Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5667 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי דיהטסו שרייד 93 מנוע 1000 וכול שבוע שבועים אניצריך להחליף קבל מישהו יודע למה הוא נשרף /מפסיק לעבוד בסיטונאות הוא צריך להחזיק 10-15 אלף ק"מ אם לא יותר .

אני מחליף את הקבל כי האוטו מקרטע כמה ימים נוסע טוב ואז שוב מקרטע מחליפים קבל והבעיה נעלמת וחוזר חלילה

צריך דחוף עזרה

תודה מראש

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צריך לבדוק את סליל ההצתה (קויל) אם הוא תקין וביחוד את התנגדות הסליל הראשוני שבו.

אני מקווה שלא מותקנים קבלים סיניים מאיכות ירודה ושזה הגורם להתקלקלותם.

בברכה - רפי לין

פורסם

איך בודקים את הקויל ? ואיפה הוא נמצא ?

לגבי הקבל זה אומנם קבל זול אבל באוטו שהיה לפני עשר שנים היית שם את הקבל הזה בדיוק וזה היה מחזיק 10-15 ואפילו יותר

פורסם

בשרייד עם מנוע 1300 (ויכול להיות שגם אצלך) יש נגד לסליל ההצתה. כדאי לבדוק שהוא תקין ושהמעגל שעוקף אותו בזמן התנעה מתנתק.

מעבר לזה ולא פחות סביר לדעתי תיתכן בעיה בפלטינות- לא מכוונות או שרופות למחצה.

אני מציע שבכל מקרה תחליף מכסה מפלג ופלטינות + תבצע כיוון מפלג ופלטינות.

מעבר לזה לבדוק:

1. סליל הצתה.

2. נגד הצתה.

3. חוטי הצתה.

4. חופש בציר המפלג.

5. חיבורים רופפים/הארקה לא תקינה.

לגבי הקבל עצמו- קבל של חברת Facet (מעולה) לשרייד עולה גרושים. אני קניתי בפחות מ-20 ש"ח אבל זה היה בג'לג'וליה. אני מניח שבחנות חלפים סטנדרטית זה יעלה מעט יותר, אבל זה סדר הגודל.

פורסם
בשרייד עם מנוע 1300 (ויכול להיות שגם אצלך) יש נגד לסליל ההצתה. כדאי לבדוק שהוא תקין ושהמעגל שעוקף אותו בזמן התנעה מתנתק.

מעבר לזה ולא פחות סביר לדעתי תיתכן בעיה בפלטינות- לא מכוונות או שרופות למחצה.

אני מציע שבכל מקרה תחליף מכסה מפלג ופלטינות + תבצע כיוון מפלג ופלטינות.

מעבר לזה לבדוק:

1. סליל הצתה.

2. נגד הצתה.

3. חוטי הצתה.

4. חופש בציר המפלג.

5. חיבורים רופפים/הארקה לא תקינה.

לגבי הקבל עצמו- קבל של חברת Facet (מעולה) לשרייד עולה גרושים. אני קניתי בפחות מ-20 ש"ח אבל זה היה בג'לג'וליה. אני מניח שבחנות חלפים סטנדרטית זה יעלה מעט יותר, אבל זה סדר הגודל.

תודה על התשובה

המנוע הוא מנוע אלף .

איפה יושב נגד הצתה ואיך בודקים אותו ?

החלפתי פלטינה חדשה וזה לא עזר במיוחד .

לפי כמה לכוון את המרחק בפלטינה כי כול אחד אומר משהו אחר אני מכוון לפי 0.4 יש לי לוחיות המתכת לכיוון

חוטי הצתה קניתי חדשים עוד לפני שהייתה הבעיה והם עבדו טוב מאוד .

ישנו חוט שנמצא בתוך הדיסטריבוטר / המפלג והוא נקרע לי חלקו היי חוט גלוי וכאשר החלפתי אותו שמתי חוט מבודד לחלוטין

האם יש קשר ?

פורסם

שלום רב !

השאלה שנשאלת היא על סמך מה קבע פותח השרשור שהקבל נפגע, ויש להחליפו, מה היו תופעות הלוואי?

למרווח פלטינות קטן מהנדרש, יש משמעות בכך שזווית ההשהיה תקטן,מרווח מגעי המפלג יגדל, הניצוץ יחלש,ותגרם הצתה מוקדמת ופיצוצים באגזוז/ בק פייר.

נגד תקין משפר את ההתנעה, על ידי כך שהוא מתקצר, ובכך גורם לזרם במעגל הראשוני לגדול,והספק ההצתה גדל.

לאחר ההתנעה, ועזיבת מתג ההצתה,מתחבא הנגד בטור,לסלליל ההצתה והזרם קטן, בנגד לא תקין, הזרם גדל , ולכן קיימת אפשרות שהזרם יגדל וישרוף את הקבל.

בנוסף יש לבדוק את סליל ההצתה, וחוטי ההצתה.

יש לציין שמסתובבים קבלים מזוייפים בשוק, ויש לבדוק את מקור הקנייה של ספק החלפים.

קבל שומר על הפלטינות ולא להפך, משום שהוא אוגר את הניצוץ אליו, קהל מקוצר ישרוף פלטינות, תופעת לוואי נוספת, המנוע יתקשה לעלות סלד, ויצור בק פיירים.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

הקבל פועל כך:

כשהפלטינות סגורות הקבל נטען בחשמל, כשהפלטינות נפתחות אז ניפרק הקבל במתח של כ 300 וולטים לתוך הסליל הראשוני שבסליל ההצתה (קויל) ואז נוצרת השראת מתח גבוה של אלפי וולטים בסליל ההצתה המשני ומתח זה פורץ (דרך מכסה המפלג, ברוב המכוניות) אל המצת (פלאג) המתאים.

בברכה - רפי לין

פורסם
לאחר ההתנעה, ועזיבת מתג ההצתה,מתחבא הנגד בטור,לסלליל ההצתה והזרם קטן, בנגד לא תקין, הזרם גדל , ולכן קיימת אפשרות שהזרם יגדל וישרוף את הקבל.

הקבל מחובר במקביל לסליל ההצתה ולכן הזרם דרך סליל ההצתה איננו יכול לגרום לשריפת הקבל.

רפי, גם מה שאתה כותב איננו מדוייק. הקבל שומר על הפלטינות בכך שהוא מונע/מצמצם את הניצוץ דרכן, אבל הקבל איננו

נפרק לתוך הסליל, וגם אין בו 300 וולט לפני ניתוק הפלטינה (מאיפה שיהיה?). לראייה, הניצוץ יתרחש גם בלי קבל במעגל (אבל הפלטינות ייאכלו מהר מהניצוצות עליהן).

בעת ניתוק הפלטינה, הזרם דרך הסליל הראשי נפסק בפתאומיות.

המתח המושרה כתוצאה הוא

L*dI/dt

כלומר השראות כפול נגזרת הזרם - והוא אכן יכול להגיע לעשרות/מאות וולט.

המתח בסליל המשני מוכפל ביחס הליפופים בין הסלילים - ומגיע לעשרות אלפי וולט. מתח זה יוצר את הניצוץ בפלג.

cbc.jpg

:turn-l:
פורסם

יובל, אני לא טועה ורק מעט מחשמלאי הרכב גם של פעם וגם של היום יודעים ומבינים זאת.

ללא קבל נוצר ניצוץ חלש מאוד בעוצמתו רק בגלל פתיחה מהירה של הזרם לסליל הראשוני (במתח נמוך ללא קבל מחובר)

כשהפלטינות מחוברות.

ניתן לבדוק ולראות זאת בקלות, כהפלטינות פתוחות והמנוע דומם, מתג הצתה במצב ON וע" חוט חשמל שקצהו מוארק אתה נוגע ועוזב בחיבור המינוס בסליל ההצתה כשאת קצה חוט מתח הגבוה מסליל ההצתה אתה מחזיק קרוב לגוף המנוע.

עם קבל מחובר יקפוץ ניצוץ חזק וללא קבל יהיה רק ניצוצון חלש מאוד.

השמירה על מגעי הפלטינות כשהקבל מחובר הנה רק פעולה משנית שכמובן חשובה בפני עצמה.

I rest my case

בברכה - רפי לין

פורסם

אני לא מתיימר להיות מומחה כיוון שמעולם לא חשבתי/בדקתי מערכות הצתה קלאסיות לעומק. אני בטוח שבמסגרת הדיון הזה נגיע לכל התובנות בעזרת הידע המעשי הנרחב של חלק מבעלי המקצוע ובעזרת הידע התיאורטי הרב של חלק מהחברים כאן.

יובל- לדעתי רפי צודק בדברים העקרוניים שאמר, ואולי לאור העובדה שהוא איננו מהנדס חשמל הדברים הוצגו בצורה פחות מדוייקת.

1. הקבל בהחלט סופג מתחים גבוהים. אני לא יודע אם 300V או משהו אחר אבל הסדר גודל הגיוני. הקבל לא טעון במתח זה לפני פתיחת המגעים, שהרי כל אימת שהמגעים סגורים הם מקצרים אותו ולכן הוא פרוק. כשהמגעים נפתחים אז נוצר המתח הגבוה. אני בטוח שיובל יודע מהיכן "מגיע" מתח זה.
  2. אני יודע שבאופן מעשי, לפחות בשרייד שיצא לי לבדוק לא ניתן לקבל הצתה תקינה ללא הקבל. מכאן שהתפקיד שלו הוא מעבר ללהגן על המגעים ולמנוע הפרעות RFI.

פורסם

הנה הסיפור המלא:

הקבל סופג את המתח שמתפתח על גבי הפלטינות כתוצאה מהפסקת הזרם דרך הסליל הראשי, ומונע הווצרות ניצוץ בין הפלטינות, ומגן עליהן מבלייה.

בנוסף, הקוייל (סליל) והקבל יוצרים מעגל תהודה (מעגל L-C) והמטען שנצבר בקבל יכול להתפרק דרך הסליל הראשי (וליצור בכך ניצוצות נוספים (או להאריך את משך הניצוץ הנראה לעיין). אי לכך, בהעדר קבל עשוי להראות ניצוץ קצר יותר.

:turn-l:

• תוכן חדש...