Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5580 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את האמת אני פותח את השרשור הזה לאחר התייעצות עם חבר ורצון לעזור לו במציאת רכב לזמן הקרוב.

יוצא לנו לעיין ביד 2 כמעט כחודשיים ואנחנו רואים שאנשים פשוט לא מצליחים למכור רכבים כמו שנמכרו פעם,הרכבים המדוברים הם איביזות גולפים לאונים אודי וכו'.

אני מדבר על הרכבים המוגדשים כמו GTI,CUPRA וכו'.

האם לאור עליית מחירי הדלק אנשים פחות ופחות מחפשים רכבים בעלי רכבים עם נפחים של 2.0T או נפחים דומים ששותים בערך כמות זהה של דלק?

האם אנשים חושבים לכיוון העתיד לפרוייקט של בטר פלייס וכך זה אולי גם משפיע על המכירות?

האם גם הפרוייקטים של המצלמות מהירות החדשות פוגעות במכירות אלו?

ופה אולי אנשים שעוסקים בתחום יוכלו לענות לי אבל אני מאמין שאני לא אקבל תשובה בגלל אינטרסים שונים אבל בכל זאת,האם אתם מכירים אנשים שהקציבו סכום מסויים על קניית רכב כמו GTI או לאון קופרה שירוקו 2.0 טורבו ולאור עליית מחירי הדלק התפשרו לכיוון אחר?

אשמח לתשובות כי הנתון די מעניין,לפני שנה שנתיים לא נראה כזה דבר.

בעיקרון העניין הוא שהחבר הזה מתלבט בין שירוקו 1.4 160 כ"ס לבין ה2.0 טורבו ופה נובעות השאלות האלה.

פורסם

תראה לדעתי אנשים שקונים רכבים כאלו יודעים טוב מאוד לאן הם נכנסים,

ככה שאת שקלול הדלק הם עושים מבעוד מועד.

אלא שמסוגלים (או חושבים שמסוגלים..) קונים את הרכב, האחרים קונים אלטו :)

שחבר שלך יבדוק מה הכי חסכונית בקטגוריה ויקח אותה, זה מה שאני הייתי עושה בהתלבטות.

404

פורסם

לדעתי אתה צודק באופן כללי. עוד כמה גורמים שמשפיעים - מאד קל לקנות היום רכב מחברה כי יש מימון טוב מאד (לכאורה) ואולי אנשים גם נרתעים טיפה מהמצלמות החדשות.

לגבי הדגמים שציינת, ובמיוחד הקופרות\FR צורה קודמת - לדעתי המחירון שלהן פשוט לא בכיוון ובגלל זה הן לא נמכרות - פשוט אף אחד לא יקנה אותן קרוב למחיר מחירון.

לגבי הדילמה של חבר שלך - אם כבר אז כבר. שיקח את ה- 2 ליטר.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

והנה מתחיל לו עוד שירשור התבכיינות על הדלק.

אפרופו שביתת הרופאים. הלוואי שהמדינה תחליט שהיא מורידה את מחיר הדלק ל 3.30 שח לליטר והופכת את תחון הרפואה בארץ לפרטית. ככה הרופאים שאני מצדיק אותם שהרי הם קורעים את התחת ומקבלים פרוטות ביחס לזמן שהם השקיעו בכדי לרכוש את ההשכלה שלהם וגם בגלל שהם עובדים מסביב לשעון בשכר לא הולם. ככה גם הרופאים יהיו מאושרים כי השכר שלהם יעלה פלאים פי שלוש או אפילו יותר וגם ציבור הנהגים ירוויח שהדלק ירד ל 3.30 שח לליטר. אז נהיה בדיוק כמו אמריקה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
והנה מתחיל לו עוד שירשור התבכיינות על הדלק.

אפרופו שביתת הרופאים. הלוואי שהמדינה תחליט שהיא מורידה את מחיר הדלק ל 3.30 שח לליטר והופכת את תחון הרפואה בארץ לפרטית. ככה הרופאים שאני מצדיק אותם שהרי הם קורעים את התחת ומקבלים פרוטות ביחס לזמן שהם השקיעו בכדי לרכוש את ההשכלה שלהם וגם בגלל שהם עובדים מסביב לשעון בשכר לא הולם. ככה גם הרופאים יהיו מאושרים כי השכר שלהם יעלה פלאים פי שלוש או אפילו יותר וגם ציבור הנהגים ירוויח שהדלק ירד ל 3.30 שח לליטר. אז נהיה בדיוק כמו אמריקה.

אל תגזים , אף אחד לא בוכה על הדלק אבל אתה חייב להודות שכמעט 7 וחצי שקל לליטר זה המון.

פורסם

מכירי הדלק גרם להרבה אנשים רכישת רכבים "חסכונים" שמתי לב שהרבה התחילו לרכוש את ה i20 והאלטו

ולא נראה לי שתשמע מהם תגובות רעות

ולענין אם החבר פשוט שיחפש את הרכב שעונה כמה שיותר לדרישות אם מינמום צריכת דלק..

פורסם

קורטקס אף אחד לא פתח שרשור ספציפית בנוגע לעליית מחירי הדלק.

השרשור התייחס לגבי הרכבים שלפני 3-5 שנים היו נחטפים כמו לחמניות בשוק כמו STI S2000 גולפים קופרות וכו' וכו'.

אז מסקרן אותי למה חלה ירידה כזאת משמעותית בקניה של הרכבים האלה היום ועוד יותר איך רכבים כאלה עומדים חודשים שלמים ביד 2 ואף על פי שבעלי הרכבים מורידים עוד יותר את המחיר הרכבים עדיין לא נמכרים.

לא פתחתי שרשור לגבי עליית מחירי הדלק,אני באופן אישי קניתי עכשיו ג'יפ ששותה לא קצת דלק ככה שהשרשור ממש לא התייחס למחירי הדלק אלא לסיבה שהרכבים שציינתי נמכרים פחות ופחות.

הסיבה האישית שלי שקניתי את הג'יפ היא המשטרה שכל הזמן מציקה לבעלי רכבים כאלה (יש לי נסיון עם זה) ומצלמות המהירות שהביאו אותי למסקנה שכבר בקושי ניתן יהיה לנצל את הרכבים האלה.

אז סתם סקרן אותי מאנשים עם קצת ידע מה קורה בשוק הזה,זה הכל.

פורסם

אם אשפוט לפי סביבתי, אנשים דווקא מצמצמים נסועה ולא מוותרים על צרכני הדלק.

תתחשב גם דרוב רוכשי הספורטיביים או הג"יפים לא נוסעים הרבה.

פורסם

בתור אחד שמכר איביזה טורבו משופרת חזקה וזללנית [לקח לי כחודשיים כמעט מרגע הפירסום,והאוטו היה במצב מעולה ]

אני די נוטה להסכים עם ההשערה שלך פה,הסיבות העיקריות שמכרתי הן באמת התייקרות משמעותית של הדלק[8 שח וצפונה לאוקטן 98 שהייתי ממלא] ברכב ספורט ישנו בלאי גבוה יותר וחלפים קצת יקרים יותר וגם את זה הרגשתי כמו כן הביטוח די שחט אותי,הקומינסיון על הטסטים שהייתי צריך לשלם,תיגמור מערך משטרת התנועה והאכיפה שהתרכזה בדיכוי אנשים כמוני.

כמו כן טענת שקשה יותר היום למכור רכבים כאילו ובטח שלא במחירים המשובחים שיכולנו לקבל על ריכבנו בשנים עברו[את הרכב שלי מכרתי ב7 אלף מתחת למחירון יד 2,בעוד שעד לפני שנה וחצי שפירסמתי קיבלתי הצעה של 3 וחצי אלפים מעל לאותו מחירון,שלא נדבר על הפתקים שהייתי מוצא על הוישרים מאנשים שהתעניינו ברכב]

כיום כבחור בן 25 שפונה לכיוון לימודים ,מתכנן בחודשים הקרובים לעבור לגור לבד עם החברה,חושב על חתונה בשנה הקרובה.ואינו יכול לחסוך בנסיעותיו:

נאלצתי לוותר על התענוג שעלה לי לא מעט[ולקחתי את הכל בחשבון לפני רכישת רכב ספורט]וזאת כדי שאוכל לנהוג בשקט ושארנקי ינוח בכיסו בשקט,ועברתי למשהו עדין יותר חסכוני יותר וספרטני יותר.

לכן יש אמת בדברייך מניסיוני האישי.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

ההשערה שלך נכונה.

כל אגורה שעולה במחיר הדלק, מרחיקה את החלום של רכב ספורט מהישג ידם של אנשים.

מחירים הגיוניים של 5-6 שקלים לליטר (שגם הם יקרים) עוד מאפשרים לנסוע ברכב מהיר וזללן שכזה - אבל במצב של 7.5 שקלים לליטר הצריכה הופכת לאבסורדית.

לכן - יש פחות ופחות קהל יעד שמוכן לרכוש את הרכבים המשומשים, ובפועל יוצא מזה - המחירון אינו משקף את המצב האמיתי בשוק.

אני חושב שכמות מכוניות המיני שרצה על הכביש משקפת מגמה מדהימה - השוק הזה ילך ויגדל בטירוף, על חשבון המשפחתיות הגדולות (מנהלים), ג'יפים ורכבי ספורט.

אתמול ראיתי ערס מגודל בן 50 + יושב באלטו ומחכה למישהו ליד הפיצוציה. אם גם אנשים כאלה שקידשו את השופוני, קונים אלטו - כנראה שמשהו מהותי מתחיל לזוז בראש של הישראלים.

(נותר רק לחכות למחליפת הפנדה, שתתן בראש לכל הקטגוריה).

פורסם

בנסיעה רגועה ברכבים המוגדשים כמו 1.8T, ניתן להגיע לצריכה זהה לרכב עם מנוע אטמוספרי 1.6,

כאשר בתוך העיר אפילו יותר טובה.

נכון, להגיע מנקודה A ל-B ניתן גם עם האלטו ולחסוך עוד קצת בדלק.

שאלה, האם "הקופסה" הזאת תיתן את אותו חיוך כמו המכונה שיש בה שריקת טורבו או את אותה חווית נהיגה ?

רכב זה לא השקעה כלכלית, לכן צריך לפחות להנות ממנו. ועל זה כמובן משלמים קצת יותר.

פורסם

אלי כמה שזה נכון!!

למרות שקניתי עכשיו ג׳יפ הלאון טורבו עדיין ברשותי(עוד לא קיבלתי את הג׳יפ) כמה שזה נכון שכשאתה נכנס לרכב כזה ותכלס זה כולה לאון טורבו אבל החיוך לא יורד לך מהפנים(גם אחרי 3 וחצי שנים ואני רציני) אבל אני פדנט,אצלי רכב תמיד חייב להיות במצב הטוב ביותר שאני יכול שיהיה.

בכל אופן ממש עצוב שלאט לאט הרכבים האלה יעלמו מהשוק, או לפחות עד שהטכנולוגיה תאפשר ייצורמנועי חשמל או כל פלא טכנולוגי אחר שיציע לנו הספקים גבוהים ממנועים חסכוניים.

בנוגע לצריכת דלק, חלקכם לא תאמינו לי עכשיו אבל בזמן השירות שלי בצבא ברוב הזמן נסעתי ברנו קנגו שהייתב

לנו בבית כמעט חסרת שימוש, העדפתי לחסוך בדלק והשארתי את

הסיאט בבית, בכל אופן יצא לי לנסוע עם הסיאט לאחד הבסיסים בדרום באיזור דימונה, כשנכנסתי לאוטו באמצע הנסיעה שמתי לב שאין לי עליי לא חוגר לא ארנק לא כלום, היה לי בתא כפפות 120 שקל וכבר הייתי בדרך לבסיס וידעתי שאני צריך לתדלק, אז הדלק עלה בסביבות ה5 שקל לליטר, תדלקתי באיזור מסובים ב120 שקל האלה ואמרתי לעצמי נראה מה יהיה כי בכל זאת הייתי חייב להגיע לבסיס, כשתדלקתי הנורה נדלקה ממש כמה שניות לפני, בכל מקרה אני אקצר ולא אחפור, מילאתי בערך 23_24 ליטר,כל כיוון היה בערך160-180 ק״מ ותאמינו או לא כמות הדלק הספיקה לי גם הלוך וגם חזור.

כמובן שנסעתי בצורה חסכונית שלא נראה לי שנסעתי מעולם, בכל אופן אם רוצים גם לזה אפשר להגיע.

אם משהו לא ברור אז תבינו, נרשם מאייפון.

• תוכן חדש...