Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז אחרי שהאוטו הסריח משמן שרוף על הסעפת פליטה לקחתי לבדיקה. גיליתי שמחזיר השמן של הגל ארכובה נוזל ועל מנת להחליפו צריך לפרק טיימינג.

כשפתחו את הטיימינג חשכו עיניי, מחזירי השמן של גל הזיזים נזלו גם הם ומשאבת המים הראתה סימני עייפות קלים.

איבדתי את ההכרה כששמעתי את הצעת המחיר והסכמתי לעבודה אך ורק כי הטיימינג היה מפורק כבר.

להלן הפירוט, אני אוכל את הלב על האוטו הזה, נשבר לי.

עבודות:

החלפת טיימינג+מחזירי שמן+משאבת מים 780

חלקים:

רצועת תזמון 182

משאבת מים מקורית 311

מותח רצועת תזמון מקורי 489

מח' שמן לגל ארכובה מקורי 238

מחזיר שמן אחורי גל זיזים מקורי בכמות של 2 102

נוזל קירור LLC דלקור 2 ליטר 66

סה"כ עבודה 780

10% הנחה על עבודה

סה"כ חלקים 1323

10% הנחה על חלקים

הנחה כללית של 9%

סה"כ לפני מע"מ 1724

לתשלום 2000

כאן בלעתי את הצפרדע בגודל של לוויתן, עשיתי פרצוף כי הם לא רצו לקבל אמריקן אקספרס וגם על 2 תשלומים במסטרקארד הוא עשה לי טובה.

שילמתי יקר?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

בהחלט יקר אבל כל עוד העבודה בסדר והרכב מתפקד עכשיו כמו שצריך ללא כל נזילה אל תתבאס. אחרי הכל רובר זה רובר ושום דבר שם לא זול במיוחד.

:)
פורסם

אגב הטיימינג עכשיו הפסיק את הרעידות שהיו ברכב והמנוע שקט להחריד , המנוע היה נוכח בתא הנוסעים לפני וכעת הוא לא.

הרכב הפסיק גם לבעוט וזה החלק החיובי היחיד בכל הדבר הזה.

עכשיו נשאר לחפש פחח לתקן את החלודה שנוצרה בחיבור שבין הגג לבגאז' פשוט ממרמר שסטודנט צריך להשתעבד לאוטו.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

מחיר מצוין כאשר כל החלפים מקוריים ועוד במוסך מורשה רובר

ותפסיקו בבקשה להגיד שהחלפים של רובר יקרים זה בולשיט.

החלפים של הונדה יקרים פי 2.

לילה טוב

יוגב

Mazda 3 Spirit Canary Yellow

פורסם

סה"כ נשמע מחיר הגיוני חוץ אולי מהמותחן [אשמח אם משהו מכיר את המחיר של המותחן או אם יש בו משהו מיוחד כמו בקליאו ספורט].

שאלה קטנה ,כמה ק"מ הרכב עבר ?

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

האוטו עבר 180K , ולצערי הרב אם אני אראה שהדבר ממשיך כנראה שלא אהסס למכור את הרכב ולהביא רכב אחר שיראה קצת יותר אמינות וחסכוניות בדלק על חשבון כוח וחלק מהנאת הנהיגה.

בחישוב כולל הרכב עלה לי לא כולל הוצאות דלק 12K טיפולים כשאני הבעלים החל מחודש יולי של אשתקד, הווה אומר כ-8 חודשים.

הרכב מטופל אך ורק בחלקים מקוריים ובמוסך מורשה רובר. האחזקה היא מאוד יקרה לעומת החברים שמחזיקים פיאסטה, פונטו, סיריון, ג'אסטי וקטנות אחרות.

המחשבה שבזבתי מכספי שעליו אני עובד מאוד מאוד קשה מעל משרה וחצי כדי לממן את התענוג הזה שעולה כמו חודש וחצי בתאילנד.

מה את אומרים על למכור את הרכב עכשיו ולהשתדרג, בהנחה שאשאר לפחות עד ספטמבר בלי אוטו.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

מכיוון שרשמת בהקשר לרכב "כוח והנאה מנהיגה" ואני מכיר את ה214 היטב (רכב זריז ולא יותר) אני חושב שיכול להיות שחשבון ההוצאות שלך מנופח בגלל צורת הנהיגה והמחשבה שהרכב הזה בנוי לכך .

שוב זו רק השערה ואני לא מכיר אותך ולא מנסה לפגוע בשום דרך אבל קבל את זה כחומר למחשבה .

Peugeot 208GTI

פורסם

אתה משער לא טוב, אני לא נוהג בעומסים גבוהים והרכב לא מגיע לקיצון בכלל, האוטו נוסע לא יותר מ110 בכביש מהיר וננהג בזהירות בעיר.

הירידה בהנאה מגיעה מהעניין שפחות כיף לי לנהוג בפונטו או בסיריון או בסוויפט ובהשוואה של כ"ס יוצר שהרובר חזקה מהם יותר.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אני לא יודע מה רשימת החלקים שהחלפת אבל בהתחשב בגילו של הרכב והקלומטראז' שהוא גמע יכול להיות שפשוט עלית על גל של תיקונים שנובעים מבלאי טבעי ולאחר מכן הכל יחזור לטיפולים שוטפים .

ד"א זה לא הרכב של מאור?

Peugeot 208GTI

פורסם

מה פתאם, אני גם יש לי אחת כזאת שפשוט כל הזמן אני עושה לה משהו. פעם האטם, אלטרנטור, צינור עליון, גיר כל מני דברים קטנים פה ושם. ועכשיו גם המחזיר של הקאמשאפט יצא, קניתי סט חדש בכמה פאונדים בודדים ולא ב 250 ש"ח (!!!)

בזה זה לא נגמר. עוד פעם אותה הבעיה. חשבתי הראש. (אטם מחזירים וברגים באיבאיי עלה 500 ש"ח) ועוד פעם מחזירי שמן מרימר ברוס. הכל בסופו של דבר התגלגל להחלפה של כל הבלוק באחד אחר שהיה לי.

ונחש מה קרה? עוד פעם אותה הבעיה!!! שמתי ת'סט מחזירים שהגיע מרימר ברוס והכל הסתדר.

עכשיו הכל עובד פיקס ואני רוצה לשים אותו למכירה. תמכור גם אתה, אל תהסס. עזוב אותך כמה השקעת תמיד תהיה איזה בעיה שתציק לך ותוציא עוד כסף.

ושתבין אני נוסע הכי רגוע בעולם. אין לי אפילו מכה אחת באוטו. והוא אצלי כבר כמעט שנתיים וכולה עבר 140K

פורסם

ה200 שלי שירתה אותי במשך 3 שנים וכמעט 100000 ק"מ טיפלתי בה במוסך מורשה וקניתי רק חלקים איכותיים והיא לא עשתה יותר בעיות מרכב אחר באותו שנתון/קלומטראז' כמובן למעט האטם ראש שזו המחלה היחידה של הרכב .

RayzeR אני לא יודע באיזה מצב קנית את הרכב שלך ואיפה אתה מטפל אבל כנראה שאיפשהו בין החלפת או לפני האטמים המנוע ניזוק וזו הסיבה שבסוף החלפת מנוע .

אלטרנטור וצינור מים זה בלאי טבעי, מה קרה לגיר ? הגיר הרגיל של ה200 שורד יותר מכל שאר האוטו .

Peugeot 208GTI

פורסם

קניתי את האוטו במצב מצוין, נסעתי 5 אלף והתחיל. בחיים שלי לא הלכתי למוסך למה שם שוחטים!! הכל עם עזרה של חברים.

המנוע הוחלף למה היה אכול קצת מסביב לבוכנותועוד קצת היה פורץ מים אז לא לקחתי סיכון.

בגיר משום מה הלך הסינכרון. הוצאתי עוד 1400 ש"ח כולל ההתקנה..שמעתי שזה קורה בגלל שמן גיר מעפן. עוד מעט אלך לקנות את ה MTF94 הזה נראה איך הוא.

פורסם

הדבר שהכי מעצבן אותי ברובר זה שאין חלפים לא מקוריים כמעט, עד שאתה מוצא מה שמתאים לך זה חייב להיות אך ורק מקורי ועולה 5 פעמים כמו החליפי. אז גם אם מדובר בנוחות נטו למה צריך לשלם סכומים שכאלה?

:)
פורסם

אתה מדבר ככה כאילו רק רובר יקר באחזקה, קח איזה אמריקאית אחרת זולה פי 2 מרובר תכניס למוסך ותראה מה זה מחירים.

ודבר שני לא קונים כלום אצל המחסן של חב' המזרח חוץ מפילטר שמן :) שדוגמא שם עולה שמן גיר שציינתי 354 ש"ח לא כולל מע"מ ובאוטו מיני בתל אביב הוא עולה 220 ש"ח.

• תוכן חדש...