Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום במהלך נסיעה לאחור, פגעתי ברכב שחנה לידי.

נגרם לו נזק לטמבון, והטמבון הוכנס פנימה.

רציתי לדעת כמה יעלה לתקן את הנזק שגרמתי?

ושאלה כללית:

מי רשאי לבחור את המקום שבו זה יתוקן? הוא יכול להכריח אותי להיכנס למוסך מורשה לתיקון או שהחוק לצידי ואני יכול לבחור מקום כל עוד הוא עובד בצורה רצינית.

אני חושב שניתן לשלוף את המקום, וצביעה מקומית הוא יכול לדרוש צביעה מלאה בתנור וכדו'?

הרכב הפגוע: קאיה קרניבל.

מצורפות תמונות.

תודה רבה!

תמונה0953.jpg

תמונה0954.jpg

תמונה0955.jpg

קובי

פורסם

הנפגע יכול לבחור כל מוסך שירצה. הנזק נראה די רציני. אם הרכב הנפגע יחסית חדש הוא זכאי להחליף את כל הטמבון בחדש ומקורי.

פורסם

גם עשית לו נזק וגם אתה רוצה לבחור לו את המוסך...?

כמובן שהוא יכול לקחת את הרכב לכל מוסך שירצה ואם הרכב יחסית חדש סביר להניח שהוא יקח אותו למוסך מורשה.

לפני שנתיים גרמו לאחי נזק דומה מאד בהונדה סיוויק, אולי טיפה פחות נזק, התיקון יצא 2500 ש"ח במוסך מורשה (החלפת טמבון אם אני זוכר נכון).

היום במהלך נסיעה לאחור, פגעתי ברכב שחנה לידי.

נגרם לו נזק לטמבון, והטמבון הוכנס פנימה.

רציתי לדעת כמה יעלה לתקן את הנזק שגרמתי?

ושאלה כללית:

מי רשאי לבחור את המקום שבו זה יתוקן? הוא יכול להכריח אותי להיכנס למוסך מורשה לתיקון או שהחוק לצידי ואני יכול לבחור מקום כל עוד הוא עובד בצורה רצינית.

אני חושב שניתן לשלוף את המקום, וצביעה מקומית הוא יכול לדרוש צביעה מלאה בתנור וכדו'?

הרכב הפגוע: קאיה קרניבל.

מצורפות תמונות.

תודה רבה!

פורסם

לפי התמונה נראה שרק הפגוש האחורי נפגע וניתן לפרקו מהרכב ולתקנו וכמובן שלאחר התיקון צריך לצבוע את כולו, כדי למנוע הבדלי גוון.

על הפגוש מותקנים חיישני נסיעה לאחור וצריך להזהר עליהם.

יתכן שלאחר הסרת הפגוש יתגלה נזק נוסף לפח שמתחתיו.

כמובן שזכותו של הנפגע לתקן היכן שהוא רוצה, אבל לא סתם להפציץ במחירים או בהחלפת חלקים לא נחוצה.

בברכה - רפי לין

פורסם

ביקשתי ממנו שבתור חייל משוחרר שלא עובד, שנגיע לפחחים וניראה כמה יעלה לתקן ונתקן.

הראתי את התמונה ל2-3 פחחים והם אמרו שניתן למשוך את החלק שנכנס החוצה ולצבוע.

מה דעתכם?

מה עוד כדאי לעשות על מנת שלא יקרו לי תקלות לא צפויות לאחר התיקון?

חשבתי להחתים אותו על טופס כולשהו שהוא מוותר על כל תביעה מצידו כלפי בעל הרכב או מי מטעמו.

אם הוא לא יגיע בעצמו אלא ישלח עובד/בן/אח מספיק שהם יחתמו על זה?

תודה רבה לכם!

קובי

פורסם

אך ורק מי שרשום ברשיון רכב, יכול לדרוש ממך תיקון כזה או אחר. לכן אתה צריך להחתים רק את מי שרשום ברישיון רכב, או כל אחד אחר בצירוף יפויי כוחו ות.ז. של מי שרשום ברישיון רכב.

מה לגבי ביטוח מקיף/צד ג'? יכול להיות שישתלם לך יותר להפעיל ביטוח, ולספוג את ההשתתפות העצמית + תוספת פרמיה במשך שלוש שנים (כמה מאוד בודדות של שקלים).

נ.ב. אני מציע שגם אתה תתקין חיישני רוורס ובכך תמנע מקרים דומים בעתיד. זה גם זול יותר.

פורסם

נראה כי הנזק ניתן לתיקון ללא צורך בהחלפת הפגוש.

המחיר אמור להיות סביב ה 500 ש"ח +מע"מ לתיקון וצבע לכל הפגוש.

יתכן ויהייה צורך בהחלפת חיישן רוורס , חיישנים אלו נוטעים להיפגע מכל נגיעה ויש צורך להחליפם.

פורסם

הבעיה היא שהרכב שבו נהגתי לא שלי, אלא של אחותי(רכב חברה).

נסענו יחד, וקשה לה קצת לנהוג עקב לידה אז אני נהגתי וקרה מה שקרה.

אגב אני לא יודע איך בקאיה הזאת הכל נמעך, אצל אחותי ברכב יש שריטה במקום בלבד.

מה שקרה זה כך:

הרכב הנפגע עמד בכביש במקום אסור, אני בעמידה סיבבתי את ההגה על מנת לעקוף, כנראה שזה לא הספיק והפינות התנגשו מעט, לא נסעתי מהר אני רק הרמתי את הרכב מהברקס וגלשתי.

אני לא רוצה שיהיה מצב שאחותי תצטרך לספוג את התשלום מצד אחד, וגם מצד שני שיעשו לה בעיות בעבודה למה אחיך נהג(אני לא יודע אם הם יבינו שהיה לה קשה ולכן אני נהגתי, היא לא ילדה היום או אתמול אבל סובלת מבעיה בבטן מהלידה).

עריכה:

מישהו מוכן לעזור לי לנסח את הדף שאני יחתים את בעל הרכב עליו?

אני ממש לא טוב בדברים האלו.

מה לעשות אם הוא יסרב לחתום?

קובי

פורסם

אתה, כנהג ברכב חברה של אחותך, מכוסה מבחינה ביטוחית?

לפחות צד ג'?

אם לא - תעשה הכל כדי לסגור את התיקון בינך לבין בעל הרכב הנפגע.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני לא יודע מה פשר הביטוח, פעם קודמת שהיא רצתה להביא לי לנהוג, היא שאלה את הקצין רכב בחברה הוא אמר לה אין בעיה(לא לקח פרטים שלי).

כששאלתי את סוכן הביטוח שלי לפשר העיניין הוא אמר לי שלרב הם עושים ביטוח כל נהג ולכן הם לא לקחו פרטים.

קובי

פורסם

כנראה "באת לו בזווית לא טובה", לכן הנזק שלו כ"כ גדול לעומת שלך. יש בפגוש איזורים שיתישרו כשהם חוטפים, ויש כאלה שלא (הפינות החדות הן דוגמא טובה לאיזור שבד"כ לא מצליח "להתאושש" לבד)

בנוגע למסמך, אני ממש לא משפטן, אז קח בערבון מוגבל, אבל הייתי כותב:

זכרון דברים

בנוגע לפגיעת חניה בתאריך -------- בחניון -------- שבעיר---------

קוביק 9 מס' ת"ז------- (להלן הפוגע) מתנצל על שפגע ברכב קיה קרניבל מ"ר------- תוך כדי נסיעה לאחור ובזמן שהקיה עמדה בחניה אסורה.

בעל הרכב הנ"ל , ישראל ישראלי, מס' ת"ז ------------ (להלן הנפגע) והפוגע סיכמו בניהם כי הרכב יתוקן לשביעות רצונו של הנפגע במוסך ----------- שכתובתו--------- (להלן המוסך) על חשבונו של הפוגע.

הנפגע מצהיר בזאת שלאחר תיקון הנזק אין לו ולא יהיו לו תביעות נוספות לפוגע בנוגע לאירוע שבנדון, וכי בעצם שחרור הרכב מהמוסך הוא מעיד כי התיקון בוצע לשביעות רצונו המלאה.

ולראיה באנו על החתום:

קוביק 9 _________________ ישראל ישראלי _______________

אגב, אם הוא מתחיל להתחכם, שלח אותו להתעסק עם קצין הרכב. אל דאגה, לך ולאחותך לא יאונה כל רע, והוא יראה את הכסף בבוא המשיח.

יש לו מזל שאתה פגעת בו. אצל הרבה אחרים שאני מכיר הוא היה רץ הרבה לפני שהיה רואה פגוש מתוקן.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

עדכון:

נסעתי לפחח, אשר תיקן את הרכב.

יישור המקום, מילוי והחלקה בעזרת חומר, וצביעה של כל הטמבון כולו בתנור ב2 שכבות עלו לי 700 ש"ח.

אני מרוצה וגם בעל הרכב.

ביקשתי ממנו שנכתוב על דף שהגענו להסדר וכדו', הוא העביר זאת למזכירה שלנו והיא הכינה לי דף כזה:

אל: קובי כהן, רח'... כפר סבא.

אנו החתומים מטה, בעלי רכב מסוג קאיה קרניבל מספר רכב------------- מאשרים שהרכב הנ"ל טופל במוסך עקב פגיעה בפגוש הרכב.

הרכב תוקן לשביעות רצוננו.

אין לנו, ולא תהיינה לנו כל תביעות בקשר לפגיעה זו.

בברכה:

יש חותמת של העסק + קישקוש בעט - האם זה בסדר או לחזור ולבקש חתימה של בעל הרכב עצמו?

כמו כן, אני חייב לציין את הפחח שטיפל ברכב, ביצע עבודה טובה ויסודית וגם התחשב בעובדה שאני חייל משוחרר ומוגבל תקציבית.

כל מי שצריך(אני מקווה שלא תצטרכו) פחחות, שיפנה למוסכי איתן ברעננה,רחוב התעשיה 3 (מול מוסך מרתון, צמוד לדימנומטר).

קובי

פורסם

המסמך בסדר גמור.

אגב, אם תעשה חיפוש, תראה שכבר המלצתי כאן על איתן לא פעם.

שמאי רכב ש"ריחם עלי" שלח אותי אליו פעם. שלחתי אליו גם כמה אנשים לא דרך הפורום. אכן עושה עבודה סבירה מאד במחיר הוגן מאד.

הוא יושב מול ד"ר פח וצבע פחות או יותר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...