Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המזגן המדובר בן משהו כמו 25-30 שנה, מהישנים המפוצלים והטובים של תדיראן.

הבעיה- כשהוא במצב חימום הוא לפעמים מחמם ולפעמים מקרר (לא סתם אוויר אלא ממש קור). לעיתים גם בהדלקה מסויימת הוא מוציא חום ובהדלקה אחרת- קור.

בדקתי את הבורר והתרמוסטט והכל תקין ברמה החשמלית ביחידה הפנימית ובפיקוד שהיא נותנת למדחס.

החדש שלי- משאבת החום לא מקבלת פיקוד עקב מגע רופף או משהו בסגנון או שיש בה תקלה מכאנית.

אם הבנתי נכון 5 חוטים הולכים ליחידה החיצונית:

1. הארקה.

2. אפס.

3. פאזה.

4. פיקוד למשאבת החום (פאזה).

האם מישהו יכול לאשר שזה אכן החיווט?

האם הכיוון נכון? מה כדאי לבצע כדי לאמת את הבעיה?

תודה מראש.

פורסם

מצאתי תרשים חיווט של היחידה החיצונית באמקור 2.5 קשיש שיש פה, ועובד מצויין, אני מניח שהם דומים.

יש בפינה השמאלית למטה את הצבעים וצורת החיבור.

לפי מה שזכור לי, יש מזגנים שלא מחממים מתחת 6 או 7 מעלות, אלא אם יש די-אייסר. הלילה בתשע בכביש 5 היה 8 מעלות, אני מניח שלמזגן בחוץ קר יותר ואולי זו הסיבה לקפריזות של החימום.

חיווט מזגן.jpg

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בוקר טוב,

ליחידה החיצונית בדגמים אלו (כזה מזגן בדיוק יש גם בבית של אימי) הולכים בסה"כ 4 חוטים (אתה התבלבלת קצת, כתבת 5 אבל מנית בעצמך 4....).

המשאבת חום מקבלת פיקוד מהכפתור בורר מצבים - וייתכן מאוד מגע רופף בכפתור עצמו או בסופיות חוט שמתחברות אליו מאחור.

ראשית, נתק את המזגן מהחשמל ופרק את הכיסוי של המזגן בתוך הבית לצורך בדיקה ויזואלית של החיבורים מאחורי מתג בורר המצבים חום\קור\אויר. במידה והכל תקין, עליך לתפוס את הבעיה "על חם" (או במקרה שלך, "על קר" :p) ולוודא שיש לך מתח בין האפס לפיקוד של המשאבת חום (ייתכן והפיקוד למשאבה הוא חוט בצבע שחור או אדום, כי בד"כ חום\כחול\צהוב הולכים ישירות למדחס). אם הכל תקין עד כה, השלב הבא הוא לבדוק ביחידה החיצונית שיש מתח על המשאבת חום. אם יש מתח, אז תתפלל שאולי רק הסליל של המשאבת חום התקלקל (החלק עצמו עולה כמה עשרות שקלים וקל להחליפו). אם זה לא הסליל, צריך להחליף את משאבת החום (כנראה שהיא נתפסת על קור לפעמים) וזה כבר סיפור רציני מבחינת זמן עבודה (צריך ברנר, משאבה חדשה וב 99.99% מהמקרים לשלוף את המזגן ממקומו לצורך ביצוע העבודה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

תודה לעונים.

איציק אתה צודק, אכן כתבתי בטעות 5 חוטים והתכוונתי ל-4.

את כל הקטע החשמלי ביחידה הפנימית, בבורר ובתרמוסטט כבר בדקתי ואכן הפיקוד תקין והמתח למשאבה יוצא.

אתה צודק שהמזגנים האלה סובלים מבעיות מגעים באיזור הבורר. כבר יצא לי כמה פעמים להחליף נעלי כבל וחוטי גישור במזגנים כאלה, כולל זה. בכל מקרה בדקתי ושם הכל תקין בפנים.

כנראה שהבעיה בסליל המשאבה. הבעיה היא שהגישה ליחידה החיצונית מאד קשה- קומה שניה והיחידה נמצאת כמטר מתחת לגובה החלון.

אני אוודא שאכן המשאבה מקבלת מתח יציב (שאין נתק בחוט בדרך) וכנראה שאחליף את הסליל. נתכונן לסנפליג ;-)

אם יתברר שהבעיה בתוך המשאבה כנראה שהמזגן יוחלף (בהחלט אחר כבוד).

פורסם
כנראה שהבעיה בסליל המשאבה. הבעיה היא שהגישה ליחידה החיצונית מאד קשה- קומה שניה והיחידה נמצאת כמטר מתחת לגובה החלון.

אני אוודא שאכן המשאבה מקבלת מתח יציב (שאין נתק בחוט בדרך) וכנראה שאחליף את הסליל. נתכונן לסנפליג ;-)

אם יתברר שהבעיה בתוך המשאבה כנראה שהמזגן יוחלף (בהחלט אחר כבוד).

היי אביב.

לאיתור ראשוני אין צורך בסנפלינג וגם לא בכנפיים - בשעה שקטה תן מתח למשאבה והפסק אותו כמה פעמים.

אתה אמור לשמוע בברור נקישה של ליבה פנימית בשסתום הראשוני של משאבת החום. אם אכן הנקישה נשמעת, סביר שהשסתום הפנימי הראשי או מעברי השסתום הראשוני (פיילוט) תקולים.

הסבר קצר - הסליל מפעיל בוכנית הפותחת מעברי גז בקוטר זעיר המפקדים על תזוזת הליבה הראשית בשסתום. לפעמים ליכלוך תופס את הבוכנית או סותם ומפריע למעבר גז המפעיל את הליבה הראשית.

החלפת השסתום הזה קצת בעייתית כי יש להגן עליו בקפדנות מחימום יתר - עוטפים אותו ואת תחילת 4 הצינורות היוצאים ממנו בסמרטוט רטוב ומבצעים את ההלחמה בזהירות ובזריזות. כמובן שיש קודם לרוקן את הגז ואחר כך להכניס גז חדש.

במחירי המפוצלים היום ספק רב אם זה כדאי.

יוסי

פורסם

אבדוק, תודה על ההסבר המורחב.

כעיקרון הוא מתחיל לחמם ופתאום עובר לקירור, מה שאומר שהמשאבה משנה את הכיוון תו"כ עבודה. אני אפעיל את המשאבה בלבד, אנסה לשמוע את הנקישה ולראות אם לאחר כמה דקות אני שומע אותה מתנתקת (בהנחה שגם בכיוון ההפוך היא נוקשת). לחילופין אני יכול לבודד בעיה חשמלית ע"י מדידת הזרם של סליל המשאבה, ובדיקה אם לאחר כמה זמן פתאום הזרם מפסיק (או קטן משמעותית).

הגישה שם על סף הבלתי אפשרית, כך ששווה לעשות כל מה שניתן לפני שמגיעים למשאבה.

בעיה אחרת- הסבא והסבתא בני כמעט 80 וסבלנותם מאד קצרה ללא מזגן :-)

פורסם
כעיקרון הוא מתחיל לחמם ופתאום עובר לקירור, מה שאומר שהמשאבה משנה את הכיוון תו"כ עבודה.

למרות שציינת שהמזגן לא רק מפסיק לחמם אלא מוציא אויר קר, לדעתי יותר סביר שהמדחס מתנתק.

אם הפילטר הפנימי שבתוך הבית סתום, סביר שהאוברלוד שיש למדחס מנתק אותו תוך כדי עבודה.

ממליץ לך לבדוק את צריכת הזרם בזמן שתופעת הפסקת החימום מתרחשת.

יוסי

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון קצת באיחור-

הוחלף הסליל של משאבת החום והבעיה נפתרה. הסליל הישן היה מתנתק לאחר התחממות קלה והיה חוזר להוליך לאחר שהיה מתקרר.

תודה לכל החברים שנתנו דעתם ובמיוחד ליוסי על השיעור (הטלפוני) בתרמודינמיקה של מזגן.

• תוכן חדש...