוח שיש פה בחור עם פאביה שיכול לרשום סיכום מעלף כזה אבל הפוך ולכן אם אני אקצר הכל לשורה אחת, קום בבוקר, תרים טלפון לשני הסוכניות, תלחץ לקבל נסיעת מבחן ארוכה של שעה לפחות בשניהם ותבחן את הרכב בסביבה שלך ובזמן שלך, בסוף היום יהיה לך הזמנה ביד וכנראה לא משנה מה תבחר בסוף היום, תוך שבועיים יהיה לך כנראה גם אוטו חדש.

תתחדש.

יפה אמרת! תודה לך על המידע!

היום התקשרתי לסוכנות בבאר שבע ואמרו לי שהאספקה ללקוח שמזמין היום היא בנובמבר.. חבל שכך..

פורסם
יפה אמרת! תודה לך על המידע!

היום התקשרתי לסוכנות בבאר שבע ואמרו לי שהאספקה ללקוח שמזמין היום היא בנובמבר.. חבל שכך..

וואו,

זה אומר שמכרו את האוניה שמגיעה בשבוע הבא ואת האוניה של אמצע ספטמבר, נשמע לי מוזר אבל אני ארים טלפון לסוכן שמכר לי את הקליאו ואשאל

:king:

פורסם

לגבי אספקת הקליאו,אכן כפי שנכתב פה נכון להיום האספקה צפויה לנובמבר.

אך מניסיון קודם (ע"ע המשלוח האחרון של 80 הכלים של אוגוסט שנמכר כולו)

אני יכול להמר בביטחון שהאספקה תהיה באיזור אמצע ספטמבר,ומי שהספיק להכיר אותי כאן

יודע שאני מתבסס על מידע מוצק.

דבר שני,צר לי שחבירנו היקר SHAYBB ממשיך להצליף בצרפתיות בכל הדמנות שניתנת לו

תוך שהוא מתבסס על צ'יזבטים עתיקים בסגנון "צרפתיות זה לא אמין וחרא"

בפעם האחרונה שבדקתי בפורום,היו הרבה יותר שרשורים של תקלות/בעיות בזמן מסירה בדגמי צ'מפיון.

חבל שאנשים ממשיכים להחזיק בדעה כזו...

לסיכום,שתיהן מכוניות מעולות ומצטיינות קטגורית המחירים האלו ללא ספק.

אך לפי דעתי (ואני יודע שאני לא אובייקטיבי) הקליאו מנצחת לא בנוקאאוט,אלא בנקודות.

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

• תוכן חדש...