Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

קרוב משפחה שלי מעוניין לקנות רכב משפחתי בתקציב של עד 70,000ש"ח.

אחרי התקלות הרבות שהיו ב 308 שלו, הוא לא מעוניין ברכב צרפתי .

הדרישות מהרכב הן:

*חסכונית בדלק נוסע כ30000 ק"מ בשנה

*אמינות ועוד פעם אמינות(ברכב הקודם שלו היו אין סוף תקלות)

*מרווחת בספסל האחורי ל 2 אנשים+תא מטען גדול. מכוניות מיני לא מתאימות.

הוא מאוד אהב את הקורולה 2008 SUN,אין לא שום בעייה עם הגיר הרובוטי.

רציתי לשאול מה צריכת הדלק שלה?

והאם יש מועמדות מומלצות בדגש על החיסכון והמרווח חוץ מהקורולה?

*רק רציתי לציין שמנוע סולר לא בא בחשבון,בגלל חוסר הוודאות של מחיר הסולר ובגלל שכל הרכבים האלו מיד שניה עם קילומטראז' גבוהה.

פורסם

בגודל הזה של הרכב הסיכוי שתמצא רכב בנזין חסכוני יותר הוא פשוט אפסי. (מציע לך לשקול דיזל גרמני)

הרכב אכן מתאים לכל מה שתיארת מעלה - גדול ומרווח, חסכוני, אמין, זול לתחזוקה.

בתוך העיר הרכב הזה עושה בין 1:10 ל 1:11 אפילו מחוץ לעיר אתה יכול להגיע איתו במקרה הכי טוב ל1:16 במידה ומדובר בנסיעות ארוכות מאוד כמעט ללא עצירות, בלי מזגן ובלי ללחוץ.

אבל הגיר הרובוטי הזה פשוט מכה בנסיעות עירוניות ובפקקים!

זו הטויוטה היחידה במשפחה שפשוט הינו שמחים כשנפטרנו ממנה.

בכבישים פתוחים הרכב תענוג.

אבל יש קטע מאוד מסוכן שזה עניין של מהירויות בין החלפות הילוכים בטווח של הבדלי מהירות של 30 קמ"ש אחד מהשני שבו אתה יודע שאם אתה תנסה להשתלב לתוך התנועה - אתה עלול לעשות תאונה...

אני אתן לך דוגמא - אתה נוסע בכביש על 80 קמ"ש ואתה רוצה להשתלב ימינה לתוך נתיב שנוסעים בו לאט יותר - הרכב משייט על 80 קמ"ש ומוריד את המהירות לאט לאט לאזור ה60 - בהרבה מהמקרים בשלב הזה כשאתה תיתן גז...

הרכב לא יעשה כלום! - הוא פשוט לא יגיב! כי הגיר הרובוטי לא יודע איך לקטלג את הפעולה הזו - הוא לא יודע אם אתה רוצה להאיץ בעדינות, הוא לא יודע אם אתה רוצה להוריד הילוך - והרכב פשוט לא מגיב לגז

במצב שכזה נסיון השתלבות יכול להיות רק אם אתה לוחץ על הבלם או מוריד הילוך ידנית ואז אתה גם עף קדימה.

------

הדבר השני שבלתי נסבל בגיר הזה זה נסיעה בפקקים או בקיצור עצירות ברמזור - גם אם אתה נוסע על ידני - אתה שולט בהעלאת ההילוכים והורדתם תוך כדי נהיגה, אבל אתה לא שולט בהורדת ההילוכים תוך כדי הבאת הרכב לעמידה...

אז בפקקים - גם אם אתה חושב שאתה הולך לשלוט בתאוצה של הרכב - אתה לא תשלוט בעצירה שלו וזה עדיין מביא בחילות פה ושם.

----------

זה לא מתאים לכל אחד ואם רוכש הרכב מודע למה שכתבתי למעלה אז באמת שירכוש את הרכב אבל אם הוא לא מודע לזה - כדאי לתת עוד מחשבה.

חוץ מהגיר שדופק את חווית הנהיגה של הרכב הזה בצורה נוראית - מדובר ברכב נפלא, הלוואי והיה אפשר להחליף גיר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

לנוס תודה רבה על התגובה.

על איזה דיזל גרמני אתה מדבר?אני מניח שאתה מתכוון לגולפים,אוקטביות ושות'. בגדול הוא לא ממש רוצה מהסיבה שהן מחוץ לתקציב ורובן עם מעל ל140000ק"מ.

לגבי הקורולה ,לא היתי נוכח בנסיעת מבחן אבל מדבריו הבנתי שהשד לא כזה נורא. לדברי הבעלים אחרי שבוע לומדים להכיר את אופן תפעול הגיר והאוטו הופך להיות פחות קופצני.

כמו כן הבנתי שיש עדכון לגיר שמשכח את הפעולה שלו ,האם הקורולה שלך אחרי העידכון?

אשמח לעוד הצעות

פורסם

הקורולה שהיתה לנו אכן עברה את העדכון האחרון והעדכני.

וזה נותן לרכב תחושה שיש לו קצת יותר כוח ממה שהיה לפני הכיול האחרון, הרכב גם סוחב יותר טוב בנסיעה בפקק במהירות סחף.

לוקח קצת יותר משבוע ללמוד את ההתנהגות של הרכב הזה - יש לו קריזות מוזרות מאוד.

כשנכנסים ויוצאים מכיכר לפעמים הגיר פשוט נשאר על הילוך נמוך ולא יצא מהסרט הזה עד שלא תחליף הילוך.

מה שתיארתי לגבי השתלבות במהירויות ביניים.

הקטע שאתה לא יכול אף פעם לשלוט בעצירת הרכב.

וכמובן הקטע של זינוק בעליה או הקטע של דרדור הרכב קדימה ואחורה - יש לזה טריק מאוד נחמד - לתת שתי דריכות מהירות על דוושת הבלם והרכב יעצור את הדרדור (כדאי מ-א-ו-ד לזכור את הטריק הזה אם הוא רוכש את הרכב - בייחוד בחניות מסובכות).

--- אין לי הרבה מה להוסיף כאן

אם רוכש הרכב הוא רווק, אין לו חס וחלילה אישה בהריון - יש מצב שהוא יצא מזה בלי שריטות מהבת זוג :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אין לי יותר מדי מה לתרום, רק רציתי לציין שיש לנו 308 במשפחה כבר שנה, ללא שום בעיה ולו הקטנה ביותר. היא גם הפיג'ו הכי חסכונית שהייתה לנו (היו עוד שתי 307 לפניה) - 1 ל- 12.5 משולב.

לגבי הרובוטית, אני שומע על הגיר הזה לא מעט, ולא ממש הבנתי איך התפעול של האוטו מתבצע פיזית. התנהגות הנהג היא כמו באוטומט? כלומר דוושת גז ובלם שתיהן עם רגל אחת, או בדיוק כמו ידני עם קלאץ', או איזשהו שילוב ביניהם? השם "רובוטי" זה בגלל ההתנהגות הפנימית של התיבה או שזה מתבטא בתפעול הפיזי?

[URL="http://www.kra.co.il"]מאמרים[/URL] קצרים מכל עולמות התוכן.

פורסם

הרכב נראה כמעט כמו רכב אוטומטי לכל דבר.

דוושת גז

דוושת בלם

מעבר לכך בהגה יש לך מכל צד אפשרות להלעות הילוך (צד ימין) להוריד הילוך (צד שמאל) וכמובן ידית ההילוכים יכולה להיות או במצב אוטומט (יש גם לחצן ספורט שגורם ליחס העברה מהיר יותר - עוזר קצת בתוך העיר) או מצב דומה לטיפטרוניק.

--- אופן תפעול התיבה

בשביל לגרום לרכב להעביר הילוך אתה אמור להוריד לרגע את הרגל מדוושת הגז ואז ללחוץ עליה שוב.

אתה מדמה מצב שאתה נוהג ברכב ידני בעצם - אתה יכול או למשוך סל"ד ואז להוריד את הרגל מהגז

או להגיע למהירות מספקת ולהוריד את הרגל מהגז בכדי להעביר הילוך ואז להמשיך.

גם אם תחזיק את הרגל על הגז רציף הרכב יעביר בסופו של דבר הילוך אבל זה יהיה מורגש מאוד ולעיתים רבות הרכב פשוט יטלטל אותך קדימה ואחורה תוך כדי העברת ההילוך (פחות או יותר כמו נהג לא מנוסה שמתקשה להעביר הילוכים).

Pioneer TS-X150

פורסם

להוריי הייתה קורולה רובוטית כזו. בהתחלה סבלנו די הרבה מהגיר, אבל הגיר עבר עדכון והיה בהחלט סביל וסביר. קשה למכור את הרכב הזה מבלי להתפשר הרבה במחירון, כמו שניתן לראות חברות ליסינג מוכרות אותו לעיתים אפילו ב60 אלף שקל (כאשר לפניי 3 שנים הרכב עלה 120 אלף שקל... 50% נפל מהמחירון).

מה לגביי החסכון בדלק? חסכונית מאוד. הגענו למשהו כמו 1:12 בעיר בנהיגה רגועה. 1:15 מחוץ לעיר (כולל כביש 6). בהחלט לא רע. הלוואי שהגטס שלי הייתה חסכונית כל כך.

לי באופן אישי לא מפריע גיר רובוטי (נהפוכו, אני מעדיף רובוטי על אוטומט), אבל בארצנו הקטנטונת לא אוהדים את הגיר הזה במיוחד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני מתאר לעצמי שזה משהו שאפשר לעשות אך ורק אצל טויוטה או מורשה טויוטה - אתה צריך לבדוק מול הבעלים של הרכב איפה הרכב טופל או פשוט לגשת במעמד הקניה למוסך מורשה טויוטה ולבקש שיבצעו לך את העדכון לגיר.

תציין את העובדה שזה חלק מהתנאי שלך לרכישת הרכב - בשביל להרוויח לקוח מוסך עם מנהלים נבונים יעשו לך את זה כבר על הדרך.

אני באופן אישי - כבר אמרתי את זה לא פעם - גר בראש העין, אבל מטפל בטויוטות שלי (יש לי שתיים) אצל האחים קצב בחולון - וכן אני יודע, פתח תקווה הרבה יותר קרוב אליי.

Pioneer TS-X150

פורסם

Lanosforce עם כל הכבוד אתה מגזים עם התיאור של אופן פעולת הגיר.. יש לי את הרכב כבר שנתיים והגיר עובד אצלי בסדר גמור וגם כשאני יורד ממהירות 80 ל 60 האוטו מאיץ בסדר גמור בלי תפעול ידני.. או שממש סבלתן מהגיר עד כדי הזיות או שכניראה בטויוטה שלי ובטויוטה שלך היה גיר שונה. לבחור שמתעניין ברכב אז בקשר לחסכוניות שלו אין מה להוסיף, כולם מסכימים שהרכב חסכוני.. בנוגע לעדכון תוכנת הגיר אז אתה יכול לעשות את זה מתי שתרצה.. אין התנגדות לזה במוסכים והעדכון נעשה כמה פעמים שתרצה.. העדכון החדש פשוט החליף עדכון תוכנה ישן.. חוץ מזה הרכב בסדר גמור וגם הגיר בסדר גמור.

פורסם

שמע - זה עניין של חיבור.

לגבי הנושא של הדוגמא עם ההשתלבות - זה ממש לא קורה בכל פעם, למען האמת זה כמעט ולא קורה - אבל מספיק פעם אחת...

זה קרה לי כבר כמה פעמים שאחרי יציאה מכיכר הרכב פשוט נתפס על הילוך שני - מאוד מרגיז כשזה קורה.

וזה קרה לי פעם אחת שניסיתי להשתלב והרכב פשוט שקע בהרהורים - בלתי נסבל מבחינתי וברגע שזה קרה הבנתי שאני את הרכב הזה לא יורש ואז מכרנו אותו.

פשוט הצעתי לאבא שלי שאני ארכוש אותו ממנו - אבל אחרי כמה ימים רצופים שנסעתי עליו ואחרי שהאשה איימה עליי - הבנתי שזה לא הולך להיות הרכב הבא.

Pioneer TS-X150

פורסם
שמע - זה עניין של חיבור.

לגבי הנושא של הדוגמא עם ההשתלבות - זה ממש לא קורה בכל פעם, למען האמת זה כמעט ולא קורה - אבל מספיק פעם אחת...

זה קרה לי כבר כמה פעמים שאחרי יציאה מכיכר הרכב פשוט נתפס על הילוך שני - מאוד מרגיז כשזה קורה.

וזה קרה לי פעם אחת שניסיתי להשתלב והרכב פשוט שקע בהרהורים - בלתי נסבל מבחינתי וברגע שזה קרה הבנתי שאני את הרכב הזה לא יורש ואז מכרנו אותו.

פשוט הצעתי לאבא שלי שאני ארכוש אותו ממנו - אבל אחרי כמה ימים רצופים שנסעתי עליו ואחרי שהאשה איימה עליי - הבנתי שזה לא הולך להיות הרכב הבא.

אני חייב לציין שגם לי זה קרה. אמנם הגיר במשך חודשיים וחצי בערך שנהגתי על הקורולה של ההורים כמעט ולא נתקע לי, אבל בהחלט היו כמה מקרים מרגיזים. אהבתי מאוד להשתמש במתג של המינוס כדי לבלום את הרכב כמו רכב ידני, למרות שגם שם היה דבר מאוד אידיוטי, האטתי מ70 קמ"ש לאיזור ה40 קמ"ש, הורדתי הילוך ואיכשהו מצאתי את עצמי בהילוך ראשון, גיר מוזר.

בהחלט בכיכרות הוא נוטה להתקע לפעמים, או בהאטה לקראת הצומת והאצה מחדש. מרגיז מעט, אבל אפשר להסתגל.

אם הרכב הזה היה נשאר אצל ההורים שלי, הייתי מתפעל אותו במוד M.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בהתחלה אני נהגתי ברכב הזה רק על מצב ידני.

אבל לאט לאט גיליתי שהמוח מתקשה להתרגל לעובדה שלרגל שמאל אין מה לעשות עם עצמה ואז גם היד הימנית שוכחת לפעמים שצריך להעביר הילוך וזה פשוט לא זה.

או ידני.

או אוטומט.

או DSG

לא שום דבר אחר (בשבילי כמובן).

Pioneer TS-X150

פורסם

אני בהחלט לא ממעריצי הגיר ואני ממש מתעב את אופי הפעולה הרובוטי. אבל מחובתי לציין שנהגתי במספר רכבים כאלה ולא נתקלתי בהיתקעויות שצויינו פה.

בכבישים מהירים הגיר פחות מורגש והרכב זריז וגם חסכוני למדי. אבל דרדורים בעליות וירידות והחלפות ההילוכים הגסות הן יותר מדי בשבילי ואני והקורולה לא מסתדרים.

חוץ מזה ומהאבזור הבטיחותי העלוב, מדובר ברכב מרווח וזריז.

לאחרונה יצא לי לקבל כרכב חלופי קורולה אוטומטית חדשה לגמרי. אני בטוח שאם היא הייתה מצויידת ב-6 כריות אויר היא הייתה המחליפה של היונדאי הנאמנה שלי. מהסיבה הפשוטה הזאת החלטתי ללכת על הפורטה שלא מעליבה את בטיחות הלקוח שלה ומצויידת כמו שצריך מבחינה בטיחותית.

בהצלחה.

• תוכן חדש...