Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אז עשיתי היום את הבדיקה, כל הטיפולים עד כה היו במוסך השחר בנתניה.

טסט עבר לפני חודשיים ללא שום טיפול לפני.

הקילומטרז הוא 93500 ומודבקת על השמשה שהטיפול הבא הוא ב100000.

הבדיקה עצמה לא עברה משהו, אבל מה שאני רוצה לשאול זה מה אתם חושבים שכדאי לסדר ומה בעצם "שטויות".

לצורך הדוגמה רשום פנס אחורי שבור, זה סדק כל כך קטן שבקושי רואים אותו. אבל י איזה משהו במנוע שלפי מה שהבנתי אפשר לטפל בו בזמן ולא לצאת בנזק גדול.

להלן התוצאות:

16lgqkp.jpg

פורסם

מעבר לכסת"חים הרגילים, הדבר הרציני הוא מה שvo364 ציין ומסומן גם קו תחתון אליו בבדיקה.

צמיגים לא זהים זה סימן של הזנחה ואם זה על ציר עם דפרנציאל זה בכלל לא טוב.

עדיף לעבור לרכב אחר לדעתי. יש בעייה עם ראש מנוע - זו השקעה כספית. מי מבטיח שאחרי השיפוץ והשחזה יחס דחיסה ישאר תקין ולא גדול מידי?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צמיגים לא זהים זה סימן של הזנחה ואם זה על ציר עם דפרנציאל זה בכלל לא טוב.

הצמיגים מאחורה זהים ומקדימה זהים, אבל לא כל הרביעייה זהה.

יש בעייה עם ראש מנוע - זו השקעה כספית. מי מבטיח שאחרי השיפוץ והשחזה יחס דחיסה ישאר תקין ולא גדול מידי?

זה עדיין לא בטוח ראש מנוע, צריך לבדוק, יכול להיות שזה יסתכם ב500 קל ולא ב4000, הכל שאלה של כמה זמן הבעיה קיימת

חוץ מזה יש עוד משהו רציני?

פורסם

מאיפה גזים נכנסים למערכת הקירור? הלוגיקה אומרת רק מצילינדרים. כלומר במקום כלשהו יש מעבר גזים, סבירות גבוהה שזה ראש.

צמיגים זהים על כל סרן זה בסדר (כמובן עדיף 4 זהים, אבל גם זה מקובל).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מהכתובת אני רואה שמדובר במ.מ.מ. "מעבר גזים למערכת קירור" הוא חלק מהכסת"ח הקבוע שלהם, ולכן לעניות דעתי אין להתייחס למשפט ברצינות גדולה מדי.

בדיקה של רכב ישן תמיד תניב איקסים לכל האורך - אך פעמים שיש ברכב פגם שכתוצאה ממנו מסתבר שלא כדאי לקנות את הרכב.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בדקתי פעם רכב במממ. מעבר גזים לא היה כסתח. הבוחן הראה לי את זה קורה.

פורסם

ישנם הרבה כלי רכב שיש בריחה של גזים למערכת הקירור בגלל שהאטימה לא מושלמת - ברוב המקרים התופעה הזאת אינה מחייבת טיפול או התייחסות מיוחדת.

שהרי אפילו ברכב חדש מניילון ישנה נפילת לחץ מסויימת, ולאן נראה לך שהלחץ דולף?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ראשית, צריך לזכור שמדובר במכונית בת 9 ולא במכונית חדשה, ואין שום סיכוי שהכל או אפילו הרוב ייצא תקין.

סה"כ בדיקה טובה למדי עם ליקויים הגיוניים הן לנסועה והן לפז"מ המכונית.

בדוק היטב את נושא מעבר הגזים - לפונטו 16V ראש מנוע מאד רגיש וקשה עד בלתי אפשרי לשפץ אותו, מה שעלול לעלות 4-5K.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תשמע הבדיקה מצויינת ונקייה לחלוטין חוץ מהקטע של המעבר גזים.

אתה חייב לברר את הנושא לעומק ואם אין בעיה בראש מנוע הייתי חוטף את הרכב, רק תזכור שבעיקרון אתה צריך כאן לקחת בחשבון שיש ככל הנראה לבצע את הדברים הבאים:

החלפת 2 צמיגים (אם אחורי שמאלי פגום צריך להחליף את שניהם).

החלפת בולמי זעזועים קדמיים.

כיוון פרונט.

החלפת פנס איתות + פנס אחורי.

אלו תיקונים פשוטים ולא יקרים מדי.

באמת שבדיקה אחלה לרכב בגיל הזה.

תנסה להגיע איתו להסכמה על המחיר.

פורסם

החלפת 2 צמיגים (אם אחורי שמאלי פגום צריך להחליף את שניהם).

החלפת בולמי זעזועים קדמיים.

כיוון פרונט.

החלפת פנס איתות + פנס אחורי.

לקחתי חצי הימור, הורדתי מהמחירון 2500, ז"א 17500 עלה הרכב. אולי טעות אבל אולי הרווחתי.

צמיגים אני אחליף 4 כי הקדמיים היו אחוריים בעבר ואני מעדיף הכל חדש כי זה החיים שלי. יש המלצה לחברה או לסוג מסוים?

פנס אחורי אין מה לגעת כי לא רואים את הסדק כמעט, הוא באורך של חצי זרת. (אלא אם כן יש חוק שמחייב ואני אשמח שתיידעו אותי)

ואת האיתות אני כמובן אסדר עם כיוון הפרונט.

נקוה שהגזים לא רציני וזהו.

המון המון תודה

פורסם

תתחדש!

בקשר לצמיגים - תחפש בפנצ'ריות בסביבתך :

KLEBER DYNAXER HP2, GOODYEAR DURAGRIP, YOKOHAMA A.DRIVE, DUNLOP SP10,

BRIDGESTONE B250 , MICHELIN ENERGY.

מה שתמצא טרי יותר ובמחיר יותר נוח (כנראה זה קלבר או יוקוהאמה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
תתחדש!

בקשר לצמיגים - תחפש בפנצ'ריות בסביבתך :

KLEBER DYNAXER HP2, GOODYEAR DURAGRIP, YOKOHAMA A.DRIVE, DUNLOP SP10,

BRIDGESTONE B250 , MICHELIN ENERGY.

מה שתמצא טרי יותר ובמחיר יותר נוח (כנראה זה קלבר או יוקוהאמה).

הסתדרתי כרגע על GOODYEAR DURAGRIP

4 גלגלים 1400שקל אחריות ועבודה מהירה ואדיבה באוטודיפו

חסר לי כיסוי מושבים אבל לא ידעתי לנתק את משענות הראש ואמרו לי שבמוסך פיאט יסבירו לי איך, זה כל כך מורכב?!

פורסם

לא רוצה לבאס אבל שילמת יקר על הצמיגים:

זוג goodyear עלה לי לפני 3 חודשים 550 ש"ח.

[img]file:///C:/My%20Documents/My%20Pictures/מתתי.jpg[/img]

• תוכן חדש...