Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5615 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תמיר בגלל אנשים כמוך שאין להם בעיה לשלם את ה10 ש"ח האלה המחירים אכן עולים .

בחודש אתה לא מפרק לפחות4 פול -טנקים? יפה , 40 ש"ח בחדש על מה ולמה? שנתי זה 480 ש"ח .

אוי אל תהיה תמים. המחירים עולים בגלל מחירי הנפט בעולם!

פורסם

תמים ? ממש לא!

מחירי הדלק עולים בגלל 3 דברים :

1. מס על הדלק יקר בהגזמה מהווה מעל 50% ממחירו ופה בעייתינו העיקרית !

2. עליה במחירי הנפט בעולם

3. אנשים שלא יוצאים ועושים ומוחים על עלית המחירים המוגזמת וממשלה רודפת בצע .

שלושת אלה הם בדיוק המרכיבים למה שנקרא 7.3 ש"ח לליטר בנזין מזורגג.

פשוט לעשות מצור על הכנסת אין יוצאים ואין נכנסים ואין מנוס מכך אחרת נמשיך לשלם.

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

פשוט מדינה של גנבים! עד מתי..

אולי הגיע הזמן לעבור לגז גפ"ם או שגם על זה המדינה שלנו הולכת לעלות את מחיר המס?

פורסם
אוי אל תהיה תמים. המחירים עולים בגלל מחירי הנפט בעולם!

נכון!! בדיוק בגלל זה לפני כמה שנים שמחיר חבית נפט נשק ל - 150$ (פי בדיוק 1.5 ממחירה עכשיו) שילמנו כ - 7 שקלים לליטר בנזין! אה... רגע...

פורסם

שיא כל הזמנים של הנפט היה 140$.

מה שנכון הוא שבשנים האחרונות הועלה מס ה"בלו" בכ-70 אגורות לליטר. זה מה שהשתנה.

לגבי גפ"מ - יש לדעתי 4 אפשרויות, אם זה יהפוך לפופולרי:

1. יעלו בחדות את המס. (בעייתי - אנשים יתדלקו גז בישול, ההרכב הכימי דומה מאוד)

2. יעלו את המס על גפ"מ לתחבורה וגם לבישול (בחיים לא יעבור בכנסת, המפלגות הסקטוריאליות יחסמו את זה)

3. יעלו את אגרת הרישוי לרכבים מוגזים (כמו שהיה עם הסולר פעם)

4. יאסרו לחלוטין על ביצוע הסבות לגז.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
תמים ? ממש לא!

פשוט מדינה של גנבים! עד מתי..

אולי הגיע הזמן לעבור לגז גפ"ם או שגם על זה המדינה שלנו הולכת לעלות את מחיר המס?

חברים יקרים. אולי דיי כבר לכל שירשורי "עליית מחירי הדלק או איך המדינה דופקת את האזרח הקטן בגדול"?

מתי אנשים יבינו שהמדינה חייבת לגבות מיסים בצורות מסויימות על מנת לספק שירותים כאלה ואחרים לטובת האזרחים שלה?

אז נכון, ישנו בזבוז משווע במשרדי הממשלה השונים, נכון שישנם מגזרים מסויימים במדינה שמכסחים נתח גדול מהתקציב כל זה נכון אבל מצד שני ישנם גם דברים חיוביים. הנה דוגמה קטנטנה. כל תינוק שנולד חייב בחיסון מסויים ששכחתי את שמו כרגע. מחיר החיסון הוא 500 שח אם אינני טועה. עד לפני חצי שנה בערך החיסון היה ממומן מכיס ההורים. מאז החצי שנה שעברה בערך או אולי טיפה יותר המדינה משלמת על החיסונים הללו. לא רוצה להישמע קטנוני אבל מחיר הדלק הגבוה שאנחנו יחסית משלמים ביחס למדינות אחרות בעולם בין הייתר מסבסד חיסונים ותרופות. אז דיי לומר שרק גונבים אתכם.

הנה עובדה אמיתית, לא המצאה ולא דימיון.

השכר הממוצע בארה"ב לאדם רווק עומד על 2500 דולר ברוטו. לזוג נשוי באזור ה 5500 ברוטו. בארה"ב אין קופת חולים או ביטוח לאומי כמו בישראל. תחום הבריאות והרפואה הוא פרטי. לפיכך כל אדם שמעוניין בכיסוי רפואי רוכש לעצמו פוליסת ביטוח בדיוק כמו פוליסת רכב בישראל. מה שעצוב הוא שפוליסת ביטוח רפואי היא כמו פוליסת ביטוח רכב. במקרה של תביעה ישנה השתתפות עצמית. מה זה אומר? פוליסת ביטוח רפואי לרווק בריא עומדת על עד 500 דולר לחודש. זוג נשוי עם ילד אחד משלם 1200 דולר בחודש. כל זאת ללא ביקור רופא ותרופות. כמה עולה תרופה בקופת חולים? 13 שקל למנה. כמה עולה באמריקה? אתם לא רוצים לדעת. אז מה היה לנו? משפחה של 3 נפשות משלמת 1200 דולר בחודש, אני חוזר בחודש עבור ביטוח רפואי. אבל מה? הם משלמים נכון להיום בבמוצע $3.30 עבור 4 ליטר בנזין. מצד שני, בישראל משפחה עם 3 נפשות משלמת בקושי 500 שח שהם טיפה 137 דולר לפי שער של היום לערך. 137 הם טיפ טיפה יותר מעשירית ממה שמשפחה אמריקאית משלמת חודש בחודשו בארצות הברית של אמריקה. אבל מה? כאן עולה ליטר בנזין 7.30 שקלים.

נו? אז ה יותר שווה? בנזין זול אבל הוצאות בריאות גבוהות או בנזין יחסית יקר אבל הוצאות בריאות נמוכות יחסית?

משום מה 7.30 שח לליטר לא נשמע כל כך רע לעומת 500 דולר שהייתי נפרד בעבור פוליסת הבריאות מהם לו הייתי חי שם.

מבינים את הקטע?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

השמועה אומרת שב"ספיר" דלק 96 נמכר ב-6.30 ש"ח.

מאחר ו-96 הנו נטול עופרת היום, אפשר לברר אם רצוי/אפשר לתדלק בו.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
תמים ? ממש לא!

תסתכל סביבך: יש 250 אלף נהגי ליסינג שלא ממש מזיז להם אם מחיר הדלק עולה ב20 אג' או ב200%. למה שייצאו למחות?

פורסם

בדקתי את עניין ה-96 בסדש, שורה תחתונה: לא מוכרים עוד 96, רק 95 (ותוסף אשלגני)

השערה שלי: המחירים (והמשאבות עם הצנורות) נמצאים שם מאז הפעם האחרונה שמכרו (לפני שנה+) והמחירים נותרו ללא עדכון (והיו אף גבוהים מממחיר ה-95 אם אני זוכר נכון)

בערוץ 10 טוענים שלעובדי חברת חשמל הנחה של 1 ש"ח.

ואני חוזר ושואל: מה מחיר ליטר בנזין לצרכן אצל שכננו ברשות?

פורסם
בדקתי את עניין ה-96 בסדש, שורה תחתונה: לא מוכרים עוד 96, רק 95 (ותוסף אשלגני)

השערה שלי: המחירים (והמשאבות עם הצנורות) נמצאים שם מאז הפעם האחרונה שמכרו (לפני שנה+) והמחירים נותרו ללא עדכון (והיו אף גבוהים מממחיר ה-95 אם אני זוכר נכון)

בערוץ 10 טוענים שלעובדי חברת חשמל הנחה של 1 ש"ח.

ואני חוזר ושואל: מה מחיר ליטר בנזין לצרכן אצל שכננו ברשות?

טוב, הגיע הזמן לקצת עובדות ומספרים.

לידעתך ולידיעת כולם, האו"ם מפרסם מדי פעם דו"ח המשקף איכות חיים ואריכות חיים של אנשים בכל המדינות בעולם הרשומות באו"ם. איכות חיים נמדדת לפי כמה פרמטרים כגון אריכות חיים, איכות מערכת הבריאות, החינוך, משכורת לנפש ועוד ועוד. כל המדינות המפיעות ברשימה ממספר 1 עד 30 הן המדינות המפותחות בעולם. נכון ל 2010, ישראל מדורגת מס 15 בעולם במקום הכי טוב לחיות בו.

המקום הכי טוב לחיות בו לפי האו"ם היא המדינה נוורווגיה. נחש מה? לפי עיתון ידיעות שהתפרסם השבוע אם אינני טועה (לגבי המחיר לא לגבי נוורוגיה עצמה) מחיר ליטר דלק בנוורגייה הוא 8.30 ש"ח לליטר. לכל הרוחות והשדים. 8 שקלים ו 30 אגורות לליטר? פששש.

מסתבר שהמדינה שהכי טוב בעולם לחיות בה מחיר הדלק גבוה מאוד או אפילו בין היקרים בעולם אם לא היקרים ביותר. עובדה מאוד מעניינת. לא חושב?

קח את ערב הסעודית, מדינה מפוצצת בנפט, מדינה שמחלקת את הרווחים ממכירת הדלק (פחות או יותר) בין האזרחים איכות החיים שם מפגרת בהרבה אחרי ישראל. קח אימפריה לשעבר כמו אנגלייה, ממלכה שקיימת מעל ל 800 שנים גם היא נמצאת הרחק מאחורי ישראל מבחינת איכות החיים. פשוט מדהים נכון?

קח את וונצואלה, מדינה שמייצאת דלק לעולם וגם לארה"ב. גם כן, למרות היותה מסריחה מנפט גם היא מפגרת הרחק מאחורי ישראל.

כנראה שהישראלים המציאו "פטנט" חדש למדידת איכות חיים בעולם וזה לפי מחיר הדלק. כלומר מדינה שבה מחיר הדלק נמוך החיים טובים יותר, זה מה שהישראלים חושבים. :oops:

אני לא מבין בכלל מה אתה משווה את החיים בין ישראל לבין הרשות הפלסטינאית? הבדל של שמיים וארץ.

דרך אגב, הדוח הזה פורסם ב 2010. בשנת 2009 ישראל הייתה ממוקמת במקום ה 27. בעקבות המשבר העולמי והמיתון בעולם ישראל התקדמה למקום ה 15. לא רע בכלל. מסתבר שמעז יצא מתוק.

שתהיה לכולם שבת שלום.

הנה האתר של האו"ם

http://hdr.undp.org/en/statistics/

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

כמה הערות לגבי ההודעות שלפני, לא רק לגבי מחירי הדלק:

1. לגבי עלויות טיפול רפואי - בישראל אחוז ההשתתפות העצמית מתוך סף הוצאות הבריאות הוא בין הגבוהים בעולם (אאל"ט - רק בארה"ב הוא יותר גבוה). מצד שני - הנגישות לטיפול רפואי בישראל גבוהה מאוד וככל הנראה גם איכותו טובה, למרות כל הקשיים. בעבר ההשתתפות העצמית היתה הרבה יותר קטנה, אבל מדיניות הממשלה היא הפרטה - כולל של שירותי הבריאות. אל תשכחו שמרתנו משלמים מס בריאות לא קטן בכלל. מצד שני, כפי שהוזכר, עלות הציוד הרפואי והתרופות גבוהה מאוד, אני מעריך שעלויות כח האדם במקצועות הבריאות יחסית נמוכה בישראל (אין לי נתונים).

2. מדד ה-HDI אינו מודד איכות חיים. מדובר במדד הקרוי "מדד ההתפתחות האנושית", ומדובר בשקלול מסויים של מדדי חינוך, בריאות והכנסה. שנה את היחס בין רכיבי השקלול וכל הסדר ישתנה. מספיק שינוי בשערי החליפין כדי להזיז את ישראל באי-אילו מקומות בדירוג. כפי שנאמר : Lies. Damned lies. Statistics.

3. לנהגי ליסינג רבים יש גג לצריכת הדלק הכלולה בעסקה, והגג נמדד בשקלים, לא בליטרים, ומעבר לכך הם משלים מכיסם. לכן חלק נכבד מהם בהחלט רגיש לעלות הדלק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

Cerebral Cortex

בא נתחיל ברגל ימין!

שמתי לב שבזמן הקצר שאתה רושם בפורום יש לך נטייה לפרש דברים שהכותב לא רשם, ולמתוח ביקורת על כך.

בפעם האחרונה ראיתי את זה בשרשור על טל שביט, עליו השלום, ופשוט לא היה לי נעים לענות שם! (מישהו רשם שלא הפנימו את הלקח מהתאונה של אבי כהן עליו השלום, כלומר לא שמים מספיק לב לרוכבי הדו"ג בדרך, ואתה פרשת את זה כקריאה להפסיק לרכוב)

בא נגיד שאם עד עכשיו מחיר הדלק בסדש היה נמוך מסונול (סתם דוגמה) אז לא התכוונתי שהדמוקרטיה בסדש חזקה מזו של סונול, או מדד השחיטות השלטונית.

מדברים פה רק על מחירי דלק!

אין כוונה לא להחזיר את הדרכון, לא להתאסלם ולא להצטרף לאחים המוסלמים!

רק מחיר הדלק לצרכּן. לא מדד הביג-מק, לא לאן הגענו בשישים שנות קיום ומאה ועשר שנות ציונות, לא שירותי הבריאות ברשות ולא הדיכוי או עבודת הקודש במחסומים.

רק מחיר ליטר בנזין 95 אוקטן לצרכּן.

פורסם

Eily, אני פשוט לא הבנתי מדוע לך בכלל להשוות את מחירי הדלק בישראל לבין מחירי הדלק שברשות הפלסטינאית?

זה כמו שאני אשאל כמה עולה מגש פיצה במצרים וכמה עולה בישראל.

רשמת משהו ואני הגבתי בחזרה בתוספת נתונים לגבות את תשובתי, זה הכל.

אין כאן שום מטרה של ריבים, עלבונות או ירידות. אם מישהו נפגע מתגובה מסויימת שרשמתי ובצדק אז אין לי שום בעייה להתנצל כמו אדם מתורבת. עד אז הכל כאן זה דיונים וכל עוד אנשים שומרים על רמה נאותה אין שום בעייה.

מקווה שזה הבהיר את העיניינים.

כל טוב ושבת שלום.

פורסם

מאותה סיבה שאני משווה מחירים בין התחנות השונות. לא נעים לי לרשום במפורש מה הכוונה המעשית מאחורי השאלה.

לא מסיבות פוליטיות!

ואין משקעים! ראיתי שאין לך בעיה להתנצל , סה"כ מטרת הפורום היא להחליף דעות.

רק אל תניח כוונות סמויות מאחורי דברים, ואל תראה בכל דבר אמירה פוליטית!

• תוכן חדש...