Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5497 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי אאודי 80 שנת 91 מנוע 2ליטר דגם E ידני.

ברכב נקרעה רצועת הטיימינג תוך כדי נסיעה .

הרכב עמד מספר חודשים עד שהחלטתי לסדר אותו קניתי רצועה חדשה ומותח

החלפתי וכיוונתי

הרכב מניע אך מקרטע כאילו הוא עובד על שלושה בוכנות לא עומד על טורים בכלל .

כשאני משחק עם הגז ומוריד אותו ל 10.000 טור נשמע חריקת שסטומים או משהו כזה .

רציתי לקבל כמה חוות דעת מאיפה להמשיך .:roll:

ואם אפשר לדעת את צורת כיוון הטיימינג אני ישמח .

תודה לעונים !!:-D

פורסם

שלום רב , וברוך בואך לפורום!

סכוי רב, ששסתום התעקם, או פלג רטוב בשמן, חוט הצתה לא תקין, חוסר נצוץ באחד מחוטי ההצתה, חוסר קומפרסייה, או יניקת אוויר מצנרת וואקום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום רב !

למה אתה הולך על כוון הצתה, אם אני מניח שלא פרקת מפלג בעת החלפת חגורת הטיימינג.

וכוון הצתה לקוי לא גורם למנוע לעבוד כאילו על שלושה צילנדרים.

אל תחפש את המטבע מתחת לפנס !

בדוק ואבחן תחילה,איזה צילנדר לא מגיב, בדוק את מצב הפלג של אותו צילנדר, ניצוץ בחוט ההצתה של אותו צילנדר, קומפרסיה, וחשד ליניקת אוויר מצינור מגבר בלם.

בברכה

צביקה

פורסם

משהו לא ברור לי:

אם רצועת התיזמון ניקרעה תוך כדי נסיעה מדוע לא פתחת ראש מנוע לבדוק את העניין של מיפגש בוכנות שסתומים שזה רוב הסיכויים מה שקרה לאור התופעות שאתה מציין כעת?

:)
פורסם

רציתי לבדוק אולי לא צריך לפרק ראש .

קרה לי את זה כבר בעבר ברכב אחר .

יש אפשרות להשיג שירטוט של כיוון הטיימינג ?

פורסם

לפני הרכבת הרוצעה דאגת להביא את הקרנק ל-TDC ואת גלי הזיזים לכוון עפ"י הסימנים?

במנוע הזה המפלג לא מונע ישירות ע"י גל הזיזים אלא ע"י משאבת השמן שמופעלת ע"י ציר שמופעל ע"י רצועת הטיימינג. לכן בטוח שהרוטור יצא מכיוון אם לא נתת את הדעת אליו.

פורסם

את הקרנק כיוונתי לפי החץ שהיה מסומן על הפלסטיק .

ואת גלגל הזיזים כיוונתי לפי הסימנים .

הגלגל האמצעי של המשאבת שמן לא כול כך ידעתי איך לכוון אותו אז שמתי את הסימון שלו בשעה 9 .

אני ישמח אם מישהו יוכל לעזור באיור לכיוון מאוטודטה או משהו דומה .:-)

אולי זה יעזור . כשאני מנסה להניע את הרכב אני שומע כאילו משהו שניתפס

רעש של מכה ותזוזה של המנוע . אבל שהרכב מניע אין שום רעש מהמנוע ! עד שהוא מגיע ל 10.000 טור .

פורסם

הנה תרשים מאוטדטה.

זה לא אותו קוד מנוע כמו שלך, אני מקווה שאין הבדלים. (זו תצורה עם מותחן אוטומטי)

1.jpg

פורסם

את הקרנק עדיף לכוון לפי הסימון על גלגל התנופה, כי יכול להיות שאם פעם הוציאו את הפולי ולא החזירו בצורה הנכונה אז הסימן כבר לא אומר כלום, אלא אם כן יש רק צורה אחת להרכיב אותו.

גם אל תתייחס לסימן על גלגל השיניים האמצעי, וזאת משלוש סיבות:

1. קשה לדאוג ששלושת הגלגלי שיניים לא יזוזו בזמן מתיחת הרצועה

2. יכול להיות שפעם הוציאו את המפלג ולא החזירו בדיוק באותה זוית

3. מהסיבה שאולי הפולי של הקרנק לא מורכב נכון.

הכי טוב אחרי שמותחים את הרצועה ומוודאים שהגל זיזים והקרנק מכוונים להוציא את מכסה המפלג ולסובב את המפלג כך שהרוטור יצביע אל החריץ, ואם לא ניתן לסובב מספיק אז להוציא את המפלג ולהחזיר לפוזה הנכונה, ומשם לכוון את ההצתה.

פורסם
את הקרנק עדיף לכוון לפי הסימון על גלגל התנופה, כי יכול להיות שאם פעם הוציאו את הפולי ולא החזירו בצורה הנכונה, אז הסימן כבר לא אומר כלום, אלא אם כן יש רק צורה אחת להרכיב אותו!

הכי טוב אחרי שמותחים את הרצועה ומוודאים שהגל זיזים והקרנק מכוונים להוציא את מכסה המפלג ולסובב את המפלג כך שהרוטור יצביע אל החריץ, ואם לא ניתן לסובב מספיק אז להוציא את המפלג ולהחזיר לפוזה הנכונה, ומשם לכוון את ההצתה.

שלום רב !

פולי מנוע ניתן להרכיב בצורה אחת בלבד, בוודאי ברכבים ישנים שבו פולי המנוע מחובר לגל הארכובה וננעל/מקובע, בעזרת שגם(קיל).

אלא אם השגם נשחק ונתלש.

בברכה

צביקה

פורסם
שלום רב !

פולי מנוע ניתן להרכיב בצורה אחת בלבד, בוודאי ברכבים ישנים שבו פולי המנוע מחובר לגל הארכובה וננעל/מקובע, בעזרת שגם(קיל).

אלא אם השגם נשחק ונתלש.

בברכה

צביקה

את גלגל השיניים שעליו מתלבשת רצועת הטיימינג אכן ניתן להרכיב רק בצורה אחת בגלל השגם.

אבל הפולי הוא הגלגלת של רצועת המנוע, שעליה נמצא הסימן של ה-TDC, ולה אין שגם, כך שניתן להרכיב אותה באופן שהסימן לא יהיה במקום.

• תוכן חדש...