Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי סיטרואן C5 (דגם ישן) שנת 2005, פרטית, יד שנייה, אנו חושבים למכור ולקנות במקומה מכונית אחרת, יותר חסכונית למשפחה.

טנק דלק בסיטרואן הוא 350 ש"ח כל שבוע וחצי בערך, שלא לדבר על הטיפולים היקרים והביטוחים/טסטים של רכב "מנהלים". מה שמשפחה ממוצעת לא ממש צריכה.:oops:

אישית, אני פחות אוהב משפחתיות כדוגמת הפוקוס/אלנטרה וכו' ("הסירות") אלא יותר מיניוואנים (דוגמאת הסיטרואן קסארה פיקסו/רנו סניק/מזדה 5...) אבל אם תהיה המלצה גורפת לדגם מסויים, אני לא פוסל..:|

יש לי 3 ילדים, מה שאומר שאני צריך מקום מאחור ל2 בוסטרים וכסא תינוק. לא אמור להיות בעיה ברוב הרכבים למיטה ידיעתי.

מה שחשוב לי הוא צריכת דלק נמוכה, לא לרדת (אם אפשר) בשנים, ושהרכב יהיה מפנק (עד כמה שניתן - קשה לרדת מרמת הפינוק של הסיטרואן :))

אם נצא מנקודת הנחה שהסיטרואן שווה באזור ה50 אלף (כ90 אלף ק"מ), מהם האופציות שלי בכלל:?:

איזה רכב (מהקטגוריות הנ"ל) נחשב לאמין וחסכוני:?:

תודה :-D

נ.ב. אמרו לי להתרחק מרנו ומשברולטים.. קצת הפחידו אותי האמת.. :?

פורסם

אני לא בטוח שאתה יכול למכור את הרכב ב-50K.

יש עכשיו מבצע באופרייט ליס, 30% הנחה מהמחירון. יש להם גם C5.

צא מתוך הנחה שרכב שהמחירון שלו הוא 80K יימכר בסביבות 55K, לרכב שנת 2008. לא 2005.

קודם תבדוק כמה הרכב שלך שווה בפועל בשוק של היום, אח"כ תעשה שיקולים של מכירה והשתדרגות. אולי תגלה שאין לך כסף בכלל להשתדרג ועדיף לספוג עלויות דלק.

עוד נקודה - את החישוב שאתה עושה היום של הדלק, עושים עוד אלפים כמוך שאחזקת לוויתנים כמו ה-C5 מתחילה לעלות להם בבריאות. השוק למכוניות האלה הולך ומצטמצם וההיצע רק גדל. כל אגורה שמתווספת למחירי הדלק שוברת עוד בעלים של מכונית מנהלים משומשת...כך שייתכן ותצטרך להתפשר אף יותר מהרגיל כדי למכור את הרכב.

פורסם

אין סיכוי שתמכור את הרכב שלך בחמישים אלף, תשכח מזה. גם את הדגם החדש לא ימכרו בסכום כזה.

כמו כן, הדרישות שלך אינן מתיישבות עם רכב שיהיה חסכוני במידה רבה יותר מה C5.

אני מציע לך לערוך חישוב כלכלי ריאלי ולראות האם שווה לך להחליף רכב, אני יכול לומר לך שחסכון בדלק זו לא סיבה להחליף רכב אם אתה מתכוון להוסיף כסף רב כדי לרכוש רכב חסכוני יותר...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

עד כמה שאני יודע הרכב במשפחתי הזול ביותר כרגע שהוא לא דיזל, ויתאים בתקציב שלך, זה הטויוטה קורולה רובוטית.

אבל החיסכון הוא לא כזה משמעותי ככה שאני לא יודע אם משתלם לך

וכן,למכור C5 2005 ב-50 אלף זה סרט שאפילו בלוקבסטר לא יסכימו לקחת בחזרה.

פורסם

טנק דלק בסיטרואן הוא 350 ש"ח כל שבוע וחצי בערך

?

אגב, רציתי לשאול - ממתי מודדים צריכת דלק לפי שבועות?

אני ממלא 280 ש"ח כל שבועיים בפונטו. אבל אני נוסע עליהם 600 ק"מ. כמה אתה נוסע על ה-350 ש"ח שלך?

פורסם
אגב, רציתי לשאול - ממתי מודדים צריכת דלק לפי שבועות?

אני ממלא 280 ש"ח כל שבועיים בפונטו. אבל אני נוסע עליהם 600 ק"מ. כמה אתה נוסע על ה-350 ש"ח שלך?

תודה, אתה צודק, לא בדקתי צריכת דלק ממש, אבל אני נוסע כ50 ק"מ ביום, כך שאפשר לעשות חישוב מהיר..

לגבי מכירת הC5 שלי - כולכם התייחסתם לזה, אבל בואו נצא מנקודת הנחה שיש גורמים אחרים, לא רק הדלק, אלא גם הביטוח , הטסטים, הטיפולים שעושים את ההבדל בין האוטו הזה לאחרים..

אז נניח שאצליח למכור באזור ה 40-45... מה האופציות שלי בכלל?

אם אתם אומרים (ואמרתם חלקכם) שאין רכב שיוכל להחליף את ה C5 שלי כך שאוריד עלויות (בהכל: דלק, ביטויים, טיפולים...וכו') אז אסתפק בתשובה הזו. אבל אם יש הבדל אפילו בכך שצרפתיות יותר יקרות מיפניות (סתם דוגמא) אז אולי כדאי לי לחשוב לקנות רכב יפני כי הוא יותר חסכוני עבורי. האם זה נכון?

פורסם

וכן,למכור C5 2005 ב-50 אלף זה סרט שאפילו בלוקבסטר לא יסכימו לקחת בחזרה.

אהבתי את הניסוח :)

פורסם
תודה, אתה צודק, לא בדקתי צריכת דלק ממש, אבל אני נוסע כ50 ק"מ ביום, כך שאפשר לעשות חישוב מהיר..

לגבי מכירת הC5 שלי - כולכם התייחסתם לזה, אבל בואו נצא מנקודת הנחה שיש גורמים אחרים, לא רק הדלק, אלא גם הביטוח , הטסטים, הטיפולים שעושים את ההבדל בין האוטו הזה לאחרים..

אז נניח שאצליח למכור באזור ה 40-45... מה האופציות שלי בכלל?

אם אתם אומרים (ואמרתם חלקכם) שאין רכב שיוכל להחליף את ה C5 שלי כך שאוריד עלויות (בהכל: דלק, ביטויים, טיפולים...וכו') אז אסתפק בתשובה הזו. אבל אם יש הבדל אפילו בכך שצרפתיות יותר יקרות מיפניות (סתם דוגמא) אז אולי כדאי לי לחשוב לקנות רכב יפני כי הוא יותר חסכוני עבורי. האם זה נכון?

לגבי צריכת הדלק,הC5 אכן די צמא,הטיפולים בהונדה,מזדה,סוזוקי,לא יותר זולים,בחלק יותר יקרים!.

כנ"ל לגבי הביטוח הדי זול של הסיטרואן.

טסט זה כבר עניין של קבוצת רישוי והC5 באמת בקובצה יחסית גבוהה,אבל כל החיסכון שלך לעומת רכבים קומפקטיים הוא 600-700ש"ח בשנה ולכן ההפרש קטן למדי.

בקיצור הדבר היחידי שבאמת אתה יכול מעט לחסוך בו זה צריכת הדלק,תעשה את החשבון אם זה שווה לך.

פורסם

בביצוע פעולת מכירה (ועוד של רכב כמעט ללא ביקוש) +קנייה (של רכב שתוסיף עליו כסף ואתה לא יודע מה מצבו) אתה לעולם לא חוסך כסף.

אם רכבך במצב טוב, והוא מתאים לך משאר הבחינות (בטוחה, מרווחת וכדומה), תישאר איתו עד שתוכל לשדרג לרכב שייתן לך יתרונות משמעותיים.

לגבי חסכון בדלק, ישנן דרכים לצמצם את צריכת הדלק, כמו נהיגה נכונה, שמירה על מצב מכני תקין, צמיגים איכותיים בלחץ תקין וכדומה.

מנסיון אני יכול לומר לך שמנוע מכוון ונקי, גיר תקין ובמצב טוב וצמיגים טובים במצב טוב יכולים לעזור מאד בצריכת דלק.

בהנחה שהרכב שלך בעל מנוע RFN 2L בנזין, הוא דווקא לא שתיין גדול יחסית לנפחו, וצורך (מנסיון אישי) טיפ'לה יותר ממנוע של מאזדה 3 1600 סמ"ק.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...