Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בשוויצריה - חפש חנות שוקולד של שפרינגלי (Sprungli נקודותיים מעל ה-U)... לא הקונדיטוריה באותו שם, שגם היא אגדית, אלא מותג השוקולד שהתחיל את דרכו אי פעם כגרסת הפרימיום של Lindt וכיום למיטב ידיעתי הוא עצמאי, או משווק ככזה. לא ניתן להשיג למיטב ידיעתי מחוץ לשוויצריה. יש חנויות בכל מיני מקומות, למשל בדיוטי פרי בציריך.

זהו קרוב לוודאי השוקולד ה"תעשייתי" (להבדיל מחנויות בוטיק של שוקולטיירים) הטוב בעולם, ודאי הטוב ביותר שאני מכיר, ולמעשה טוב יותר כמעט מכל שוקולד בוטיק, טרי ואיכותי ככל שיהיה, שאי פעם טעמתי.

:shock: חשבתי לרגע שאימא שלי נרשמה לפורום... ציטטת אותה מילה במילה!

כתבת את זה הכי מדויק שאפשר - שוויץ לא מתהדרת בשוקולטיירים ובבוטיקים למיניהם,

אבל השוקולד "התעשייתי" הפחות-או-יותר-נפוץ הוא בד"כ מעולה. בעיקר שפרונגלי.

עוד בשוויץ - גבינות שעולות כאן 250-300 לק"ג, במיוחד gruyere (גרויאר) ו-appenzel עולות בסופרמרקטים הגדולים

גג, אבל גג 100 ש"ח לסוג הכי יקר שיש. לאמיצים מומלץ בכלל vacherin שוויצרי (לא צרפתי, זאת גבינה שונה),

שאין להשיג בארץ בשום צורה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תודה לכל המגיבים.

אבל סמארט פון אני לא יקנה בחו"ל.

ג'גאטים כן. מוצרים מיוחדים כן.

אגב הרוטב מוות שמדברים בשרשור ליד. (ניתן לקנות שם?)

גודייבה. נחשב לשוקולד מעולה.? או שזה היה פעם?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

גודייבה זה בכלל לא שוויצרי. רוצה שוקולד טוב?

קנה משהו שמעולם לא נתקלת בשם שלו בארץ.

גאדג'טים ומוצרים מיוחדים בזול? המדינה האחרונה בעולם, אולי...

DEATH SAUCE זה אפילו לא בכיוון.

להזכירך, במקרה ששכחת, אתה נוסע לשוויץ. ש-ו-ו-י-ץ.

לא הונג קונג ולא ארה"ב. שוויץ. שוויץ, כבר אמרתי?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
חשבתי לרגע שאימא שלי נרשמה לפורום... ציטטת אותה מילה במילה!

אני מרשה לעצמי לכתוב על עצמי שאני כבר קשיש - אבל לא לאף אחד אחר !!! :-D

ולפותח השרשור, זה באמת לא קשור לשוויצריה אלא משהו כללי - אסור לחפש בחו"ל את מה שאתה כבר מכיר. מה מעניין בזה? היום כש-95% מהדברים אפשר למצוא בארץ, אתה צריך להיות מאושר למצוא במדינה כלשהי, באירופה בפרט, משהו שאתה לא מכיר, עם טעם קצת אחר, צורה קצת שונה, איכות קצת... "שווייצרית".

יש לי מנהג - כשאני מגיע לאזור בעולם שעוד לא הייתי בו, אני פשוט נכנס לסופרמרקט גדול ומבלה שם שעה. סתם כך, להסתכל מה קונים, מה אוכלים, מה מיוחד. דברים קטנים שאפשר להביא, או לנסות במלון. ואגב - הסופרמרקט שהכי הרשים אותי אי פעם, היה זה שנכנסתי אליו באקראי בז'נבה. רק אגף המלחים היה בגודל של כל אגף התבלינים בארץ - מלח בכל הצבעים, הצורות, הגדלים... כנ"ל הסוכר... וקיר שלם שהוקדש לבישום מאכלים - משהו שמוסיפים לאוכל רק שיהיה לו ריח, לא טעם - שבכלל לא נתקלתי בו בארץ. ככה זה במדינה עשירה.

בכל מקרה אני ממליץ לכל אחד לבקר בסופר במדינה שמבקרים בה!

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תבזבז על כל מה שאתה צריך בדיוטי פרי, אחרכך אל תוציא את הארנק בכלל, וכשאתה בשוייץ תאכסן את הארנק במזוודה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני נמצא ביער השחור. בעיירה בשם טוטנהם.

אני כאן עד יום שלישי.

יש לך המלצות לאטרקציות באזור?

ולחנויות זולות? אגב המדיה מרקט שווה כניסה? זה זול?

כדאי לקנות כאן לדרמן לדוגמא?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

היי אני מתגורר בווינטרטור, שעה נסיעה מהיער השחור, לדרמנים לא ממש משתלמים לקנות פה בשוויץ, רוב הדברים פה יקרים הרבה יותר מגרמניה.

• תוכן חדש...