Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי ס. לנסר 97,

היום החליפו לי ברכב זוג צלחות מקדימה+ זוג סנדלים .

בעבר כשהחליפו לי סנדלים,תחושת הבלימה לאחר מכן היתה מיידית ודוושת הברקד לא שקעה יותר מדי.

עכשיו לאחר ההחלפה,הברקס קצת שוקע ובנוסף ציפיתי לבלימה חזקה יותר.

מה יכולה להיות הבעיה?

תודה רבה

פורסם

חלופי? מקורי? אם החלקים חליפיים זו יכולה להיות הסיבה. בנוסף לכך בגלל שזה חדש צריך קצת לנסוע כך שהרפידות ייתפסו הייטב את צלחות הבלימה.

:)
פורסם

אכן לא פירקו את הצינורות שמן ,אז לא צריך ניקוז

והסנדלים הם חלופיים של איזו חברה ספרדית,שכחתי את שמה

פורסם

אני רק אחזק משהו קטן בנוסף ל vogivog, יכול להיות שהחלק הפנימי של הדראם

כבר שחוק בצורה רצינית/ או מלוכלך, כאשר מבצעים החלפה של סנדלים מומלץ לעבור

על החלק הפנימי של הדראם עם נייר שיוף על מנת לקבל שטח מגע טוב יותר ונקי מלכלוך.

נוסף לכך, האם ביצעו "מתיחה"/פתיחה של הסנדלים במידה מסויימת לאחר ההרכבה ?

פורסם
אני רק אחזק משהו קטן בנוסף ל vogivog, יכול להיות שהחלק הפנימי של הדראם

כבר שחוק בצורה רצינית/ או מלוכלך, כאשר מבצעים החלפה של סנדלים מומלץ לעבור

על החלק הפנימי של הדראם עם נייר שיוף על מנת לקבל שטח מגע טוב יותר ונקי מלכלוך.

נוסף לכך, האם ביצעו "מתיחה"/פתיחה של הסנדלים במידה מסויימת לאחר ההרכבה ?

ידידי היקר,

סנדלים הוא היתכוון לרפידות ברקס קדמיות שהוחלפו ביחד עם צלחות. אם הטיפול הנ"ל היה מתבצע על מערכת הבלימה האחורית ללא ספק היה צורך לבצע שיוף או חריטה לדראמים.

פורסם
שלום רב,

ברשותי ס. לנסר 97,

היום החליפו לי ברכב זוג צלחות מקדימה+ זוג סנדלים .

בעבר כשהחליפו לי סנדלים,תחושת הבלימה לאחר מכן היתה מיידית ודוושת הבלם לא שקעה יותר מדי.

עכשיו לאחר ההחלפה,הברקס קצת שוקע ובנוסף ציפיתי לבלימה חזקה יותר.

מה יכולה להיות הבעיה?

תודה רבה

שלום רב !

עלייך לדייק מלפנים יש צלחות ודיסקיות בלם ולא סנדלי בילום הנמצאים רק בתוף בלם מאחור.

מלבד הפרט הלא חשוב הזה, כמדומני שעל מנת להחליף דיסיקיות חדשות ולהחליף צלחות, יש לפרק את הקליפר ולכווץ אותו על מנת שדיסיקיות הבלם החדשות העבות יותר ישתחלו בקלות.

אי לכך לדעתי יש לשחרר את ניפל ניקוז האוויר בקליפרים על מנת לכפץ את הבוכנה בקליפר, וברירת המחדל הוא נוזל בלמים המתנקז החוצה.

לכן יש לנקז אוויר, ודוושת הבלם תעלה , ותחושת הבלימה תיהיה גבוהה יותר.

מכיוון שזאת השערתי בלבד.

אמתין להבהרה מוסמכת יותר ממקצועני הפורום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

זה שלא פרקו צינורות שמן לא אומר שלא צריך לנקז. אם הבוכנה יצאה החוצה אז נכנס אוויר.

לרוב דווקא מכווצים את הבוכנה כדי להכניס את הקאליפר למקום ואז נוזל בלמים יוצר ממיכל העודפים ונשפך החוצה (ואז צריך לשטוף טוב טוב את כל האיזור).

על כל פנים- אם החליפו גם את הצלחות וגם את הרפידות מקדימה (ולא נגעו מאחורה) הבלימה צריכה להיות טובה לפחות כמו שהייתה. אם היא פחות טובה חזור למוסך שביצע את העבודה לבדיקת הנושא.

פורסם

מחזק את החבר'ה היקרים שמעליי, מעבר לכך כשאומרים סנדלים מדובר

על סנדלי בילום בדראמים בחלקו האחורי של הרכב, שימו לב להודעתו המקורית:

" זוג צלחות מקדימה + זוג סנדלים ",

אני לא אמור לנחש שפותח השרשור התבלבל :wink:

פורסם
שלום רב !

עלייך לדייק מלפנים יש צלחות ודיסקיות בלם ולא סנדלי בילום הנמצאים רק בתוף בלם מאחור.

מלבד הפרט הלא חשוב הזה, כמדומני שעל מנת להחליף דיסיקיות חדשות ולהחליף צלחות, יש לפרק את הקליפר ולכווץ אותו על מנת שדיסיקיות הבלם החדשות העבות יותר ישתחלו בקלות.

אי לכך לדעתי יש לשחרר את ניפל ניקוז האוויר בקליפרים על מנת לכפץ את הבוכנה בקליפר, וברירת המחדל הוא נוזל בלמים המתנקז החוצה.

לכן יש לנקז אוויר, ודוושת הבלם תעלה , ותחושת הבלימה תיהיה גבוהה יותר.

מכיוון שזאת השערתי בלבד.

אמתין להבהרה מוסמכת יותר ממקצועני הפורום.

בברכה

צביקה

על מנת לכווץ את הבוכנה בחזרה למקומה אין צורך בשיחרור בורג הניקוז וניתן דיי בקלות לבצע זאת עם כלי מתאים, פשוט מומלץ להסיר בזמן הכיווץ של הבוכנה את מיכסה מילוי נוזל הבלמים על מנת שהיא תיתכווץ בקלות יותר ולא במצב שהמערכת אטומה.

זה שלא פרקו צינורות שמן לא אומר שלא צריך לנקז. אם הבוכנה יצאה החוצה אז נכנס אוויר.

לרוב דווקא מכווצים את הבוכנה כדי להכניס את הקאליפר למקום ואז נוזל בלמים יוצר ממיכל העודפים ונשפך החוצה (ואז צריך לשטוף טוב טוב את כל האיזור).

על כל פנים- אם החליפו גם את הצלחות וגם את הרפידות מקדימה (ולא נגעו מאחורה) הבלימה צריכה להיות טובה לפחות כמו שהייתה. אם היא פחות טובה חזור למוסך שביצע את העבודה לבדיקת הנושא.

כזכור לי הבוכנה היוצאת מהקאליפר עובדת על לחץ שמן שמוזרם אליה ולא על לחץ אויר כך שאין צורך לנקז אויר כי אם לא ייתבצע ניקוז נוזל בלמים מכל דרך שהיא גם ניקוז אויר לא ייצטרך להיעשות.

פורסם

הוויכוח מיותר, אין צורך לנקז אוויר כשמחזירים את בוכנת הקאליפר פנימה מכיון שאין לאוויר מאיפה להיכנס למערכת בזמן ההחזרה.

מה שכן כדאי לפתוח את המכסה של מיכל נוזל הבלמים כי המפלס בו יעלה, ועדיף בעזרת מזרק להוציא את העודף במידה ונשאר לאחר סיום העבודה וניפוח על הדוושה.

פורסם
אני לא מבין, אתה מתווכח על מה שאתה לא יודע או מה?

אני מיתווכח שאני רוצה להיות חכם ולא צודק ועצם העובדה שאני מבצע זאת כבר לא מעט שנים ומוכן בהחלט לשמוע את ההסבר על איזה אויר אתה מדבר בדיוק שניכנס לבוכנה? מאיפה? האויר היחיד שמגיע למערכת הבלימה זה אויר אטמוספרי אל מגבר הבלם. משם והלאה פנויה הדרך לנוזל הבלמים.

פורסם

לדיסקיות לוקח זמן לתפוס את הצורה של הצלחות.

על כן לוקח זמן עד שהבלימה חוזרת להיות טובה לאחר ההחלפה.

על פי ההוראות של TRW, יצרן בלמים מוכר לוקח משהו כמו 300 ק"מ.

ההסבר נכון במידה וההתקנה והחלפים היו כנדרש.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

• תוכן חדש...